4 Σεπ 2009

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων Μικράς Ασίας στην Αλεξανδρουπολη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbK2PpY7k-dZl12Ik0-nNb7ubnogF1bHBxuM_8nmmE_VIHACTqWfbcrA62_CWblPbzJCf3TpUF43rk55wn3cgUe3xa-cDlaG6PmQSoqZEqI6b49s2ZR96JLIhOo6QVr3XL1Huiit46ud1m/s400/PONTOSGENOKTONIA3butcher%5B1%5D.jpg

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος (Ν. 2645/1998) και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια με το Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου».

Ο φετινός εορτασμός στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει την 20ή Σεπτεμβρίου 2009, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Ώρα 10.15 : Επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου
Ωρα 10.45 : Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από τον νομάρχη, τους βουλευτές του νομού, τον στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ.Π., τον πρόεδρο της Ν.Α.Ρ.Ε., τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον/την εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό λιμενάρχη, τον δ/ντή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπως και από εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ.
ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

"Τα Σκόπια απαιτούν την επιστροφή των σλαβομακεδόνων» ! - ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ

Βόρας: Αντάρτες Κομμουνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, 1946

Με τον τίτλο «Η αξιωματική αντιπολίτευση θα βρει λύση με τα Σκόπια» το μεγάλο κανάλι των Σκοπίων Balkaninsight παρουσιάζει τις θέσεις της πΓΔΜ για το ζήτημα που ανακίνησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε ανταπόκρισή της η Sinisa-Jakov Marusic από την Αθήνα γράφει:

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, το πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), θα ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος της γειτονικής πΓΔΜ, αν νικήσει στις εκλογές.

«Το ΠΑΣΟΚ έρχεται στην εξουσία να επιλύσει το ζήτημα αυτό. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα συμφιλίωσης και όχι αντιπαράθεσης» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ στο κανάλι των ελληνικών ειδήσεων Newstime.gr , την περασμένη Τετάρτη.
Ο Λοβέρδος που έκανε χρέη αναπληρωτή πρωθυπουργού κατά τα έτη 2002 έως το 2004, κατηγόρησε το κυβερνών συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για μετασχηματισμό της διαφοράς σχετικά με το όνομα μέσα σε μια συνολική αντιπαράθεση με τα Σκόπια.
Πέρσι, η Αθήνα εμπόδισε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, λόγω της μακρόχρονης διαφοράς του ονόματος της πΓΔΜ, καταστρέφοντας σοβαρά τις διμερείς σχέσεις.


Η Αθήνα υποστηρίζει πως το επίσημο όνομα της γείτονος ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» υπονοεί ότι τα Σκόπια έχουν εδαφικές βλέψεις στην βόρεια ελληνική επαρχία, της Μακεδονίας.
Ο Λοβέρδος υποστήριξε πως η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έκανε ένα λάθος με τη μη συμμετοχή στις άμεσες συζητήσεις με τα Σκόπια και απεναντίας αναζήτησε μια κοινά αποδεκτή λύση με τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Ως ένδειξη καλής θέλησης, «το ΠΑΣΟΚ θα αποδεχτεί την επιστροφή στην Ελλάδα των Σλαβομακεδόνων προσφύγων που εγκατέλειψαν τη χώρα μετά τον εμφύλιο πόλεμο» πρόσθεσε ο Λοβέρδος.

«Σλαβομακεδόνες» είναι το όνομα που χρησιμοποιούν ορισμένοι Έλληνες επίσημοι αναφερόμενοι στους «Μακεδόνες».
Τα Σκόπια απαιτούν την επιστροφή των προσφύγων, οι οποίοι πολέμησαν στο πλευρό του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας, το στρατιωτικό σκέλος του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο νικήθηκε στον Εμφύλιο Πόλεμο του 1946-1949.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είπε πρόσφατα στους ψηφοφόρους για να ετοιμαστούν για τις πρόωρες εκλογές στις οποίες εύχεται η Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίσει μια νέα εντολή για να εξυγιανθεί πλήρως το οικονομικό και κοινωνικό κράτος.
Η «Μακεδονία» φοβάται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εμποδίσει την προσχώρηση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των εσωτερικών πολιτικών εκτιμήσεων.
Η Αθήνα έχει προειδοποιήσει, άλλωστε, ότι θα προβεί σε μια τέτοια ενέργεια λόγων της αναμονής επίλυσης μιας σειράς προβλημάτων των δύο χωρών.


ΣΧΟΛΙΟ :

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ...... Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ).


ΕΜΕΙΣ , ΠΕΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ , ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟ , ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ. ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΘΕΝΑΡΑ ΘΕΛΑΜΕ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Τ
ΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ , ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ , ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ......

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΦΙΚΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΤΙΣ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΟΛΟΥΡΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΤΕΙ.


(ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ...... ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ή ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ?).



(Η ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ GREEKALERT - ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ)

ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τον ήθελαν να συζητά με τον καλλιτεχνικό μάνατζερ Ηλία Ψινάκη την ένταξή του στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε σήμερα στην εκπομπή του Αυτιά στο Alter:

«Χθες μίλησα με τον κ. Ψινάκη, ο οποίος είναι κομιστής ενός πολύ μεγάλου μυαλού και όταν το αντιληφθεί ο πολίτης, πράγματι αντιλαμβάνεται ότι το μυαλό αυτό μπορεί να προσφέρει. Ζει σε έναν άλλο χώρο, αλλά μπορεί να προσφέρει. Σκέφτηκα ότι υπάρχει ένα κομμάτι νέων τα οποία βλέπουν ενδεχομένως τη μεσημβρινή ζώνη του ALTER. Γιατί αυτοί να μείνουν έξω από την πολιτική …Γίνονται κουβέντες για ένα όνομα-έκπληξη, μεγαλύτερο και από αυτό της κας Τζαβέλα για τον επικεφαλής στο Επικρατείας. Είχαμε γυναίκα στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ εδώ θα έχουμε άνδρα

Λέτε ο επικεφαλής να είναι ο κ. Ψινάκης;

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ .... ΑΘΛΗΜΑ :

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ "ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ" ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

"είστε ότι χειρότερο υπάρχει", "το άτομο έχει πρόβλημα" .....τώρα ;;;;;


ΠΗΓΗ

ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ , ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ" , ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΛΛΑΔΑ" ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ , ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ? ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΘΕΛΟΥΝ ? ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ? ΑΜΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΤΕ ..... ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΗΝΕΤΕ ΤΟ ΑΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ GAY PARADE ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΨΙΝΑΚΗ.

Α ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΚΩΛΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ...... ΝΑ "ΧΑΙΡΕΣΤΕ" ΤΑ "ΣΤΕΛΕΧΗ"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjgOw8mYZ986YXE8nh5x6gkRE5blblP1WQXTxUvWj-K3CdyTirTgWT66aEcF8GFs2-6VEZOB6xKdKnABScgmbWhu0Ay6mfxxG2XVa5cFn9DqnL0wWClOSjuq-Gj1KNflDdHUMPeQhUxu4/s400/treles.jpg

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ"

http://www.satuma.com.pk/Upload/Medium%20Range%20UAV%20-%20Flamingo.jpg

του Σάββα Δ. Βλάσση*

Δεν πέρασε παρά ένας μόλις μήνας, από την παρέμβασή μας στο «Εν Κρυπτώ», με αφορμή την παραπληροφόρηση από τα media, επί θεμάτων Εθνικής Αμύνης, εξαιτίας ελλιπούς γνώσεως και υπευθυνότητος.
Ένα ακόμη λοιπόν «κρούσμα», αυτή την φορά όμως από κάποιους θεωρούμενους «ειδικούς», εμφανίστηκε σε γνωστό ιστότοπο. Δίχως καμμία διασταύρωση ή βάσανο, αλλά με την ταμπέλα του «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ», στα τέλη Αυγούστου πληροφορηθήκαμε για ένα ασυνήθιστο περιστατικό: «Τουρκικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος επάνω από τη Χίο!». Περιττό να σημειωθεί ότι η είδηση διαδόθηκε μέσω του διαδικτύου αλλά ακόμη και αναπαράχθηκε σε έντυπα μέσα.

Δυστυχώς για τους συναδέλφους, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι.
Όντως κάποιο παρατηρητήριο στην Χίο εντόπισε ένα μικρό αεροσκάφος. Το σύστημα λειτούργησε άμεσα,ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και δύο Mirage 2000 τα οποία ευρίσκοντο στην περιοχή, έλαβαν εντολή κι έσπευσαν. Η οπτική αναγνώριση απέδειξε ότι επρόκειτο απλώς για ελαφρύ αεροσκάφος γενικής αεροπορίας (ελληνικό όπως αποδείχτηκε αργότερα) . Περαιτέρω έρευνα απέδειξε ότι ο ιδιοκτήτης είχε υποβάλλει κανονικά σχέδιο πτήσεως.

Κανένα… μυστήριο λοιπόν, ούτε απειλή.
Αλλά οι εντυπώσεις είναι αυτές που μένουν. Η «είδηση» για την δήθεν πτήση «τουρκικού UAV» στο Αιγαίο, παραμένει αναρτημένη και ήδη ορισμένοι την επικαλούνται σε σχόλια και αναλύσεις τους για την, αναμφισβήτητη, επιδείνωση των ελληνοτουρκικών.
Η όποια ζημιά από την παραπληροφόρηση αυτή, εντοπίζεται στην εσφαλμένη εικόνα που σχηματίζει ο μέσος Έλληνας πολίτης. Ο τελευταίος μένει με την εντύπωση ότι οι Τούρκοι κάνουν ό,τι θέλουν στο Αιγαίο η ακόμη χειρότερα, ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ανήμπορες να αναχαιτίσουν κάθε τουρκική απειλή. Δηλαδή, η άμυνα του Αιγαίου είναι περίπου χαμένη υπόθεση!

Αλλά σε εσφαλμένα συμπεράσματα είναι δυνατό να οδηγηθεί κι ένας ξένος παρατηρητής. Σχηματίζοντας την εντύπωση, επί παραδείγματι, ότι η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών στον αέρα (κατάσταση Renegate) είναι χαμηλή.

Ενώ στην χώρα μας υπάρχει ο μεγαλύτερος αναλογικώς αριθμών ειδικών εντύπων για τον χώρο της Εθνικής Αμύνης, ακόμη και σε αυτό τον τομέα υπάρχουν αδυναμίες. Το «κυνήγι» της ειδήσεως και της «αποκλειστικότητος», ο ανταγωνισμός, παρασύρει ακόμη και έμπειρους συναδέλφους σε υπερβολές και λάθη. Πετυχαίνοντας μάλλον αυτό που δεν θα μπορούσε ούτε να ονειρευτεί ο εχθρός, μέσα από το καλύτερο σχέδιο Ψυχολογικών Επιχειρήσεων: την υπονόμευση του ηθικού, λαού και ηγεσίας…

Πολύ ορθώς, οι υπεύθυνοι του Γραφείου Τύπου του ΓΕΕΘΑ, αποφάσισαν πλέον την καθημερινή ανάρτηση στην σχετική ιστοσελίδα, της εχθρικής συμπεριφοράς των Τούρκων στο Αιγαίο. Θα σημειώσουμε μόνο ότι αυτή θα πρέπει να επεκταθεί, περιλαμβάνοντας, πέραν της αεροπορικής δραστηριότητος, και τα σχετικά περιστατικά σε ξηρά και θάλασσα.

* Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι Διευθυντής στο περιοδικό «Ελληνική Άμυνα & Ασφάλεια».

ΠΗΓΗ

Απλά και λογικά!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRg2e-s3fSSk2rnFKuS56LJshn6piR0gwlUnwIDG84YTJv3oMGC2Lk5dobnO5T04x6mC4yIvqINzeeiq43688Gpcu79rC2kuJhJkedzktPr2f-qRZBG97iKU9180k2VyMPQ8PP8ysVx8oF/s400/%CE%9D%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AE%CE%B4%CE%B5%CF%82.jpg

Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει έστω και ένας πολίτης αυτής της χώρας που να πιστεύει στην ...«αγιότητα» των ΜΜΕ. Είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ σχεδόν στο σύνολο τους είναι προβληματικές-οικονομικά- επιχειρήσεις.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τους ετήσιους ισολογισμούς τους. Έχουν αρνητικό πρόσημο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.Αυτό είναι το ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο.

Υπάρχει έστω και ένας πολίτης αυτής της χώρας που να πιστεύει ότι αυτοί οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θα κρατούσαν ηθελημένα εν ζωή τις επιχειρήσεις τους , εάν αυτό δεν ήταν για τον μοχλόςσφετερισμό ποταμού χρημάτων από άλλες πηγές;

Υπάρχει έστω και ένας πολίτης αυτής της χώρας που να πιστεύει ότι αυτές οι πηγές δεν είναι ...τα κρατικά ταμεία; Δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί και αυτό.

Διερωτώμαι λοιπόν, πως ορισμένες φορές δεν μπορούμε να δούμε τα πιο απλά πράγματα και αρεσκόμαστε σε λαβυρινθικές πολιτικές αναλύσεις.
Βάσει λοιπόν των απλών και αδιαμφισβήτητων δεδομένων που ανάφερα, οι νταβατζήδες υποστηρίζουν εκείνη την πλευρά από όπου τα «παίρνουν»( με τον άλφα ή ...βήτα τρόπο, φανερό ή κρυφό, εγχώριο ή ξενικό) ή τουλάχιστον δεν υποστηρίζουν εκείνη την πλευρά που ΔΕΝ τα «παίρνουν».

Υπάρχει έστω και ένας έλλογος πολίτης που διαφωνεί σ` αυτό; Δεν νομίζω! Από την άλλη έχουμε μια διαμορφωμένη κατάσταση η οποία αποτελεί ιστορικό ξεχωριστό γεγονός. Μια πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά κατάσταση , όπου μια κυβέρνηση να έχει τόσο εχθρικά ΟΛΑ σχεδόν τα ΜΜΕ.

Και μια αντιπολίτευση με λερωμένο το πρόσφατο παρελθόν της, που ...υμνείται ή τουλάχιστον δεν κριτικάρεται σε ΤΙΠΟΤΑ από ΟΛΑ σχεδόν τα ΜΜΕ.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις και ας μιλήσουμε απλά και λογικά!
Κάποιος δεν υποκύπτει στα διάφορα συμφέροντα ( εντός και εκτός) και Κάποιος τους ανοίγει διάπλατα την πόρτα . Κάποιος δεν τα δίνει και Κάποιος υπόσχεται ότι θα τα (ξανα)δώσει!

Ποιος είναι ο ένας και Ποιος ο άλλος ,αρκεί μια στιγμιαία ανάγνωση στα πρωτοσέλιδα του «κρεμασμένου τύπου» στο γειτονικό σας περίπτερο (διαδικτυακό ή παραδοσιακό) ή ένα ζάπινγκ για ΜΙΑ ΜΟΝΟ φορά στα δελτία ειδήσεων ( δεύτερη και τρίτη επίσκεψη δημιουργεί κατά τους επιστήμονες εγκεφαλικές παρενέργειες που οδηγούν στην μωρία) .

Ποιος
είναι λοιπόν ο υποστηριζόμενος από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και Ποιος ο καταδιωκόμενος; Τα συμπεράσματα δικά σας!
Όπως ΚΑΙ τα χρήματα που σφετερίζονται τα ΜΜΕ. KAI AYTA ΔΙΚΑ ΣΑΣ είναι! Ποτάμια ολόκληρα από τις σταγόνες του ιδρώτα σας.

YΓ. Μια αναδρομική( και πρόσφατη) ιστορική ματιά στο Ποιος επιχείρησε να περάσει τον Βασικό μέτοχο και Ποιος συμμάχησε φανερά ( ..ΚΑΙ από το βήμα της Βουλής) με τους νταβατζήδες, εναντίον του εγχειρήματος, θα βοηθούσε στην τόσο απλή κατανόηση του πολιτικού γίγνεσθαι.

Υ.Γ 2 Ακόμα περιμένω (6η ημέρα) να διαψευστεί επίσημα από το ΠαΣοΚ ότι ο κ. Παπανδρέου απολάμβανε τα μπάνια του στην παραλία της Πούντας, την ώρα που καιγόταν η Αν. Αττική.
Να προχωρήσω ακόμα ένα βήμα σήμερα μήπως και φιλοτιμηθούν να το ...διαψεύσουν.Από την παραλία της Πούντας στην Αχαΐα οι καπνοί ήταν ορατοί ή μήπως όχι; Έγινε μάλιστα και θέμα συζήτησης μεταξύ των συνοδών ασφαλείας του κ. Παπανδρέου και των λουομένων; Ναι ή Όχι ;

ΠΗΓΗ