14 Οκτ 2009

" ....... ΕΙΝΑΙ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ"


“For two years, I was in the opposition ranks. But now, our party is in charge and [PASOK leader George] Papandreu will become the next prime minister. The [Turkish minority] have been working hard for PASOK, and it is now PASOK’s and Papandreu’s turn to give,” Hacıosman said.

ΠΗΓΗ

"ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Η "ΤΟΥΡΚΙΚΗ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΔΩΣΕΙ"

ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Νέα τουρκική παρενόχληση σε α/φ της FRONTEX .....

[Rajavartiolaitoksen_Dornier_Malmilla.jpg]

Ακόμα μια πaρενόχληση σε αεροσκάφος της FRONTEX απο τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έλαβε χώρα εχθές τα ξημερώματα κοντά στο Φραμακονήσι.Κατα την πάγια -πλέον- τακτική τους οι Τούρκοι ελεγκτες αεράμυνας του ραντάρ της Κνιδιας χερσονήσου (Datca) καλέσαν επανειλημένα στον ασύρματο το φιλανδικό αεροσκάφος να απομακρυνθεί,επειδή παραβιάζει τουρκικό χώρο.

Το φινλανδικό αεροσκάφος εκείνη την στιγμή εκτελούσε περιπολία εντοπισμού σκαφών που μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τα τουρκικά παράλια ,την οποία και συνέχισε παρά τις έμμεσες τουρκικές απειλές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση απο ελληνικής πλευράς στο περιστατικό..

ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ :

«Είμαι υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και αντιτίθεμαι σε κάθε επιλογή, πέραν αυτής».
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«ο κ. Παπανδρέου έστειλε δύο ισχυρά μηνύματα. Παρατήρησα, από μέρους του, μια ισχυρή αποφασιστικότητα για να υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις με την Τουρκία, πάνω σε ισχυρή βάση. Επίσης, το γεγονός ότι επέλεξε να επισκεφθεί την Τουρκία, δείχνει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην περιοχή».
ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

«σύγχρονο πολιτικό, μορφωμένο και ευγενή άνθρωπο, το προφίλ του οποίου πόρρω απέχει από τους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι επεσκέφθησαν την Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του», σημειώνει η «Χουριέτ», «ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να κινηθεί γρήγορα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, ενώ είναι προφανές ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο εξωτερικής πολιτικής που έχουν ήδη ετοιμάσει».

Ο τουρκικός Τύπος χαιρετίζει, επίσης, τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Δρούτσα, για νέο οδικό χάρτη για την Τουρκία και την αντίθεσή του στο να κλείσει η πόρτα της ένταξης στην Τουρκία.

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ? ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΦΙΛΙΑΣ ΤΟΥ "ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΚΕΤΟ "ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ" ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ "ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ " ? .... ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

ΘΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙ Ο "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ" ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ? ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ......

Ο κ. "ΛΙΓΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. "ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ κ. "ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ" ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ" ..... ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΣΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ "ΟΜΠΑΜΑ-ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ". ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ .....

ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ .....

ΑΠΟ ΤΟ "DEFENCENEWS" :


(ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ)

ΠΡΩΤΑ Η ΕΜΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΚΡΙΖΩΝ ΖΩΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ , ΜΕΤΑ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ "ΖΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ . ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΙΑ , ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ , ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ .....

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ , ΜΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΕΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΜΗ ΑΠΑΙΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ.

ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ "ΗΣΥΧΟΥ ΥΠΝΟΥ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ) ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ "ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗΣ" ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙΑ ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΕΞΑΡΤΟΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ.

Οι ακτές μας, κύρια είσοδος για μετανάστες

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4011/3438.jpg

Η Ελλάδα δέχεται τις μεγαλύτερες εισροές στην Ε.Ε. συγκριτικά με το μέγεθός της και το 50% των εισροών πανευρωπαϊκά. Φέτος, ενώ παρατηρείται μείωση των εισροών από τα χερσαία σύνορα συγκριτικά με το 2008 (μείωση 44% στις εισροές από Τουρκία, 34% στις εισροές από FYROM και 10% στις εισροές από Αλβανία), οι εισροές από τα θαλάσσια σύνορα έχουν αυξηθεί, παρά τις ενισχυμένες περιπολίες του Frontex στην περιοχή.

Το 2007 και το 2008, το 50% των ανθρώπων που εντοπίσθηκαν να διασχίζουν παράνομα τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. πέρασαν από τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας και από τα χερσαία σύνορα με την Αλβανία. Σύμφωνα με στοιχεία του Frontex, το 2008, από τους 175.000 ανθρώπους που συνελήφθησαν στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., οι 82.200 ήταν στα ελληνικά σύνορα. Το πρώτο εξάμηνο 2009, από τα 51.600 άτομα που εντοπίσθηκαν στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., τα 35.600 βρέθηκαν στα σύνορα της Ελλάδας.

Στα χερσαία ελληνοαλβανικά σύνορα, το πρώτο εξάμηνο 2009 εντοπίσθηκαν 17.200 άτομα. Ολο το 2008 είχαν εντοπισθεί 38.600 άνθρωποι. Η πλειονότητα είναι Αλβανοί που επαναπροωθούνται άμεσα στο πλαίσιο της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ελλάδας - Αλβανίας. Είναι αξιοσημείωτο ότι φέτος συνελήφθη ένας μικρός αριθμός ανθρώπων που δήλωναν Ιρακινοί, Αφγανοί και Παλαιστίνιοι. Τελικά, όπως σημείωσε ο κ. Αρίας Φερνάντεζ, από τις συνεντεύξεις ειδικών του Frontex διαπιστώθηκε ότι μεταξύ 600 που δήλωναν Παλαιστίνιοι, μόλις δυο ήταν πραγματικά και μεταξύ 700 που δήλωσαν Αφγανοί, μόλις 177 ήταν πραγματικά.

Στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, το πρώτο εξάμηνο 2009, εντοπίσθηκαν 8.200 άνθρωποι και όλο το 2008 είχαν συλληφθεί 14.500 άνθρωποι. Οι συλληφθέντες δεν επαναπροωθούνται άμεσα, διότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει το Σύμφωνο Επανεισδοχής Τουρκίας - Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο εξάμηνο 2009, ενώ υποβλήθηκαν αιτήματα για επαναπροώθηση 11.309 ατόμων, τελικά η Τουρκία δέχθηκε μόνο 108 άτομα. Από αυτά, η πλειονότητα είναι Τούρκοι που διώκονται πολιτικά στη χώρα τους και Ιρακινοί που συνήθως επαναπροωθούνται στο Ιράκ.

Οι περισσότερες συλλήψεις

Και ενώ συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο 2008 σημειώνεται μείωση εισροών, το 2009, από τα χερσαία σύνορα, δεν ισχύει το ίδιο με τις εισροές από τα θαλάσσια σύνορα. Το πρώτο εξάμηνο 2009 εντοπίσθηκαν 14.000 άνθρωποι, ενώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχαν εντοπισθεί 9.500 άνθρωποι και όλο το 2008 είχαν εντοπισθεί 29.100 άνθρωποι.

Η πλειονότητα των εισερχομένων από τα θαλάσσια σύνορα είναι Αφγανοί και Σομαλοί και οι περισσότερες συλλήψεις γίνονται σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Πάτμο. Σε ό,τι αφορά τις εθνικότητες των παρανόμως εισερχομένων, το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελούν οι Αλβανοί (49%). Οι Αλβανοί αποτελούν και το 36% των παρανόμως εισερχομένων συνολικά στην Ε,Ε. Ακολουθούν οι Ιρακινοί και Αφγανοί σε πολύ μικρότερα ποσοστά. Οι Αφγανοί αποτελούν το 12% των παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδα. Ομως, αν και ένας μεγάλος αριθμός εισερχομένων από τα θαλάσσια σύνορα δηλώνουν Σομαλοί ή Αφγανοί, από τις συνεντεύξεις ειδικών της Frontex διαπιστώθηκε ότι πρόκειται κυρίως για προερχόμενους από τη Δυτική και τη Βόρεια Αφρική.

ΠΗΓΗ