6 Ιουν 2009

«Κατεβάστε τις σημαίες, αλλιώς δεν θα μιλήσω»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQu2ss5_rLFxpHUQ0HpvCrLDmM0z0iqKbc55qAgfZ5BYDlAXB995L_q0hfBRrPZPJ3cRDKMJYFImokDuEpRaNWgLzGMBtb7Fqi1fJO7eCCK0uWiUuLPlOULndHYXt-8UhwzZOzCNCokb2s/s400/%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3+%CE%A3%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%99%CE%91.JPG

Την ώρα που κάποιοι δικοί μας πολιτικοί και δημοσιογράφοι δέχονται να συνομιλούν και να συντρώγουν με τον κατοχικό ηγέτη και άλλους Τουρκοκύπριους πολιτικούς στα «προεδρικά γραφεία» και αλλού, υπό τη σκέπη της σημαίας του ψευδοκράτους, και της Τουρκίας, η επικεφαλής του γραφείου της Ε.Ε. στα κατεχόμενα αρνήθηκε να μιλήσει από βήμα, στο οποίο υπήρχε η σημαία του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές», μετά από απαίτηση της κ. Βίεζερ, καλύφθηκαν οι σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, και η Ευρωπαία αξιωματούχος μίλησε από άλλο σημείο, όπου υπήρχε μόνο η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, σε τελετή παράδοσης οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. προς τους Τουρκοκυπρίους, ύψους 259 εκ. ευρώ, στην οποία παρίσταντο ο ψευδοϋπουργός συγκοινωνιών του ψευδοκράτους, ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας και η αρμόδια του γραφείου της Ε.Ε. στα κατεχόμενα Αλεσάντρα Βίεζερ, η τελευταία αρνήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα, επειδή υπήρχε σημαία του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές», μετά από απαίτηση της κ. Βίεζερ, καλύφθηκαν οι σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, και η Ευρωπαία αξιωματούχος μίλησε από άλλο σημείο, όπου υπήρχε μόνο η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εξτρεμιστική τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Βολκάν» γράφει ότι «οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να απαρνηθούν το κράτος, τη σημαία και την κυριαρχία τους για μερικές δεκάρες της Ε.Ε.». (ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΑ ΤΣΙΜΠΗΣΑΤΕ ΟΜΩΣ)

Εξάλλου, η «Βατάν» χαρακτηρίζει την ενέργεια της κ. Βίεζερ σαν «μεγάλη αναίδεια και ασέβεια προς τους Τουρκοκυπρίους». (ΕΝΩ ΤΟ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΕΝΩ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ)

ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΗΓΗ

[03-06-09_107753_1.gif]

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΛΩΝΙΖΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ "ΦΙΛΟ" ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥΡΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ". ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ...... ΟΧΙ ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ , ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΩ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΒΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ? ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ , ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ (ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ , ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ) ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ (Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΝΟΣ , ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΕ Ο ΑΤΑΤΟΥΡΚ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΟΡΜΠΑ (ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ) .

ΤΙ ΕΙΠΕ :

"Είμαι πολύ ευτυχής που σήμερα βρίσκομαι εδώ. Η ευτυχία μου πηγάζει από το εξής γεγονός: Η επίσκεψή μου, που άρχισε χθες, θα λήξει στις 5 Ιουνίου. Η επίσκεψή μου εδώ αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Επίσκεψη, η οποία είναι και άκρως σημαντική. Επίσης πολύ σημαντικές είναι για μένα και οι συνομιλίες, τις οποίες θα έχω με το φίλο και συνάδελφό μου Ατάτς....

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση ακόμη περισσότερο των σχέσεων μεταξύ των δύο Διοικήσεων των Ναυτικών Δυνάμεων και η προώθησή τους έτι περαιτέρω. Αυτό σκοπεύουμε να το πράξουμε, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. ....

Η χώρα μου τάσσεται υπέρ των καλών γειτονικών σχέσεων και είναι αποφασισμένη αυτό να το συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο, στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και του διεθνούς δικαίου. Εκφράζω και πάλι τις ευχαριστίες μου στον αξιότιμο ναύαρχό σας, και στο πρόσωπό του σε όλη τη Ναυτική Διοίκηση. Τύχαμε μιας πολύ καλής φιλοξενίας. "

..... "ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ" .....

http://assets.tanea.gr/files/karama2.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: