26 Αυγ 2009

ΦΟΥΛ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Συνελήφθη Βούλγαρος διακινητής με 113 λαθρομετανάστες
Τους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας από το Διδυμότειχο
Την Δευτέρα τις πρωϊνές ώρες, αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης του Διδυμοτεί-χου, συνέλαβαν έναν υπήκοο Βουλγαρίας, διότι προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μας 113 αλλοδαπούς, που εισήλθαν παράνομα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Την προανάκριση ενήργησε το τμήμα συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου.

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Δυο διακινητές με έναν αλλοδαπό
Την Παρασκευή τις πρωϊνές ώρες, αστυνομικοί ίδιου τμήματος Διδυμοτείχου, συνέλαβαν άλλους δύο αλλοδαπούς, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν αλλοδαπό, ο οποίος εισήλθε στο ελληνικό έδαφος χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Συλλήψεις 7 διακινητών και 26 αλλοδαπών
Προχθές τις απογευματινές ώρες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ορεστιάδας, 13 αλλοδαποί, που προερχόμενοι από την Τουρκία, εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι, τους παραπάνω αλλοδαπούς διακινούσαν αλλοδαποί υπήκοοι, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθρομεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, συνεργαζόμενοι με Τούρκους υπηκόους.
Μια μέρα αργότερα αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης, μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με συναδέλφους τους, της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν έξι αλλοδαπούς υπηκόους, μέλη της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 9 κινητά τηλέφωνα.

Εν τω μεταξύ την Δευτέρα τις πρωϊνές ώρες, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δεκατρείς αλλοδαποί, που προερχόμενοι από την Τουρκία, εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι, τους παραπάνω αλλοδαπούς διακινούσε αλλοδαπός, 40 ετών, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθρομεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, συνεργαζόμενος με Τούρκους υπηκόους. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ορεστιάδας μετέβησαν, στην Αθήνα όπου σε συνεργασία με αστυνομικούς της διεύθυνσης αλλοδαπών Αττικής, συνέλαβαν τον παραπάνω αλλοδαπό. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 11.290 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Την προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Ορεστιάδας.

ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Δυο αλλοδαποί διακινητές ένας λαθρομετανάστης
Την Παρασκευή τις απογευματινές ώρες, στο 23ο χιλ. Ε.Ο. Διδυμοτείχου - Αλεξανδρούπολης, συνοριακοί φύλακες του Διδυμοτείχου, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς υπηκόους, διότι διευκόλυναν την παράνομη είσοδο και διακινούσαν ένα λαθρομετανάστη στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, αφού προηγουμένως τον εφοδίασαν με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο. Κατα-σχέθηκε ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΡΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ένας προωθούσε δύο στο Πραγγί
Προχθές τις πρωϊνές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Πραγγίου- Έβρου συνοριακοί φύλακες του τμήματος συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν έναν ημεδαπό, για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος δύο λαθρομεταναστών, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΚΙΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Τον είδαν στις Φέρρες να βάζει τον λαθραίο στη μπαγαζιέρα
Την Δευτέρα το μεσημέρι στη μία, στις Φέρρες Έβρου, αστυνομικός του τμήματος συνοριακής φύλαξης Φερρών, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, εντόπισε οδηγό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, να επιβιβάζει στο χώρο αποσκευών του οχήματος ένα άτομο. Ενημέρωσε αστυνομικούς της υπηρεσί-ας του και τελικά στις 3 παρά τέταρτο το όχημα ακινητοποιήθηκε στον οικισμό Βελκίου Ροδόπης. Συνελήφθησαν ο 20χρονος αλλοδαπός οδηγός του Ι.Χ. επιβατικού και οι τέσσερις λαθρομετανάστες που μετέφερε. Κατασχέθηκε το όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. οι συλληφθέντες παραπέμ-φθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

ΣΚΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Συνελήφθη μετά από καταδίωξη διακινητής με 6 λαθρομετανάστες
Πιάστηκε στην Νέα Καρβάλη Καβάλας, ενώ το ακολουθούσαν δεκάδες περιπολικά
Την Δευτέρα τις πρωϊνές ώρες στην Εγνατία Οδό, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Σαπών, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 38χρονος αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικού και αναπτύσσοντας ταχύτητα, προσπάθησε να διαφύγει κινούμενος προς Ξάνθη. Το όχημα το ακολούθησαν περιπολικά αυτοκίνητα του Τ.Σ.Φ. Σαπών και του Τ.Σ.Φ. Ιάσμου, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να το ακινητοποιήσουν με τη συνδρομή του τμήματος τροχαίας Ξάνθης και του τμήματος τροχαίας Καβάλας, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας και να συλληφθεί ο οδηγός αυτού. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν και μεταφερόταν στο εσωτερικό της χώρας, έξι λαθρομετανάστες, που είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από την ελληνοτουρκική μεθόριο, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Το όχημα διακίνησης κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες, οδηγός - διακινητής και οι λαθρομετανάστες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ

Συνελήφθη ο διακινητής με 8 λαθραίους
Την Δευτέρα τις πρωϊνές ώρες, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος Κοπτερού Ροδόπης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Σαπών, ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 46χρονος αλλοδαπός άνδρας να κινείται προς Ξάνθη και ακολουθήθηκε διακριτικά από περιπολικά αυτοκίνητα του Τ.Σ.Φ. Σαπών και του Τ.Σ.Φ. Ιάσμου. Σε σήμα στάσης αστυνομικού, ο οδηγός συμμορφώθηκε και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σ’ αυτό και μεταφέρονταν στο εσωτερικό της χώρας, οχτώ λαθρομετανάστες, που είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από την ελληνοτουρκική μεθόριο, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Το όχημα κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες, οδηγός -διακινητής και οι λαθρομετανάστες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: