21 Φεβ 2009

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΣΟΥΔΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ANCA

[omer-al-bashir-cf80cf81cf8cceb5ceb4cf81cebfcf82-cf84cebfcf85-cf83cebfcf85ceb4ceaccebd.jpg]

Ο Σουδανός πρόεδρος Ομέρ Αλ Μπασίρ με τον Τούρκο ομόλογό του Αμντουλάχ Γκιούλ

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής κάλεσε σε ετοιμότητα αυτήν την εβδομάδα μέλη του Κογκρέσσου, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ανθρωπότητα η δημιουργία ενός γενοκτόνου άξονα μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και του Σουδάν, προειδοποιώντας ότι η Άγκυρα παίζει ένα ολοένα και αυξανόμενο επικίνδυνο ρόλο στο να σταματήσουν αποφασιστικές διεθνείς πρωτοβουλίες ώστε να τεθεί ένα τέλος στη γενοκτονία του Νταρφούρ.
Τα καθεστώτα της Άγκυρας και του Χαρτούμ έχουν προωθήσει τους δεσμούς τους τα...τελευταία δύο χρόνια οδηγούμενα από τις προσπάθειες της Άγκυρας να υπονομεύσει τη διεθνή κοινότητα στην επιχείρησή της να απομονώσει το γενοκτόνο καθεστώς του Σουδάν.

Τα τρία πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι:
1) Η Τουρκία πουλά θανατηφόρα όπλα κατευθείαν στο Σουδάν
2) Υπάρχει μια τουρκική διπλωματική υποστήριξη στην άρνηση της γενοκτονίας από την κυβέρνηση του Σουδάν.
3) Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη θέση της στην έδρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να σταματήσει αντιγενοκτόνες προσπάθειες.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία περιήλθε κάτω από αξιοσημείωτη διεθνή εξονυχιστική έρευνα για τη φιλοξενία του αντιπροέδρου του Σουδάν Αλί Οσμάν Μοχάμεντ Τάχα, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό Ερντογάν ζήτησε από την Τουρκία να ασκήσει την δυνατότητά της ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας για να σταματήσει τις προσπάθειες σύλληψης του προέδρου του Σουδάν Ομαρ Αλ Μπασίρ ο οποίος κατηγορείται για γενοκτονία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο αντιπρόεδρος του Σουδάν συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της τουρκικής βουλής κ. Κοκσάλ, με τον οποίο υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, διευρύνοντας τον αριθμό των επισκέψεων και των δεσμών μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ .... ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΙΣ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΛΕΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ , ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ , Ε ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: