6 Μαΐ 2009

"ΠΟΝΤΙΟΙ - ΑΡΜΕΝΙΟΙ - ΑΣΣΥΡΙΟΙ Τρεις γενοκτονίες, ένας θύτης"

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η Αρμένικη Νεολαία Ελλάδος και η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης με θέμα: "ΠΟΝΤΙΟΙ - ΑΡΜΕΝΙΟΙ - ΑΣΣΥΡΙΟΙ Τρεις γενοκτονίες, ένας θύτης".
Η εκδήλωση θα παγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαϊου 2009 και ώρα 16:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, Αθήνα.

ΠΑΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟ 2%

Να μια απόδειξη του πως μπορεί το Διαδίκτυο να επηρεάσει θετικά τις πολιτικές εξελίξεις. Θυμάστε την εκστρατεία για το 2% των εκδοτών: Ποιοι βουλευτές θα ψηφίσουν την τροπολογία των μυρίων; Εδώ και καιρό μόνο τα μπλογκς και ο ΣΚΑΙ (αν δεν κάνουμε λάθος -που δεν κάνουμε) φωνάζουν να καταργηθεί η τροπολογία που έδινε την δυνατότητα στους εκδότες να διαθέτουν το 2% του τζίρου τους, χωρίς παραστατικά.

Η κυβέρνηση απέσυρε σήμερα την σχετική τροπολογία. Ανακοινώνοντας την κυβερνητική τοποθέτηση ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία, ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου φορέα, έχοντας την εντύπωση ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ που από το 1980 διατηρούσε το σχετικό καθεστώς. Σημείωσε επίσης ότι η σχετική διάταξη, η οποία δημιουργεί ειδικό καθεστώς φορολόγησης των επιχειρήσεων στον Τύπο είναι ίδια από το 1955.

ΠΗΓΗ

ΚΑΛΑ ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ .... ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ , ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ , ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΕΙΣ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ? ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΜΗΝΤΙΑ ? Α ΡΕ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

http://vpapag.files.wordpress.com/2008/12/television.jpg

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ !!! ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΠΟΛΙΤΗ

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ !

ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ..... , ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ
ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Η ΦΙΛΟΤΗΤΑ»
Μη Κυβερνητική Οργάνωση
Μη κερδοσκοπικός –διαπολιτισμικός-
πολυπολυτισμικός-κοινωνικός φορέας
Αριθμ. Εγκρ. : 6354/1997
Αριθμ. Πρωτ.: 9ΠΣ17/17109
Αθήνα : 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Φίλες-οι και Μέλη της Κοινότητας Μουσουλμάνων Ελλάδας,

Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι η Κυβέρνηση του κου Κ. Καραμανλή και γενικότερα το 2007 με το νόμο 3536/07 , αλλά και τους εγκύκλιους που βγάζει κάθε ημέρα για τους Μετανάστες-Πρόσφυγες, μας φημίζει «άλλες» εποχές και τα «φερμάνια» των Σουλτάνων επί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Αυτό, όμως, περιορίζει τα δικαιώματα των Αλλοδαπών Μεταναστών & Προσφύγων στην Χώρα μας και σήμερα την φωνή των κοινωνικών-συνδικαλιστικών φορέων.
Είναι γνωστό σε όλους μας, σύμφωνα με το νόμο 3536/07 η Ελληνική Πολιτεία μας, λήστεψε χιλιάδες μετανάστες με παράβολα των 150 Ευρώ και λοιπά έξοδα, με το πρόσχημα ότι θα τους δώσει «άδειες διαμονής» σ΄αυτό το τόπο. Αυτό έχει καταγγελθεί από όλους τους κοινωνικούς φορείς και εργατικά συνδικάτα σ΄αυτό το τόπο, άσχετα προελεύσεως, με τι μόνοι διαφορά, ουδείς τόλμησε την υπόθεση της κλοπής να την καταγγείλει επώνυμα και να τη στήλη στα δικαστήρια, προκειμένου να νομιμοποιηθούν
αυτοί οι άνθρωποι.


Ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συμπαραστάσεως των Μουσουλμάνων Ελλάδας «Η Φιλότητα» πιστεύουμε στην παροιμία που λέει:

« Ο Θεός αγαπά των κλέφτη, αλλά και των νοικοκύρη».

Μέσα στα πλαίσια αυτά, μια υπόθεση που έχει να κάνει με τις κλοπές του 2007 εκμέρους την Πολιτεία μας σε βάρους των ξιπόλητων, άστεγων, ανήλικων, ΑΜΕΑ και ξεριζωμένων ανθρώπων Προσφύγων-Μεταναστών,…κλπ., βρίσκεται στα δικαστήρια και στην Ελληνική Δικαιοσύνη μας.
Επίσης, αυτοί που σχεδίασαν το σχέδιο της «κλοπής» των Προσφύγων-Μεταναστών σ’ αυτό το τόπο μας, δεν είναι παρά μόνο του Υπουργείο Εσωτερικών, Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και μέσα από την επικείμενη, ρατσιστική και σοβινιστική δίκη αυτή, που θα γίνει στις 29-01-2009 στα δικαστήρια (πρώην Σχολή Ευελπίδων), ώρα 09.00 πμ, κτήριο 9, Αίθουσα 4, δικάζεται στο Τριμελές Πλημοιδικειο Αθηνών το πρωί και θέλουν να την βγάλουν οι κύριοι αυτοί καθαρή.
Σκοπό έχουν και σκοπεύει: -την φίμωση των Μουσουλμάνων, -την μη έκφραση μας, -την μην παρέμβαση μας, -την αμφισβήτηση και την προσφορά μας εδώ και δώδεκα χρόνια, -την εξόντωση μας, -την σιωπήσει μας,….κ.α..
Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν εσείς το επιτρέψετε.
Επίσης δίπλα σε όλα αυτά τα παραπάνω, η Κυβέρνηση του κου Καραμανλή και γενικότερα, θέλουν να δώσουν τέλος στον «άλλο,-η» συμπολίτη σ’ αυτό το τόπο, στην ουδέτερη φωνή και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Σωματεία, Συλλόγους και κοινωνικούς φορείς που δεν υποκύπτουν ή δεν είναι υποκείμενα.
Προκειμένου να σταματήσει αυτή η «αλαζονεία» σε βάρος των «άλλων» πολιτών-συμπολιτών στην Ελλάδα μας, να σταματήσει η εκμετάλλευση σου, να είναι γνωστή η φωνή σου, να δικαιωθείς, να αποδοθούν οι ευθύνες και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι ρατσιστές-σοβινιστές, η εκμεταλλευτές των
προσφύγων-μεταναστών, να δικαιωθούν οι χιλιάδες άνθρωποι που τους λήστεψε το Ελληνικό Δημόσιο το 2007 και κάνεις εδώ και δυο χρόνια δεν απόκτησε από αυτούς άδεια Διαμονής, παρά μόνο να τους συλλαμβάνουν έξω από τα σπίτια τους και να τους απελαύνουν,…κ.α., δώσε και ΕΣΥ το δικό σου
«Παρών» με το να παραβρεθείς στο δικαστήριο στις 29-01-2009.


Εκμέρους του Δ.Σ. της «Φιλότητας»

Ο Πρόεδρος Το Μέλος

Μεχμέτ Ιμάμ Γκάφερ Σουκρή
Κεντρικά: Βουρδουμπά 19/Α, 11145 τ.κ. Κ. Πατήσια,
Αθηνα.Τηλ.:210-2237175,697-5508554
e-mail: Filot...@mail.gr


groups.google.cl/group/Islamnet/browse_thread/thread/
43a7dcd758d8431f - 45k -


ΠΗΓΗ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ

-Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ "ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ" , ΝΑΙ "ΧΩΡΑ" ΤΟΥΣ
-Η ΕΛΛΑΔΑ "ΤΟΥΣ" , Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ "ΤΟΥΣ"
-ΕΙΜΑΣΤΕ "ΚΛΕΦΤΕΣ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ "ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ"

-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ? ΟΧΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΕΚΕΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ "ΧΩΡΑ" ΜΑΣ
-ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ? ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΗΡΘΑΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ "ΚΑΛΥΤΕΡΗ" ΖΩΗ
-ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΥΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΙΝΙΣΤΕΣ
-ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ISLAMNET , ΜΑΛΙΣΤΑ ..... ΟΧΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ GOOGLE ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ !

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ .

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4010/4796.jpg

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΟΙ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΟΙ ΠΑΣΑΔΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:


Την πρώτη δήλωση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε σήμερα ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, όπου συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Μετά τη συνάντηση, ο Τούρκος υπουργός ρωτήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ποια θα είναι η πολιτική του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Νταβούτογλου ευχαρίστησε για την ερώτηση και ανέφερε:

«Η Τουρκία ακολουθεί την τελευταία επταετία, αλλά και παλαιότερα, μία πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της. Θέλουμε να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με αυτούς και το καλύτερο παράδειγμα είναι η Ελλάδα. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν βελτιωθεί και το μέλλον θα είναι καλύτερο από το σήμερα. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διευρύνουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γιατί η Άγκυρα αρνείται να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

ΤΙ ΛΕΤΕ ? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Ή ΟΧΙ ? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΤΟ "ΧΑΖΟ" ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ .... ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑΙ , ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ?

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ? Ε ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ .... ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ , ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΗΝ ΚΑΙ ΘΥΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΑΔΕΣ.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΕΙΡΗΝΙΚΗ "ΕΙΣΒΟΛΗ" ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.....

ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

1. Στο Αλλαγή στρατηγικής σε Αγαθονήσι - Φαρμακονήσι επισημαίναμε ότι οι τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις και άλλες δραστηριότητες στο Αιγαίο δεν είναι εκδρομές για ξεμούδιασμα αλλά συνιστούν εφαρμογή της άμεσης στρατηγικής που υλοποιεί η Τουρκία που συνίσταται σε αμφισβήτηση για πρώτη φορά κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε κατοικημένο έδαφος .

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και με άρθρο του Μουράτ Ιλμέν, ανταποκριτή της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» στην Αθήνα αμφισβητείται ευθέως η ελληνική κυριαρχία στο Αγαθονήσι και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: Η ελληνική Πολιτεία «κατάφερε να εγκαταστήσει στο νησί μόνο 70 Έλληνες υπηκόους», οι οποίοι «έχουν έρθει εκεί λαθραία». «Το ελληνικό κράτος, προκειμένου να εντάξει το νησί στα εδάφη του με τετελεσμένα, κάθε περίοδο εγκαθιστά εκεί αρχικά δύο με τρεις οικογένειες, ακολούθως νύκτα μεταφέρει εκεί και άλλα άτομα, τα οποία εγκαθίστανται στο νησί». Ο Ιλμέν ισχυρίζεται επίσης ότι «σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, η κυριότητα του νησιού είναι αμφισβητούμενη και ο απέναντι γείτονας φοβάται την τουρκική αντίδραση».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε το άρθρο «προκλητικό και άσχετο με την πραγματικότητα» και έκανε λόγο για «σκόπιμη παραπληροφόρηση».

Να σημειωθεί ότι η πρώτη επίσκεψη του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποιείται σήμερα στα κατεχόμενα της Κύπρου, γεγονός που επιδεινώνει κι άλλο το ήδη βαρύ κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να ξυπνά από την βαθιά χειμερία νάρκη του και αρχίζει να διαρρέει ότι ανησυχεί και από την «διαρκή ισχυροποίηση του άξονα Άγκυρας - Σκοπίων».

Μπα; Ανακάλυψαν οι διπλωματικοί φωστήρες μας και το «μουσουλμανικό τόξο» στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Τι λες ρε παιδί μου. Σημαντικόν……

ΠΗΓΗ

ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ? ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ... ΜΗΝ ΑΠΟΡΗΣΕΤΕ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ" ΜΕ "ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ" ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ ..... ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΙ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ , ΩΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ.

http://site.mynet.com/tugrulcavusmestan/mynet_resimlerim/bttc_haritas_.gif

2. Αναφερθήκαμε χθες στην «φιλική και εθιμοτυπική» επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη στα Σκόπια κ. Οκτσάλ Χακάν Αρσλάν, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο.

-Αλλά την πιο θερμή τελικά υποδοχή την επιφύλαξαν στην αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», που οι δραστηριότητές της όπως ανέφερε ο νυν πρόεδρος κ. Χατζηχαλήλ είναι αθλητικές και… πολιτικές.
-Μάλιστα έκανε εκτενέστερη αναφορά στο λόγο του για τους δικαστικούς αγώνες και την δικαίωση από το ΕΔΑΔ, καθώς και την αναμονή της απόφασης του Εφετείου Κομοτηνής για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΕΔΑΔ που νομιμοποιεί την ΤΕΞ.
-Μάλλον δεν κατάλαβε καθόλου καλά τι είδους απόφαση περιμένει από το Εφετείο.
-Και ο κ. Οκτσάλ αναφέρθηκε στους αγώνες που έδωσε το 1991-92 για την ΤΕΞ και γι’ αυτή του την δράση τον παρασημοφόρησαν.
-Δηλαδή αποκαλύπτει ανοικτά ότι ως πρέσβης ξένους κράτους είχε ενεργή ανάμειξη σε σύλλογο που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και δεν ιδρώνει κανενός αφτί.
-Και ως διπλωμάτης φυσικά δεν αποκάλεσε τελικά τα Σκόπια που υπηρετεί ως «Μακεδονία», παρόλο που η Τουρκία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με αυτό το όνομα. Εκεί κράτησε τα προσχήματα.

Ο κ. πρέσβης πάντως προσκλήθηκε στην περιοχή μας από τον κ. Γκαλήπ Γκαλήπ και φιλοξενήθηκε στην εξοχική του κατοικία στα Σύμβολα. Είχαν να πουν πολλά. Ιδιαίτερα για τις επόμενες δράσεις του ΠΕΚΕΜ που πρόεδρος είναι ο κ. Γκαλήπ.
-Και μετά τις εκλογικές διαδικασίες στην ΠΕΚΕΜ και εν αναμονή των αρχαιρεσιών και την κατανομή των αξιωμάτων τις επόμενες ημέρες ο κ. Γκαλήπ συνεχίζει να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία ως πρώτος σε ψήφους.
-Οι εκλογές βέβαια στην περιβόητη ΠΕΚΕΜ που έχει φιλοδοξίες να χτίσει σχολεία, να γράψει ιστορία και να διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων, αποκάλυψαν και την γύμνια αυτών των επιχειρημάτων.
-Ότι δηλαδή όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με τα 27 μέλη που τίμησαν με την ψήφο τους το νέο προεδρείο από τους 80 εγγεγραμμένους.
-Άρα οι πηγές χρηματοδότησης θα είναι η συνήθης σε τέτοιους συλλόγους.
-Τις επόμενες θέσεις στις εκλογικές διαδικασίες κατέλαβαν οι Ξανθιώτες με τον Τζεμήλ Καμπζά να φιγουράρει για αντιπρόεδρος στον σύλλογο, μετά την αποχώρηση του τέως βουλευτή της ΝΔ Ιλχάν Αχμέτ.
-Όλα αυτά δείχνουν ότι ο απλός κόσμος και οι συνειδητοποιημένοι πολίτες γυρίζουν την πλάτη τους σε τέτοιους συλλόγους που η δραστηριότητά τους έχει συγκεκριμένους σκοπούς και σχέδια και δεν βοηθούν καθόλου στην ομαλοποίηση κάποιων καταστάσεων.
-Εν αντιθέσει προκαλούν και οξύνουν τα πράγματα και είναι φυσικά απορίας άξιον το πώς ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των γνωστών δραστηριοτήτων τους ως «σύλλογοι σφραγίδες».
-Γιατί με 27 μέλη που ψήφισαν, ούτε τους καφέδες της χρονιάς για τα συμβούλια δεν μπορούν να εξασφαλίσουν. Όχι να ικανοποιήσουν τα σχέδια του προέδρου.

ΠΗΓΗ

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ Ο κ. ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΕΔΩ ... ΗΡΘΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΜΑΣ. ΦΥΣΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ? ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥΣ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ.

3. Εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Διδυμοτείχου Χρήστο Τοκαμάνη πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 ο νέος Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σιρνάτ. Στη συνάντηση αυτή ο πρόξενος ενημέρωσε τον κ. Τοκαμάνη για τα νέα του καθήκοντα. Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου του έκανε μια ιστορική αναδρομή της πόλης, αναφερόμενος στα μνημεία της, στην σημερινή τους κατάσταση, αλλά και στις ενέργειες που γίνονται για την ανάδειξή τους, αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι οθωμανικά. Η κύρια ενημέρωση σύμφωνα με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Χρήστο Τοκαμάνη, εστιάστηκε γύρω από τους δεσμούς και τις συναλλαγές που έχουν οι δήμοι Διδυμοτείχου και Μακράς Γέφυρας τόσο με τον δήμαρχο όσο και με τον Έπαρχο της περιοχής. «θα πρέπει να γίνει ακόμη μια σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας από τα δυο αυτά σημεία και θα πρέπει και οι δυο χώρες να συμβάλλουν σε αυτό» υπογράμμισε ο κ. Τοκαμάνης, προσθέτοντας ότι «μείναμε σύμφωνοι πως όσες περισσότερες γέφυρες επικοινωνίας υπάρχουν θα είναι προς όφελος και των δύο λαών.»

Ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς υποσχέθηκε να κάνει ότι μπορεί από την πλευρά του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε διαπιστώνοντας ότι «το Διδυμότειχο βρίσκεται σε μια παραμεθόρια περιοχή, είναι μια πολύ σημαντική πόλη και μπορεί να αποτελέσει το κέντρο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας- Βουλγαρίας-Τουρκίας. Είμαι πάντα έτοιμος», κατέληξε, «να συμβάλλω ειδικά στην ανάπτυξη των πολιτιστικών, εμπορικών και κοινωνικών σχέσεων των δύο χωρών και στη σύσφιξη σχέσεων των δύο λαών. Είμαι πάντα έτοιμος σε ότι μου ζητήσουν.»


ΠΗΓΗ

Ο κ. ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ , ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ .... ΓΙΑ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ (?) , ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ-ΣΤΑΒΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ κ. ΠΡΟΞΕΝΕ ?. ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ" , ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ,ΟΙ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ,ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ,ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΨΑΡΟΚΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ,ΤΑ ΠΕΡΙ "ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΩΝ" ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ,ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ,ΟΙ "ΓΚΡΙΖΕΣ" ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Ο ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΗΡΘΕ , ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ , ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ(ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ).

4. Με επιστήμονες από την Τουρκία ως επί το πλείστον γίνονται οι εκδηλώσεις των συλλόγων, που φέρνουν ακαδημαϊκούς καθηγητές Πανεπιστημίου ή καλλιτέχνες μονίμως από την γειτονική χώρα υιοθετώντας ένα κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων, όπως το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Έτσι η ομάδα υλοποίησης πρόσβασης στην ύπαιθρο οργανώνει εκδήλωση για τη νεολαία και τις εξαρτήσεις από ουσίες με ομιλητές τους Γιλμάζ Νουργκούλ μέλος ΔΕΠ του πανεπιστημίου Χασέτερε Άγκυρας και ο Κομοτηναίος ψυχίατρος Ιμπράμ Ονσούνογλου στις 8 Μαΐου στο ξενοδοχείο Χρήστος κι Εύη στις 6.30 μ.μ.
Την επόμενη μέρα στον ίδιο χώρο οργανώνεται άλλη ενημερωτική εκδήλωση από το τμήμα γυναικών του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας με ομιλήτρια την ογκολόγο Ρινάρ Σαΐτ και τον Σεμπαετίν Σαΐτ με θέμα ημικρανίες και πονοκέφαλοι.

ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ (Ή ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΛΑΕΤΙ ?). ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΕΔΩ .... ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

5. Στο 8ο Φεστιβάλ Φιλίας Τουρκίας – Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Καβάλα και την Καππαδοκία, από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου, αναφέρθηκε η εφημερίδα Sabah στο ένθετό της «Cumartesi». Με τίτλο «Οι δύο λαοί θέλουν να ανταμώσουν» η εφημερίδα αναφέρεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο ελληνικός σύλλογος «Δάφνη» και ο ομώνυμος τουρκικός «Defne», με στόχο να σπάσει την προκατάληψη που υπάρχει μεταξύ των λαών Τουρκίας και Ελλάδας και να αναπτύξει τη φιλία, επισημαίνει η Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης.
Βασικό θέμα του φετινού φεστιβάλ θα είναι η «αντάμωση» και θα αρχίσει στις 12 Ιουνίου στην Καβάλα με διάφορες εκδηλώσεις. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στην πόλη, όπου στις 14 Ιουνίου με ειδικό τρένο θα μεταβούν στην Καππαδοκία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν και εκεί διάφορες εκδηλώσεις. Το φεστιβάλ Φιλίας Τουρκίας – Ελλάδας θα λήξει στις 16 Ιουνίου στο Νεβσεχίρ (Νεάπολη) της Καππαδοκίας με μουσική εκδήλωση.

Γνωριμία με το Ελληνοτουρκικό Σωματείο Defne-Νέα Δάφνη

Η Defne (Κωνσταντινούπολη) - Νέα Δάφνη (Αθήνα) είναι η πρώτη σημαντική μη-κυβερνητική οργάνωση με ρίζες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου που ιδρύθηκε για να ενισχύσει τις σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Η οργάνωσή ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2002 από έναν πυρήνα διακεκριμένων Ελλήνων και Τούρκων ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, συγγραφέων, δημοσιογράφων και ανθρώπων του επιχειρείν και προχώρησε στη διοργάνωση πολλών και σημαντικών κοινών προγραμμάτων που πέτυχαν να φέρουν πιο κοντά τις δύο κοινωνίες και τους δύο λαούς.
Η δημιουργία ενός νέου λειτουργικού μοντέλου για την ειρήνη ανάμεσα στους πολιτισμούς μπορεί να αποτελέσει ένα προσχέδιο για όλη την ανθρωπότητα. Το ταξίδι της συμφιλίωσης μετρά ήδη αρκετά χρόνια και ο δρόμος της ειρήνης και της ενότητας είναι γεμάτος ευκαιρίες αμοιβαία επωφελείς και για τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΗ

ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ? ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο κ. ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ , ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ" ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ. ΑΠΟ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΖΓΚΙΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΑΒΗΤΟΓΛΟΥ.

ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΓΕΝΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΣΥΝΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΟΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΤΙΣ "ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ" ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΣΤΗΝΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ 3 ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΜΑΤ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ:

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ "ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ". ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ.

http://img.blogcu.com/uploads/muratsahin123_bati_trakya.jpg

Δομημένοι με φασιστικές νοοτροπίες απάτριδες

Οι απάτριδες συνεχίζουν ακάθεκτοι τον άτυπο πόλεμο που έχουν κηρύξει εις βάρος μνημείων και συμβόλων που συσχετίζονται με τον Ελληνισμό και τους Εθνικούς αγώνες. Η νέα οργανωμένη επίθεση των ανελλήνιστων δεν περιορίστηκε σε συγκεκριμένο χώρο αυτή τη φορά αλλά επεκτάθηκε σε μια ολόκληρη κοινότητα.


Η Αγλαντζιά η ιδιαίτερη πατρίδα του ήρωα της ΕΟΚΑ Κ.Καραολή και του σύγχρονου λέοντα του Ελληνισμού Θεόφιλου Γεωργιάδη, εξευτελίστηκε και ξεγυμνώθηκε από μια χούφτα μολυσμένων μυαλών. Επέδραμαν ακόμη μια φορά ανενόχλητοι οι γνωστοί άγνωστοι βάνδαλοι και με τον γνωστό φασιστικό τους τρόπο λειτούργησαν. Υπέστειλαν τις Ελληνικές σημαίες από το δημαρχείο, τα 2 δημοτικά της κοινότητος, τα 2 Εθνικόφρων σωματεία της περιοχής και στη συνέχεια βεβήλωσαν το μνημείο του ήρωα της ΕΟΚΑ Κ.Καραολή όπου υπέστειλαν και εκεί την Ελληνική σημαία


Αυτοί είναι οι θρασύδειλοι νεοφασίστες τους οποίους οι εμπλεκόμενοι φορείς ακόμη και οι άμεσα επηρεαζόμενοι, φοβούνται να υποδείξουν ως οργανωμένα αναρχικά σύνολα και τους χαρίζονται χαρακτηρίζοντας τους ως παιδιά και προσδιορίζοντας τα κίνητρα τους ως οπαδικά, εντάσσοντας τους στο πλαίσιο της νεανικής παραβατικότητας, έλεος, Οι ψευτοπαλληκαράδες που απολαμβάνουν τους καρπούς θυσιών άλλων έρχονται να σπιλώσουν αυτούς που τους χάρισαν το δικαίωμα να ζουν χωρίς δυνάστη και ελεύθερα να μπορούν σήμερα να καταχράζονται την ελευθερία που τους μεταβίβασαν για να δρουν βαρβαρικά και ανενόχλητα.


Εδώ και ενάμιση χρόνο οι λάτρεις του σκότους και της κουκούλας έχουν αποθρασυνθεί παντελώς και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Νιώθουν ότι το κλίμα είναι εύκρατο, βιώνουν την ατιμωρησία και συνεχίζουν να εξοργίζουν και να προκαλούν τον κάθε υγιή σκεπτόμενο πολίτη. Αφήνει πολλά ερωτηματικά η απάθεια και η ανοχή που επιδεικνύουν οι αρχές στις διαταραγμένες αυτές προσωπικότητες των υβριστών καθώς και στα αίσχη στα οποία προβαίνουν. Ας πάψουν να ωρύονται ότι επιζητούν ενότητα όσοι προτάσσουν ανοχή στον φανατισμό που μεταφράζεται από τους δομημένους με φασιστικές νοοτροπίες απάτριδες ως προτροπή για να συνεχίσουν το αήθη έργο τους σπέρνοντας τη διχόνοια στον λαό. Ως άπληστοι όμως στις πράξεις παραμένουν και στις προθέσεις τους οι φασίστες που πίστεψαν πως θα καταφέρουν με τέτοια άνανδρα και γελοία μέσα να νοθεύσουν την Ελληνικότητα των Κυπρίων

(Μνημείο Κ.Καραολή στην Αγλαντζιά )

Πρόχειρο ιστορικό όσων συμβάντων αναφέρθηκαν από τον τύπο τον τελευταίο χρόνο (γιατί δεκάδες μνημεία έχουν δεχθεί επίθεση και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας καθώς οι μοναχικοί τους ιστοί καταδεικνύουν την υποστολή .της σημαίας και αποδεικνύουν έτσι την επίθεση που έχουν δεχθεί)

- Βανδαλισμοί στο άγαλμα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στην Πάφο

- Υποστολή και Κάψιμο Ελληνικών σημαιών από Εθνικόφρων σωματεία Καιμακλίου

- Βανδαλισμοί στο Άγαλμα του Μακαρίου το οποίο βρίσκεται εντός Αρχιεπισκοπής

- Βανδαλισμοί στο Μνημείο του Γρίβα στην Πάφο

- Επίθεση στο Οίκημα της ΕΟΚΑ και βεβήλωση των μνημείων με υποστολή σημαιών

- Βανδαλισμοί στο Μνημείο του Γρίβα στη Λεμεσό και στο ιστορικό πλοίο Σείρην

Και ας μην αναφερθούμε και στα αίσχη που είδαμε στα γήπεδα.!!


ΠΗΓΗ

Σάλος στα Σκόπια για τα αγάλματα



  • Έντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και του λαού της γείτονος στο πρόγραμμα του “στολισμού” της πρωτεύουσας της πΓΔΜ με 17 αγάλματα, ανάμεσα στα οποία και το τεράστιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που θα κοστίσουν συνολικά 10 εκατ. ευρώ!
  • Οι προκλήσεις του Γκρούεφσκι προκαλούν τη χλεύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Της Μαρούλας Πλήκα

Η προκλητική πολιτική του Νίκολα Γκρούεφσκι έναντι της Ελλάδας και η επίμονη προσπάθειά του να οικειοποιηθεί την αρχαιοελληνική ιστορία των Μακεδόνων με ονοματοδοσίες δρόμων και γηπέδων και το στήσιμο αγαλμάτων του Μέγα Αλέξανδρου προκάλεσε τη χλεύη του πρέσβη της Ε.Ε. στα Σκόπια Έρβαν Φουέρε και την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και του λαού της γείτονος. Όταν γνωστοποιήθηκε προχθές από τον δήμαρχο του “Κέντρου” των Σκοπίων (σ.σ. είναι στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος VMRO DPMNE) ότι το πρόγραμμα του “στολισμού” της πόλης με 16 αγάλματα, ανάμεσα στα οποία και το τεράστιο του Μέγα Αλέξανδρου, θα κοστίσει 10 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων.

Όπως είπε ο δήμαρχος του “Κέντρου” των Σκοπίων, μόνο το άγαλμα του Μακεδόνα στρατηλάτη θα κοστίσει 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Θα έχει ύψος 12 μέτρα και το βάθρο στο οποίο θα τοποθετηθεί θα έχει ύψος 10 μέτρα (!). Ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν παραγγελθεί και άλλα 15 αγάλματα, μεταξύ των οποίων αυτά των αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου, όπως και κάποιων πρωταγωνιστών του Ίλιντεν, τα οποία θα “κοσμούν” πλατείες και δρόμους όλης της χώρας και τα οποία θα κοστίσουν 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Η παραγγελία, μάλιστα, για την κατασκευή των αγαλμάτων δόθηκε στην ιταλική εταιρεία “Fonteria Artistica Ferdinando Marinelli” στη Φλωρεντία, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου είναι στη διαδικασία της επιχάλκωσης.

ΧΛΕΥΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΦΟΥΕΡΕ

Το τεράστιο αυτό ποσό, για τα δεδομένα της καταρρέουσας οικονομίας της γείτονος, που δαπανά ο Ν. Γκρούεφσκι για να ικανοποιήσει το μεγαλοϊδεατισμό του προκάλεσε το κοινό αίσθημα, αλλά και την εντονότατη αντίδραση του πρέσβη της Ε.Ε. Ερβάν Φουέρε. Ο τελευταίος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη νέα αυτή προκλητική κίνηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, επισήμανε αρχικά πως τέτοιου τύπου αποφάσεις δεν βοηθάνε τη διαδικασία του διαλόγου στον ΟΗΕ και τις προσπάθειες του Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Στη συνέχεια επέκρινε την κυβέρνηση των Σκοπίων, τονίζοντας ότι “σε περίοδο οικονομικής κρίσης και όταν υπάρχει τόσο μεγάλο ποσοστό ανεργίας, δεν θα πρέπει να επενδύουμε σε αγάλματα, αλλά στη οικονομική ανάπτυξη για τη μείωση της ανεργίας”.

Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΤΟ... ΧΑΒΑ ΤΟΥ

Παρά ταύτα, η εθνικιστική κυβέρνηση Γκρούεφσκι γράφει “στα παλαιότερα των υποδημάτων της” τόσο τις εσωτερικές αντιδράσεις όσο και τις συνεχείς συστάσεις αξιωματούχων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για αποφυγή προκλητικών κινήσεων κατά της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εμφανίζεται αποφασισμένος να στήσει το τεραστίων διαστάσεων άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Απαντώντας, μάλιστα, στις επικρίσεις του κ. Φουέρε και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων σε αγάλματα που δεν βοηθάνε τους στόχους της χώρας για ένταξη στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι η παραγγελία των αγαλμάτων έγινε τα προηγούμενα χρόνια, όταν η χώρα παρουσίαζε ρυθμό ανάπτυξης άνω του 5%. Ενδεικτική, πάντως, της δυσαρέσκειας των πολιτών είναι και η κατάρρευση της δημοτικότητας του Γκιόργκι Ιβάνοφ, τέσσερις μέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, μόλις το 3% αξιολογεί, πλέον, θετικά τον νέο πρόεδρο της ΠΓΔΜ.

ΠΗΓΗ

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ 35% !!

ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΤΙ ΛΕΤΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ ? ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ? ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ "ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ" ΤΟ ΑΥΤΙ ? ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ , ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ "ΤΑΙΖΕΙ" "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟ" ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ , ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ" ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ , ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΧΩΡΕΣ.