26 Ιουν 2009

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ - ΜΑΛΒΙΝΑ LIVE Μετά τα Ίμια





...... ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ , ΤΟΥΣ ΦΕΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ , ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ , ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ

7 τουρκικά κόλπα στο Αιγαίο


Επτά επικίνδυνες και ανησυχητικές στρατιωτικές τακτικές εφαρμόζει με επιμονή το
τελευταίο διάστημα η Άγκυρα σε Αιγαίο και Έβρο, με στόχο να ενισχύσει τις διεκδικήσεις της κατά της Ελλάδας και να επιβάλει την ατζέντα της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η καταγραφή των νέων αμιγώς στρατιωτικού χαρακτήρα προκλήσεων, που χαρακτηρίζονται από ένταση, έκταση και συστηματικότητα, έγινε από έμπειρους επιχειρησιακούς αξιωματικούς των Γενικών Επιτελείων στο πλαίσιο συνολικής ανάλυσης τόσο των δεδομένων της διπλής άσκησης Θαλασσόλυκος και Έφες που έγινε στο Αιγαίο πριν από μερικές εβδομάδες, όσο και σειράς άλλων πρόσφατων ενεργειών.

Οι 7 κινήσεις που προβληματίζουν το Ελληνικό Πεντάγωνο για το τι ενδεχομένως σκαρώνει η Τουρκία είναι:

1 Οι αυξανόμενες υπερπτήσεις ελληνικών νησιών- που πλέον γίνονται πάνω από τρία κατοικημένα νησιά- σε χαμηλό ύψος και πολλές φορές με σχηματισμούς κρούσης.

2 Η επιθετική αναγνώριση - αναχαίτιση ελληνικών μαχητικών στο κέντρο του Αιγαίου, με συχνότερο πλέον ρυθμό.

3 Ο προσανατολισμός των ασκήσεών τους - όπως οι τελευταίες Θαλασσόλυκος και Έφες- όχι πλέον σε διάταξη εικονικού αεροναυτικού αποκλεισμού κάποιου νησιού του Ανατολικού Αιγαίου όπως πρόσφατα, αλλά στη δημιουργία αντίστοιχου «τείχους» κατά μήκος του 25ου Μεσημβρινού ανατολικά του οποίου υποστηρίζουν με ανεδαφικούς ισχυρισμούς ότι πρέπει να έχουν τον έλεγχο στις πτήσεις και στην έρευνα και διάσωση.

4 Η υλοποίηση- πάλι στο πλαίσιο της τελευταίας άσκησης- ταχείας και προστατευόμενης αερομεταφοράς ενός πλήρως εξοπλισμένου τάγματος Ειδικών Δυνάμεων με 52 ελικόπτερα.

5 Η τάση να αντιδρούν όλο και συχνότερα τελευταία οι Τούρκοι πιλότοι κατά τη διαδικασία αναγνώρισης- αναχαίτισης και να επιδιώκουν εμπλοκή σε (εικονικές) αερομαχίες κατά τις οποίες και πολλές φορές φθάνουν στα άκρα.

6 Οι δύο «έφοδοι» μέχρι το Σούνιο και το Κάβο Ντόρο τουρκικών πολεμικών πλοίων εντός του 2009 που ενεργοποίησαν, λόγω της προκλητικότητας, την «κόκκινη γραμμή» επικοινωνίας.

7 Η αντικατάσταση- σχετικά πρόσφαταμεγάλου μέρους του αρματικού δυναμικού της στον Έβρο και γενικότερα την Ανατολική Θράκη, από άλλα πιο σύγχρονα άρματα με νέου τύπου πυρομαχικά.

Έμπειροι στρατιωτικοί εκτιμούν ότι η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας ενδέχεται να σχετίζεται με την προσπάθεια της Άγκυρας να προκαλέσει, μέσω ενός σεναρίου έντασης, έναν ελληνοτουρκικό διάλογο με ατζέντα που θα έχει καθορίσει, εν πολλοίς, με απειλές, εκβιασμούς και ίσως τετελεσμένα. Όπως επίσης, με την προσπάθειά της να επιβάλει σε ΝΑΤΟϊκό επίπεδο τις δίκες της απόψεις όσον αφορά τη δομή διοίκησης και τον έλεγχο στην περιοχή του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση, όπως δήλωσε πρόσφατα η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σκοπεύει να θέσει το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο στον Τούρκο ομόλογό της στο περιθώριο της άτυπης συνόδου του ΟΑΣΕ αύριο στην Κέρκυρα - κάτι που σκόπευε να κάνει και ο κ. Καραμανλής στον κ. Ερντογάν. Στην ανάγκη σχέσεων καλής γειτονίας ως τον πυρήνα του προβλήματος της διεθνούς ασφάλειας αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης σε ομιλία στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία επίσης κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Πάντως το ΠΑΣΟΚ- με ερώτηση που υπογράφουν πρώτοι η κ. Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, πολιτικοί εκπρόσωποι Άμυνας και Εξωτερικών αντίστοιχα- επικρίνει έντονα τους συναρμόδιους υπουργούς κ.κ. Μπακογιάννη και Μεϊμαράκη ότι ως κυβέρνηση αδρανούν για τις προκλήσεις.

ΠΗΓΗ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΔΩ.

Η ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. , Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '90 ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΩ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ "ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ" ΠΙΑ 15 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ. ΟΤΑΝ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ?

ΟΤΑΝ ΑΝΑΤΕΘΕΙ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΗ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ 200ΑΡΙΑ ΩΡΕΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΘΗΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΝΕΩΝ ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΕΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΟΥΝ ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ , ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΑ 10 ?

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΠΑΤΣΙ ,
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΟΥ "ΙΣΙΩΣΕ" ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΚΟΤΥΧΟ ,
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΔΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ,
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ,
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΕΠΟΧΗΣ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΟΧΗΣ 1950 ,
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΥΛΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ,
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΕΣΤΩ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΥΡΩΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ...........

ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ? ΟΧΙ

ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ? ΟΧΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ? ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΖΟΦΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ? ΠΟΙΑ ? ΠΟΙΟΣ ?

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΕΛΛΗΝΑ , ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ

Ο Αλαβάνος και η καρέκλα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmqeUv0v0ZfNCl0gvSxRkhtGZYAxA3pij9xUju8WCTKKkXWiYnI6yYvw8arGI1qvXyOCsip9gvaJ0GaE2VcqmSIgsgT1GoHyViTbTRKqQd48DqnYRkPSxt-K3Nf4VQavBKz_OzzFaCqSY/s400/tsipras-alavanos+copy.jpg

O ευφυής κ. Αλέκος Αλαβάνος δυσκολεύεται να εγκαταλείψει καρέκλες
. Με την μπλόφα της παραίτησης, για παράδειγμα, κατόρθωσε να αναβαπτιστεί στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προτού συζητηθεί η ευθύνη την οποία φέρει για τη βαρύτατη στρατηγική ήττα του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού! Οσο για την προεδρία του Συνασπισμού που «δώρισε» στον κ. Αλέξη Τσίπρα, ακόμη περιμένουμε να μάθουμε αν το μετάνιωσε...

Πολλοί υποστηρικτές του Συνασπισμού σαφώς το μετάνιωσαν. Η τοποθέτηση Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος ήταν ένα «αλαβανικό» πείραμα αμφιθεατρικού lifestyle, το οποίο παραλίγο να πετύχει.

Δεν ήταν η ιδεολογία που μέτρησε. Κανένας δεν ενδιαφέρεται να σκαλίσει την εξωτική ακροαριστερή πανίδα του ΣΥΡΙΖΑ πέραν των αριστερών αρχαιολόγων της πολιτικής, που έχουν λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα αφού ελέω διαχρονικού ΠαΣοΚ βολεύτηκαν σε εξαιρετικές θέσεις στο Δημόσιο. Οι δημοσκοπήσεις «τρελάθηκαν» πέρυσι γιατί πολύ απλά ο κόσμος είδε στην τηλεόραση τον Τσίπρα και του άρεσε. Σύντομα όμως ίσχυσε αυτό που συχνά ισχύει με άλλα πρόσωπα της σοουμπίζ. Μόλις αρχίσουν να μιλούν, οι τηλεθεατές αλλάζουν κανάλι. Αν όμως ο Αλέξης είναι ο «Ρουβάς της Αριστεράς», ο Αλέκος είναι ο τελευταίος που δικαιούται να τον καταγγείλει. Ο Αλέκος δεν έχει πολιτικές διαφορές με τον Αλέξη, απλώς ανήκει στους κορυφαίους μιας γενιάς που γνωρίζει όταν μιλάει να μεταμφιέζει το απλοϊκό σε βαθυστόχαστο. Η ουσία παραμένει η ίδια. Οι δύο πολιτικοί είχαν την τύχη να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής επιβίωσης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιληφθούν σήμερα ότι ο αγώνας και η αγωνία των κατώτερων και των μεσαίων στρωμάτων για μια καλύτερη ζωή δεν ερμηνεύεται με αριστερισμούς και δεν αντιπροσωπεύεται με επαναστατικό αερόμπικ. «Κατανοώ τον νέο που σηκώνει μια πέτρα, αλλά δεν το κάνει εξ επαγγέλματος» δήλωσε ο κ. Αλαβάνος μέσα στο χάος του Δεκεμβρίου 2008.

Αν ήταν οικονομικά σκληραγωγημένος, δεν θα τον κατανοούσε τόσο εύκολα, ενώ αντίθετα θα γνώριζε λ.χ. ότι το «σύμφωνο σταθερότητας» είναι προϋπόθεση για το ευρώ και ότι χωρίς σύμφωνο και χωρίς ευρώ θα ζούσαμε μια προσωρινή φρενίτιδα εξωτερικού δανεισμού, την οποία θα ακολουθούσε γενικευμένη φτώχεια λόγω της εγγυημένης κατάρρευσης της δραχμής.

Ενδεικτικό της δυσκολίας του κ. Αλαβάνου να εγκαταλείπει καρέκλες είναι ένα περιστατικό του Ιουνίου 2003. Τότε ο κ. Κ. Σημίτης παρουσίαζε τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας στο Ευρωκοινοβούλιο. Στο τέλος της ομιλίας του όλοι οι ευρωβουλευτές, από όλες τις χώρες και από όλες τις πτέρυγες, σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν.

Ολοι, πλην του κ. Αλαβάνου, ο οποίος παρέμεινε ακίνητος στην καρέκλα του. Τότε, όπως και τώρα, απλώς δεν ήθελε να καταλάβει.

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ8Le3lJplgmknuu-XIUag18m1GHrpCDvXexbG2uTPFBXQR3Z16SO9fXLkb4XoAgA8QC37AdvHSx8nuDXNbwcKoxwPGNu89AfDhpjj-tf-IZaDdPwyErFNk2K4qbuDSKdVt9dNbwtr58w/s400/poker-ALAVANOS.jpg

ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟ 1977 ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

http://xryshaygh.files.wordpress.com/2009/05/toyk3.jpg

Το παρακάτω άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Ρεσίτ Αστσίογλου με τίτλο «Για πού έτσι; Για το Αιγαίο;» δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου 1977 στην εφημερίδα «Γκιούν Αϊντίν» έχει ως εξής:


"Η καλύτερη τακτική που θα πρέπει να εφαρμόσουμε εμείς είναι μακρόχρονη και υπομονετική. Πρέπει να δείχνουμε κάθε τόσο την παρουσία μας στη θάλασσα αυτή, σα να βγαίνουμε μέσα απ’ τα κύματα. Τη μια θα βγαίνουν τέσσερα πολεμικά μας, αυτοί θ’ αρχίσουν να διαμαρτύρονται.
Την επόμενη το ένα από τα τέσσερα θα ξαναβγαίνει και θα ισχυριζόμαστε ότι πάει να πάρει το «Hora». Τη μεθεπόμενη ένα αλιευτικό μας με ασύρματο θα αλιεύει στα χωρικά τους ύδατα.
Μόλις τρέξουν να το συλλάβουν, ένα πολεμικό μας θα επεμβαίνει και θα το παραλαμβάνει. Στο πλοίο «Hora» ας προσθέσουμε κι ένα «Bora» που θα βγει κρυφά στο Αιγαίο και θα κάνει έρευνες στα χωρικά τους ύδατα. Μόλις ένα ελληνικό αεροπλάνο επιχειρήσει να επέμβει, ας του επιτεθεί ένα δικό μας. Μια άλλη μέρα ένα ιδιωτικό ιστιοφόρο μας θα «χάνει το δρόμο του» και θα προσεγγίζει στα ελληνικά νησιά.
Εμείς θα πηγαίνουμε και θα το παίρνουμε.
Στο μεταξύ θα φθάνει η εποχή των κανονικών μας γυμνασίων. Κι έτσι σιγά σιγά, το Αιγαίο θα γίνει πεδίο συνεχούς ενόχλησης, συνεχούς έρευνας πετρελαίου και συνεχούς πολέμου νεύρων. Από δω και μπρος, η είσοδος κι η έξοδος στο Αιγαίο πρέπει να πυκνωθεί".

ΠΗΓΗ