19 Μαΐ 2009

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Έντονο όμως ήταν το σασπένς και αρκετά ενδιαφέρον το παρασκήνιο για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου των δύο κομμάτων στην περιοχή μας.

-Μετά την τοποθέτηση της Φάνης Τρέλλης από το ΚΚΕ και της Ντιλέκ Χαμπίμπ στο ΣΥΡΙΖΑ, τα κομματικά επιτελεία έδωσαν εντολές στα τοπικά στελέχη να επιλέξουν γυναίκες από την μειονότητα.
-Τόσο για να προωθήσουν το ευρωπαϊκό πρόσωπο για την μειονότητα, όσο και να ξεφύγουν από στερεότυπα και νοοτροπίες χρόνων.

-Προηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ με την επιλογή της αντινομάρχου Σιμπέλ Μουσταφάογλου, όχι όμως χωρίς τριγμούς και εσωκομματικές τριβές ακόμα και την τελευταία στιγμή.
-Γιατί η επιλογή της κ. Μουσταφάογλου σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μία προσωπική νίκη του Γιώργου Πεταλωτή, έναντι του Αχμέτ Χατζηοσμάν, που πρότεινε ως υποψήφια την νυν νομαρχιακή σύμβουλο Τσαούς Μουσταφά Μεμέτ Νετζιλά.
-Ο στόχος βέβαια δεν ήταν η εκλογή τους, αλλά η συμμετοχή τους στις επόμενες εθνικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
-Και αποτρεπτικός παράγοντας για την πολιτική σταδιοδρομία της κ. Μουσταφάογλου είναι η εκλογική δύναμη που έχει αποκτήσει με την προσωπική επικοινωνιακή πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Χατζηοσμάν.
-Ο οποίος φυσικά θα επικρατήσει και στις επόμενες εκλογές όσες τρικλοποδιές πολιτικές και να του βάλουν, όσο και εσωκομματικό πόλεμο αν δεχθεί.

-Αλλά για την κ. Μουσταφάογλου είναι πλέον η ώρα να κάνει ένα βήμα μπροστά έστω και αν στην πρώτη εκλογική διαδικασία κατορθώσει να πάρει ένα ικανοποιητικό αριθμό ψήφων.
-Για να μπορέσει στις μεθεπόμενες εκλογές να βγει μπροστά διεκδικώντας με ίσους όρους το βουλευτικό αξίωμα.
-Και ως πρόσωπο κλειδί είναι ικανή να μειώσει τα ποσοστά που πήρε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό πόλο στην μειονότητα.
-Μία κατάσταση που βολεύει πολιτικά τον Γιώργο Πεταλωτή που τελευταία βάλλεται από την γνωστή ομάδα των σκληροπυρηνικών του κόμματος που προέρχονται από την δημοτική ομάδα

Στη Νέα Δημοκρατία επιλέχθηκε τελικά ο επαθίτης δάσκαλος από το νομό Ξάνθης Αχμεντσίν Ριτβάν, ο οποίος ήταν και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Μύκης.
-Η επιλογή του έγινε μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των ονομάτων, μετά από αποτυχημένες απόπειρες της τελευταίας στιγμής να τοποθετηθεί μουσουλμάνα υποψήφια από το νομό Ροδόπης ως αντίπαλο δέος στην κ. Μουσταφάογλου.

-Που βέβαια η Νέα Δημοκρατία το έμαθε από τις γνωστές διαρροές και έτσι ξεκίνησε ένα θρίλερ προτάσεων μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.
-Μάλιστα ο ίδιος ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης επικοινώνησε με τις δύο υποψήφιες για να εισπράξει την άρνησή τους, φθάνοντας στο σημείο να υποσχεθεί ακόμα και εκλόγιμη θέση.
-Η κ. Μουμπετζέλ σύζυγος του νομαρχιακού συμβούλου Μπουλέντ Κιαμήλογλου αρνήθηκε ευγενικά σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούμενη επαγγελματικούς λόγους και μία μουσουλμάνα δασκάλα από την περιοχή των Σαπών που δεν δέχτηκε για οικογενειακούς λόγους.

-Εξάλλου με προτάσεις της τελευταίας στιγμής μάλλον δεν μπορείς να πείσεις σοβαρές υποψηφιότητες. Έτσι η επόμενη κρούση, αφού αποκλείστηκαν οι πιθανότητες για το νομό Ροδόπης, έγινε στο γειτονικό νομό Ξάνθης.
-Εκεί ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός και ο νυν νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης κατέληξαν στην υποψηφιότητα του Αχμεντσίν Ριτβάν.

-Στις 4 βέβαια υποψηφιότητες για την ευρωβουλή από τα κόμματα που αφορούν την Θράκη, καλό είναι να μνημονεύσουμε και άλλη μία, όπως του Εβρίτη εκπαιδευτικού Δημήτρη Κούρτη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά και της δικηγόρου Ελένης Φωτέα συζύγου του αείμνηστου πρώην νομάρχη Ροδόπης κ. Φωτέα, που έζησε για πολλά χρόνια στην περιοχή μας.

-Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους συντοπίτες μας που για πρώτη φορά εκπροσωπούνται σε τέτοιο βαθμό στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων.

ΠΗΓΗ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Στις 24 Μαΐου θα τιμηθεί η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων - Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου (Ν. 2193/1994 – ΦΕΚ 32/Α/94) και ο εορτασμός της σκοπό έχει να τονίσει ιδιαίτερα και να ενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923, και είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. 23078/13.04.09, ο φετινός εορτασμός θα γίνει την 24η Μαΐου 2009, ημέρα Κυριακή.

Περιλαμβάνει :
1. Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2009.
2. Φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος, όλων των δημοσίων υπηρεσιών , των καταστημάτων ΝΠΔΔ, οργανισμών και τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2009

Ώρα 10.00 : Επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου

Ωρα 10.45 : Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο πάρκο «Αργώ» από τον νομάρχη, τους βουλευτές του νομού, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ.Π., τον πρόεδρο της Ν.Α.Ρ.Ε,. τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό λιμενάρχη, τον διευθυντή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, από εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο και από εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων.

Πριν από την κατάθεση στεφάνων, θα γίνει ομιλία (χρονικής διάρκειας 5 λεπτών) από το μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός», Χαράλαμπο Σιδηρόπουλο.

Πυρ ομαδόν κατά Πουργουρίδη

http://img145.imageshack.us/img145/7034/pourgouridisjj5.jpg

«Φωτιές» άναψε η ενέργεια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗ.ΣΥ. Χρήστου Πουργουρίδη, να συνυπογράψει προσχέδιο ψηφίσματος στην Εκλογική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που εγείρει θέμα καταπάτησης δικαιωμάτων της λεγόμενης «τουρκικής μειονότητας» της Ρόδου και Κω.


Έντονες αντιδράσεις, αλλά και προβληματισμό έχει προκαλέσει η ενέργεια του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Χρήστου Πουργουρίδη, να υπογράψει, με άλλους δεκαέξι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσά τους και Τούρκοι, προσχέδιο ψηφίσματος, που εγείρει θέμα δικαιωμάτων της λεγόμενης «τουρκικής μειονότητας» της Ρόδου και Κω.

Το προσχέδιο του εν λόγω ψηφίσματος κατέθεσε στις αρχές Μαρτίου ο Ελβετός σοσιαλιστής βουλευτής Αντρέας Γκρος, με τίτλο «Η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω», και έφερε στη δημοσιότητα προχθεσινό δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας «Έθνος».

Την ενέργεια του κ. Πουργουρίδη καυτηρίασαν με δηλώσεις τους ο αναπληρωτής πρόεδρος, βουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού και η βουλευτής και υποψήφια ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ενώ γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Αντιδράσεις κυοφορούνται και σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Χ. Γεωργιάδης: Ο βουλευτής ενήργησε εν αγνοία του κόμματος

Από πλευράς Δημοκρατικού Συναγερμού, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε στην εφημερίδα μας πως ενέργεια του κ. Πουργουρίδη εκφράζει τον ίδιο και μόνον, ενώ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το κόμμα δεν ήταν ενήμερο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Με αυτά τα δεδομένα, ο ΔΗ.ΣΥ. απέφυγε να τοποθετηθεί επί του θέματος, παραπέμποντας στη διευκρινιστική γραπτή δήλωση του ιδίου του κ. Πουργουρίδη.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκφράζει τον κ. Πουργουρίδη και μόνον, ως μέλος της Εκλογικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, και σε καμιά περίπτωση τον ΔΗ.ΣΥ.», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας «πως το κόμμα δεν ήταν ενήμερο για την ενέργεια, η οποία ασφαλώς δεν εκφράζει τον Δημοκρατικό Συναγερμό». Σε παρατήρησή μας ότι ο κ. Πουργουρίδης δεν είναι ένας απλός βουλευτής του κόμματος, αλλά ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως ο Λεμεσιανός βουλευτής «ενήργησε υπό την ιδιότητα του μέλους της Εκλογικής Συνέλευσης, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε διαβούλευση με το κόμμα».
Να υπομνησθεί πως σε παρόμοιες ενέργειες ο κ. Πουργουρίδης προέβη και παλαιότερα, προκαλώντας προβλήματα στις σχέσεις με τα κοινοβούλια φίλιων χωρών, όπως η Ρωσία, η Αρμενία και άλλες.

ΕΔΕΚ: Να δώσουν εξηγήσεις ΔΗ.ΣΥ. και βουλευτής

Στην ανακοίνωσή του το ΚΣ ΕΔΕΚ εκφράζει «απαρέσκεια για τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρήστου Πουργουρίδη, ο οποίος με τις ενέργειές του -όπως αναφέρεται- συνεργεί στην προσπάθεια της Άγκυρας στο να θέσει μειονοτικό θέμα και στα Δωδεκάνησα». Οι ενέργειες του κ. Πουργουρίδη, προσθέτει το ΚΣ ΕΔΕΚ, «στρέφονται κατά της Ελλάδας, του μόνου φυσικού και διαχρονικού σύμμαχου του κυπριακού λαού στον αντικατοχικό αγώνα που διεξάγει».
Ως ΚΣ ΕΔΕΚ, «αναμένουμε εξηγήσεις τόσο από τον κ. Πουργουρίδη, όσο και από τον ΔΗΣΥ, τον οποίο ο κ. Πουργουρίδης, ως βουλευτής του, τον εκπροσωπεί στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Χρ. Πουργουρίδης: Πρόταση… ρουτίνας

Ο βουλευτής Χρήστος Πουργουρίδης, με γραπτή ανακοίνωσή του και απαντώντας στις εναντίον του επικρίσεις, διευκρινίζει ότι την πρωτοβουλία για να διορισθεί εισηγητής, ο οποίος να διερευνήσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων που ζουν στην Ρόδο και την Κω, είχε ο αρχηγός της σοσιαλιστικής ομάδας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ο Ελβετός βουλευτής Α. Γκρος.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ υπογραμμίζει περαιτέρω, ότι, αν η έρευνα που θα κάνει ο εισηγητής θα καταδείξει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των μουσουλμάνων της
Ρόδου και της Κω, δεν θα διστάσει να τις καταδικάσει «με όλη τη δύναμη της ψυχής του, όσο και αν αυτό θα προκαλέσει την οργή όλων αυτών που στην Ελλάδα και στην Κύπρο κάνουν εμπόριο τον πατριωτισμό... Η αλήθεια συνεχίζει, κατά κανόνα, να ενοχλεί, ακόμη και τους πιο προοδευτικούς ανθρώπους», κατέληξε.

ΠΗΓΗ (ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ)

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (1916-1922) και τα μηνύματα που εκπέμπει.

http://2.bp.blogspot.com/_PL6y2QO2Owg/R6da9l7uaRI/AAAAAAAAE8c/7QA7B-7wteQ/S1600-R/pontiako5_1.jpg

Η Βουλή των Ελλήνων, ως γνωστόν, με ομόφωνη απόφασή της το Φεβρουάριο του 1994, έλαβε μια ιστορική απόφαση, που θα έπρεπε να είχε λάβει πολύ νωρίτερα: όρισε τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο 1916-1922. Θα αποπειραθούμε να κάνουμε μια νηφάλια αναφορά στο ζήτημα αυτό, παρότι απωθεί τους φανατικούς του παρόντος, που εκπροσωπούν τη λογική της «πολιτικής ορθότητας».
Τα τελευταία χρόνια τίθενται ιδιαίτερα έντονα απ’ τους τελευταίους κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις. Λέγεται πχ ότι δεν πρέπει η χώρα μας να προκαλεί την Τουρκία με αποφάσεις όπως αυτή της Βουλής το 1994, ότι πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα από τα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας όλα όσα ενοχλούν την Τουρκία (κι όχι γιατί την ενοχλούν), κλπ. Κάποιοι μάλιστα προτείνουν τη συγγραφή κοινών εγχειριδίων ιστορίας, πράγμα βέβαια που ακούγεται ευχάριστα, αλλά είναι άτοπο αν δεν συνοδεύεται από ένα ελάχιστο κοινό ιδεολογικό πλαίσιο των δύο χωρών και προ πάντων, όπως στην περίπτωση Ελλάδας και Τουρκίας, αν υπάρχουν ανοικτά ζητήματα (Κύπρος, Αιγαίο, κλπ). Όλοι λοιπόν αυτοί οι «ειδικοί» εκφράζουν μια πραγματικότητα μάλλον εικονική, εκφράζοντας περισσότερο τις επιθυμίες τους παρά τα πραγματικά δεδομένα. Εξετάζουν τα δεδομένα της Τουρκίας χρησιμοποιώντας τις καθιερωμένες «μήτρες» που ισχύουν στις διεθνείς σχέσεις, αγνοώντας όμως τις σημαντικές ιδιαιτερότητες της τουρκικής περίπτωσης και τα αίτια που παράγουν τις αλλεπάλληλες κρίσεις στις σχέσεις των δύο χωρών. Χρησιμοποιούν τη μέθοδο του εξευμενισμού, αγνοώντας τα μηνύματα που από το βάθος των αιώνων ο ίδιος ο Θουκυδίδης εκπέμπει: ότι αυτός είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς τη σύγκρουση. Αυτό που μπορεί να την αποτρέψει είναι η οικοδόμηση φιλικών σχέσεων πάνω στην αλήθεια και την αξιοπρέπεια και των δύο ενδιαφερομένων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

http://www.neolaia.poe.org.gr/innet/UsersFiles/gantoniadis/images/butcher.jpg

ET3 Ο Θανάσης Βέγγος ανοίγει την καρδιά του

Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει απόψε τους τηλεθεατές του τρίτου κρατικού καναλιού, καθώς ο τελευταίος σπουδαίος ηθοποιός της μεγάλης γενιάς του ελληνικού κινηματογράφου σπάει τη σιωπή του.

Ο Θανάσης Βέγγος, ο άνθρωπος που χαρίζει αβίαστα το γέλιο στους Έλληνες εδώ και πολλές δεκαετίες, επιστρέφει στη μικρή οθόνη μέσω της νέας επιμορφωτικής σειράς της ΕΤ3 με θέμα τη Θεσσαλονίκη και δίνει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά από 25 ολόκληρα χρόνια στην εκπομπή “Απόψε με τον Τέρενς Κουίκ”. Στις 23.30 ο γνωστός δημοσιογράφος υποδέχεται τον κορυφαίο ηθοποιό, που βγαίνει από την “τηλεοπτική δημοσιογραφική απομόνωση” και συζητούν για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, το μακεδονικό ζήτημα, τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμπειρίες του, αλλά και για πιο ανθρώπινα θέματα, όπως τα δύο μονάκριβα εγγονάκια του.
Στη συζήτηση συμμετέχει και η Κάκια Ιγερινού, δημιουργός και συγγραφέας της νέας σειράς των 30 επεισοδίων που θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο κανάλι, η οποία διηγείται απίστευτα περιστατικά που έχει ζήσει στα γυρίσματα με τον Θανάση Βέγγο, ενώ ο μόνιμος συνεργάτης του Γιώργος Σταυρόπουλος μιλά για τις δικές του εμπειρίες δίπλα στον μεγάλο σταρ του σινεμά.

ΠΗΓΗ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ΚΚΕ - ΠΑΣΟΚ

Σκληρή επίθεση κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΛΑΟΣ με αφορμή τις αναφορές περί εμπλοκής του ΚΚΕ στην υπόθεση «Γερμανός» εξαπέλυσε χθες η κ. Αλέκα Παπαρήγα, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τα προβλήματα και τις προτάσεις του κόμματος για την υγεία και την ασφάλιση. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τα δύο κόμματα εάν έχουν στοιχεία να τα προσκομίσουν στη Δικαιοσύνη και έκανε γνωστό ότι πρόσφατα ο ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους στις εκδοτικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ.

Ανάλογη ερώτηση κλήθηκε να απαντήσει και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σημειώνεται πως καίτοι αρνήθηκε να προσθέσει κάτι στις αιτιάσεις των κ. Πάγκαλου και Καρατζαφέρη υπογράμμισε με νόημα ότι «θα αφήσω να απαντήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση»...

Η κ. Παπαρήγα από την πλευρά της τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρηση και διερωτήθηκε εάν έχουν γίνει εφοριακοί έλεγχοι σε ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Αναφέρθηκε ακόμη και στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία γίνεται λόγος για ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ΚΚΕ, χρεώνοντας στο ΠΑΣΟΚ ότι έχει αναλάβει την επίθεση εναντίον του κόμματος για λογαριασμό των ΗΠΑ. Αφησε σοβαρές υπόνοιες για το αδιάβλητο της εκλογής του κ. Γ. Παπανδρέου στη θέση του προέδρου του Κινήματος από την κομματική βάση και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ολόκληρες οικογένειες πήγαν να ψηφίσουν χωρίς να είναι μέλη απλώς για να εμφανιστούν ρουσφετολογικά σαν ονόματα». Μιλώντας για την εσωτερική πολιτική κατάσταση, η γ.γ. του ΚΚΕ επιτέθηκε σε όλα τα κόμματα, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «Βαβυλωνία» απόψεων, ενώ για τους Οικολόγους σημείωσε ότι «δεν ξέρουμε τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν».

ΠΗΓΗ

Τριάντα «ένοικοι» του Εφετείου κατά περιπολικού

Στο προσκήνιο επανήλθε χθες για πολλοστή φορά το ζήτημα του υπό κατάληψη κτιρίου του Παλαιού Εφετείου στην οδό Σωκράτους. Αφορμή αποτέλεσε επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα περίπου 30 ατόμων, που βρισκόταν εντός του κτιρίου, εναντίον διερχόμενου περιπολικού, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ειδικού φρουρού που επέβαινε στο όχημα.

Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ξημερώματα χθες, το πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας κλήθηκε να ελέγξει σήμα για ληστεία σε βάρος 22χρονου στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου. «Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, διερχόμενο περιπολικό από τη συμβολή των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Μενάνδρου δέχτηκε επίθεση με πέτρες και γυάλινα μπουκάλια από ομάδα τριάντα περίπου ατόμων που βρισκόταν εντός του παλαιού Εφετείου. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματισθεί ελαφρά στο δεξί χέρι ο ειδικός φρουρός, οδηγός του περιπολικού», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

«Βρισκόμαστε εν αναμονή εντολής για την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου», δήλωσε στην «Κ» για το θέμα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται μέσα περισσότερα από 500 άτομα. Για να προχωρήσουμε σε εκκένωση θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πρώτα κατάλυμα για τους λαθρομετανάστες. Διαφορετικά θα μεταφέρουμε το πρόβλημα στο δρόμο», συμπλήρωσε η ίδια πηγή. «Για την αστυνομία είναι εύκολο να κάνει έλεγχο και να συλλάβει όσους αλλοδαπούς βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Το ερώτημα είναι τι θα τους κάνουμε από εκεί και πέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση να δημιουργηθεί οργανισμός με τη συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων, ο οποίος θα συντονίσει τις προσπάθειες για τη διαχείριση της κατάστασης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης επανέλαβε τέλος παλαιότερη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για μεταφορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και Γενικό Κρατικό Αθηνών.

ΠΗΓΗ

Αποσπάσματα από τον χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ινστιτούτο Καραμανλή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5Qhc19MzXKP_8rcZWmZcJkB0HP7VxJBjdQIu6yQv8zlcaBEWYe_zkhkmlGVI6IfQTvWNxG10_uCrOEZFtrbQt6CVtuiw6zuim4m7i_dHlWP2PQ6AhpS4AZiEeVsQb8aKNcLwBG_nLvrA/s400/samaras_antwnhs.jpg

Κατά του «εκσυγχρονισμού»

Μέχρι πρόσφατα, κάποιοι είχαν ταυτίσει την Ευρώπη με τη γραφειοκρατία της. Είχαν, ακόμα, ταυτίσει την υποταγή στην ευρω-γραφειοκρατία με το αίτημα «εκσυγχρονισμού» της Ελλάδας. Μας έλεγαν, λοιπόν, ότι για να γίνουμε «περισσότερο Ευρωπαίοι», πρέπει να γίνουμε «λιγότερο Έλληνες». Ότι πρέπει, τάχα, να αποβάλουμε την ελληνική ταυτότητα για να αποκτήσουμε «Ευρωπαϊκή συνείδηση». Τώρα πια, μετά την κρίση, γνωρίζουμε ότι ισχύει μάλλον το αντίστροφο: Πρέπει να γίνουμε περισσότερο απαιτητικοί από τους εαυτούς μας, ως Έλληνες, για να γίνουμε Ευρωπαίοι.

Υπέρ μιας Ευρώπης με εθνικά σύνορα

Την κρίσιμη στιγμή, δεν ήταν τα υπερεθνικά όργανα της Ευρώπης που ανέλαβαν δράση, αλλά οι εθνικές κυβερνήσεις. Όπως το είπε και η Αγκελα Μέρκελ, καθένας θα σώσει τον εαυτό του. Η ευθύνη επέστρεψε στα εθνικά κράτη και τις κυβερνήσεις τους. Η Ευρώπη θα υπάρξει και θα προχωρήσει, αν όλοι οι λαοί της - κι όχι μόνο οι Έλληνες, βέβαια - ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα: Στην Πολιτική Ολοκλήρωση. Που είναι σύγκλιση - όχι ισοπέδωση. Εθελοντική σύγκλιση λαών, πολιτισμών και οικονομιών, με Ελευθερία και Δημοκρατία. Όχι ισοπέδωση πληθυσμών κάτω από την επιβολή μιας υπερεθνικής γραφειοκρατίαςΘέλουμε την Πολιτική Ένωση της Ευρώπης, δηλαδή τη σύγκλιση, όχι την ισοπέδωση των εθνών της, των λαών της και των πολιτισμών της.

Θέλουμε τα εθνικά κράτη της πρωταγωνιστές, όχι «παρίες» της Πολιτικής Ολοκλήρωσης.

Όχι στην ψευτο- προοδευτικότητα, ναι στην ιδεολογική καθαρότητα

….Δεν είναι δυνατό να έχουμε την ευθύνη για τις τύχες της κοινωνίας μας, αν είμαστε υποχρεωμένοι, κάθε τόσο, να δίνουμε «εξετάσεις» ψευτο-προοδευτικότητας, να μετριόμαστε με αρχές που δεν είναι δικές μας, ή με προτάγματα που δεν τα υιοθετεί η ελληνική κοινωνία και δεν τα έχουμε αποδεχθεί εμείς. Είναι χρέος μας να θέσουμε τον πήχη ψηλά, αλλά τον πήχη των δικών μας αξιών και των δικών μας προταγμάτων. Αυτών που ενστερνίζεται η ελληνική κοινωνία, κι αυτών που την εκφράζουν και την αντιπροσωπεύουν.

Κοινωνικός φιλελευθερισμός

.. Δεν τσαλαβουτάμε σε «θολά νερά». Δεν γέρνουμε πότε λίγο προς τα αριστερά, όταν είναι της μόδας - πότε λίγο προς τα δεξιά, όταν γίνεται ντεμοντέ η αριστερά και «δεν πολυφοριέται» πια… Η Ιδεολογία μας είναι φιλελεύθερη και κοινωνική ταυτόχρονα. Είναι η σύνθεση ενός φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο: Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. Όχι ο ακραίος νέο-φιλελευθερισμός που εναποθέτει τα πάντα στην απληστία των αγορών… Όχι ο ακραίος κρατισμός που καταργεί τις αγορές και τις υποκαθιστά με μιαν άκαμπτη και αντί-αναπτυξιακή γραφειοκρατία που καταπιέζει τον πολίτη και τις ελευθερίες του. .. Δεν θέλουμε μια κοινωνία «αρπακτικών», γιατί αυτό δεν είναι κοινωνία, είναι ζούγκλα. Δεν θέλουμε μια κοινωνία «πειθαρχημένων ρομπότ», γιατί αυτό δεν είναι κοινωνία είναι στρατόπεδο νεοσύλλεκτων. Θέλουμε μια ελεύθερη κοινωνία ελευθέρων προσώπων, με ισότητα ευκαιριών για όλους, χωρίς ισοπέδωση της προσωπικότητας, χωρίς παραμερισμό της αξιοκρατίας. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δίνει προτεραιότητα σε τρία πράγματα: Στην Παιδεία και στον Πολιτισμό, στην Μεσαία Τάξη και στην Ανταγωνιστικότητα.

Ο πατριωτισμός είναι προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής

Ο πατριωτισμός είναι προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής, αυτοπεποίθησης, ασφάλειας και ειρηνικής συνεργασίας με τους άλλους λαούς. Αν χάναμε ποτέ την εθνική μας ταυτότητα θα μετατρεπόμασταν σε συνονθύλευμα τοπικισμών, χωρίς κοινές αναφορές, χωρίς συνεκτικούς δεσμούς, χωρίς αλληλεγγύη μεταξύ μας. Η ελληνική κοινωνία έχει πολύ ισχυρά στοιχεία συλλογικής ταυτότητας κι έχει κάθε λόγο να νιώθει υπερήφανη γι’ αυτά. Όσοι θεωρούν την εθνική συνείδηση και την συλλογική μας ταυτότητα… «κουσούρι» κάνουν λάθος! Πολύ σοβαρό λάθος. Κι έρχονται σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Ο οποίος δεν διαπραγματεύεται ούτε την παράδοσή του, ούτε τον Πολιτισμό του, ούτε όλα όσα τον ενώνουν αιώνες τώρα. Η Ελευθερία μας και η Ελληνικότητά μας είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά.

Βασική κοινωνική αναφορά η Μεσαία Τάξη

Ποια είναι η κοινωνική αναφορά της Νέας Δημοκρατίας και της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής της; Είναι η Μεσαία τάξη, εκείνη η κοινωνική κατηγορία που θίγεται σήμερα περισσότερο. Αυτή που παράγει ευκαιρίες, θέσεις απασχόλησης, πλούτο, φορολογικά έσοδα για το κράτος, διάχυση εισοδήματος στην υπόλοιπη κοινωνία και Πολιτισμό. Η Μεσαία είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και η μεγάλη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Και τη Μεσαία τάξη πρέπει να αγκαλιάσουμε και να την ανακουφίσουμε. Γιατί φυσικός εκπρόσωπός της είναι η Νέα Δημοκρατία. Η Μεσαία τάξη δεν θέλει ανεύθυνες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Θέλει υπευθυνότητα και αξιοπιστία. Θέλει πολιτικούς ηγέτες που δεν είναι υποχείρια έξω-θεσμικών κέντρων. Θέλει ηγέτες που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις ισχυρών ιδιωτών ή ισχυρών συντεχνιών.

ΠΗΓΗ

Σύλληψη νεαρού φοιτητή στην Ξάνθη με εμπρηστικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του

Νεαρός φοιτητής συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς στην Ξάνθη, καθώς μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν τέσσερα γκαζάκια, κουκούλα, γάντια και ένα σπρέϋ. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι ο συλληφθείς ετοιμαζόταν να τοποθετήσει τα γκαζάκια ως εμπρηστικό μηχανισμό σε σημείο που δεν έχει γίνει γνωστό. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο η σχεδιαζόμενη ενέργεια από το συλληφθέντα να συνδέεται με τις τοποθετήσεις εμπρηστικών - εκρηκτικών μηχανισμών που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα τα ξαημερώματα.

ΠΗΓΗ