21 Μαρ 2009

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZMstjqJ_sIANZk01ag8sOpgEq2OG8wNFx34cobBsvMvrmWZAxKkBIc7DclfmhlC72Zz9RHc2vr5yPK76yI-rAc2io67Afob9jiT2OYFHWNPfMfUqyrarryqk-o0zpeWzVW3jIkGQ1gjHL/s400/THRAKIMOUSOULMANOI.jpg

Τελικά έχουν τον τρόπο τους ακόμα και την επίσκεψη του Χούλιους Κότπλιτ που προσπάθησε να δώσει ένα νέο αέρα αισιοδοξίας για τις μουσουλμάνες γυναίκες, να την μετατρέψουν σε σόου κακέκτυπου τουρκικού εθνικισμού.
-Και αυτό το κατάφερε στην συνάντηση της Τετάρτης σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής στο συνέδριο για τα δικαιώματα των γυναικών της μειονότητας η καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Άγκυρας Χανίμ Χαλίλογα.
-Ανέφερε στην ομιλία της η κ. Χαλίλοβα ότι «Ο Σαδίκ Αχμέτ ήταν ηγέτης του τουρκικού κόσμου και ότι αυτός πέθανε στο δρόμο της τουρκοσύνης και σήμερα προσευχήθηκα πάνω στο μνήμα του».
-Φέρτην στον γάμο σου να σου πει και του χρόνου. Και οι δηλώσεις της άφησαν άφωνους ακόμα και τα πολιτικά πρόσωπα που παραβρέθηκαν από την Τουρκία.
-Προφανώς βέβαια χαροποίησε τόσο τον πρόξενο όσο και τον ψευτομουφτή Ιμπράμ Σερήφ. Γιατί η κ. Χαλίλοβα αποδείχθηκε τελικά καλύτερη ηθοποιός της καθημερινότητας ακόμα και από την Χούλια Κότσιγιτ.
-Η οποία είχε αναφέρει προηγουμένως ότι «δεν είναι η ώρα για κλάματα και παρελθοντολογίες, αλλά για δράση στα δικαιώματα των γυναικών. Και είδα ότι σε ορισμένους τομείς δεν έχει σημειωθεί πρόοδος».
-Και ούτε θα σημειωθεί καμία πρόοδος κ. Κότσιγιτ όταν η κάθε Χαλίλοβα δίνει το δικός επικοινωνιακό εθνικιστικό σόου και αναλώνεται σε φθηνό τουρκοντελίριο της δεκάρας.
-Αλλά εμείς θα κρατήσουμε το χαμόγελο της Χούλιας που εκπέμπει αισιοδοξία, αφήνοντας πίσω τις μισαλλόδοξες φωνές που μας παραπέμπουν στην οπισθοδρόμηση και το σκοταδισμό.

http://www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: