7 Απρ 2009

ΟΜΙΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ....

ΖΕΣΤΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ .... ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΦΩΤΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ , ΤΙ ΕΙΠΕ ?

«To μεγαλείο της Τουρκίας είναι ότι βρίσκεται στο κέντρο των πραγμάτων. Η θέση της δεν είναι στο σημείο όπου χωρίζει η Δύση από την Ανατολή, αλλά εκεί όπου ενώνονται». Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προσφωνώντας χθες στην Αγκυρα την ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, περιέγραψε με παραστατικό τρόπο την αντίληψή του για την αμερικανοτουρκική «συμμαχία-μοντέλο»

Στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Τουρκία θα μπορούσε να είχε υποκύψει στις ξένες δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν τα εδάφη της ή να αναστήσουν μία αρχαία αυτοκρατορία. Απελευθερωθήκατε από τον ξένο έλεγχο και ιδρύσατε μία δημοκρατία που απολαμβάνει του σεβασμού ολόκληρου του κόσμου.
Υπάρχει μια απλή αλήθεια σε αυτή την ιστορία: η Τουρκική Δημοκρατία είναι δικό σας επίτευγμα. Δεν επιβλήθηκε από κάποια εξωτερική δύναμη ούτε ήρθε χωρίς αγώνα και θυσίες».

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Ή ΟΧΙ ? ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΛΟ ΕΤΣΙ ? Ο ΞΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ? ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ? ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ ? ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΝΚ ? ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ? ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ?

Η θρησκευτική ελευθερία δημιουργεί μία ισχυρή και ανθηρή κοινωνία που μόνο να ενισχύει το κράτος μπορεί και γι’ αυτό βήματα όπως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης θα στείλουν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα εντός της Τουρκίας και πέραν αυτής.


ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΓΕΛΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΑΦΕΡΙΜ ΑΦΕΡΙΜ

Γνωρίζω πως σε αυτή την Εθνοσυνέλευση υπάρχουν ισχυρές απόψεις για τα τρομερά γεγονότα του 1915. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν θερμά την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας.

ΟΝΤΩΣ ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΕΤΣΙ ?

Οι δύο Κύπριοι ηγέτες έχουν μία ευκαιρία μέσω της δέσμευσής τους να διαπραγματευθούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να προσφέρουν όλη τη βοήθεια που θα δεχθούν οι δύο πλευρές, καθώς θα εργάζονται προς την κατεύθυνση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο ως μία διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σταθερά την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ», διότι εκτίμησε πως θα ενισχυθεί έτσι ο ευρωπαϊκός συνασπισμός. Σας ενώνουν, τόνισε αναφερόμενος στους Ευρωπαίους και στους Τούρκους, «αιώνες Ιστορίας, πολιτισμού και εμπορίου».



ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ... ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΤΑΚΑ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝ ΤΗΣ ΖΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ .... ΚΑΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ? ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ? ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ .... ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΡΕ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΞΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: