11 Μαΐ 2012

Οι εκλογές στη Θράκη




Στο Νομό Ξάνθης η συμμετοχή έφτασε στο 60% του εκλογικού σώματος. Η μουσουλμανική ψήφος στήριξε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 23% και εξέλεξε Βουλευτή τον Ζειμπέκ Χουσέιν. ΤΟ ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη ήρθε 5η δύναμη.

Στο Νομό Ροδόπης  η συμμετοχή έφτασε στο 60% του εκλογικού σώματος.  Η ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη ήρθε 3η δύναμη (!!!) χάρη στην υποψηφιότητα του Ιλχάν Αχμέτ (που πρόσκειται στο ΑΚΡ του Ερντογάν) αλλά δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεγε 2ο Βουλευτή τον Καρά Γιουσούφ Αιχάν με 9,40% των ψήφων.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Γερμανική ομολογία ενοχής: Είμαστε κερδοσκόποι…


Συγκλονιστικό είναι το βίντεο της γερμανικής τηλεόρασης που μετέδωσε η ΝΕΤ, όπου αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας το πόσο έχει επωφεληθεί η γερμανική οικονομία από την κρίση, εισπράττοντας μεγάλα ποσά.

Και μόνο τα κέρδη από τους τόκους που ανέρχονται με την πιο συντηρητική εκτίμηση στα 45 δισεκατομμύρια ευρώ να κατευθύνονταν στην ελληνική οικονομία με σκοπό την αναζωογόνηση της απασχόλησης και την ανακοπή των περικοπών των μισθών και των συντάξεων που βυθίζει την οικονομία στην ύφεση θα μπορούσε να αλλάξει την τύχη της χώρας και της ευρωζώνης.

Η γερμανική απληστία και η αποδοχή του να πένονται οι «εταίροι» τους επί των οποίων κερδοσκοπούσαν συστηματικά τα τελευταία χρόνια βάζει με νομοτελειακή ακρίβεια την Ευρώπη σε μεγάλες περιπέτειες…

Έχει όμως και ο καιρός γυρίσματα…






ΠΗΓΗ

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ :


"Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του STAR στους καταυλισμούς των λαθρομεταναστών, περιμετρικά της θήβας. 
Χιλιάδες αλλοδαποί κυρίως από Πακιστάν και Μπακλαντές, έχουν καταλάβει εγκαταλελλειμένα κτίρια-ερείπια και ζούν υπό άθλιες συνθήκες για ένα φθηνό μεροκάματο πείνας. Σε απόγνωση έχουν έρθει οι ντόπιοι της περιοχής και καλούν Δήμο και Αστυνομία να λάβουν μέτρα."


σ.σ. Τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Αθήνα αλλά και η αδυναμία εξεύρεσης εργασίας οδηγούν χιλιάδες λαθρομετανάστες ανεξέλεγκτα προς τα κέντρα της επαρχίας . Το μόνο κοινό σημείο με την κατάσταση στην Αθήνα η πλήρης απουσία του κράτους ..... οι τοπικές κοινωνίες και αρχές είναι φυσικά πλήρως ανέτοιμες και ουσιαστικά ανυπεράσπιστες απέναντι σε ένα φαινόμενο που πάρα πολλοί έβλεπαν στις οθόνες της τηλεόρασης και νόμιζαν οτι "αυτά μόνο στην Αθήνα γίνονται"









10/5/1956 Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ






Ήταν Πέμπτη μετά το Πάσχα, 10 Μαΐου 1956, όταν οι δυο νέοι πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της κυπριακής ελευθερίας. Ο Άγγλος δυνάστης θέλησε με τον απαγχονισμό τους να εκφοβίσει τους αγωνιστές και να καταπνίξει το κίνημά τους. Θέλησε να προκαλέσει αισθήματα τρόμου στον κυπριακό Ελληνισμό και αποστροφή στη μεγάλη επαναστατική προσπάθεια. Το αντίθετο, όμως, συνέβη. Οι αγωνιστές δυνάμωσαν, πείσμωσαν και γιγαντώθηκαν. Ο λαός μίσησε τους Άγγλους και σφιχταγκάλιασε το κίνημα της ΕΟΚΑ. Ξύπνησε και θέριεψε το εθνικό αισθητήριο στα στήθια όλων, σε σημείο και κάθε ηλικίας άτομα έτρεχαν να μπουν στις γραμμές της Οργάνωσης. Ήθελαν όλοι να αγωνιστούν και να προσφέρουν για τον τόπο τους.

Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου έδωσε το έναυσμα για της καρδιάς το πύρωμα και έδειξε το δρόμο του καθήκοντος και της τιμής. Ήθελαν όλοι να μπουν στο καμίνι του αγώνα και, εν ανάγκη, να ακολουθήσουν το δρόμο προς την αιωνιότητα, δεχόμενοι και αυτοί στο λαιμό τους το σχοινί της επαίσχυντης αποικιοκρατίας....»»»

Πίστη και πατρίδα

Τόσο ο Καραολής όσο και ο Δημητρίου υπήρξαν γόνοι φτωχών και άσημων οικογενειών. Οι γονείς τους πάλευαν για την επιβίωση της οικογένειάς τους, μέσα σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Όσοι έζησαν τη δεκαετία του 1950, αλλά και πιο πριν, ξέρουν τι σημαίνει πείνα και δυστυχία. Ο αγώνας για το μεροκάματο από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν το καθημερινό, ολόχρονο πρόγραμμα της μεγάλης πλειοψηφίας του κυπριακού λαού. Στο χωράφι, στο αμπέλι, στο κουτσοδούλι . Παρ’ όλες, όμως, τις δυσκολίες της ζωής, οι γονείς των δυο ηρώων, έβαλαν τα παιδιά τους στο δρόμο της πίστεως και της πατρίδας. Πιο δύσκολος υπήρξε ο ρόλος της μητέρας του Δημητρίου, Ευδοκίας, αφού ο πατέρας του είχε πεθάνει όταν ο ήρωας ήταν πέντε χρονών. Με βάση την αγωγή των γονιών, λοιπόν, αλλά και τη μάθηση στο σχολείο, στις καρδιές των δυο ηρώων σιγόκαιε πάντα η λαμπάδα της λευτεριάς και αυτό που χρειαζόταν για να εκραγούν, να επαναστατήσουν, ήταν να τους δώσουν το μεγάλο πυρσό κάποιοι άλλοι.

Πράγματι, αυτό έγινε πολύ πριν από την 1η Απριλίου ’55. Μυήθηκαν οι ήρωες στον αγώνα και άρχισαν να εργάζονται εντατικά γι’ αυτόν, ώστε την ώρα έναρξης της απελευθερωτικής προσπάθειας αποτελούσαν σημαντικά κλειδιά στους μηχανισμούς του μεγάλου κινήματος.


ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΝΕ ...







ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ




Συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη στο EXTRA3


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ



Που είναι η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για αυτό το περιστατικό ?


ΟΕΟ ?

Οσφυοκάμπτες προπαγανδιστές λακέδες "ενσωματωμένοι" γκαιμπελίσκοι του συστήματος με δημοκρατική ευαισθησία όπου τους διατάξουν  και όπου συμφέρει τα αφεντικά τους

ΚΚΕ - οι Πόντιοι που σφαγιάστηκαν από τον Στάλιν ήταν συνεργάτες των Γερμανών





η απάντηση από τα θύματα του σταλινισμού για τον οποίο είναι περήφανο το ΚΚΕ

(απο το 23.40 λεπτό οι μαρτυρίες για την καταστροφή του Ελληνισμού στον Καύκασο με τους χιλιάδες νεκρούς και εκτοπισθέντες από το σοβιετικό καθεστώς)



ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του