21 Φεβ 2009

Και το ΤΕΕ Θράκης επέστρεψε την πρόσκληση της ΖΙΡΑΑΤ


Ως απαράδεκτη γιατί καταστρατηγεί τους κανόνες της ευπρέπειας και της διπλωματίας


Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ, στην συνεδρίαση της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου 2009, ομόφωνα ενέκρινε την απαντητική επιστολή που εστάλη από τον Πρόεδρο του Τμήματος προς τον Διευθυντή της Τράπεζας ΖΙΡΑΑΤ στην Κομοτηνή, σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσκλησης για τα εγκαίνια του Υποκαταστήματος της Τράπεζας, και ταυτόχρονα αποφάσισε τη δημοσιοποίηση της.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά
Σας γνωρίζω ότι από δική σας υπαιτιότητα βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να μην ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας να παραστώ στα εγκαίνια της Τράπεζάς ΖΙΡΑΑΤ στην Κομοτηνή, την οποία και σας επιστρέφω επειδή την θεωρώ απαράδεκτη.
Αιτία αποτέλεσε ότι η πρόσκληση σας είναι γραμμένη μόνο στην αγγλική και τουρκική γλώσσα, όχι όμως και στην γλώσσα της Χώρας που ανήκει ο Δημόσιος Φορέας που εκπροσωπώ καθώς επίσης και η επιλογή σας να μην αποκαλέσατε την πόλη που θα εγκατασταθείτε με το όνομά της αλλά με δικής σας έμπνευσης λεκτικό εφεύρημα υπονομευτικό της αρμονικής συμβίωσης των κατοίκων της.
Η παραπάνω ενέργεια κατά την εκτίμηση μου καταστρατηγεί τους κανόνες της ευπρέπειας και διπλωματίας και αγγίζει τα όρια της προσωπικής προσβολής και πρόκλησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικόλαος Παπαθανασίου»



Δεν υπάρχουν σχόλια: