
Πωλούνται για €200 παιδιά από το Ιράκ
Η ανέχεια του λαού και η διαφθορά των υπαλλήλων διευκολύνουν το λαθρεμπόριο ανηλίκων
"Είμαι Έλλην, το καυχώμαι. Ξέρω την καταγωγή μου η Ελληνική ψυχή μου ελευθέρα πάντα ζεί."
Πωλούνται για €200 παιδιά από το Ιράκ
Η ανέχεια του λαού και η διαφθορά των υπαλλήλων διευκολύνουν το λαθρεμπόριο ανηλίκων
«Καλωσορίσατε στο παζάρι» γράφει ο τίτλος του κεντρικού άρθρου της εφημερίδας Die Welt, η οποία εκτιμά ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε «έναν μικρό εκβιασμό» στους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους της, πριν αποδεχθεί την υποψηφιότητα Ράσμουσεν.
«Οι άκαμπτες μέθοδοι της τουρκικής κυβέρνησης έδωσαν μία πρόγευση στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία είναι ήδη επιφυλακτικά έναντι της Τουρκίας, του τι θα επακολουθήσει εάν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ» προσθέτει η Die Welt.
Στους κόλπους της ΕΕ, η Τουρκία, η οποία θα αποτελεί το πολυπληθέστερο κράτος-μέλος, θα περνάει τον καιρό της «παζαρεύοντας χωρίς τέλος, απαιτώντας και εκβιάζοντας» εκτιμά η εφημερίδα.
Για την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ασκώντας πίεση στο ΝΑΤΟ, πραγματοποίησε «μία επίδειξη δύναμης παρόμοια με αυτές του παρελθόντος».
«Δεν θα το ξεχάσουμε, ειδικά εμείς στην Ευρώπη. Δεν θα βρει έτσι το δρόμο προς την Ευρώπη ο Ερντογάν» σημειώνει η εφημερίδα.
Η Αγκυρα κατηγορούσε τον Ράσμουσεν για την υποστήριξή του προς εφημερίδα της Δανίας που είχε δημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ και για την άρνησή του να κλείσει τον τηλεοπτικό σταθμό Roj TV, ο οποίος εκπέμπει από τη Δανία και οι τουρκικές αρχές τον θεωρούν όργανο των Κούρδων αυτονομιστών του ΡΚΚ.
Η Τουρκία ήρε τελικά τις ενστάσεις της εναντίον του Ράσμουσεν κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να «εγγυήθηκε» την τήρηση μιας σειράς δεσμεύσεων, σύμφωνα με δηλώσεις του Ερντογάν.
Σύμφωνα με τις περισσότερες τουρκικές εφημερίδες, η Αγκυρα απέσπασε την υπόσχεση ότι θα απαγορευθεί στον σταθμό Roj TV να εκπέμπει από τη Δανία.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times, η Ευρωπαϊκή Ένωσηα δέχθηκε να ανοίξει, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας, δύο από τα οκτώ θεματικά κεφάλαια που είχαν παγώσει.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε την Κυριακή τις επιφυλάξεις της για την ένταξη της Τουρκίαςστην ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη και ότι μία εναλλακτική επιλογή θα μπορούσε να είναι και η προνομιακή συνεργασία της ΕΕ με την Αγκυρα.
Αμεση ήταν και η αντίδραση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στην ηχήρη στήριξη που παρείχε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Αγκυρα. «Εγώ συνεργάζομαι στενά με τον πρόεδρο Ομπάμα, όμως σ’ ό,τι αφορά την ΕΕ, εναπόκειται στα κράτη μέλη της Ένωσης ν’ αποφασίσουν» τόνισε ο Σαρκοζί.
Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε και τη Δευτέρα τη στήριξή του στην τουρκική ένταξη. Σε ανάλογη δήλωση προέβη και ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σταθερά την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ», διότι εκτίμησε πως θα ενισχυθεί έτσι ο ευρωπαϊκός συνασπισμός. Σας ενώνουν, τόνισε αναφερόμενος στους Ευρωπαίους και στους Τούρκους, «αιώνες Ιστορίας, πολιτισμού και εμπορίου».