21 Μαρ 2009

Πομάκοι - Η ιστορία μιας φυλής χωρίς πυξίδα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXVLKxpd0Evtwcm9dfNjZGRyoozuRY3sRLr2TjxcRGi7kHn0CnO503jkyj2pq1Cv8NqRisiD6wwzhaeWdhwKNBDPfcivS6oLh8Tc_g2obIBwnN7I55HOmNBfmzYsjDjz0uSTvBU_ZwvD-u/s400/POMAKOI04-lxmmqvu.jpg

Στην οροσειρά της Ροδόπης τόσο από την Βουλγαρική πλευρά όσο και από την ελληνική, ζει από την αρχαιότητα μια ιδιόμορφη και παρεξηγημένη φυλή, οι Πομάκοι. Οι Πομάκοι, κατοικούν στη Θράκη στον ορεινό όγκο της Ροδόπης εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η οροσειρά Ροδόπη βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος της μέσα στη Βουλγαρία και οι περισσότεροι Πομάκοι ζουν εκεί ενώ η πλειοψηφία τους στην Ελλάδα βρίσκεται στο νομό Ξάνθης. Ο πληθυσμός των Πομάκων υπολογίζεται γύρω στις 350.000 από αυτούς όμως μόνο οι 36.000 (απογραφή 1991) κατοικούν στην Ελλάδα (23.000 στο νομό Ξάνθης, 11.000 στο νομό Ροδόπης, 2.000 στο νομό Έβρου). Οι υπόλοιποι βρίσκονται στη Βουλγαρία.
Οι Βούλγαροι, στηριζόμενοι βασικά στο γλωσσικό τους ιδίωμα, τους διεκδικούν σαν Βούλγαρους, ενώ οι Τούρκοι, στηριζόμενοι στο γεγονός ότι είναι μουσουλμάνοι, τους θεωρούν Τούρκους. Κατά τους Ρουμάνους, οι Πομάκοι είναι απομεινάρι αρχαίου θρακικού φύλου το οποίο διαδοχικά εκρωμαΐστηκε, εκσλαβίστηκε και εξισλαμίστηκε.
Η συνεχής και επίμονη πλύση εγκεφάλου, που τους γίνεται άλλοτε από την Βουλγαρία και άλλοτε από την Τουρκία, συνοδευόμενη από την μόνιμη αδιαφορία της Ελλάδας έχει συντελέσει, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν χάσει τις εθνικές τους ρίζες και να πλέουν σ’ ένα πέλαγος χωρίς πυξίδα εθνικού προσανατολισμού.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ .

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αρσακείου αποποιείται της ευθύνης για την προκλητική αφίσα … ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

[08-makedonia.jpg]

Αποφάσισε μια εκδρομή στα Σκόπια τον Ιανουάριο για τα μέλη των νέων αλλά δεν οργανώνει ο ίδιος αυτή την εκδρομή λέει, χωρίς να καταδικάζει το γεγονός

Πραγματικά περίεργα πράγματα συμβαίνουν ή απλά κάποιοι θέλουν να μας τρελάνουν αφού μετά το φαρμακερό κείμενο του «Χ» για τις προκλητικές αφίσες με την εκδρομή στην Μακεδονία που εννοούσαν τα Σκόπια, τα μέλη και το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Αρσακείου αποφάσισαν να αντιδράσουν στέλνοντας την παρακάτω επιστολή.

«Προς την εφημερίδα «Χρόνος» Κομοτηνή
Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του συλλόγου μας, πραγματοποίησε την τακτική συνεδρίασή του, την 10 Ιανουαρίου 2009, ημέρα Σάββατο και ώρα 8 μ.μ., στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου Σαπών «Δεντράκι» που βρίσκεται στις Σάπες Ν. Ροδόπης, με θέματα ημερήσιας διάταξης και μετά τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έλαβε ορισμένες αποφάσεις. Μεταξύ των οποίων το Δ.Σ. έλαβε την απόφαση «Να διοργανωθεί μια εκδρομή για τα παιδιά που βοήθησαν στο σύλλογο κατά την αναβίωση του εθίμου «Δεβέ» ή «Καμήλα» στο Φαλακρό Δράμας και μια εκδρομή για τα μέλη στα Σκόπια». Η οποία εκδρομή θα πραγματοποιούνταν τον Απρίλιο ή το Μάϊο του 2009. Η πραγματοποίηση ή μη και οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης της εκδρομής θα συζητούνταν σε επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου. Μετά από αυτή τη συνεδρίαση ουδέποτε συνεδρίασε το Δ.Σ. του συλλόγου μας λόγω κωλύματος (ασθενείας) του γενικού γραμματέα του συλλόγου μας, ο οποίος δεν προσκάλεσε μέχρι σήμερα το Δ.Σ. σε τακτική συνεδρίαση.
Ο σύλλογός μας και το Δ.Σ. του συλλόγου μας δεν έχουν ουδεμίαν ανάμειξη σχετικά με την ανακοίνωση (αφίσα) που τοιχοκολλήθηκε και περιλαμβάνει το όνομα του συλλόγου μας για την διοργάνωση της παραπάνω εκδρομής.

Με τιμή
Ο πρόεδρος Τοπάλ Μεμέτ Κεμάλ
Ο γεν. γραμματέας Κερατζί Μεμέτ»

Από το περιεχόμενο και μόνο της απάντησης γεννιούνται δεκάδες ερωτηματικά. Καλά πώς μπορεί να επικαλείται κάποιος άγνοια μιας ενέργειας που έχει πάρει δημοσιότητα ευρύτατη; Γιατί δεν καταδικάζουν το γεγονός ότι τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία» πολύ περισσότερο αν δεχθεί κανείς το ότι έγινε ερήμην τους. Απλά πράγματα για όσους τουλάχιστον φορούν παντελόνια.


http://www.xronos.gr

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZMstjqJ_sIANZk01ag8sOpgEq2OG8wNFx34cobBsvMvrmWZAxKkBIc7DclfmhlC72Zz9RHc2vr5yPK76yI-rAc2io67Afob9jiT2OYFHWNPfMfUqyrarryqk-o0zpeWzVW3jIkGQ1gjHL/s400/THRAKIMOUSOULMANOI.jpg

Τελικά έχουν τον τρόπο τους ακόμα και την επίσκεψη του Χούλιους Κότπλιτ που προσπάθησε να δώσει ένα νέο αέρα αισιοδοξίας για τις μουσουλμάνες γυναίκες, να την μετατρέψουν σε σόου κακέκτυπου τουρκικού εθνικισμού.
-Και αυτό το κατάφερε στην συνάντηση της Τετάρτης σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής στο συνέδριο για τα δικαιώματα των γυναικών της μειονότητας η καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Άγκυρας Χανίμ Χαλίλογα.
-Ανέφερε στην ομιλία της η κ. Χαλίλοβα ότι «Ο Σαδίκ Αχμέτ ήταν ηγέτης του τουρκικού κόσμου και ότι αυτός πέθανε στο δρόμο της τουρκοσύνης και σήμερα προσευχήθηκα πάνω στο μνήμα του».
-Φέρτην στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου. Και οι δηλώσεις της άφησαν άφωνους ακόμα και τα πολιτικά πρόσωπα που παραβρέθηκαν από την Τουρκία.
-Προφανώς βέβαια χαροποίησε τόσο τον πρόξενο όσο και τον ψευτομουφτή Ιμπράμ Σερήφ. Γιατί η κ. Χαλίλοβα αποδείχθηκε τελικά καλύτερη ηθοποιός της καθημερινότητας ακόμα και από την Χούλια Κότσιγιτ.
-Η οποία είχε αναφέρει προηγουμένως ότι «δεν είναι η ώρα για κλάματα και παρελθοντολογίες, αλλά για δράση στα δικαιώματα των γυναικών. Και είδα ότι σε ορισμένους τομείς δεν έχει σημειωθεί πρόοδος».
-Και ούτε θα σημειωθεί καμία πρόοδος κ. Κότσιγιτ όταν η κάθε Χαλίλοβα δίνει το δικός επικοινωνιακό εθνικιστικό σόου και αναλώνεται σε φθηνό τουρκοντελίριο της δεκάρας.
-Αλλά εμείς θα κρατήσουμε το χαμόγελο της Χούλιας που εκπέμπει αισιοδοξία, αφήνοντας πίσω τις μισαλλόδοξες φωνές που μας παραπέμπουν στην οπισθοδρόμηση και το σκοταδισμό.

http://www.xronos.gr

Ουσιαστική ενημέρωση για τον αγωγό Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpi8mhQGv3ha94IHBApEnxmjt6Gsgkbhtq09xHcgMS2ChNrTZ84eYMuw3JwZyJtsseSytQG6B8wLB2kueOim2pLntDEuHwxAKEnXfjJJSIcnOvMQML2vGJNU8wnXGsAjXOFfRlejFDbmTI/s320/%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%BF%CF%82+%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%82_%CE%91%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82.jpg

Έρχεται την Παρασκευή ο πρόεδρος της TRANSNEFT Νικολάϊ Τοκάρεφ

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 27 Μαρτίου ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου TRANSNEFT, Νικολάι Τοκάρεφ, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και εκπροσώπους της διεθνούς εταιρείας του πετρελαιαγωγού. Σημειώνεται ότι η TRANSNEFT είναι κρατική εταιρεία και ο μοναδικός διαχειριστής όλων των έργων των αγωγών πετρελαίου στη Ρωσία, ενώ είναι και επικεφαλής του ρωσικού σχήματος που συμμετέχει στον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, ο κ. Τοκαρέφ θα συναντηθεί, στη διάρκεια γεύματος, το μεσημέρι της επόμενης Παρασκευής, με δημάρχους του Έβρου και την επιτροπή διαβούλευσης της νομαρχίας, με τους οποίους θα συζητήσει για το έργο του πετρελαιαγωγού.

Σειρά συναντήσεων από την Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη της Trans-Balkan Pipeline για τον πετρελαιαγωγό

Με τις περιφερειακές και νομαρχιακές τεχνικές υπηρεσίες αλλά και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης θα συναντηθούν τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Εγνατία» στην Αλεξανδρούπολη, στελέχη της διεθνούς εταιρείας Trans-Balkan Pipeline, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Την ίδια ημέρα, στις 5 το απόγευμα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα συναντηθούν και με τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης της νομαρχίας Έβρου, ενώ στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετέχουν και όλοι οι δήμαρχοι του νομού.

Ο κύκλος των επαφών τους θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου, με συνάντηση που θα έχουν με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της περιοχής. Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν παρουσία ξένων και Ελλήνων μελετητών του έργου, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους φορείς για τις επιλογές της χερσαίας όδευσης του αγωγού, με παράλληλη καταγραφή των θέσεων και απόψεων που θα διατυπωθούν, προκειμένου να ληφθούν υπ’όψιν κατά την επόμενη φάση σχεδίασης του έργου.

ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΛΗΤΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ... ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIiTTXJmPa00yGfLqeJTJdSmm6-iaw4-df0tpvGhDjiAh4kr65u5M2D3qsm2pAhIByyv3K2g-3QONLrq2mcCLNq-X3GLnIobssdwQGMbcqCikVZVL8grhXj87t9DrHp8S8zdLGo48Cbhdo/s400/2008_12_10t081034_450x306_us_greece_unrest.jpg

Αμεση παρέμβαση του επικεφαλής της Εισαγγελικής Αρχής της χώρας κ. Γ. Σανιδά με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της 17ης Μαρτίου με τον τίτλο «Στο μικροσκόπιο 4+2 πιθανά ορμητήρια» και υπότιτλο «Φωλιές “γνωστών αγνώστων” τα δεκάδες κτίρια που έχουν καταλάβει αντιεξουσιαστές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο».

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με έγγραφό του προς όλους τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας παραγγέλλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, τονίζοντάς τους πως πρέπει να διακριβωθούν:

▪ Εάν στα όρια της δικαιοδοσίας τους βρίσκονται υπό κατάληψη ακίνητα (κτίρια κ.λπ.) που ανήκουν στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (μεταξύ των οποίων και τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα),

▪ Για ποιο λόγο τα αρμόδια όργανα δεν έχουν μεριμνήσει για την αποβολή των καταληψιών από τα υπό κατάληψη ακίνητα και την αξιοποίησή τους.

▪ Εάν στα υπό κατάληψη ακίνητα -πέραν της καταλήψεως, που είναι ούτως ή άλλως παράνομη πράξη- λαμβάνουν χώρα και άλλες παράνομες δραστηριότητες από τους καταληψίες, όπως, για παράδειγμα, διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή ή κατασκευή όπλων κ.λπ.

Στο ίδιο έγγραφό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς τονίζει προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών πως είναι αυτονόητο να επιστήσουν την προσοχή στους υπεύθυνους διαχειριστές των υπό κατάληψη ακινήτων και για τις δικές τους ποινικές ευθύνες σε περίπτωση που δεν λάβουν τα αναγκαία μέτρα. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό κείμενο, «η αυθαίρετη και παράνομη παραμονή καταληψιών προκαλεί ζημίες στο Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου».

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizK6ScrnMVFLzbc2i2zKMOQilXiiuSXyHJdFtX6o3_kgEIkAE01me271lvo2MLSFmWPzOzN2zbklaDZML2-tPA0eKehdxa9n7MAnErbef2b1nF8jNKvvZr-TSHi9IwZLWUukzsE9N-v4g/s400/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99.jpg

Στο μικροσκόπιο 4+2 πιθανά ορμητήρια

Στα χέρια καταληψιών παραμένουν επί σειρά ετών δεκάδες κτίρια – αρκετά από τα οποία ανήκουν σε δημόσιους οργανισμούς ή αποτελούν κληροδοτήματα– τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας. Ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, εκμεταλλευόμενες την πολυετή εγκατάλειψή τους από τους ιδιοκτήτες τους, τα έχουν μετατρέψει σε στέκια, ενώ οι διωκτικές Αρχές εκφράζουν υπόνοιες ότι δεν αποκλείεται να λειτουργούν και ως ορμητήρια ορισμένων από τους «γνωστούς αγνώστους» που προκαλούν επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ωστόσο, η Αστυνομία δηλώνει αδύναμη να παρέμβει χωρίς σχετική εισαγγελική εντολή.

Το ρεκόρ μακροχρόνιας κατάληψης διεκδικεί η Βίλλα Αμαλίας, στη συμβολή Αχαρνών και Χέυδεν. Παλαιότερα στέγαζε γυμνάσιο της περιοχής και ανήκει στην ιδιοκτησία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, αλλά από το 1990 τελεί υπό κατάληψη. Οι καταληψίες έχουν δημιουργήσει το δικό τους blog, στο οποίο επισημαίνουν ότι κατά το παρελθόν «τρεις επιχειρήσεις εκκένωσης της κατάληψης έπεσαν στο κενό» και προειδοποιούν ότι «την ίδια τύχη θα έχει οποιαδήποτε καινούργια προσπάθεια εκκένωσης».

Παρόμοια ιστορία έχει και το κτίριο της οδού Λέλας Καραγιάννη 37, στην πλατεία Αμερικής. Συνιδιοκτήτες του είναι, σύμφωνα με τους ίδιους τους καταληψίες, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Παρά τα μικρά διαλείμματα στην κατάληψή του, έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα «προπύργια» του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας. Αλλη μία περίπτωση που απασχόλησε πρόσφατα την ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτή του παλιού αντλιοστασίου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Το εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό κτίσμα είχε μετεξελιχθεί σε βάση της ομάδας «Κατάληψη Επιταχυντής Ελευθερονίων», η οποία, όπως υποστηρίζει, πραγματοποιούσε εκεί πειράματα «ελευθεριακής εκπαίδευσης» και «επαναχρησιμοποίησης υλικών». Στον χώρο αυτόν εστιάστηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας μετά την επίθεση κατά λεωφορείου των ΜΑΤ που κινούνταν στην περιοχή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στον «χορό» των καταλήψεων έχει μπει εδώ και τρία χρόνια και το κτήμα Πραποπούλου, δίπλα στη Ρεματιά Χαλανδρίου. Το διατηρητέο κτίριό του και η συνολική έκταση των τεσσάρων στρεμμάτων που είχαν αφεθεί στην τύχη τους έγιναν στέκι ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι επιχειρούν να το συνεφέρουν μετά τη φωτιά που έβαλαν πριν από ένα χρόνο άγνωστοι και να συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις τους.

Αντεγκλήσεις μεταξύ μελών των τοπικών κοινωνιών έχουν προκαλέσει τέλος και καταλήψεις εκτός των «τειχών», όπως αυτές στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Υφανέτ στη Θεσσαλονίκη και στην παλιά καπνοβιομηχανία Ματσάγγου στον Βόλο.

http://www.e-tipos.com

[ΚΑΤΩ+Η+ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.JPG]

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:15 μ.μ., κατετέθη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (International Criminal Court, ICC) του Ο.Η.Ε., με έδρα τη Χάγη της Ολλανδίας, προσφυγή κατά του αλβανικού κράτους και των αλβανικών αρχών, για την παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που ζει στην Αλβανία. Στην προσφυγή, αφού πρώτα γίνεται μνεία στην ιστορία, την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της περιοχής της Βορείου Ηπείρου και τους αγώνες για την αυτονομία της, τονίζονται οι παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον αφορά: Την αποφυγή της επίσημης καταμέτρησης του ελληνικού πληθυσμού και άλλων μειονοτήτων στη χώρα, τη λειτουργία των ελληνικών σχολείων, την υφαρπαγή περιουσιών τόσο των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών όσο και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τα πολιτικά δικαιώματα και την εκπροσώπηση των Ελλήνων μειονοτικών στις δημόσιες υπηρεσίες, το αίσθημα ασφαλείας, τη χρήση της ελληνικής γλώσσας ως επίσημης του κράτους όπου προβλέπεται, την κατανομή της οικονομικής βοήθειας από το αλβανικό κράτος και την εκπροσώπηση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας. Για όλα τα παραπάνω προσκομίστηκε ένα πλήθος αποδεικτικών στοιχείων (δημόσια έγγραφα, αποκόμματα εφημερίδων, έντυπα, βιβλία κλπ.) καθώς και ένας κατάλογος υπογραφών από χίλιους περίπου Έλληνες Βορειοηπειρώτες.


Θα πρέπει να τονιστεί εδώ ότι, τόσο ο κατάλογος με τα αποδεικτικά στοιχεία για τις παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και ο κατάλογος των υπογραφών, παραμένουν ανοιχτοί για περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία και υπογραφές από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Επιτέλους, ύστερα από επίπονη προετοιμασία δύο περίπου ετών και παρά την σωρεία εμποδίων και δυσκολιών, εισήλθαμε στο σωστό δρόμο, ο οποίος ευελπιστούμε να οδηγήσει στη δικαίωση ενός ιδιαίτερου κομματιού του Ελληνισμού που έχει υποφέρει εδώ και εκατό χρόνια περίπου. Για την επιτυχία του ιερού αυτού σκοπού, απαιτείται η συστράτευση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στον κοινό αγώνα για τη δικαίωση τους και η δυναμική τους παρουσία και αρωγή τους τόσο στη συλλογή των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων όσο και στη συλλογή όσο δυνατόν περισσότερων υπογραφών. Από τώρα και στο εξής, θα σας ενημερώνουμε για τη συνέχεια της πορείας της υπόθεσης μας αυτής, που όχι μόνο ελπίζουμε, αλλά ακράδαντα πιστεύουμε ότι θα έχει δίκαια κατάληξη.

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ»

http://www.neb.gr
ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Η Ευρώπη στοχοποιεί την Τουρκία για τη λαθρομετανάστευση

[lathrometanastes113.jpg]

Στο στόχαστρο της Ευρώπης βρίσκεται η Τουρκία με αφορμή το κύμα λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει και η χώρα μας.
Στην ευρωμεσογειακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 36 χωρών αναγνωρίσθηκε ομόφωνα ότι το πρόβλημα που πλήττει τη Ελλάδα και εν συνεχεία την δυτική Ευρώπη προέρχεται σε σημαντικό βαθμό από και μέσω της Τουρκίας.

Τη σχετική εισήγησή στη διάσκεψη για τη λαθρομετανάστευση έκαναν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής και η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Μπεατρίς Πατρί τονίζοντας ότι οι λαθρομετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο ξεπερνούν τους 100.000.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι αυτό που συμβαίνει στο Αγαθονήσι καθώς όλο και περισσότεροι πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες φτάνουν στο ακριτικό νησί και οι ντόπιοι αδυνατούν να τους εξυπηρετήσουν και ζητούν άμεσα μέτρα για να περιορίσουν τις... αφίξεις ή να «διοχετεύσουν» τους πρόσφυγες σε μεγαλύτερα νησιά.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

http://infognomonpolitics.blogspot.com