25 Φεβ 2009

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ? ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ




To ινστιτούτο «Κόντα» διενεργεί συχνά δημοσκοπήσεις στη γείτονα. Αυτή τη φορά, με θέμα: «Ποιοι είμαστε;» και για λογαριασμό της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων διενήργησε γκάλοπ για το προφίλ της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι πραγματικά εντυπωσιακά σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποπειράται να προχωρήσει σε βαθιές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, παρά τη σκληρή του –κατά καιρούς– αντιπαράθεση με το στρατιωτικό κατεστημένο, αλλά και με στελέχη της τουρκικής Δικαιοσύνης:

«Στην Τουρκία θα πρέπει να υπάρχει δημοκρατική διακυβέρνηση», πιστεύει το 88% των ερωτηθέντων, αλλά το 48% υποστήριξε «οπωσδήποτε ναι», στην ερώτηση «επιτρέπεται η παρέμβαση του στρατού όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο;».

Υπάρχει και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα συνέχεια στα αποτελέσματα του γκάλοπ: Το 73% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στην αγορά και ιδιοκτησία τουρκικής γης από ξένους, αποτέλεσμα που έκανε τον αρθρογράφο Αχμέτ Ινσέλ της «Ραντικάλ» να σχολιάσει:
«Θεωρούμε ότι ο πόλεμος της ανεξαρτησίας συνεχίζεται ακόμα και άρα δεν προξενεί έκπληξη το ότι είμαστε ξενοφοβικοί. Ακόμα πολεμάμε τους ξένους» είπε.

Φαίνεται δε ότι η Τουρκία διαπραγματεύεται την ένταξή της στην Ε.Ε., χωρίς καν όμως οι πολίτες της πρώτης να έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς την τελευταία:
Οι 9 στους 10 δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό, ενώ το 70% δεν έχει διαβάσει ποτέ του βιβλία. Το 70% παραδέχθηκε ότι οι παντρεμένες γυναίκες χρειάζονται τη συζυγική συγκατάθεση για να εργαστούν, ενώ το 53% θεωρεί ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να αποχωρίζονται τη μαντίλα τους όταν εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες, παρά τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.



Η «Κόντα» πραγματοποίησε το γκάλοπ, που αποδείχθηκε όχι και τόσο κολακευτικό για την Τουρκία, σε δείγμα 6.482 ερωτηθέντων και ο Ταρχάν Ερντέμ, αναλυτής της εταιρείας, δήλωσε ότι η δημοσκόπηση έγινε σε μια περίοδο κοινωνικού μετασχηματισμού για την Τουρκία, της οποίας οι πολίτες είναι σίγουροι πως ξέρουν την ταυτότητά τους, αλλά μπορεί τελικά να μην είναι έτσι.

«Το σίγουρο είναι πως η Τουρκία είναι ακόμα επιφυλακτική για τη δημοκρατία, ενώ οι γυναίκες μας δεν είναι και πολύ ελεύθερες στην ιδιωτική ζωή τους», συμπλήρωσε.
Τέλος, στην ίδια δημοσκόπηση αναφέρεται -σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», που δημοσιεύει το ρεπορτάζ- ότι «πολλοί εκ των ερωτηθέντων εξέφρασαν φόβους πως οι γείτονες της Τουρκίας σχεδίασαν το διαμελισμό της χώρας».

http://www.apogevmatini.gr

Το ΕΔΑΔ αναγνώρισε δικαιώματα ελληνικών περιουσιών στην Τουρκία


ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ

Το δικαίωμα της κληρονομιάς σε άτομα ελληνικής καταγωγής, που οι πρόγονοί τους είχαν περιουσίες στην Τουρκία, αναγνώρισε χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδικάζοντας την Τουρκία για την άρνησή της να αναγνωρίσει αυτό το δικαίωμα στους ελληνικής καταγωγής Γεράν-Ζανέτ Νακαριάν και Αρμέν Ντεριάν και επιδικάζοντας συνολική αποζημίωση 500.000 ευρώ στους ενάγοντες.

Οι δύο ενάγοντες, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα το 1945 και το 1948 αντίστοιχα, είχαν προσφύγει στο ΕΔΑΔ, ισχυριζόμενοι ότι οι τουρκικές αρχές αρνούνται να αναγνωρίσουν το κληρονομικό τους δικαίωμα σε ακίνητο και οικόπεδο μεγάλης αξίας και έκτασης στην Τουρκία, με το πρόσχημα ότι δεν ισχύει η αρχή της αμοιβαιότητας για την αναγνώριση αυτού του δικαιώματος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Το Δικαστήριο, στις 8 Ιανουαρίου 2008, είχε αποφασίσει, χωρίς να εξετάσει τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς περί αμοιβαιότητας, ότι στην περίπτωση των εναγόντων είχε υπάρξει παραβίαση του άρθρου 1 του πρωτοκόλλου 1, της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την παραβίαση του δικαιώματος προστασίας και πρόσβασης στην περιουσία.

Στην «πρωτόδικη» απόφασή του το ΕΔΑΔ δεν είχε επιδικάσει αποζημίωση, αλλά με τη χθεσινή απόφασή του επιδίκασε από 250.000 ευρώ στον καθένα από τους ενάγοντες, για την παραβίαση του δικαιώματός τους να έχουν πρόσβαση, ως κληρονόμοι, στην περιουσία τους στην Τουρκία.

http://www.enet.gr

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ...

1. Ξεχνάμε ότι το Μάιο του 1996 , 21 κρατούμενοι απέδρασαν από την φυλακή Τρικάλων ανοίγοντας τρύπα στο συρματόπλεγμα;


2. Ξεχνάμε ότι το Φεβρουάριο του 1997, 44 βαρυποινίτες, κρατούμενοι των φυλακών Κέρκυρας, κατάφεραν να αποδράσουν μέσα από τούνελ μήκους 100 μέτρων;


3. Ξεχνάμε ότι τον Αύγουστο του 1998 , 40 ανήλικοι κρατούμενοι δραπέτευσαν από τις φυλακές του Αυλώνα πηδώντας απλώς απ’ τη μάντρα;

Αυτές είναι κάποιες μαζικές και θεαματικές αποδράσεις

Υπάρχουν και άλλες όμως, πολύ περισσότερες, μεμονωμένες

* Ξεχνάμε την απόδραση του Σορίν Ματέι το 1998 που κατέληξε σε θάνατο ομήρου που κρατούσε;

* Ξεχνάμε την απόδραση του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσαρη το 2001 που εκτέλεσε 2 αστυνομικούς και διέφυγε στη Ρουμανία;

* Ξεχνάμε την απόδραση του Σέντομ το 2002 που έφυγε σαν κύριος από τον κορυδαλλό ντυμένος νοσοκόμος;

Κατά την δεκαετία 1994-2004 απέδρασαν από τις φυλακές 370 κρατούμενοι.!!!

Κατά μέσο όρο δραπέτευαν 3 κρατούμενοι το μήνα.

Ένας κρατούμενος ανά δεκαήμερο!

Κανείς Υπουργός του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν παραιτήθηκε γι’ αυτό!


ΠΗΓΗ ΜΑΣ


Το "κουρδικό κράτος"(παράρτημα του Ισραήλ) εξόργισε τον Ταγίπ

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Η οργή του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ είναι σίγουρα δικαιολογημένη. Ποιος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, που έχει αισθήματα για τους συνανθρώπους του, δεν θυμώνει, όταν βλέπει τα εγκλήματα εναντίον παιδιών και γυναικών;

Ποιος δεν γίνεται θηρίο ανήμερο, όταν οι νεκροί Παλαιστίνιοι, κάθε φορά που οι Ισραηλινοί ηγέτες δίνουν εντολή απογείωσης των φονικών αεροπλάνων τους, «φυτρώνουν» όπως τα μανιτάρια;


Βέβαια, ο κ. Ερντογάν είναι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μίας χώρας που συνεργάστηκε στενά με το Ισραήλ, και που μέχρι πριν από τα Χριστούγεννα κάλυπτε όλες τις πράξεις των Ενόπλων Δυνάμεων του εβραϊκού κράτους. Και απ’ ό,τι γνωρίζω, παρά τη δημόσια οργή του, που έγινε παγκόσμιο θέμα και θέαμα, δεν έχει ακυρώσει την συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ, η οποία προβλέπει και σύμπραξη εναντίον των κοινών εχθρών σε περίοδο πολέμου. Αρα, και εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.


Διαβάσαμε πολλές αναλύσεις, που αναζητούσαν την απάντηση στο ερώτημα: Γιατί τώρα η επίθεση εναντίον του Ισραήλ;

Θα έλεγα πως οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν είναι ικανοποιητικές. Διότι, ξεχνούν τον παράγοντα που εξόργισε τον κ. Ερντογάν, ή αν δεν τον ξεχνούν, απλά δεν τον γνωρίζουν. Και σίγουρα δεν είναι η... αγάπη του για τους άμοιρους Παλαιστίνιους.

Πριν ακόμα από τον πόλεμο εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν, το κράτος του Ισραήλ ξεκίνησε στρατιωτική συνεργασία με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ.

Οι μυστικές υπηρεσίες των Κούρδων είναι εικόνα και ομοίωση της Μοσάντ, και ο κουρδικός στρατός, που θεωρείται αξιόμαχος, είναι δημιούργημα Ισραηλινών αξιωματικών.


Παράλληλα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης και επιχειρηματίες, έχουν οργανώσει τα κουρδικά υπουργεία Εμπορίου, Οικονομικών και Εργασίας.

Οι Τούρκοι πιστεύουν πως η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη που παρατηρείται στο ιρακινό Κουρδιστάν, οφείλεται στην ισραηλινή βοήθεια και υποστήριξη.

Με λίγα λόγια, στα σύνορα της Τουρκίας, του Ιράκ και του Ιράν, δημιουργείται ένα «δεύτερο Ισραήλ», με τη σύμφωνη γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι αυτό το γεγονός, που αποτελεί πραγματική απειλή για την Τουρκία, και το οποίο εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν αναχωρήσει για το Νταβός, έλαβε λεπτομερειακό σημείωμα από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, οι οποίες λίγο-πολύ, κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι «χάνεται το παιχνίδι»...


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, προχώρησε σε μία κίνηση, που περιέχει και ρίσκο. Η επίθεση εναντίον του Ισραήλ, τον ανύψωσε περιστασιακά στα μάτια των πολιτών της Μέσης Ανατολής. Οι Παλαιστίνιοι έκαναν τις φωτογραφίες του εικόνισμα και κρατούσαν ψηλά τις τουρκικές σημαίες.

Ομως, υπάρχουν και αυτοί που δεν ξεχνούν ότι η Αγκυρα δεν μίλησε, δεν συγκινήθηκε, δεν έριξε ούτε ένα δάκρυ, όταν ο Γιασέρ Αραφάτ και οι σύντροφοί του έφευγαν ταπεινωμένοι από τη Βηρυτό και γύρω από το ελληνικό πλοίο που τους μετέφερε στη σωτηρία, έπεφταν οι οβίδες όπως το χαλάζι.

Ισραηλινοί πολιτικοί, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι, έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του κ. Ερντογάν. Και ποια νομίζετε πως είναι τα επιχειρήματά τους. Ο Στίβεν Πλάουτ, αφού περιλούζει τον Τούρκο πρωθυπουργό με κοσμητικά επίθετα, γράφει στην εφημερίδα Jewish Press, για την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου και για τις δολοφονίες των Κούρδων από τις τουρκικές ορδές.

Επιστρέφουν, δηλαδή, στον κ. Ερντογάν τις εμετικές επιθέσεις που εκτόξευσε εναντίον του Ισραήλ.«Θα το... ξεπεράσουν», μου είπε ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος. «Χώρες και άνθρωποι με τα ίδια ανομήματα, όπως είναι η Τουρκία και το Ισραήλ, στο τέλος πέφτουν ξανά ο ένας στην αγκαλιά του άλλου»... Γι’ αυτό, ας μην πανηγυρίζουμε...

Αλλωστε, πρόκειται για δύο κράτη-τρομοκράτες, που δολοφονούν παιδιά, για να επιβιώσουν. Για πόσο, όμως;


*Ημερησία

Γιατί το ελληνικό domain [.gr] δεν «χωράει» τους μουσουλμάνους της Θράκης;



Φαίνεται ότι για κάποιους λόγους το επίσημο ελληνικό domain [.gr] δεν εξυπηρετεί τους τουρκόφωνους συμπολίτες μας, αφού σχεδόν κανένας τούς, και κυρίως οι φορείς , δεν το υιοθετούν για τα δικά τους sites, προτιμώντας πάντα τα ανεξάρτητα διεθνή domains όπως .com, .net, .org και άλλα.

Η κατάσταση στο θρακικό Internet σήμερα έχει ως εξής: ενώ μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν καθόλου τουρκόφωνα sites στη Θράκη, στα τελευταία 2 με 3 χρόνια, ως δια μαγείας, έκαναν την εμφάνισή τους στο Internet μαζικά όλοι οι τουρκόφωνοι φορείς – σύλλογοι, εφημερίδες κλπ.

Βέβαια η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη είναι από μόνη της άξια σχολιασμού και προσεκτικής μελέτης, αλλά για την ώρα ας κρατήσουμε το θετικό της υπόθεσης – ότι η Θράκη, φαινομενικά τουλάχιστον, αποκτάει περισσότερη παρουσία στο Internet και αυτό είναι καλό, εκ πρώτης όψεως.

Αλλά υπάρχει κάτι το περίεργο σε όλο αυτό το εγχείρημα των τουρκόφωνων συμπολιτών μας, που δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο – το ότι όλα τα τουρκόφωνα sites της Θράκης στήνονται κατά κανόνα κάτω από τις διεθνείς καταλήξεις, όπως .com, .net, .org κλπ, αντί για το προφανέστατο εγχώριο .gr.

Ακόμα και η καφετζού της Κομοτηνής, για την οποία πρόσφατα έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες (σιγά την είδηση αλλά τι να κάνουν και αυτοί) έχει site με κατάληξη .com. Αυτό που λέμε «και η κουτσή Μαρία στο dot com».

Και στην προκειμένη δεν μας ενδιαφέρει τόσο τι κάνει ο κάθε ιδιώτης, αλλά το τι κάνουν και πως φέρονται οι πολιτικοί άρχοντες, τα ΜΜΕ, οι φορείς και τα σωματεία κ.λ.π., έχει σίγουρα μεγάλη σημασία.

Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε:

Πολιτικά πρόσωπα
Βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ: ilhanahmet.com

Εφημερίδες
Trakyanin Sesi: trakyaninsesi.com
Gundem: gundemgazetesi.com
Birlik: birlikgazetesi.info
Rodop Ruzgari: rodopruzgari.com & burasibatitrakya.com

Περιοδικά
Gonulden Gonule: gonuldengonule.com
Ogretmenin Sesi: ogretmeninsesi.org
Yeni Bati Trakya Dergisi: yenibatitrakyadergisi.com
Azinlikca: azinlikca.com, azinlikca.net & azinlikca.org

Σωματεία
Τουρκική Ένωση Ξάνθης: iskeceturkbirligi.org
Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης: btaytd.com & gat1995.com
Σύλλογος Τουρκοδυτικών Θρακιωτών: batitrakyalilar.com

Άλλα
Bati Trakyadan Haberler: trakyadan.com
Πόρταλ Δυτικής Θράκης: batitrakya.net
Ηλεκτρονικό περιοδικό BatiTrakyaHaber: batitrakyahaber.com

Φωτεινή εξαίρεση αποτελούν οι:
Εφημερίδα Olay: btrolay.gr
Εφημερίδα Millet: millet.gr

Περιττό να αναφέρω ότι σε όλα σχεδόν τα παραπάνω sites δεν θα βρείτε λέξη στα ελληνικά. Το μόνο ελληνικό που θα βρείτε είναι οι κρατικές διαφημίσεις (ΚΕΠ, INTERREG κ.λ.π.). Αλλά ας το αφήσουμε αυτό για μια άλλη κουβέντα, γιατί το περιεχόμενο αυτών των sites έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Θα αναρωτιέστε με ποια αφορμή ασχολήθηκα με το θέμα. Ίσως να θυμόσαστε ότι πριν από μερικού μήνες η Μουφτεία Κομοτηνής διατυμπάνιζε με δελτία τύπου προς πάσα κατεύθυνση τη δημιουργία του site της στο Internet, στην διεύθυνση www.mouftiakomotinis.gr. Το site ήταν τρίγλωσσο – στα τουρκικά, αραβικά και ελληνικά (ακριβώς με αυτήν τη σειρά) και σε έναν παρατηρητή όλα έδειχναν απολύτως politically correct.

Αλλά όπως φαίνεται, αυτή ήταν μόνο η βιτρίνα. Διότι για το ίδιο site τότε είχαν καταχωρηθεί επίσης τα ονόματα gumulcinemuftulugu.com & muftikomotini.com, τα οποία οδηγούσαν επίσης στο ίδιο site, και (δώστε φάση εδώ) με αυτά τα ονόματα (και όχι με το .gr) το site είχε καταχωρηθεί από τους δημιουργούς του σε όλους τους παγκόσμιους καταλόγους και άλλες πηγές, από Wikipedia έως Blogspot.

Πριν από 1,5 μήνα το όνομα χώρου mouftiakomotinis.gr έληξε. Ακόμα και μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι δεν το ανανέωσαν, προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν πλέον. Ενώ αντίθετα τα ονόματα gumulcinemuftulugu.com & muftikomotini.com ανανεώθηκαν εγκαίρως και επιμελώς, μέχρι το 2011 και 2013 αντίστοιχα. Ας το πάρουμε χαμπάρι λοιπόν – τα όμορφα δελτίου τύπου στάλθηκαν, τα ΜΜΕ τα έχαψαν και τώρα πλέον τους δημιουργούς του site δεν τους ενδιαφέρει το mouftiakomotinis.gr αλλά μόνο το gumulcinemuftulugu.com (.com όπως Commercial, ούτε καν .org όπως Organization). Τα συμπεράσματα θα τα βγάλετε μόνοι σας ή υπάρχει κάποιος που δυσκολεύεται;

Τί συμβαίνει με τις καταλήξεις .com, .net

Όσοι «έχουν μαύρη ζώνη στα κομπιούτερ» (που λέει και η διαφήμιση), ξέρουν ότι τις διεθνείς καταλήξεις .com, .net κλπ, τις προτιμάει κανείς για το site του στις εξής περιπτώσεις:

1) Όταν πρόκειται για επιχείρηση ή φορέα που δραστηριοποιείται διεθνώς και δεν πολυενδιαφέρεται για την τοπική αγορά (διότι όταν ενδιαφέρεται και για την τοπική αγορά, συνήθως κατοχυρώνει το ίδιο όνομα και σε .com αλλά και σε .gr).

2) Όταν κάποιος δεν θέλει να είναι υπόλογος στην Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για το περιεχόμενο του site του και δεν θέλει να συμμορφώνεται με τον κανονισμό λειτουργίας του domain .gr.

3) Όταν κάποιος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους, και δεν θέλει να είναι υπόλογος στην Ελληνική Δικαιοσύνη για το περιεχόμενο του site του ή για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητά του μέσω αυτού.

Τί από τα τρία παραπάνω ισχύουν για τα sites που αναφέραμε;

Πηγή: Εφημερίδα "Ο Χρόνος" 24-02-2009

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Αναφορά των «Τimes» για τις παράνομες αγοραπωλησίες ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα

Με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση η βρετανική εφημερίδα Τimes αναφέρεται στο θέμα των παράνομων αγοραπωλησιών ελληνοκυπριακών περιουσιών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και προειδοποιεί τους Βρετανούς, που εμπλέκονται σε αυτές ως αγοραστές ότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο καταβολής τεραστίων αποζημιώσεων στους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες. Το δημοσίευμα, που αποτελεί μέρος γενικότερου άρθρου γύρω από τα πλεονεκτήματα, που παρουσιάζει η ελεύθερη Κύπρος για απόκτηση εξοχικής κατοικίας, αναφέρεται στην αναμενόμενη αργότερα αυτό το χρόνο απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την υπόθεση Μελέτη Αποστολίδη - Όραμς.

Όπως αναφέρει «η Γεν. Εισαγγελέας (του Δικαστηρίου), της οποίας, συνήθως, η γνώμη εισακούεται, έχει ταχθεί υπέρ των Ελληνοκυπρίων. Αν αυτή η θέση υποστηριχθεί μπορεί να καταβληθούν αποζημιώσεις στο στερημένο της περιουσίας του ελληνοκυπριακό πληθυσμό, αναγκαστικά και έναντι ενεργητικού που οι ενεχόμενοι κατέχουν σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - Α. Βικέτου