16 Φεβ 2009

Μείζονα πρόκληση με το .. καλημέρα απ΄ την Τουρκική Τράπεζα στην Κομοτηνή.

[ζιρ.jpg]

Η τουρκική τράπεζα "Ζiraat Bankasi",η οποία όπως έχουμε πει πρόκειται να εγκαινιάσει αυτή τη βδομάδα τα δύο πρώτα της καταστήματα στην ελληνική αγορά,ένα εκ των οποίων στο κέντρο της Κομοτηνής (και ένα στην πρωτεύουσα), μετά την αδειοδότησή της από την ελληνική νομισματική αρχή,επέλεξε να ξεκινήσει την παρουσία της στη χώρα προκαλώντας..
Συγκεκριμένα , η Τουρκική Τράπεζα επέλεξε να τυπώσει και να αποστείλει τις προσκλήσεις των εγκαινίων του καταστήματος Κομοτηνής μονάχα στην Τουρκική και την Αγγλική γλώσσα ακόμα και αν αυτές είχαν ως αποδέκτες τις αρχές του Τόπου (δημάρχους , περιφερειάρχες , πολιτευτές κλπ..)!
Στις προσκλήσεις της μάλιστα αναφέρεται η Κομοτηνή με το τουρκικό όνομα «Γκιουμουλτζίνα»!
Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πάντως , κ. Δημ. Σταμάτης,επέλεξε να επιστρέψει την πρόσκληση ως "απαράδεκτη και προσβλητική για την Ελλάδα", για την μη χρήση της Ελληνικής γλώσσας.

ΑΠΟ ΤΟ GREECE-SALONICA

ΚΑΛΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ , ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ "ΕΞΕΓΕΡΣΗ" ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΘΙΚΤΗ.

ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ" ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ .
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ "ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ" .

ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ , ΟΣΟΙ "ΠΛΗΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ" , ΣΥΜΦΩΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ "ΚΑΤΟΧΗ" ΣΤΗΝ "ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ".

ΑΠΟ ΤΗΝ hurriyet

http://www.bulgarmak.org/nikosia_troodos.jpg

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΑ "ΤΟΥΡΚΑ" ..... ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .
ΓΙΑ ΤΟΝ ABDULLAH "APO" OCALAN

[imrali-ocalan_300.jpg]

[imrali-ocalan-oda_300.jpg]

[ocalan-imrali-od.jpg]

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgU9lRwQ0rJOfq1bR82_RM1XsqINSXhyphenhyphenn0jFWkCb9ozQ53uf1ttu18Fqj34iXkYqSAPUIiF5NdTLIflOw-tKc87Xoc4um_gBA14Em4YlImTnj7-DXGRgLguWuzPY68CLYjs9eYb8PtyZwzg/s400/3.gif

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLM8YxxH_E-5Jhdvgz_xs810oZsvMmOWHRyKsyZRl4MIJJYH4Y0S7l33Sx8RFL2aSQLBrWoVK1TCRhJ8Pc5dUYOS9XKNtom7Y6edZRicUn48WlZkMGjgLKsoNogl2TEiQUHVfpruqOfEAD/s1600-r/ocalan2.gif

http://www.bulgarmak.org/otsalan.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_ZHI3K36Vl4uezM6XQp8oqCAGTEXeW4KGgLdvO8QiOKGnu8Mf7CzRIQ_38WGPnKS7gumUrLW6chITZ647DS03YQ2SfiiQq0_levJTpTpH1H7LyUksZ_QWAIaAbsv9z_3rzuqLBjPGUBY/s400/untitled.bmp


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ . ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΖΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

«Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του κουρδικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία καθώς και το δικαίωμά του να αποκτήσει το δικό του κράτος, όπως το κάνουμε για κάθε λαό της υφηλίου, ανεξάρτητα από το ποιος κατευθύνει τον αγώνα αυτό. Τον υποστηρίζουμε σαν θέμα αρχής, όπως υποστηρίζουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων, των Πολισάριος, των Λατινοαμερικάνων και κάθε άλλου λαού χωρίς να κοιτάζουμε την ιδεολογική τους τοποθέτηση, όπως συνηθίζουν να κάνουν τα πολιτικά κόμματα., Τον υποστηρίζουμε και τον προβάλλουμε με τον ίδιο τρόπο που εμείς ζητούμε από τους άλλους λαούς να κάνουν για το δικό μας αγώνα ενάντια στην τουρκικήκατοχή. Υποστηρίζουμε τον αγώνα του κουρδικού λαού στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, γιατί το ΡΚΚ πολεμά ενάντια στους δικούς μας κατακτητές. Η νίκη του κουρδικού λαού θα θέσει τέρμα στην τουρκική κατοχή της Κύπρου . Υποστηρίζουμε τον αγώνα αυτό γιατί οι Κούρδοι αντάρτες πολεμούν και για την Κύπρο, Ο τουρκικός στρατός κατοχής , είτε βρίσκεται στο Κουρδιστάν, είτε στην Κύπρο, συνεχίζει να παραμένει στρατός κατοχής. Ας μην ξεχνάμε τα λόγιατου Βιετναμέζου στρατηγού Γκιαπ : Μέτωπο δεν υπάρχει. Το μέτωπο είναι μόνο εκεί που βρίσκεται ο εχθρός».

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΑΝΗ ( Η ΝΑ ΤΗΝ ΠΩ LERIN κ. ΛΙΑΝΗ ? )



Ευκαιρία δεν χάνει να βάζει στο πολιτικό παιχνίδι και να καθιστά συνομιλητές, όσους επιβουλεύονται τη Μακεδονία μας! Ο λόγος για τον Γιώργο Λιάνη, ο οποίος στην παρουσίαση στη Φλώρινα του βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού "Εν ονόματι της Μακεδονίας", είπε πράγματα και θάματα, αποκαλύπτοντας παράλληλα πτυχές της οικογενειακής του ιστορίας. Αφού διαπίστωσε ότι "ζούμε σε ένα τόπο πολυεθνικό", πρόσθεσε ότι "μια χαρά μπορούν να ζήσουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία""! Φυσικά, αυτά που ο ίδιος είπε και τον αφορούν, λύνουν πολλές απορίες για την κατάπτυστη στάση του στο εθνικό μας θέμα με τα Σκόπια.

Η σλαβική καταγωγή
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε τα κάτωθι στη διάρκεια της εκδήλωσης: "Θα ήθελα να αποκαλύψω σε όλους τους Έλληνες τη στυγνή αλήθεια της πατρίδας μας, μέσα από την περιπέτεια της δικής μου οικογένειας που φέρει το επώνυμο Λιάνης. Ο Θεμιστοκλής ερωτεύτηκε παράφορα τη μάνα μου, την Αικατερίνη, την Κάτα στα ντόπια, γεννημένη από την Ανδρομάχη και τον Τεοντόρ, πιθανώς Κωνσταντίνωφ, τον παππού μου, που κάποια στιγμή από την κομψότητα του ελληνικού κράτους βρέθηκα στην ταυτότητά μου το γένος Κωνσταντίνου.
Οι δύο γιαγιάδες μου λοιπόν, η μητέρα του πατέρα μου και η μητέρα της μητέρας μου δεν μιλιούνταν, προφανώς θα τις χώριζε θανάσιμη έχθρα. Το Λιανέικο έριξε μαύρα κρέπια στην πομπή του γάμου του Θέμη με τη "Βουλγάρα" και αργότερα οι φυρονεριές του καιρού, στα χρόνια του Μεταξά, έφεραν τον Τεοντόρ στα Μπίτολα, όπου έζησε με όλη την υπόλοιπη οικογένεια πλην της μητρός μου που μας μεγάλωνε στο Αμύνταιο. Απίστευτες ψυχομαχίες σε 17 χιλιόμετρα απόσταση. ¶λλα αδέλφια χάθηκαν στο Μέλνικ, στο παλιό βυζαντινό Μελένικο, μια θεία έσβησε σε ένα ψυχιατρείο στα Σκόπια. Η μάνα με σφραγισμένο το στόμα μισό αιώνα. Και ο πατέρας γλυκός, μειλίχιος αλλά να μη σκαλίζει πολύ τα πράγματα…"

Πάλι για το "Ουράνιο Τόξο"!
Και συνέχισε, με άλλη μια απόπειρα να "υπενθυμίσει" την "παρουσία" της αποσχιστικής και προδοτικής οργάνωσης "Ουράνιο Τόξο": "Θα πρέπει να καταλάβουμε και εμείς απλά και το "Ουράνιο Τόξο" απλούστερα, ότι ζούμε σε ένα τόπο πολυεθνικό, ότι η Μακεδονία δεν είναι η πατρίδα ενός και μόνου έθνους, ότι μπορεί να λέγονται έτσι και κάποιοι που δεν είναι Έλληνες, "Μακεδόνες" λέγονται χωρίς να χρειάζεται όμως το ιδεολόγημα της "διαμελισμένης Μακεδονικής Πατρίδας". Το ζητούμενο λοιπόν είναι μια σύνθετη ονομασία για να ξεμπερδεύουμε, αλλά μια ονομασία που να αντανακλά την πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι κανένα Μέρος, μεγάλο ή μικρό, δεν μπορεί να σφετεριστεί το Όλον. Μια χαρά μπορούν να ζήσουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία", χωρίς να χρειάζεται να έχουν τη φαντασίωση μιας αλύτρωτης Μακεδονίας, μιας ενωμένης Μακεδονίας, μιας Μακεδονίας του Αιγαίου…".

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ? ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΜΕ "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ" ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ,ΛΕΕΙ , Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ? ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ? ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΗΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ? ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ .... ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ .

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ :

"Πιστεύω ακράδαντα ότι το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα κυβερνήσουν όποτε και αν γίνουν εκλογές. Αυτοδύναμα. Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του νομού σε μια συσπείρωση, σε μια πανστρατιά που αφορά πρώτα στις υποθέσεις της Φλώρινας. Σε ένα τραπέζι να καθίσουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις. Όλες. Που είναι είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη και το λέω αυτό για να συμπεριλάβω και το Ουράνιο Τόξο, ανεξαρτήτως των τεράστιων διαφορών που έχουμε… Στο τραπέζι αυτό έχουν θέση η Αριστερά, ο ΛΑΟΣ, έχουν θέση όλοι όσοι μπορούν να συνεισφέρουν".

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ? ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ?
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ?

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΛΑΛΟΥΣΑΝ , ΤΩΡΑ ..... ΞΕΦΡΑΓΟ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ..... ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ ΟΙ ΛΙΑΝΗΔΕΣ ΟΙ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ , ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

ΚΑΙ κ. ΛΙΑΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΞΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΩΦ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΗΜΟ .... ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΑ" ΠΑΠΠΟΥ ΣΑΣ.