26 Αυγ 2009

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ......

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ , ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ :

ΑΠΟ ΤΟ politis-gr

(ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ)

Τις προηγούμενες ημέρες με τις μεγάλες φωτιές στην Ανατολική Αττική -και όχι μόνο- είχα μια εύλογη απορία. Το ίδιο νομίζω και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ
ο κ. Γ. Παπανδρέου αυτό το Σαββατοκύριακο και εμφανίστηκε ΜΟΝΟ δύο πρωινά, με ολιγόλεπτες παρουσίες στους τόπους όπου οι άνδρες των δυνάμεων κατάσβεσης εθελοντές και οι πολίτες έδιναν τον δικό τους αγώνα στις μάχες με τις φλόγες ;

Μα το ποιο πιθανόν, απαντούσα στον εαυτό μου, στο γραφείο του στην Ιπποκράτους απ` όπου θα παρακολουθούσε διαρκώς την εξέλιξη της πύρινης λαίλαπας. Αυτό είναι το λογικό για έναν πολιτικό Αρχηγό και ...εν δυνάμει Πρωθυπουργό (όπως τον χαρακτηρίζουν ο κ.Ψυχάρης, ο κ. Λαμπράκης, ο κ. Μπόμπολας και τα ...άλλα παιδιά).

Αλλά Φευ ! Όπως διαβάζω σε δημοσίευμα από την καθημερινή εφημερίδα της Πάτρας «Σημερινή» , στη στήλη «το κεντρί», (παρεμπίπτοντος η εφημερίδα πρόσκειται στο ΠαΣοΚ), ο κ. Γ. Παπανδρέου εθεάθη να απολαμβάνει ....το μπάνιο του σε παραλία του Διακοπτού ( κλικ στη φωτο). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Στην περιοχή του Διακοπτού, στην παραλία της Πούντας, εθεάθη προχθές το μεσημέρι (σ.σ της Κυριακής) να κάνει το μπάνιο του ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής βρισκόταν κοντά στις περιοχές της Αν. Αττικής που είχαν παραδοθεί στις φλόγες , το μεσημέρι μετέβη έως το Διακοπτό, όπου (σ.σ εκτός του μπάνιου του) είχε και συνάντηση με πρόσωπα του περιβάλλοντος του».

Μέσα λοιπόν στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που οι περιουσίες τους απειλούνταν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός , μέσα στην πίκρα κάποιων άλλων πολιτών που έβλεπαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής και μέσα στις πύρινες γλώσσες που απειλούσαν ανθρώπινες ζωές, μέσα σε αυτόν λοιπόν τον χαμό που επικρατούσε ο κ. Γ. Παπανδρέου ….απολάμβανε το μπάνιο του.

Έμπρακτη απόδειξη πως θεωρεί ο ίδιος την έννοια της υπευθυνότητας. Έμπρακτη απόδειξη πως θέλουν τα συμφέροντα τον ...(επόμενο;) Πρωθυπουργό και τον ρόλο του στην διακυβέρνηση αυτής της χώρας!!!

ΑΥΤΟ ας μας ανοίξει τα μάτια. Γιατί μετά την απομάκρυνση ...εκ του ταμείου , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJreBsqbECikagW_AcpJT8nzlmHsdU-GSpWto7yYQWsO_0YfAv17cxaPd-Ec4hIi_3RG-yafBoCWBUoPVvf-k2z6SmzRcZIsU7JA495esmVWJxk1ISrcipAE_ACpccZey8amrpf_HDo-IH/s400/papadreou-canoe.jpg

ΦΟΥΛ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Συνελήφθη Βούλγαρος διακινητής με 113 λαθρομετανάστες
Τους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας από το Διδυμότειχο
Την Δευτέρα τις πρωϊνές ώρες, αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης του Διδυμοτεί-χου, συνέλαβαν έναν υπήκοο Βουλγαρίας, διότι προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μας 113 αλλοδαπούς, που εισήλθαν παράνομα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Την προανάκριση ενήργησε το τμήμα συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου.

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Δυο διακινητές με έναν αλλοδαπό
Την Παρασκευή τις πρωϊνές ώρες, αστυνομικοί ίδιου τμήματος Διδυμοτείχου, συνέλαβαν άλλους δύο αλλοδαπούς, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν αλλοδαπό, ο οποίος εισήλθε στο ελληνικό έδαφος χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Συλλήψεις 7 διακινητών και 26 αλλοδαπών
Προχθές τις απογευματινές ώρες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ορεστιάδας, 13 αλλοδαποί, που προερχόμενοι από την Τουρκία, εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι, τους παραπάνω αλλοδαπούς διακινούσαν αλλοδαποί υπήκοοι, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθρομεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, συνεργαζόμενοι με Τούρκους υπηκόους.
Μια μέρα αργότερα αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης, μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με συναδέλφους τους, της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν έξι αλλοδαπούς υπηκόους, μέλη της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 9 κινητά τηλέφωνα.

Εν τω μεταξύ την Δευτέρα τις πρωϊνές ώρες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δεκατρείς αλλοδαποί, που προερχόμενοι από την Τουρκία, εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι, τους παραπάνω αλλοδαπούς διακινούσε αλλοδαπός, 40 ετών, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθρομεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, συνεργαζόμενος με Τούρκους υπηκόους. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ορεστιάδας μετέβησαν, στην Αθήνα όπου σε συνεργασία με αστυνομικούς της διεύθυνσης αλλοδαπών Αττικής, συνέλαβαν τον παραπάνω αλλοδαπό. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 11.290 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Την προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Ορεστιάδας.

ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Δυο αλλοδαποί διακινητές ένας λαθρομετανάστης
Την Παρασκευή τις απογευματινές ώρες, στο 23ο χιλ. Ε.Ο. Διδυμοτείχου - Αλεξανδρούπολης, συνοριακοί φύλακες του Διδυμοτείχου, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς υπηκόους, διότι διευκόλυναν την παράνομη είσοδο και διακινούσαν ένα λαθρομετανάστη στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, αφού προηγουμένως τον εφοδίασαν με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο. Κατα-σχέθηκε ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΡΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ένας προωθούσε δύο στο Πραγγί
Προχθές τις πρωϊνές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Πραγγίου- Έβρου συνοριακοί φύλακες του τμήματος συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν έναν ημεδαπό, για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος δύο λαθρομεταναστών, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΚΙΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Τον είδαν στις Φέρρες να βάζει τον λαθραίο στη μπαγαζιέρα
Την Δευτέρα το μεσημέρι στη μία, στις Φέρρες Έβρου, αστυνομικός του τμήματος συνοριακής φύλαξης Φερρών, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, εντόπισε οδηγό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, να επιβιβάζει στο χώρο αποσκευών του οχήματος ένα άτομο. Ενημέρωσε αστυνομικούς της υπηρεσί-ας του και τελικά στις 3 παρά τέταρτο το όχημα ακινητοποιήθηκε στον οικισμό Βελκίου Ροδόπης. Συνελήφθησαν ο 20χρονος αλλοδαπός οδηγός του Ι.Χ. επιβατικού και οι τέσσερις λαθρομετανάστες που μετέφερε. Κατασχέθηκε το όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. οι συλληφθέντες παραπέμ-φθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

ΣΚΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Συνελήφθη μετά από καταδίωξη διακινητής με 6 λαθρομετανάστες
Πιάστηκε στην Νέα Καρβάλη Καβάλας, ενώ το ακολουθούσαν δεκάδες περιπολικά
Την Δευτέρα τις πρωϊνές ώρες στην Εγνατία Οδό, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Σαπών, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 38χρονος αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικού και αναπτύσσοντας ταχύτητα, προσπάθησε να διαφύγει κινούμενος προς Ξάνθη. Το όχημα το ακολούθησαν περιπολικά αυτοκίνητα του Τ.Σ.Φ. Σαπών και του Τ.Σ.Φ. Ιάσμου, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να το ακινητοποιήσουν με τη συνδρομή του τμήματος τροχαίας Ξάνθης και του τμήματος τροχαίας Καβάλας, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας και να συλληφθεί ο οδηγός αυτού. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν και μεταφερόταν στο εσωτερικό της χώρας, έξι λαθρομετανάστες, που είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από την ελληνοτουρκική μεθόριο, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Το όχημα διακίνησης κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες, οδηγός - διακινητής και οι λαθρομετανάστες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ

Συνελήφθη ο διακινητής με 8 λαθραίους
Την Δευτέρα τις πρωϊνές ώρες, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος Κοπτερού Ροδόπης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Σαπών, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 46χρονος αλλοδαπός άνδρας να κινείται προς Ξάνθη και ακολουθήθηκε διακριτικά από περιπολικά αυτοκίνητα του Τ.Σ.Φ. Σαπών και του Τ.Σ.Φ. Ιάσμου. Σε σήμα στάσης αστυνομικού, ο οδηγός συμμορφώθηκε και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σ’ αυτό και μεταφέρονταν στο εσωτερικό της χώρας, οχτώ λαθρομετανάστες, που είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από την ελληνοτουρκική μεθόριο, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Το όχημα κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες, οδηγός -διακινητής και οι λαθρομετανάστες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

ΠΗΓΗ

ΣΤΟ ΠΥΡ Η ΝΟΤΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

http://images.mirror.co.uk/upl/m4/jul2009/7/8/forest-fires-spain-pic-getty-485739276.jpg

Πυρκαγιές μαίνονταν χθες και στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, υποδαυλιζόμενες από τους ισχυρούς ανέμους. Στο Χάσκοβο κάηκαν 40 χιλιάδες στρέμματα, ενώ δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Πρισάντετς, κοντά στα βουλγαροτουρκικά σύνορα. Η συγκεκριμένη πυρκαγιά επεκτάθηκε μάλιστα και στο έδαφος της Τουρκίας.

Στην Αλβανία, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση κοντά στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Δυρράχιο με τα Τίρανα, έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων και απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο δεκαήμερο από τον Δεκαπενταύγουστο ως σήμερα 30 μεγάλες πυρκαγιές έκαψαν περισσότερα από 90.000 στρέμματα σε διάφορα σημεία της Πορτογαλίας, θυμίζοντας αντίστοιχες ημέρες του 2005.

Οι ισπανοί πυροσβέστες μάχονται ήδη με τις φλόγες στη βόρεια επαρχία Θαμόρα, όπου έχουν καεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα. Το εφετινό καλοκαίρι είναι από τα χειρότερα στην ιστορία της Ισπανίας, αφού έχουν καεί εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα από άκρου εις άκρον της χώρας.

ΠΗΓΗ

Διόγκωση ρεκόρ του δημόσιου ελλείμματος στις ΗΠΑ

http://blogote.com/wp-content/uploads/2008/05/what-is-your-website-worth-money-thumb.jpg

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, στα 1,6 τρισ. δολάρια, θα ανέλθει το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ το 2009, όπως προειδοποιούν ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο.

Στη διόγκωση του ελλείμματος συμβάλλει τόσο το πακέτο τόνωσης των 787 δισ. δολαρίων που διέθεσε η κυβέρνηση Ομπάμα για την αντιμετώπιση της κρίσης, όσο και η μείωση της φορολογίας.

Το δημόσιο έλλειμμα το 2008 είχε ανέλθει στα 455 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι το δημόσιο έλλειμμα της χώρας θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο, προβλέποντας ότι θα αγγίξει ακόμη και τα 9 τρισ. δολάρια, σωρευτικά, στην περίοδο 2010-2019. Την ίδια στιγμή όμως, αναμένει ότι η αμερικανική οικονομία θα καταφέρει να μπει σε τροχιά ανάκαμψης τη φετινή χρονιά.

Παράλληλα, η ανεργία εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να υπερβεί το 10% φέτος, πριν υποχωρήσει με αργό ρυθμό το 2010. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον Ιούλιο τοποθετούσαν το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ στο 9,4%.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ? ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ? ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΩ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ......

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ .... ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟ !!

ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ : ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΑΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ ΤΡΙΤΟ : ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ....

“Δημοκρατία της μπανάνας” όταν θίγονται τα εκδοτικά συμφέροντα

*Λέει το Νο 2 της PRISA και μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΛ

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται όπως σε μια δημοκρατία της μπανάνας. Επιδιώκει να υποτάξει τα Μ.Μ.Ε. Είναι ένας πόλεμος εναντίον όσων είναι ανεξάρτητοι. Προσπαθεί να οργανώσει τα δικά της φιλικά μίντια. Είναι μια επίθεση κατά της ποιότητας της δημοκρατίας, που θέτει σε κίνδυνο τον διαχωρισμό της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας».

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση στην σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας γίνεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο ενός εκδοτικού κολοσσού και βασικού υποστηρικτή της κυβέρνησης Θαπατέρο, τον Χουάν Λούις Σεμπριάν .

Το νούμερο 2 του οργανισμού PRISA, που πρόσφατα ορίστηκε και μέλος του Δ.Σ. στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό SER (ανήκει στο ισπανικό συγκρότημα με πρόεδρο τον Ιγνάσιο Πολάνκο) κατηγορεί την κυβέρνηση για την αιφνιδιαστική απόφασή της να απελευθερώσει αμέσως την επίγεια συνδρομητική τηλεόραση (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση) και να σπάσει ουσιαστικά το μονοπώλιο του οργανισμού να μεταδίδει ποδοσφαιρικούς αγώνες από το κανάλι Digital+.

Το περιεχόμενο της συνέντευξης αναδημοσιεύει και η έγκυρη El Pais το περασμένο Σάββατο με ολοσέλιδο τίτλο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου (δεν χρειάζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή ή την Γερουσία και έχει άμεση ισχύ) ως “σκανδαλώδη παρέμβαση για να υποτάξει τα Μ.Μ.Ε.”.

Ο κ. Σεμπριάν, αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι η βιαστική απόφαση ευνοεί “τους φιλικά προσκείμενους στην κυβέρνηση” και αυτό φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζει η αναμετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων μιας δεύτερης συνδρομητικής πλατφόρμας (GOL TV).

Σε μια περίοδο που τα συνολικά χρέη του εκδοτικού οργανισμού PRISA φτάνουν το αστρονομικό ποσό των 4.800 εκατομμυρίων ευρώ (με την αξία της μετοχής του να αυξάνεται την περασμένη εβδομάδα κατά 18%, μετά από ανάλογη πτώση προ δεκαημέρου), ο κ. Σεμπριάν τονίζει ότι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας “ο Θαπατέρο, χρησιμοποιεί τις προσωπικές του σχέσεις για να οργανώσει το δικό του μικρό γκρουπ μέσων μαζικής ενημέρωσης, αγνοώντας την ελευθερία της αγοράς. Είναι ένας πόλεμος της κυβέρνησης κατά της ανεξαρτησίας των μίντια. Το λυπηρό είναι ότι η κυβέρνηση κάνει τα ίδια ή και χειρότερα λάθη από άλλες της άκρας δεξιάς”.

Αυτές κι αν δεν είναι πολιτικό-εκδοτικές φωτιές! Η συνέχεια θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους μας.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpfZYWFwwADrZV8PneItWu-d59Rwvg5USsW4a2cG31YqqCUF1kqqpFlJVw7fjUN_CxlymQlMVf2RNYG2bPgzatrUs3bamA77T-o3_aVQKfPDEyVx70VHipABWnEB0fCnrXxGmkj-eqog/s400/%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7+22.jpg

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΤΙ ΦΩΤΙΕΣ ΤΙ ΛΑΟΣ ΤΙ ΚΡΙΣΗ ΤΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙ ΑΝΕΡΓΙΑ .... ΟΛΑ ΜΠΟΥΡΔΕΣ , ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ. ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ? ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ , ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ? ΕΙΣΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ......

ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΤΑ ΜΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΜΑΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΜΜΕ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoqMQcnAiNbkA57NB2LZNjfK0tTD9NjK-w-j6d9nAWlj0_15VTR9vrBazrFOHMylrcVoPWtnoVZ-rLLUweocB3CoPlzKkopcjtK5i0EdzvjprFgzKSlav10R9DINhbJmNgx-rTnSRZZQY/s400/asteres.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

Αυτό το τσουνάμι αναξιοπιστίας των ΜΜΕ που πλήττει την χώρα μας , με ψευδή δημοσιεύματα, κατασκευασμένα ρεπορτάζ και αναληθείς ειδήσεις, είναι πρωτόγνωρο .

Ουδέποτε στην ιστορία της δημοσιογραφίας δεν υπήρξαν τόσα πολλά (και συγκεντρωμένα σε ...μια χρονική στιγμή) ανυπόστατα , παραπλανητικά και απατηλά δημοσιεύματα και ειδήσεις.
Ουδέποτε δεν υπήρξαν τόσα πολλά λιβελογραφήματα, όσα την κιτρινισμένη εποχή που διάγουμε. Όλα αυτά σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ .

Μετά την αποκάλυψη τόσων ψευδών δημοσιευμάτων-ειδήσεων ( υπόθεση Ερντογάν, υπόθεση Ζακ Μπαρό, υπόθεση νήσου Ρω,υπόθεση αγωγών κλπ) έρχεται χθες μια ακόμα ΕΠΙΣΗΜΗ αποκάλυψη κατασκευασμένης είδησης.
Ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου, Στέφαν Κουρσάβ με επιστολή του απαντά στην επιστολή του ΠαΣοΚ ,που είχε ζητήσει ...τον λόγο από το πρώην μεγαλοστέλεχος της SIEMENS και πρώην επισκέπτη-χορηγό των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη ,όπως άλλωστε επίσημα έχει καταθέσει ο κ. Τσουκάτος.

Υπενθυμίζω ότι η επιστολή του ΠαΣοΚ , όπως χαρακτηριστικά αναφέρετο σ` αυτή, εδράζετο «στη δέσμευση την οποία ανέλαβε ο ίδιος ο δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου με δήλωσή του προς την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, ότι εφόσον το ζητήσει η Νέα Δημοκρατία ο πελάτης του θα παραδώσει ακριβή στοιχεία για χρηματοδότησή της».

Η απαντητική ΕΠΙΣΗΜΗ επιστολή του Γερμανού δικηγόρου αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την παραπληροφόρηση και την χειραγώγηση που υφίσταται η κοινή γνώμη της χώρας μας.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στέφαν Κουρσάβ ότι ο κ. Ραγκούσης επικαλείται δήθεν δήλωση του και ότι ουδέποτε έχει δώσει στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ή σε (αρχι)συντάκτες της ( ?) , σχετική συνέντευξη αυτού του περιεχομένου.

Μάλιστα αναφέρει ότι επειδή δεν διαθέτει γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν είναι σε θέση να παρακολουθεί τις αναφορές του ελληνικού Τύπου και έτσι δεν μπορεί να αντικρούει ....εσφαλμένες αναφορές .

Εάν αυτό δεν είναι διεθνές «ξεσκέπασμα» και διεθνές ρεζίλεμα των ΜΜΕ της χώρας μας , τότε τι είναι; Βλέπεται την ίδια κιόλας ημέρα είχε φροντίσει η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ ,να αναπαραγάγει το κατασκευασμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ».
Το υιοθέτησαν χωρίς ΚΑΜΙΑ διασταύρωση και το αναπαρήγαγαν κατά κόρον, προσθέτοντας μάλιστα διαφόρους πομπώδεις τίτλους ( «Αποκάλυψη Τώρα» «Ξεσκέπασμα» κλπ, απευθυνόμενοι - νόμιζαν - σε ..ιθαγενείς).

Είχε προηγηθεί το διεθνές «φτύσιμο» στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» από τον αξιωματούχου της ΕΕ Ζακ Μπαρό που είχε διαψεύσει και αυτός τα περί δήθεν συνεντεύξεως του , την οποία ...όλως τυχαίως (ΚΑΙ ΑΥΤΗ όπως και του Βήματος) επικαλείτο ΕΠΙΣΗΜΑ το ΠαΣοΚ και μέσω αυτής επιχειρούσε να ...ασκήσει πολιτική.

Βέβαια και καθώς το συνηθίζουν, ουδέποτε ζήτησαν συγνώμη ούτε οι εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ για τα κατασκευασμένα δημοσιεύματα-ειδήσεις, ούτε φυσικά και το ΠαΣοΚ για τα πολιτικά ατοπήματα του , να προσπαθεί να ασκήσει πολιτική μέσω αυτών των...μεθόδων.

Η πλήρης σύμπραξη του ΠαΣοΚ και των «νταβατζήδων» είναι πλέον ορατή και από ..τυφλούς.

ΥΓ. Το τίμημα τέτοιων συμπράξεων, το έχουμε πληρώσει κατά κόρον στο παρελθόν. ΑΥΤΟ το πάθημα ας μας γίνει ...μάθημα.

ΠΗΓΗ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGfkzwlE47BQ1ASpu4MOVodwilR6hDiWThURNLIVIsJBNx3nk-wuQ6jfRcErKid28Glw_DrM0cDZtzpWBCtwdirHh1gNnX0sDg4VekfXuRbDWX2I3gD99Er4fLre5yX_sConz1gGHWDtHZ/s400/TVelevision_svg.png

Οι αμερικανοί βάζουν την Άγκυρα να παίζει τον "ιστορικό" της ρόλο

[AIGAIO84.jpg]

Το γιατί έχει αυξήσει την προκλητικότητα της η Τουρκία το τελευταίο διάστημα θα μπορούσε να ερμηνευτεί από τις ανακοινώσεις για πετρέλαιο που έχει εξαγγείλει και περιλαμβάνουν μέρος της ελληνικής (και της κυπριακής) υφαλοκρηπίδας, κάτι που όμως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει.


Μια άλλη πτυχή που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα είναι και η αλλαγή της αμερικανικής στάσης σε περισσότερο φιλοτουρκική, καθώς οι Αμερικανοί αναλυτές πλέκουν διθυράμβους για τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τουρκία στην περιοχή, φθάνοντας στο σημείο μάλιστα να αναφέρουν πως τώρα, μετά από 90 χρόνια, έφτασε η ώρα να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο στην περιοχή.

Ο George Friedman , αναλυτής του ινστιτούτου Stratfor (www.stratfor.com), υποστηρίζει ένθερμα ότι οι οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την Τουρκία να αναλάβει τον ρόλο που της αρμόζει στην περιοχή.
Το ινστιτούτο, γνωστό για την επιρροή του στην αμερικανική κυβέρνηση, υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη στην περιοχή, η οποία όμως εμποδίζεται να αναπτυχθεί και να αυξήσει την επιρροή της από χώρες, όπως η Ελλάδα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σύντομα η Τουρκία θα εξελιχθεί σε μεγάλη περιφερειακή στρατιωτική δύναμη και θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις αναλύσεις, η ελληνική αντίσταση στην προδιαγεγραμμένη κατά τους Αμερικανούς αναλυτές πορεία της Τουρκίας, χρόνο με τον χρόνο κάμπτεται και σύντομα δεν θα αποτελεί ουσιαστικό εμπόδιο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ινστιτούτο τον περασμένο Ιανουάριο δημοσίευσε σε βιβλίο τις προβλέψει του για τις γεωπολιτικές αλλαγές των επόμενων 100 χρόνων και προβλέπει ότι η Τουρκία θα εξελιχθεί στη χώρα που θα ελέγχει τα Βαλκάνια, χώρες της Βόρειας Αφρικής και τη Μέση Ανατολή, ενώ εμφανίζει χάρτη όπου η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται υπό τουρκική επιρροή.

ΠΗΓΗ

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ..... ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ Η ΜΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ..... ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ , ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ .....

Σοκ στην τουρκική κοινή γνώμη από εγκληματική συμπεριφορά Τούρκου αξιωματικού

Εγκληματική συμπεριφορά Τούρκου αξιωματικού φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Στις 17 Αυγούστου τα ΜΜΕ στην Τουρκία ανέφεραν ότι με βάση ανακοίνωση των Τουκρικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε ατύχημα που έγινε σε στρατόπεδο στο Καράκοτσαν (Karakocan) του Νομού Ελαζίγκ (Elazığ), που βρίσκεται στο τουρκικό Κουρδιστάν, μετά από έκρηξη χειροβομβίδας έχασαν τη ζωή τους τέσσερις στρατιώτες.
Αφού έχουν περάσει δέκα περίπου ημέρες από το περιστατικό, η εφημερίδα Ταράφ αποκαλύπτει ότι, με βάση τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, η χειροβομβίδα δεν έσκασε από τύχη στα χέρια του στρατιώτη, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον ίδιο και άλλους τρεις στρατιώτες, αλλά έσκασε κατόπιν ...διαταγής του διμοιρίτη του, ανθυπολοχαγού Μεχμέτ Τουμέρ (Mehmet Tümer);

Με βάση τις καταθέσεις των μαρτύρων, η υπόθεση έχει ως εξής. Ο μόνιμος λοχίας Σακίρ Ακτσάν (Şakir Akçan)έκανε έφοδο στη σκοπιά-φυλάκιο, όπου βρήκε τους δυο στρατιώτες που επάνδρωναν τη σκοπιά να κοιμούνται. Ο λοχίας πήρε τον φλογοκρύπτη από το όπλο του ενός στρατιώτη και τη χειροβομβίδα από τον άλλο, για να είναι σε θέση να αποδείξει το παράπτωμα των στρατιωτών και αποχώρησε.

http://img.timeinc.net/time/daily/2007/0710/turkey_kurd_alt_1017.jpg

Την επόμενη το πρωί, αφού ο λοχίας ανέφερε το γεγονός και παρέδωσε τη χειροβομβίδα και τον φλογοκρύπτη στο διμοιρίτη, ο οποίος στη συνέχεια έκανε έλεγχο στα όπλα και εφ' όσον οι στρατιώτες δεν μπορούσαν να αποδείξουν πού είναι ο φλογοκρύπτης και η χειροβομβίδα, τους απήγγειλε την σχετική κατηγορία. Στη συνέχεια τους τα επέστρεψε, με τη διαφορά ότι επιστρέφοντας τη χειροβομβίδα στον δικαιούχο στρατιώτη Ιμπραήμ Οζτούρκ (İbrahim Öztürk), τράβηξε την περόνη, λέγοντάς του τα εξής:

"Αν κρατήσεις την θα ζησεις, αν την αφήσεις, θα πεθάνεις".
Ο Οζτούρκ, μετά από λίγο πήγε στη θέση που βρισκόταν ο ανθυπολοχαγός και του είπε:
"Είμαι 25 χρονών. Μου έχουν μείνει 75 μέρες για να απολυθώ. Δώστε μου την περόνη σας παρακαλώ. Μη με σκοτώσετε".
Ο ανθυπολοχαγός του απάντησε:
"Πήγαινε στη σκοπιά σου, εγώ ξέρω πότε να έλθω να βάλω την περόνη στη χειροβομβίδα."

Ο στρατιώτης Οζτούρκ επέστρεψε στη σκοπιά του και άρχισε να αναζητά μια περόνη να τη βάλλει στην απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Ζήτησε και από στρατιώτες που ήταν σε άλλες σκοπιές, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να βρει την περιπόθητη περόνη. Αφού δεν τα κατάφερε, ξαναπήγε στον ανθυπολοχαγό, για να λάβει την ίδια απάντηση.
Ξαναπήγε στις σκοπιές, αναζητώντας περόνη, χωρίς να το καταφέρνει και τελικά πήγε στη σκοπιά που οι στρατιώτες Mesut Bulut, İbrahim Yaman και Ali Osman Altın. Σε κάποια στιγμή, η χειροβομβίδα γλύστρισε από το ιδρωμένο χέρι του Οζτούρκ και έσκασε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.
Να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία των όσων αναφέρονται παραπάνω, αφού η εφημερίδα Ταράφ δημοσιεύει σχεδόν αυτούσιες τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων.

Σε ό,τι μας αφορά, ως χώρα που απειλούμαστε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, εμείς από την πλευρά μας σημειώνουμε δυο ζητήματα και αφήνουμε τους αναγνώστες και τους αρμοδίους να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα:
Το πρώτο είναι η διαταγή που έδωσε ο Τούρκος αξιωματικός, η οποία δεν "σηκώνει" κανέναν ιδιαίτερο σχολιασμό, αλλά και η απόπειρα απόκρυψης των πραγματικών περιστατικών από την τουρκική κοινή γνώμη, γεγονός που δείχνει ότι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επικρατούν μέχρι σήμερα συνθήκες ολοκληρωτικού καθστώτος.

Η δεύτερη είναι η εν γένει στάση του στρατιώτη που κρατούσε τη χειροβομβίδα. Το γεγονός ότι δεν σκέφθηκε ή δεν τόλμησε απλά να πετάξει τη χειροβομβίδα, για να γλυτώσει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, καθώς και το γεγονός ότι δεν του υπέδειξαν να κάνει κάτι τέτοιο οι συνέδελφοί του τόση ώρα που κρατούσε στα χέρια του μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα, είναι ενδεικτικό της ψυχολογίας και της κατάστασης που επικρατεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο νοών νοείτω.

ΠΗΓΗ