6 Ιουν 2009

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - "ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΜΟΥΤΡΑΑΑΑ"


ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΙΔΙΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ "ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ" ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ "ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ" ΕΝΩ ΦΩΝΑΖΟΥΝ "ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΜΟΥΤΡΑΑΑ"


ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ "ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ" ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ο τραγουδιστής ονομάζεται Orce Stevskovski και είναι σχετικά γνωστός στα Σκόπια. Το τραγούδι του τιτλοφορείται “Grci Katili” (Μτφ: “Έλληνες Δολοφόνοι”) και όπως φανερώνει και ο τίτλος , είναι ένα ακόμα δείγμα του απίστευτου μίσους, ρατσισμού και της ανθελληνικής υστερίας που κουβαλάνε στο κεφάλι τους, αρκετοί εκεί στα Σκόπια, με το σιγοντάρισμα φυσικά του φασιστικού καθεστώτος του Γκρούεφσκι.

Παρακάτω οι στίχοι στα Ελληνικά απο το Σκοπιανό τραγούδι

Eι, Έλληνες Δολοφόνοι, αρκετά με τα ψέματα σας στον κόσμο,
Δεν σας πειράζει το όνομα, αλλά σας πειράζει το Αιγαίο
Ο χρόνος έχει περάσει, η συμμαχία σας έχει καταρρεύσει
όλος ο κόσμος ξέρει τι κάνατε, έχετε αποσπάσει την αρχαία Μακεδονία
Η συμφωνία του Βουκουρεστίου θα ανοίξει σύντομα, το Μακεδονικό ζήτημα θα κλείσει

Το Αιγαίο μας, αυτό της Μακεδονίας, πρέπει να το επιστρέψετε,
Για ότι κακό έχετε κάνει θα μας το πληρώσετε
Ει, Έλληνες Δολοφόνοι, πως δεν ντρεπόσαστε να αλλάξετε το όνομα Μακεδονία
πάντα ήταν και θα παραμείνει, το όνομα Μακεδονία
όλος ο κόσμος ξέρει τι κάνατε, έχετε αποσπάσει την αρχαία Μακεδονία

Η συμφωνία του Βουκουρεστίου θα ανοίξει σύντομα, το Μακεδονικό ζήτημα θα κλείσει
Το Αιγαίο μας, αυτό της Μακεδονίας, πρέπει να το επιστρέψετε,
Για ότι κακό έχετε κάνει θα μας το πληρώσετε
Εάν δεν το επιστρέψετε, θα το πληρώσετε στον θεό, θα καείτε απο φλόγες,
θα σας συγκλονίσουν οι θεοί, στα επόμενα 300 χρόνια όλα τα νησιά θα καταποντιστούν

Δεν νιώθω λύπη που θα καείτε, ούτε και θα λυπηθώ επειδή θα πνιγείτε
Αλλά λυπάμαι γιατί δεν θα περπατώ στο κέντρο της Μακεδονικής ‘Σολούν’
Κόκκινο κρασί δεν θα πιώ, ένα “Μακεδονικό” τραγούδι μας να τραγουδώ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ :



ΠΗΓΗ

ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ....

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ , ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Η Γαλλία στήνει την Κυριακή τις κάλπες των ευρωεκλογών έπειτα από μία μάλλον βαρετή προεκλογική εκστρατεία, η οποία χτύπησε όμως ξαφνικά «κόκκινο» σε ένα χαοτικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ με ανταλλαγή προσβολών μεταξύ των υποψηφίων. Αποκορύφωμα, η σχεδόν απροκάλυπτη κατηγορία του Φρανσουά Μπαϊρού κατά του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ για παιδεραστία.

Τα σφοδρότερα πυρά αντήλλαξαν ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, προεδρικός υποψήφιος τον οποίο απέκλεισε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2007 για να συντριβεί με τη σειρά της από τον Νικολά Σαρκοζί, και ο ηγέτης της πολιτικής ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και ηγετική μορφή του κινήματος του Μάη του '68 Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Ο κεντρώος ηγέτης του γαλλικού Δημοκρατικού Κινήματος, ο οποίος είχε καταγγείλει εκ των προτέρων ότι είναι το θύμα κυβερνητικής συνωμοσίας στην οποία εμπλέκονται και οι δημοσκόποι της χώρας, προκάλεσε πραγματικό σοκ κατηγορώντας τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ ότι είναι παιδεραστής.

Ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς προσβολών στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Πέμπτης που ξεκίνησαν με τη δήλωση Μπαϊρού ότι ο αρχηγός των Πράσινων είναι φίλος του Νικολά Σαρκοζί. «Παίζοντας αυτού του είδους το παιχνίδι μπροστά στους πολίτες, σου λέω, συνάδελφε, δεν θα γίνεις ποτέ πρόεδρος, γιατί είσαι αξιολύπητος» ήλθε το «χτύπημα» του Κον-Μπεντίτ σε πρώτο ενικό.

Ο Φρανσουά Μπαϊρού αντεπιτέθηκε λέγοντας ότι ο ηγέτης των Πράσινων δεν είναι σε θέση να τον προσβάλει, καθώς ο ίδιος είναι υπεύθυνος για «μια σειρά από ατιμίες». Και όταν τον προκάλεσε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ να δώσει παραδείγματα, ο Μπαϊρού δεν σταμάτησε…

«Για παράδειγμα, εγώ προσωπικά το βρίσκω ανέντιμο να έχω προβάλλει και δικαιολογήσει πράξεις, που έχουν να κάνουν με παιδιά, τις οποίες θεωρώ απαράδεκτες» είπε, σύμφωνα με περιγραφή του θυελλώδους ντιμπέιτ από το δικτυακό τόπο του France 24.

Ήταν μία ελάχιστα συγκεκαλυμμένη αναφορά στο αμφιλεγόμενο βιβλίο του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, The Grand Bazaar, στο οποίο περιγράφει τις συναντήσεις του με παιδιά όταν ζούσε σε κοινόβιο της Γερμανίας τη δεκαετία του 1970.

Όταν το βιβλίο απείλησε την καριέρα του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ στην ευρωπαϊκή πολιτική πριν από εννέα χρόνια, ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχε ξεπεράσει ποτέ τα όρια και έλαβε την στήριξη γονιών που ήταν πρώην μέλη της κοινότητας.

Η συνέχεια του ντιμπέιτ δεν ήταν λιγότερο ταραχώδης. Ο ηγέτης του Κόμματος της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελενσόν είπε στην παρουσιάστρια Αρλέτ Σαμπό να «πάει στο διά...», θεωρώντας ότι δεν του έδωσε αρκετό χρόνο να μιλήσει.

Ούτε και έλλειψαν τα «θερμά επεισόδια» ανάμεσα στην Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου, κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν, τόσο με τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, όσο και με τον αντικαπιταλιστή Ολιβιέ Μπεσασενσό, τους οποίους κατηγόρησε ότι υποτιμούν τους Γάλλους. Και ο Μπεσασνσό της απάντησε εμμέσως πλην σαφώς ότι όταν την ακούει να μιλάει είναι
σαν να συμμετέχει σε φασιστική παρέλαση
Newsroom ΔΟΛ

ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ (ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΗΜΕΝΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ (ΤΟ ΥΠΕΞ Ο ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ" ΠΛΟΥΣΙΟΚΟΡΙΤΣΑ)


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8n0Cjgucal97bNi61PlpL7NO_IqTpaTo8XaOxokt3fijmTXUru1a2NfKXZQeBw-sDHaDBHJRYJMUg0b5mPqgDhJWgwjKQn0JXFn897aViMx062WQDMWO7iJbn5zvFEhP5xD1TrfNjb7c/s668/IMG_0003.jpg

ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙNEWS :

Ενώ ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης ετοιμάζεται να χρεωθεί (μεταξύ άλλων) το αυριανό αποτέλεσμα και δηλώνει ότι «δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια» και (σημαντικότερο) το ίδιο κάνει και η Ντόρα, το μεγάλο ερώτημα για κάθε σκεπτόμενο ψηφοφόρο είναι ποιος έκρινε τελικά το αυριανό αποτέλεσμα.

Ποιος επηρέασε την αποσυσπείρωση της ΝΔ την τελευταία στιγμή, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τάση μείωση της διαφοράς;

Παίζουν (μόνο) οι δημοσκόποι παιχνίδια και οι διαπλεκόμενοι χορηγοί τους - οπότε να μην πιστεύουμε κανέναν, εκτός του αείμνηστου Χαρίλαου που έλεγε ότι κάλπη είναι γκαστρωμένη και κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλει;

Ή παίζονται και άλλα παιχνίδια που δεν είναι ορατά με τα μάτια του ποιμνίου που ψηφίζει;

Όλοι ξέρουν ότι συνυπεύθυνοι για το σκάνδαλο της Ζήμενς (και Ιντρακόμ, να μην ξεχνάμε) το οποίο οδήγησε στα μαύρα ταμεία και όσα συμβαίνουν σήμερα είναι η Οικουμενική (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ) και η κυβέρνηση Μητσοτάκη που άνοιξαν τον δρόμο και η κυβέρνηση Σημίτη που υπέγραψε τις συμφωνίες. Ο κρατούμενος σήμερα Σκαρπέλης, ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο ισχυρός άντρας του ΟΤΕ από το 1994 μέχρι το 2004. Ο καταζητούμενος Καραβέλας ήταν οικονομικός διευθυντής της Siemens μέχρι το 1999 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ). Οι συμβάσεις που ερευνά ο ανακριτής υπεγράφησαν όλες επι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (1998 - 2003).

Τι βλέπουμε όμως να γίνεται την τελευταία εβδομάδα; Η Ντόρα να στρέφει τα πυρά της αντιπολίτευσης επάνω της επειδή δεν παρέδωσε εγκαίρως το περίφημο σήμα για τον Καραβέλα. Καταφέρνει έτσι, αντί όλοι να μιλάνε για τον Σκαρπέλη και τους άλλους του ΠΑΣΟΚ που οδηγούνται στα δικαστήρια, να μιλάνε για τη ΝΔ που «φυγάδευσε» τον άνθρωπο που έκανε τα ντηλς με το ΠΑΣΟΚ !!!.

Και επειδή προφανώς αυτός δεν έφτανε βλέπουμε (μετά τις ενέργειες της αδέκαστης δικαιοσύνης) τα καημένα τα παιδάκια του Καράμπελα να βγαίνουν στην τηλεόραση καθημερινά και όλος ο κόσμος να διαμαρτύρεται για την «ανάλγητη ΝΔ». Τον Τσουκάτο όμως τον κάλεσαν για την άλλη εβδομάδα, όταν οι ευρωεκλογές θα έχουν γίνει και ούτε του έβαλαν καν περιοριστικούς όρους.

Και φυσικά ο αντικειμενικός Τύπος αποφεύγει να εξηγήσει στους αναγνώστες του (για να μην τους μπερδέψει προφανώς) για το πότε υπεγράφησαν οι συμφωνίες για τις οποίες πολιτικοί φέρονται ότι λαδώθηκαν , σε ποιο κόμμα ανήκαν οι κατηγορούμενοι, αν υπήρξαν άλλες διώξεις που μπήκαν στο αρχείο κλπ κλπ.

Ο καθένας φυσικά δικαιούται να έχει τις εκτιμήσεις του και τις απόψεις του. Η γνώμη μας όμως είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενική εκτίμηση του τι συμβαίνει με την υπόθεση της Ζήμενς, τη διαφθορά και την διαπλοκή (άρα και αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα της κάλπης), αν δεν μπουν όλα τα χαρτιά στο τραπέζι.

Αλλά αυτό θα είναι ίσως το μόνο θετικό (για εμάς) αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας. Η υπόθεση της Ζήμενς είναι πλέον δύσκολο να συγκαλυφθεί.

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ , ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ : "Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ"

(ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ) Τι κοινό έχουν Τρεμόπουλος-Μπουτάρης-Δήμου-Γουσέτης-Πλωμαρίτης;

http://img519.imageshack.us/img519/444/20061001ataturksdh2.jpg

"Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει την τρέχουσα μεροληπτική κάλυψη δύο θέσεων του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων-Πρασίνων Μιχάλη Τρεμόπουλου με μοναδικό προφανή στόχο να πληγεί η αξιοπιστία του κόμματος αυτού, αφού αποσιωπάται πλήρως πως τις ίδιες θέσεις υποστήριξαν τότε τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Δράσης αλλά και ο επικεφαλής νομαρχιακός σύμβουλος του Συνασπισμού στη Θεσσαλονίκη. Το ΕΠΣΕ θα περίμενε τα δύο αυτά κόμματα, ή έστω τα εμπλεκόμενα στελέχη τους, να υπενθυμίσουν ευθαρσώς τις θέσεις τους (σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα πάμπολλα ιστολόγια σχολιασμού) ώστε να μην παραπλανάται η κοινή γνώμη πως τις απόψεις αυτές έχει διατυπώσει μόνο ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και να καταδικάσουν την υστερική επίθεση κατά των Οικολόγων-Πρασίνων, που δεν συμβαδίζει με τις αρχές της ΕΕ. Η σιωπή τους δημιουργεί την εντύπωση πως Δράση και Συν ίσως προσδοκούν οφέλη από τυχόν ζημιά που θα κάνει η επίθεση στους Οικολόγου-Πράσινους.

http://sfrang.com/photogr/blog4/Dimou.jpg

Κατηγορήθηκε από εθνικιστικο-μισαλλόδοξους κύκλους ο Μιχάλης Τρεμόπουλος για τη συμμετοχή του σε μία από τις δύο εκδηλώσεις που έγιναν το Νοέμβριο 2006, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση επανέκδοσης του Abecedar, του αλφαβηταρίου που είχε εκδώσει η Ελλάδα για τους μακεδονόφωνους πληθυσμούς στο μεσοπόλεμο. Όμως στις εκδηλώσεις αυτές μετείχαν επίσης οι σημερινοί υποψήφιοι της Δράσης Νίκος Δήμου και Διονύσης Γουσέτης και ο επικεφαλής του νομαρχιακού ψηφοδελτίου του Συνασπισμού στη Θεσσαλονίκη Στρατής Πλωμαρίτης, και με πιο «προωθημένες» θέσεις για το θέμα από το Μιχάλη Τρεμόπουλο!!!! Άλλωστε ο Συνασπισμός..."

http://www.drassi.gr/sre_images/pages/220.jpg

"...επανέλαβε φέτος τη θέση του για αναγνώριση του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων στην Ελλάδα (το μόνο κόμμα που τον έχει εντάξει στις επίσημες θέσεις του), όπως υπενθύμισε σε συνέντευξή της στην Αυγή της 21 Μαΐου 2009 η υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της τουρκικής μειονότητας Ντιλέκ Χαμπίμπ (http://www.syriza.eu/index.php?pathID=1_997_1497_1524&aid=2682).

http://www.enet.gr/resources/2009-03/mpoy-thumb-large.jpg

Κατηγορήθηκε επίσης ο Μιχάλης Τρεμόπουλος για την υποστήριξη της άποψης πως πρέπει να μετονομαστεί σε Οδό Κεμάλ Αττατούρκ η οδός που περνάει δίπλα από το σπίτι όπου γεννήθηκε και είναι σήμερα τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη: το όνομα αυτό είχε άλλωστε μέχρι το τραγικό Σεπτεμβριανό πογκρόμ του 1955 στην Πόλη σε βάρος της ελληνικής μειονότητας. Τη θέση αυτή όμως είχε υποστηρίξει πριν από αυτόν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Δράσης Γιάννης Μπουτάρης.

http://2.bp.blogspot.com/_2oeLbEhyIs8/ShxMGFWfP0I/AAAAAAAAF3E/3BttsS_mrc0/s400/%CE%88%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF+%CE%9F%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85+%CE%A4%CF%8C%CE%BE%CE%BF%CF%85+5.jpg

Το ΕΠΣΕ καλεί τουλάχιστο τα σοβαρά ΜΜΕ να ενημερώσουν το κοινό τους για το γεγονός πως τις επίμαχες θέσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου μοιράζονται και άλλα δύο κόμματα ή έστω σημαντικά στελέχη τους και υποψήφιοί τους, ώστε να μη συμβάλουν σε παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Καλεί επίσης το Συνασπισμό και τη Δράση, ή έστω τα κατονομασθέντα στελέχη τους, να τοποθετηθούν με τον προσφορότερο τρόπο για το θέμα αυτό. Ο πολιτικός πολιτισμός της χώρας και το πολιτικό ήθος των εμπλεκομένων κρίνονται και από τη στάση τους σε αυτό το θέμα".

Πηγή: Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ)

«Κατεβάστε τις σημαίες, αλλιώς δεν θα μιλήσω»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQu2ss5_rLFxpHUQ0HpvCrLDmM0z0iqKbc55qAgfZ5BYDlAXB995L_q0hfBRrPZPJ3cRDKMJYFImokDuEpRaNWgLzGMBtb7Fqi1fJO7eCCK0uWiUuLPlOULndHYXt-8UhwzZOzCNCokb2s/s400/%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3+%CE%A3%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%99%CE%91.JPG

Την ώρα που κάποιοι δικοί μας πολιτικοί και δημοσιογράφοι δέχονται να συνομιλούν και να συντρώγουν με τον κατοχικό ηγέτη και άλλους Τουρκοκύπριους πολιτικούς στα «προεδρικά γραφεία» και αλλού, υπό τη σκέπη της σημαίας του ψευδοκράτους, και της Τουρκίας, η επικεφαλής του γραφείου της Ε.Ε. στα κατεχόμενα αρνήθηκε να μιλήσει από βήμα, στο οποίο υπήρχε η σημαία του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές», μετά από απαίτηση της κ. Βίεζερ, καλύφθηκαν οι σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, και η Ευρωπαία αξιωματούχος μίλησε από άλλο σημείο, όπου υπήρχε μόνο η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, σε τελετή παράδοσης οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. προς τους Τουρκοκυπρίους, ύψους 259 εκ. ευρώ, στην οποία παρίσταντο ο ψευδοϋπουργός συγκοινωνιών του ψευδοκράτους, ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας και η αρμόδια του γραφείου της Ε.Ε. στα κατεχόμενα Αλεσάντρα Βίεζερ, η τελευταία αρνήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα, επειδή υπήρχε σημαία του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές», μετά από απαίτηση της κ. Βίεζερ, καλύφθηκαν οι σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, και η Ευρωπαία αξιωματούχος μίλησε από άλλο σημείο, όπου υπήρχε μόνο η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εξτρεμιστική τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Βολκάν» γράφει ότι «οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να απαρνηθούν το κράτος, τη σημαία και την κυριαρχία τους για μερικές δεκάρες της Ε.Ε.». (ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΑ ΤΣΙΜΠΗΣΑΤΕ ΟΜΩΣ)

Εξάλλου, η «Βατάν» χαρακτηρίζει την ενέργεια της κ. Βίεζερ σαν «μεγάλη αναίδεια και ασέβεια προς τους Τουρκοκυπρίους». (ΕΝΩ ΤΟ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΕΝΩ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ)

ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΗΓΗ

[03-06-09_107753_1.gif]

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΛΩΝΙΖΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ "ΦΙΛΟ" ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥΡΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ". ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ...... ΟΧΙ ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ , ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΩ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΒΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ? ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ , ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ (ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ , ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ) ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ (Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΝΟΣ , ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΕ Ο ΑΤΑΤΟΥΡΚ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΟΡΜΠΑ (ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ) .

ΤΙ ΕΙΠΕ :

"Είμαι πολύ ευτυχής που σήμερα βρίσκομαι εδώ. Η ευτυχία μου πηγάζει από το εξής γεγονός: Η επίσκεψή μου, που άρχισε χθες, θα λήξει στις 5 Ιουνίου. Η επίσκεψή μου εδώ αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Επίσκεψη, η οποία είναι και άκρως σημαντική. Επίσης πολύ σημαντικές είναι για μένα και οι συνομιλίες, τις οποίες θα έχω με το φίλο και συνάδελφό μου Ατάτς....

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση ακόμη περισσότερο των σχέσεων μεταξύ των δύο Διοικήσεων των Ναυτικών Δυνάμεων και η προώθησή τους έτι περαιτέρω. Αυτό σκοπεύουμε να το πράξουμε, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. ....

Η χώρα μου τάσσεται υπέρ των καλών γειτονικών σχέσεων και είναι αποφασισμένη αυτό να το συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο, στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και του διεθνούς δικαίου. Εκφράζω και πάλι τις ευχαριστίες μου στον αξιότιμο ναύαρχό σας, και στο πρόσωπό του σε όλη τη Ναυτική Διοίκηση. Τύχαμε μιας πολύ καλής φιλοξενίας. "

..... "ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ" .....

http://assets.tanea.gr/files/karama2.jpg