6 Σεπ 2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΒΙΑΣΜΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/647750_b.jpg

http://egolpio.files.wordpress.com/2008/09/195531.jpg

http://www.imageshack.gr/files/p9z1kcwc7p2kcgzz6gbo.jpg

http://www.imageshack.gr/files/vz7znkkgz5qbphzgf5r6.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhI3vKDH-itQRFcWEBOfktvSC6aG1vHbYOZAFfpnyhB-L6A1EsXSXUAVOYYSjbv4jHozFpRLmryrJ-aFlb8Eo3hFddCsAT8EvizaQPMDL3qmVtaDlimVmCqBOnuKDe7dGYWuH5e-1PULsIk/s320/5-7+Sep+1955.jpg

http://antistasi.org/wp-content/uploads/2009/04/he-cons-destr-church-agkon-el-yps6-211x300.jpg

Στις 6 Σεπτεβρίου του 1955 με αφορμή μιά εξακριβομένη πλέον προβοκάτσια στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη, ξεκινάνε οι μεθοδευμένες και καθοδηγούμενες ενέργειες κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Η βόμβα που τοποθετείτε σκάει και τα θράυσματά της πετυχένουν τον στόχο τους. Τους Ελληνες της Πόλης. Έκτακτες εκδόσεις στην τουρκία για το συμβάν και μιά μικρή συγκέντρωση μιάς οργάνωσης με το όνομα «Η κύπρος είναι τουρκική» γίνονται εφαλτήριο για μιά μαύρη νύχτα και το ξεκλήρισμα που ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ όσο θα έπρεπε.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΡΩΜΥΛΙΑ , ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΤ. ΘΡΑΚΗ , ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΙΩΝΙΑ , ΟΧΙ ΑΛΛΟΝ ΠΟΝΤΟ , ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ , ΟΧΙ ΑΛΛΟ 1955 , ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΥΠΡΟ , ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ , ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Μεγάλη φωτιά στον Έβρο – Εκκενώθηκαν δύο χωριά κοντά στην Αλεξανδρούπολη

Μεγάλη φωτιά μαίνεται τις τελευταίες ώρες στον Έβρο, στο τμήμα μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Φέρρες. Ήδη έχει εκκενωθεί το χωριό Πεύκα, ενώ αυτή τη στιγμή εκκενώνεται και δεύτερο χωριό τα Λουτρά, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους. Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

3 ΜΕΤΩΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΑΕΤΟΧΩΡΙ-ΑΡΙΣΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ-ΠΕΥΚΑ .

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ 2 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΝΥΧΤΑΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ .... Η ΒΡΑΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ.

Πρώτο θέμα η "υπόσχεση" Λοβέρδου στα Σκόπια..

Πρώτο θέμα είναι εδώ και μερικές μέρες οι εξωφρενικές δηλώσεις Λοβέρδου στους Σκοπιανούς τηλεοπτικούς σταθμούς ,οι οποίοι σε πανηγυρικό ύφος σημειώνουν ότι το κόμμα του οποίου ηγείται ο Γ.Παπανδρέου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Στο ακόλουθο βίντεο (απο το taxalia.blogspot.com) μπορούμε να θαυμάσουμε (στο σημείο 1:12 ) τον υποψήφιο βουλευτή και προαλειφόμενο για Υπουργό Εξωτερικών (..) να συμφωνεί με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Σκοπιανό προπαγανδιστή Παρίση στο ότι η ελληνική πολιτεία ωφείλει να επιτρέψει την επάνοδο στην Ελλάδα μιας ξεκάθαρα εχθρικής "μειονότητας" και να καταστρέψει τα λεγόμενα κόκκινα αρχεία ,δηλαδή να δημιουργήσει εκ του μη όντος θέμα Σλαβομακεδονικής μειονότητας στην χώρα μας !


Η απαράδεκτη αυτή στάση του κ Λοβέρδου καθώς και η έλλειψη αντίδρασης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ,εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου, δεν έλαβε ΚΑΜΙΑΣ προβολής από τα μεγάλα ΜΜΕ τα οποία τηρούν σιγή ιχθύος. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να προκαλέσει αντίδραση εφόσον οι θέσεις αυτές σύμφωνα με το ίδιο τον κ.Λοβέρδο αποτελούν διακηρυγμένες θέσεις του κόμματος του (!!) και μέρος της πολιτικής του πλατφόρμας.
Πρόκειται ίσως για την πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που η ηγετική ομάδα κόμματος εξουσίας (με επικεφαλής τον ΓΑΠ..) εξαγγέλλει ρητά πολιτικές που θα βλάψουν τη χώρα ανεπανόρθωτα και με τρόπο μη αναστρέψιμο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του..

ΠΗΓΗ

Η "ΕΘΝΙΚΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ" ΠΑΣΟΚ ..... ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ ΠΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ , "ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΓΗΣ ..... " ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ...... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ , ΟΥΤΕ ΑΙΓΑΙΟ , ΟΥΤΕ ΘΡΑΚΗ , ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ .

ΤΑ ΜΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ Ο Γ. Π. ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ? Η "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ , ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ , ΧΑΡΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ .... ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ..... ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

http://www.dentnews.net/wp-content/uploads/2009/06/%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%91%CE%A0%CE%98-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3-%CE%95%CE%9A%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%95%CE%A3-2009.jpg

ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΑΣΟΚ , ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ , ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ?

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ? ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΣΣΩΜΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ" ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ?

ΜΗΠΩΣ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ?

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ..... ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ? ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ Η ΣΟΥΠΑ ?

Ο Πάγκαλος ανακάλυψε οτι ο Γιώργος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός

pagkalosth

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στο δημοσιογράφο Τ. Παππά, ο Θ. Πάγκαλος, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της συνέπειας των λόγων του.

Εξαίρει τη δημοκρατικότητα που διέπει το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ επί Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως «ο Παπανδρέου θα έχει την ευθύνη να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα της χώρας και θα τα αντιμετωπίσει, όπως έκανε όλη αυτή την περίοδο, κατά τρόπο υποδειγματικό, με προσφυγή στη μεγαλύτερη δυνατή συλλογικότητα. Ουδέποτε στο ΠΑΣΟΚ, από τότε που δημιουργήθηκε, έχω ζήσει μια τέτοια εσωκομματική ζωή, όπου τηρούνται οι κανόνες, δικαιολογούνται οι πολιτικές κινήσεις και συζητούνται τα πάντα εξαντλητικά. Επί Ανδρέα Παπανδρέου δεν το είχαμε αυτό

Χαρακτηρίζει επίσης τις αποφάσεις επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη ως «προϊόν μιας κλειστής ομάδας συμβούλων, διαμορφωμένες εκ των προτέρων».

Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε ο κ. Πάγκαλος πριν από λίγα χρόνια για τον άνθρωπο που τώρα έχει μεγάλη εμπιστοσύνη:

  • «… εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας (…) θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ’ όνομά του ενώνει. Εγώ δε δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα (…). Ο Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι».

(Θ. Πάγκαλος, «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 16/9/2001)

ΠΗΓΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ , ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ , ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ , ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ........ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ .... ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΔΙΑ ΑΝΑΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ...... Ε ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ , ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnw_hrbSMoynsgZ6UpM-dEyxQutE7bteOfE3CxtQdzbt32Ssa98pA7CUJ-7T81wpvtVFKub2H7A78mi5Y9SLgQw1oG3nNe1lshvI4N3OZr_kItrhC6afEWFy-DiiUNLKBw-Z1QNBQ5la0/s400/OCALAN+2.bmp

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ "ΦΙΛΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΙΜΡΑΛΙ

Περί ηγετών ,θαυμάτων και ...καρκινωμάτων.

[1187017820_c7f4103226.jpg]

Μιλώντας προχθές στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Αρχαία Ολυμπία,ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ.Γ.Παπανδρέου μεταξύ άλλων κενολογιών είπε (χωρίς να το θέλει προφανώς) και ...κάποιες αλήθειες.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι:« Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο ριζικά διαφορετικές πολιτικές και διαμετρικά αντίθετες αντιλήψεις για την πολιτική και το μέλλον της χώρας».

Συμπλήρωσε δε ότι:«Όταν είχαμε ηγεσίες που πίστεψαν στις δυνάμεις μας, όταν το κράτος ήταν στο πλευρό μας και όχι πάνω στις πλάτες μας, όταν υπήρχε σχέδιο, τότε κάναμε θαύματα».

θαύματα λοιπόν ! Ας γυρίσουμε λίγο πίσω για να θυμηθούμε τι σημαίνει ...« θαύματα». Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πλείστες περιπτώσεις « θαυμάτων» των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ, στις οποίες ( μη ξεχνάμε) ο κ. Παπανδρέου υπήρξε πρωτοκλασάτο στέλεχος και υπουργός επί σειρά ετών.

Όμως θα αναφερθώ μόνο σε ένα θαύμα μιας και έχει σχέση με το καρκίνωμα που ανέθρεψαν (Δημόσιο χρέος), το οποίο τώρα απειλεί να μας πνίξει. Αυτό το δημόσιο χρέος λοιπόν, το διακύβευμα αυτών των πρόωρων εκλογών, χρειάστηκε πραγματικά ...« θαύματα» για να « τερατωθεί». Ιδού λοιπόν ένα ..«θαύμα» όπως το ανέφερε πριν μερικά χρόνια ο Βασίλης Παπουτσάκης ή exastal.

Το 2001 το ΠαΣοΚ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις Ευρώ έστησε την πιο πολύπλοκη απάτη που έχει στηθεί ποτέ στην ελληνική ιστορία, τη μεγαλύτερη ελληνική κρυφή κομπίνα. Εξαπάτησε και τις Ευρωπαϊκές αρχές αλλά και τους Έλληνες πολίτες.

Το 2001 το δημόσιο χρέος άρχισε να εμφανίζει επικίνδυνη αύξηση. Με έκδηλη την ανησυχία οι δημιουργικοί λογιστές του Σημίτη, για να μην χάσουν το τραίνο της ΟΝΕ, στράφηκαν στη διεθνή τράπεζα Goldman Sacks για να βρει τρόπο να ... εξαφανίσει ένα τρις δρχ. από το χρέος του δημοσίου.

Με τη μέθοδο των φουσκωμένων και πλασματικών ισοτιμιών στη μετατροπή πολλών δανείων του Δημοσίου η Goldman "εξαφάνισε" το χρέος. Τα δάνεια που μετατρέπονταν αφορούσαν την περίοδο 1982-2000 και όχι όπως ψευδώς επέμενε ο κ.Φλωρίδης τη Μητσοτακική περίοδο 1990-1993.
Δεν είναι ουσιαστικό όμως και δεν μας ενδιαφέρει η περίοδος των δανείων. Μας ενδιαφέρει η απάτη που στήθηκε και συνιστά τον ακριβότερο δανεισμό στην ιστορία της Ελλάδας (το... θαύμα που λέμε).

Η Goldman όμως, όλως τυχαίως, είχε δανείσει το Ελληνικό δημόσιο 1 τρις δρχ. και φυσικά ήθελε πίσω τα λεφτά της και φυσικά με μεγάλη προμήθεια συμμετείχε στην τέλεια κομπίνα.

Έτσι η τράπεζα επιστράτευσε τις σύνθετες πράξεις, τα swaps για να συντελεστεί το έγκλημα. Οπότε και δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας ....6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" 18 τράμπες (swaps).

Αποτέλεσμα : το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε τα τεράστια κόστη των συναλλαγών αλλά και το τεράστιο ρίσκο που εμπεριέχει κάθε swaps. Και όταν μιλάμε για 18 swaps-τράμπες...εννοούμε φοβερό ρίσκο.
Μόνο για τη σύναψη των περιπλοκότατων συμβολαίων δόμησης το δημόσιο πλήρωσε τότε πάνω από 200 εκατ. προμήθειες. Αυτά πληρώθηκαν ΕΦΑΠΑΞ και "τα πήρε" η Goldman.

H τεράστια απάτη όμως και η ζημιά συνεχίζεται και στις μετέπειτα διεργασίες. Γιατί για να εξαφανιστεί το 1 τρις δρχ. χρησιμοποιήθηκαν πλασματικές και φουσκωμένες ισοτιμίες στη μετατροπή των γεν και $ δανείων σε Ευρώ.
Αν δεν φούσκωναν υπέρογκα τις ισοτιμίες δεν θα μπορούσαν να εξαφανίσουν λογιστικά το 1 τρις χρέος. Σε πρώτη φάση με το φούσκωμα των ισοτιμιών "χάθηκαν" 70 εκατ. και έπειτα με τις ανοδικές τάσεις του Ευρώ έναντι του γεν και του $ "χάθηκαν" άλλα 300 εκ.

Τεράστια ζημιά προκλήθηκε και από τη λάθος δόμηση σχετικά με το swap των επιτοκίων. Το δημόσιο θα κέρδιζε αν τα επιτόκια ανέβαιναν και θα έχανε αν τα επιτόκια κατέβαιναν. Κατά κακή τους τύχη όμως τα επιτόκια .... μόνο έπεφταν. Που σημαίνει ότι το χρέος προς την Goldman συνεχώς αυξάνονταν.

Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα ... 54 δις Ευρώ (.... ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!).

Το ελληνικό δημόσιο για να αποπληρώσει αυτή την τερατώδη σύμβαση έπρεπε να πληρώνει τοκοχρεολύσια της τάξης των .... 400 εκατ. το χρόνο μέχρι το 2019. Το κλου της υπόθεσης είναι ότι το ΠαΣοΚ φρόντισε οι αποπληρωμές να αρχίσουν να εκτελούνται .... από την άνοιξη του 2004 ... Θαύμα ! Θαύμα ........!!!

ΥΓ.Το 2005 τα swaps αυτά ακυρώθηκαν γιατί η Ν.Δ. έκρινε ασύμφορο για το Δημόσιο έναν τόσο ακριβό-λόγω υψηλών προμηθειών- δανεισμό. Αυτά περί ηγεσιών , θαυμάτων και ... καρκινωμάτων !!!

ΠΗΓΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ

http://danishaffairs.files.wordpress.com/2008/05/trojanhorseturkey.jpg

Νταβούτογλου κατά αρνητών της τουρκικής ένταξης

Εναντίον των χωρών που διαφωνούν με την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. στράφηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. «Οι αρνητές της ένταξής μας στην Ε.Ε. βλάπτουν τις μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η στάση χωρών, όπως της Γαλλίας, «σπέρνει» την αμφιβολία στο πνεύμα των Τούρκων και «φρενάρει» τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Οι αρνητικές φωνές που ακούμε πάντα εκ μέρους ορισμένων χωρών της ΕΕ σπείρουν την αμφιβολία στους συμπολίτες μας και βλάπτουν τις προσπάθειες μας, για να εξακολουθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις» εκτίμησε σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter το Σάββατο, οπότε και θα θα συναντηθεί στην Στοκχόλμη με τους ομολόγους του της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, η Τουρκία έκανε μεταρρυθμίσεις που ήταν αδιανόητες πριν από μερικά χρόνια, όπως η θρησκευτική ελευθερία ή η ελευθερία της έκφρασης, η κατάργηση της θανατικής ποινής ή οι εκπομπές ραδιοφώνου στην κουρδική γλώσσα. Πρόκειται για «σιωπηλή επανάσταση», την οποία βλάπτουν οι επικριτές της ένταξης της Τουρκίας, λέει.

«Η Σουηδία σκέπτεται όπως και εμείς, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί ποτέ να είναι μια ισχυρή και αλληλέγγυα οντότητα, όσο η Τουρκία μένει έξω από την ΕΕ. Για το λόγο αυτό η υποστήριξη χωρών όπως η Σουηδία με την αντικειμενική και ενθαρρυντική στάση τους έχει μεγάλη σημασία στην διαδικασία αυτή» τονίζει ακόμη ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ΠΗΓΗ

http://www.economist.com/images/20060722/D2906EU0.jpg

Πεπεισμένος για την ένταξη της Τουρκίας στη Ε.Ε. ο Νταβούτογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δηλώνει σίγουρος για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας του, την ώρα που ο Γάλλος ομόλογός του τονίζει πως έχουν προτεραιότητα οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

Πεπεισμένος για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ δήλωσε σήμερα από τη Στοκχόλμη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, παρά την αντίθεση ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι οι Γάλλοι, Βρετανοί και οι άλλοι συνάδελφοί μας θα σεβαστούν τη δέσμευση της Ε.Ε. όσον αφορά το μέλλον της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της Τουρκίας», δήλωσε ο Νταβούτογλου σε δημοσιογράφους, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Στοκχόλμη.

«Δεν χρειάζεται να πείσουμε τις χώρες που αντιτίθενται ή διατηρούν επιφυλάξεις όσον αφορά την ένταξη της Άγκυρας, καθώς έχει ήδη καθοριστεί (!!!!! ΑΠΟ ΠΟΥ ?) ότι η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ στο μέλλον», διαβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός.

Την ίδια στιγμή από την Στοκχόλμη, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ επανέλαβε τη θέση της χώρας του. Σε ερώτηση που του έγινε για την υποστήριξη της Σουηδίας στην ένταξη της Τουρκίας, ο Κουσνέρ απάντησε: «άλλες (χώρες της Ε.Ε.) αντιτίθενται σε αυτό».

«Αυτοί (οι Τούρκοι) δεν είναι οι πρώτοι στον κατάλογο. Έχουμε να εντάξουμε (στην Ε.Ε.) όλα τα δυτικά Βαλκάνια και αυτό είναι απαραίτητο» να γίνει, προσέθεσε.

Ο Κουσνέρ κάλεσε εξάλλου την Άγκυρα να ανοίξει τα λιμάνια της στα κυπριακά πλοία, όπως προβλέπεται από το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, για να ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις.

«Η διαδικασία της Άγκυρας δεν γίνεται προς το παρόν σεβαστή, επομένως είναι ανάγκη να έχουμε εντέλει όσον αφορά αυτό το θέμα ένα άνοιγμα και ίσως μια κατάληξη. Δεν έχουμε φτάσει εκεί», κατέληξε ο Κουσνέρ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελεσίγραφο Πούτιν στον Μπορίσοφ

Ο ρώσος ηγέτης έδωσε ένα μήνα προθεσμία στον νέο πρωθυπουργό της Βουλγαρίας για να αποφασίσει αν θέλει τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

http://news.kathimerini.gr/kathnews/photos/8-04-05/8-04-05_139954_1.gif

Πλήθος ηγετών από όλον τον κόσμο συμμετείχαν την περασμένη Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου στο Σόποτ της Πολωνίας στις τελετές για τα 70χρονα από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά το μυαλό του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν στριφογυρίζει όλο στα ενεργειακά, τους δρόμους μεταφοράς και τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας. Έτσι επιδίωξε συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ για να του ζητήσει να ξεκαθαρίσει τη στάση της νέας κεντροδεξιάς βουλγαρικής κυβέρνησης, η οποία έχει θέσεις κατά της τόσης πρόσδεσης στο ρωσικό άρμα ενεργειακών στρατηγικών συμφερόντων.

Ο Πούτιν έχει αναλάβει υπό την ευθύνη του όλο το ρωσικό στρατηγικό κομμάτι της ενέργειας, επιδιώκοντας αφενός την εξασφάλιση αποθεμάτων προς διακίνηση από τα ήδη υφιστάμενα δίκτυα, αλλά και το άνοιγμα νέων ενεργειακών δρόμων προς Ανατολή και Δύση. Έτσι ζήτησε συγκεκριμένα από τον Μπορίσοφ να αποφασίσει το συντομότερο δυνατόν σχετικά με τα ενεργειακά σχέδια στα οποία συμμετέχει η Βουλγαρία και εμπλέκεται η Μόσχα.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν έκταση στη συνάντηση, μεταδίδοντας το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών, όπου ο ρώσος πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά διπλωματικός περιγράφεται, ενώ ο βούλγαρος ομόλογός του μάλλον δεν περίμενε τέτοια αντίδραση. Χαρακτηριστικά η ρωσική εφημερίδα Κόμερσαντ γράφει ότι ο Πούτιν απηύθυνε στον Μπορίσοφ σκληρό τελεσίγραφο. Ο βούλγαρος ηγέτης δεν αισθανόταν καθόλου αναπαυτικά στην καρέκλα του και στριφογύριζε σ’ αυτήν ακούγοντας τον Πούτιν να του μιλάει και ζητώντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από τη Σόφια, γράφει η εφημερίδα.

Ο ρώσος ηγέτης φέρεται με το γνωστό του αυστηρό βλέμμα να είπε στον Μπορίσοφ: Έχουμε κατασκευάσει χιλιάδες χιλιόμετρα αγωγών από τη Ρωσία προς την Άπω Ανατολή μέσα σε δύο χρόνια και ένας μικρός αγωγός μόνο 280 χιλιομέτρων μας καθυστερεί επτά χρόνια τώρα. Εάν για κάποιους λόγους η κυβέρνησή σας αντιληφθεί ότι δεν συμφέρει τη Βουλγαρία, τότε η Ρωσία θα λύσει αυτό το πρόβλημα με άλλο τρόπο… Κατά την εφημερίδα ο Πούτιν κατέληξε λέγοντας: Εγώ είμαι αυτός που χρειάζεται να πάω για ύπνο, όχι εσύ!

ΔΥΟ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ο βούλγαρος πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι στη Σόφια υπάρχουν “διαμετρικά αντίθετες θέσεις” σχετικά με τα τρία υπό συζήτηση σχέδια με ρωσική εμπλοκή: τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream και τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπέλενε. Αν και για το τελευταίο διατυπώνονται περιβαλλοντικά προβλήματα και αναφέρθηκε στη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος.
Φυσικά εδώ να τονιστεί και η συμμετοχή της Βουλγαρίας στον άλλον σχεδιαζόμενο αγωγό φυσικού αερίου Nabucco (από Καύκασο στην Ευρώπη) αμερικανοευρωπαϊκών συμφερόντων, σε αντίθεση με τον ρωσικών συμφερόντων South Stream.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ-ΤΖΕΪΧΑΝ

Από κοντά και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η εφημερίδα Σαμπάχ γράφει ότι η Μόσχα θα δώσει πλέον προτεραιότητα στον αγωγό Σαμψούντας - Τζεϊχάν, αφού όπως σχολιάζει η άλλη εφημερίδα Ραντικάλ, ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης έπεσε από την ημερήσια διάταξη και ενισχύθηκαν τα σχέδια για τον αγωγό Σαμψούντας - Τζεϊχάν με ρωσική συμμετοχή. Η τουρκική εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφερθεί στις αντιδράσεις από την πλευρά της Ελλάδας που είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του έργου αυτού.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ;

Ενδιαφέρον πάντως έχουν οι αναλύσεις, που εκτιμούν ότι τελικά ο Πούτιν θα κόψει τη Βουλγαρία από τα ρωσικά ενεργειακά σχέδια, ενώ ο διευθυντής του ανεξάρτητου Εθνικού Ταμείου Ενεργειακής Ασφάλειας Κονσταντίν Σιμόνοφ προχωράει λέγοντας ότι δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο Πούτιν αλλάξει την πορεία του South Stream και παρακάμψει την Βουλγαρία!

ΠΗΓΕΣ: BBC, REUTERS, UPI, KOMMERSANT, NOVINITE, SABAH, RADICAL, SOUTEASTERN TIMES

ΠΗΓΗ

Το μέλλον του Γιώργου ή το μέλλον όλων μας;

Tου Στεφανου Kασιματη

Οι σοβαροί άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ -όσοι δηλαδή έχουν επίγνωση της δυσκολίας των προβλημάτων- δεν τρελάθηκαν κιόλας από τη χαρά τους, όταν ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα Ζαχόπουλου. Μπορεί να ζητούσαν συνεχώς εκλογές, αλλά δεν τις ήθελαν τώρα. Προτιμούσαν (δικαιολογημένα...) η βόμβα της οικονομίας να εκραγεί στα χέρια του Κώστα Καραμανλή, ενώ τώρα έχουν μπροστά τους τον εφιάλτη να χρεωθούν τη σύνταξη του πιο δύσκολου προϋπολογισμού των τελευταίων ετών: Θα τους έχει πέσει ο κλήρος να αντιμετωπίσουν αυτοί την αλήθεια για την οικονομία. («Μετά την ήττα στην μάχη, το αμέσως χειρότερο πράγμα στη ζωή, είναι η νίκη στη μάχη», έλεγε ο δούκας του Γουέλιγκτον, αναφερόμενος φυσικά στη φρίκη του πολέμου και όχι στον προϋπολογισμό του 2010...)

Τον κίνδυνο της νίκης όμως λίγοι τον αντιλαμβάνονται πλήρως στο ΠΑΣΟΚ - άλλωστε, ανθρώπους όπως ο Παπαντωνίου ή ο Χριστοδουλάκης, που ήξεραν τα «κόλπα» και την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, τους έχουν διώξει. Οι περισσότεροι στο κόμμα των Παπανδρέου διακατέχονται από την αγωνία μην τυχόν και χάσει ο Γιώργος την τελευταία ευκαιρία του. Οχι επειδή ανησυχούν για εκείνον, αλλά για τον εαυτό τους. Διότι αν το ΠΑΣΟΚ επιστρέψει στον εμφύλιο του 2007, χαιρετίσματα! Καθώς μάλιστα το πιθανότερο είναι να βυθιστεί σε ανάλογες περιπέτειες και η Ν.Δ., τα χαιρετίσματα εκτείνονται σε όλο το πολιτικό σύστημα...

Το αισιόδοξο σενάριο παραπέμπει στην περίπτωση Ρόναλντ Ρέιγκαν. Ο 40ός πρόεδρος των ΗΠΑ σχημάτισε μια εξαιρετική κυβέρνηση ικανών ανθρώπων. Με τα «Reaganomics» έβγαλε την οικονομία των ΗΠΑ από τη δεκαετή περίοδο του «stagflation» και την οδήγησε στην ανάπτυξη. Με τη διεθνή πολιτική του κέρδισε τον (ψυχρό) πόλεμο κατά του κομμουνισμού. Ουδόλως ευκαταφρόνητα επιτεύγματα για έναν πρόεδρο μάλλον ελαφρό ως προσωπικότητα! Μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα ο Γιώργος ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης σοβαρών ανθρώπων; Πολύ αμφίβολο.

Κατ’ αρχάς, διότι το πιθανότερο, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, είναι να φτιάξει μια κυβέρνηση ισορροπιών, όπου ο Παπακωνσταντίνου και η Διαμαντοπούλου θα συνυπάρχουν με τη Λούκα και τον Παπουτσή. Ποιος περιμένει ότι θα συμβάλει στη δραστική περικοπή των λειτουργικών εξόδων του υπουργείου του ένας πολιτικός, που διαφώνησε με την υποχρεωτική τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα βενζινάδικα, επειδή το μέτρο πλήττει τους μικρομεσαίους; Και πώς θα αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος των περίπου 300 δισ. μία πολιτικός που έχει δηλώσει ότι το Δημόσιο πρέπει να αγοράσει πίσω τον ΟΤΕ;

Επειτα, είναι το θέμα των συναρμοδιοτήτων. Ολα τα σημαντικά θέματα είναι περιπεπλεγμένα στο κουβάρι των υπουργικών συναρμοδιοτήτων. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός διοικούσε με το περίφημο «βρείτε τα μεταξύ σας». Ο ερχόμενος θα μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του στους υπουργούς ή θα βασίζεται στη ροπή του προς τους πάσης φύσεως νεωτερισμούς (ο «άλλος δρόμος» και κουραφέξαλα...), με την ελπίδα ότι έτσι θα παρακάμψει τον γόρδιο δεσμό; Θα βελτιώσει την κακή ποιότητα της δημόσιας παιδείας με το «e-book»;

Είναι αλήθεια ότι ο Γιώργος έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να μοιράσει τρελές υποσχέσεις δεξιά κι αριστερά, όπως έκανε η Ν.Δ. το 2004. Εχει όμως αποφύγει και να πει οτιδήποτε συγκεκριμένο για την πραγματικότητα της κατάστασης: Δεν είπε καν τη φράση «οικονομική κρίση» στη δήλωσή του μετά την εξαγγελία των εκλογών! Και μάλλον έτσι θα πορευτεί καθ’ όλη την προεκλογική εκστρατεία. «Στη ΔΕΘ θα ξαναεπαναλάβουμε (sic) τις βασικές δεσμεύσεις μας», άκουσα τη Λούκα να λέει από τηλεοράσεως την περασμένη Πέμπτη. Εν ολίγοις, όραμα, αξίες, καλές προθέσεις, λουλούδια και έχει ο Θεός. Ομως δεν αρκεί να είσαι ψηλός και λεπτός, να εμφανίζεσαι πλέον μόνο με λευκό πουκάμισο, σκούρες γραβάτες και μαύρο κοστούμι, για να γίνεις Ομπάμα! Χρειάζονται και άλλα...

Εχει όμως ένα πλεονέκτημα, αντιτείνουν οι πολιτικοί φίλοι του. Είναι οι χαμηλές προσδοκίες του κόσμου: Οι περισσότεροι δεν περιμένουν τίποτε από αυτόν, εν αντιθέσει με τις προσδοκίες που είχαν από τον απερχόμενο... Πράγματι, αλλά το πλεονέκτημα ισχύει in vitro. Εκτός του πεδίου της πραγματικότητας, δηλαδή. Η δε πραγματικότητα είναι το φάσμα της πτώχευσης. Εφόσον, λοιπόν, ο Γιώργος είναι ο άνθρωπος των καλών προθέσεων, όπως δείχνει και προσπαθεί να μας πείσει, το προσωπικό πρόβλημα που έχει να λύσει σε τούτες τις εκλογές δεν είναι πώς θα θυμίζει τον Ομπάμα, χωρίς όμως να γίνεται συγκεκριμένος στον λόγο του, όπως ο Ομπάμα. Το πρόβλημά του είναι να αποφασίσει τι προέχει: η προσωπική του τύχη ή η τύχη όλων μας; Τι είδους πολιτικός είναι, με άλλα λόγια. Κληρονόμος της οικογενειακής παράδοσης ή σοβαρός;

Αν εξακολουθήσει με τα αόριστα οράματα, θα είναι σαν να ζητεί από τους ψηφοφόρους λευκή επιταγή. Ισως την δώσουν. Ετσι, θα έχουμε ξεπληρώσει ως λαός το «χρέος» μας στην άλλη μεγάλη πολιτική οικογένεια του τόπου κι έπειτα θα κάτσουμε κάτω να δούμε πώς θα ξεπληρώσουμε τα πραγματικά χρέη μας. Ο κύκλος της μεταπολίτευσης θα έχει κλείσει με τις καρικατούρες εκείνων που τον άνοιξαν...

ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ , ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΛΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΓΝΩΜΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ "ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ" ΟΜΠΑΜΑ , IMITAΣION ..... Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΠΟΥ "ΠΙΑΝΟΥΝ" ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΣΙΑ (ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΡΑΚΗ).

http://media.feed.gr/filesystem/images/20090204/low/assets_LARGE_t_420_2399073.JPG

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ , ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ , ΑΝ ΦΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. AMERICAN STYLE.