1 Ιουλ 2009

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΡΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

http://www.enet.gr/resources/2009-05/11aa-thumb-large.jpg

Μήνυμα στην Τουρκία, να εφαρμόσει το πρωτόκολλο για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο έχει υπογράψει με την Ελλάδα από το 2001, έστειλε εχθές από τον Έβρο ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό, πραγματοποίησε επίσκεψη στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών στο φυλάκιο του δήμου Κυπρίνου. «Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να έχει ευρωπαϊκή πορεία εάν συνεχίσει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή του στο κέντρο του φυλακίου, σημειώνοντας πως η γειτονική χώρα «θα πρέπει να καταλάβει πως δεν τη συμφέρει να δίνει την εικόνα μίας χώρας όπου οι δουλέμποροι αλωνίζουν». Καταλήγοντας επεσήμανε ότι «ο κ. Μπαρό έχει πλέον πλήρη εικόνα για την πραγματικότητα» και πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κοινή πολιτική για την μετανάστευση», ενώ ζήτησε την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex)», ο οποίος, όπως υποστήριξε ο κ. Παυλόπουλος, «θα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερες δυνατότητες και αρμοδιότητες».

Ζακ Μπαρό:
«Θέλουμε να κινητοποιήσουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά και ο ελληνικός λαός πρέπει να κάνει προσπάθειες για το θέμα των μεταναστών», είπε, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για θέματα μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό, κατά την επίσκεψή του στο κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών του φυλακίου. Σχολιάζοντας τις συνθήκες κράτησης, τόνισε την ανάγκη της παρουσίας ψυχολόγων αλλά και την παροχή νομικής βοήθειας, ώστε, όπως είπε, «οι άνθρωποι αυτοί, που δεν είναι εγκληματίες, απλά αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, να σκεφτούν να γυρίσουν ακόμη και στην πατρίδα τους». Όσον αφορά τη βοήθεια που προβλέπεται να δεχτεί η Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο κ. Μπαρό δήλωσε ότι αυτή θα είναι, τόσο οικονομική όσο και στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ζητηθεί από τον Frontex να ενισχύσει την επιτήρηση στην περιοχή και να συμβάλει στην επανεισδοχή μεταναστών στις χώρες τους. Ανέφερε, τέλος, πως στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, επιχειρείται η υπογραφή συμφωνίας επανεισδοχής με το Πακιστάν.

http://www.efylakas.com/wp-content/uploads/2009/06/metanastes-ellada.jpg

Δεν θέλουν το στρατόπεδο των λαθρομεταναστών και προτείνουν να γίνει σε άλλο χώρο της Θράκης

Πιθανή η λειτουργία δεύτερου κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών στον Έβρο…

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός δεύτερου κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών στον Έβρο, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, στις δηλώσεις που έκανε εχθές κατά την επίσκεψή του στο νομό. Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι, «εφόσον όλα διαμορφωθούν με τους όρους εκείνους που δεν θα δημιουργούν πρόβλημα στην περιοχή, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία του δεύτερου κέντρου». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, τόσο το νομάρχη και το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, όσο και την τοπική κοινωνία «για το επίπεδο ευαισθησίας που έχουν επιδείξει στο μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και σαν δικό της θέμα, να μας βοηθήσει να φυλάξουμε και να θωρακίσουμε τα σύνορά μας, που είναι και σύνορα της, να έχει παρουσία στον Έβρο. Πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μεριμνήσει για τη φύλαξη των συνόρων της και να δημιουργήσει ο FRONTEX, ο οργανισμός για τον έλεγχο και την προστασία των συνόρων της, μια υπηρεσία στην περιοχή του Έβρου, ένα στρατηγείο, ώστε σε συνεργασία με τις δικές μας αστυνομικές δυνάμεις να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα η παράνομη μετανάστευση», επεσήμανε ο νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης στον αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφαλείας Ζακ Μπαρό που μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στον Κυπρίνο.

Ο κ. Ζαμπουνίδης περιέγραψε την εικόνα που υπάρχει στον Έβρο με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και απαίτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του. Ειδικότερα αναφέρθηκε στα θέματα:

-Στην ελλιπή δύναμη αστυνομικών και συνοριοφυλάκων. «Δεν είναι δυνατόν με την υπάρχουσα δύναμη των 420 συνοριοφυλάκων να φρουρούνται τα χερσαία σύνορα σε μήκος 210 χιλιομέτρων. Οι αστυνομικοί και οι συνοριοφύλακες απασχολούνται ακόμη στα κέντρα φύλαξης και στα αστυνομικά τμήματα, τους έχουμε εξαντλήσει. Χρειάζονται τουλάχιστον ακόμη 500 συνοριοφύλακες και άλλοι 100 για το κέντρο του Κυπρίνου, στο οποίο υπάρχει σήμερα δύναμη 48 αστυνομικών για 400 παράνομους μετανάστες», είπε ο κ. Ζαμπουνίδης,

-Στη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Οι παράνομοι μετανάστες εξετάζονται στα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και του Διδυμοτείχου και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Κυρίως το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, το οποίο καλύπτει ανάγκες 70.000 κατοίκων της περιοχής, δεν έχει την υποδομή, γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό, για να εξετάζει και τους παράνομους μετανάστες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και για το λόγο αυτό πρέπει να δημιουργηθεί στον βόρειο Έβρο, ένα ιατρικό κέντρο το οποίο θα παρέχει την ιατροφαρμακευτική φροντίδα μόνο στους παράνομους μετανάστες», ανέφερε ο νομάρχης.

-Στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στον Κυπρίνο. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα και να μην υπάρχει στο κέντρο ένας διερμηνέας, ένας ψυχολόγος, ένας κοινωνικός λειτουργός, ένας δικηγόρος. Όταν λειτουργούσε το πρόγραμμα Αιγαίας, υπήρχε το προσωπικό αυτό, το οποίο όμως σταμάτησε να εργάζεται με τη λήξη του προγράμματος. Πρέπει το πρόγραμμα αυτό να επαναλειτουργήσει, όχι όμως σε περιορισμένη χρονική διάρκεια, αλλά να αποκτήσει μόνιμη δομή, γιατί εδώ έρχονται και πολιτικοί πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες και δεν μπορεί η διάκριση αυτή να γίνεται από τους αστυνομικούς υπαλλήλους», είπε χαρακτηριστικά στον κ. Μπαρό ο νομάρχης Έβρου.

-Στην έλλειψη χρηματοδότησης. «Σήμερα χρωστάμε περισσότερα από 800.000 ευρώ σε τοπικούς προμηθευτές, που έχουν σχέση με τη σίτιση, την υγιεινή και την περίθαλψη των μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο του Κυπρίνου. Πρέπει να υπάρχει μια σταθερή ροή χρηματοδότησης κι ένας προϋπολογισμός για να επιλύονται τα προβλήματα και να μην επιβαρύνεται η όλη κατάσταση. Η τοπική κοινωνία και οι φορείς έχουν δείξει την ευαισθησία τους, δημιουργήσαμε σαν αυτοδιοίκηση μόνοι μας στην αρχή αυτό το κέντρο, με δικά μας χρήματα και στη συνέχεια με τη συνδρομή του υπουργείου, έγινε πρότυπο. Πρέπει όμως να βοηθήσετε όλοι, γιατί η προσπάθεια αυτή είναι κοινή», ανέφερε ο κ. Ζαμπουνίδης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNOMOpXMmw237FQv2WwHT07GIVIbu5TFwKl83gu0Qfi6lrRZHlFpfUAgWfYz2C3euRBEbip_Uci7FgybJ7_iWZ1KFp6ikcuhOEMWnGpGXLZLylX9fw3ccPnSPLKmLFGNwM90UdzqJEITae/s400/lathrometanastessilipseiselafonisi.jpg

Μετά το τέλος της επίσκεψης στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στον Κυπρίνο, ο νομάρχης Έβρου δήλωσε:
«Θέλω να ελπίζω ότι ευαισθητοποιήθηκαν, τόσο ο κ. Μπαρό, όσο και ο υπουργός κ. Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Υγείας. Ο κ. Μπαρό υποσχέθηκε ότι θα δει το αίτημά μας για τη δημιουργία από τον FRONTEX, ενός τμήματός του στην περιοχή του βορείου Έβρου. Επίσης ο υφυπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός πολυδύναμου ιατρικού κέντρου, στην ευρύτερη περιοχή του Κυπρίνου, το οποίο θα παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποκλειστικά στους παράνομους μετανάστες, ανακουφίζοντας έτσι τα νοσοκομεία. Για το θέμα όμως της χρηματοδότησης δεν υπήρξε καμία δέσμευση και εάν δεν υπάρξει μέριμνα η κατάσταση θα χειροτερέψει. Θέλω να πω επίσης ότι πρέπει να γίνει αντίστοιχο κέντρο υποδοχής και στο νότιο Έβρο, στην περιοχή των Φερών, ίδιας δυναμικότητας, 300-350 παράνομων μεταναστών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μιλάμε για υποδοχή 3000 ατόμων, είναι αδύνατον να το λειτουργήσει η πολιτεία».

ΠΗΓΗ

"Επικίνδυνα εκλογικά παιχνίδια" με την μειονότητα στην Θράκη

http://fonirodopis.files.wordpress.com/2009/05/tourkproksen11112008.jpg

Παρά τα αντιθέτως κυκλοφορούντα από “πολλές πλευρές” εν τέλει γραμμή για ΠΑΣΟΚ έδωσε το τουρκικό προξενείο στη μειονότητα της Θράκης, ξημερώματα Κυριακής σηματοδοτώντας αυτό που έτσι κι αλλιώς γνωρίζουν όλοι στην Θράκη, και όχι μόνο. Την ανεξέλεγκτη “δράση” στελεχών και ομάδων που εν προκειμένω μετατρέπουν, ανατρέπου και εν πολύς χειραγωγούν μεγάλο μέρος των μειονοτικών ψήφων εν είδη ενός ιδιότυπου “πολιτικού πλειστηριασμού” Ένας ακόμη λόγος για αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουνίου επ’ ευκαιρία της ανάδειξης της νέας σύνθεσης του Ευροκοινοβουλίου.

Το «Παιχνίδι» με τις προτιμήσεις της μειονότητας στις ευρωεκλογές που έστησε το τουρκικό προξενείο στη Θράκη όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ξάνθη και την Κομοτηνή καταγράφηκε και σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Η καταμέτρηση των ψήφων στις εν λόγω περιοχές ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι οι υπόγειες συνεννοήσεις του προξενείου με “συγκεκριμένα” στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας οδήγησαν μαζικά τους μειονοτικούς στους δύο νομούς να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της ευρύτερης περιοχής, η επιλογή αυτή του προξενείου σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με το τι αντιπροσώπευαν για την Τουρκία οι υποψήφιοι που είχαν τοποθετήσει στα ευρωψηφοδέλτια τους η Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, καθώς και η γενικότερη στάση των δύο κομμάτων σε σχέση με τη «γραμμή» του Προξενείου στην περιοχή. Άλλωστε οι επιλογές των σκληροπυρηνικών της Άγκυρας πριμοδοτούσαν και πριμοδοτούν “φωνές” που εξυπηρετούν πλήρως αλλά και κατά περίπτωση τα γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά συμφέροντα του Βαθέως Κράτους και της σκληρής Διπλωματίας της Γείτονος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκλεκτή της Ιπποκράτους Μουσταφάογλου Σιμπέλ, από την Κομοτηνή, θεωρείται εκφραστής της σκληρής «γραμμής» του προξενείου, που μιλά ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στην Θράκη, μετά δε από την επίσημη παρουσίαση του Ευροψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, και για «τους αγώνες που θα δώσει για την αναγνώριση του συλλογικού εθνικού προσδιορισμού της μειονότητας».(!!!)
Αντίθετα, ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία Αχμετσίκ Ριτβάν θεωρείται μετριοπαθής και άνθρωπος, κατά των εντάσεων μεταξύ των δύο πληθυσμών στην Θράκη με καταγεγραμμένους τους αγώνες τους για «ακηδεμόνευτή» την φωνή των μειονοτήτων στην Θράκη.
Η σκληρή «γραμμή» της Σιμπέλ φάνηκε καθαρά οπό τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Γκιουντέμ», με ημερομηνία 22/05/2009, όπου ανοιχτά υποστήριξε απευθυνόμενη στους ομοϊδεάτες της πως από τη θέση που βρίσκομαι και όσο περνάει από το χέρι του προσπαθώ να λύσω τα προβλήματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης (!). Κατά τον ίδιο τρόπο, αφού έχω την τύχη να πάω στις Βρυξέλλες θα προσπαθήσω να μεταφέρω εκεί τα προβλήματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης».

Οι δηλώσεις αυτές και η στάση που κράτησε μετά την επίλογή της στο ευροψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη περιοχή καθώς εκτιμήθηκε ότι ενισχύουν σημαντικά την προσπάθεια της Τουρκίας στη δυτική Θράκη για τον εκτουρκισμό όλης της μειονότητας. Πάντως, το τουρκικό προξενείο προκειμένου να μην προκαλέσει τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων και κυρίως της κυβερνητικής πλευράς, αλλά και να προκαλέσει σύγχυση και εφησυχασμό έως και την τελευταία ημέρα πριν τις εκλογές έστελνε προς κάθε κατεύθυνση τα μήνυμα ότι δίνει «γραμμή» για λευκό στους μειονοτικούς και είναι αποφασισμένο να κρατήσει ίσες αποστάσεις από την επιλογή τους. Ωστόσο, το πραγματικό σχέδιο πίσω από τη κίνηση αυτή ξεδιπλώθηκε το βράδυ πριν τις εκλογές, όταν σύμφωνα με καταγγελίες παραγόντων περιοχής, οι μειονοτικοί του προξενείου αναπτύχτηκαν πλήρως και μοίραζαν πόρτα πόρτα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να προκύψουν συντριπτικά αποτελέσματα υπέρ του ΠΑΣΟΚ στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης.

Τα αποτελέσματα στους Δήμους της Ορεινής περιοχής της Ξάνθης είναι ενδεικτικά.
Στο Δήμο Μύκης, όπου κατάγεται και ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Αχμετσικ Ριτβάν, το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 47, 19%, ενώ η Νέα Δημοκρατία μόλις 19,20%!

Στην κοινότητα Θερμών, το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 40,22%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 19;40%.
Στο Δήμο Σελέρου όπου επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, το ΠΑΣΟΚ πήρε 61,86, ενώ η Νέα Δημοκρατία 18,43%.

Στο Νομό Ροδόπης η κατάσταση είναι αντίστοιχη. Για παράδειγμα, στον Δήμο Κέχρου το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 49,79%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 30,41% δήμο που κατοικείτε αποκλειστικά από μουσουλμάνους και στο Δήμο Φιλύρας το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 43,85% ενώ η Νέα Δημοκρατία 29, 18%.

Στη διαμόρφωση του κλίματος αυτού που δημιούργησε το προξενείο στις μειονοτικές περιοχές εκτιμάται πως συνέβαλε και το γεγονός ότι πριν από περίπου 2 μήνες στο χωριό Κένταυρο της Ξάνθης σε επίσκεψη του Τούρκου πρόξενου παρουσία του μουσουλμάνου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, Μάντατζη Τσετίν, σηκώθηκαν τουρκικές σημαίες χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την πλευρά εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πρέπει να σημειωθεί, δε, ότι στη δημιουργία του κλίματος αυτού θεωρείται πως συνέβαλε και η παλαιότερη απόφαση του κ. Παπανδρέου να θέσει ως υποψήφια υπερνομάρχη Ξάνθης- Καβάλας- Δράμας την Γκιουλμπειάζ Καραχασάν, γεγονός που μπορεί να μη συνάντησε ευνοϊκή αντίδραση στο σύνολο των τριών νομών, διαμόρφωσε, όμως, ευνοϊκό κλίμα για το ΠΑΣΟΚ στην ορεινή μουσουλμανική περιοχή της Ξάνθης και επηρέασε και τη μειονότητα της Ροδόπης. Άλωστε την κα Καραχασάν αλλιώς παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά στις νομαρχιακές εκλογές και αλλιώς …του «βγήκε» στην συνέχεια.

Ο Ερντογάν
Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρατζέπ Ταγήπ Ερντογάν, ο οποίος συνέδεσε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με την ικανοποίηση των τουρκικών αξιώσεων στη Θράκη, προκαλώντας αίσθηση όχι μόνο για τις δηλώσεις αλλά και για τον χρόνο εκστόμισής τους λαμβάνοντας την άμεση απάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη: «Αμοιβαιότητα και συμψηφισμοί σε αυτά τα θέματα δεν νοούνται στην εποχή μας. Πολύ περισσότερο όταν γίνονται συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα. Οι μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι Έλληνες πολίτες και είναι περήφανοι για αυτό».

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghldztk95wnebJsygb6UImr3mOQRNqQWe2YLW9UFTGjvgFLbaxx7tslKc7OoE13dUnoozQ9S2FK9cA3V-qR4oC7UxoqMH36W0ucZFFuqMbWS7sJQqwEF7F_zMrJ_NiKcoVLwLMDqoPC2k/s400/210109-thrakimap.jpg

«Πανεπιστημιακή νεοταξική Αριστερά»

[454658688638563.jpg]

Πολλές φορές ακούω την πολιτική ορολογία «άκρο», «ακραίες απόψεις», «ακραίες πολιτικές».Αλλά έχω την εντύπωση ότι στην μεταμοντέρνα Ελλάδα οι όροι αυτοί αναφέρονται μονόπλευρα .
Στοχεύουν και σημειολογούν μόνο προς την δεξιά πλευρά της πολιτικής πλατφόρμας και ουδέποτε προς την αριστερή.

Η ορολογία «άκρο» έχει γίνει η μαστίχα της νεοταξικής «αριστεράς» (εισαγωγικά, γιατί από το λόγο της απουσιάζει παντελώς ο εργάτης ως κεντρικό πρόσωπο και τα συμφέροντά του).

Της «αριστεράς» made in USA, της «αριστεράς»της Παγκοσμιοποίησης ή της «αριστεράς» του Soros όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς η ονομασία της.

Στην χώρα μας τεχνηέντως, δια της τεθλασμένης και με σκοτεινό σκοπό προσπαθούν να μας καθιερώσουν την ονομασία ΑΥΤΗΣ της αριστεράς, ως ...«Ακαδημαϊκή Αριστερά».
Αφήστε έξω τους Ακαδημαϊκούς κύριοι. Η Ακαδημία ως πρωταρχικό σκοπό, εκ του καταστατικού της, έχει την προσφορά υπηρεσιών( μέσα από γνωμοδοτήσεις ή προτάσεις) προς το Ελληνικό κράτος κυρίως για εθνικά ζητήματα και για ζητήματα παιδείας και οικονομικής πολιτικής.

Η σωστή ελληνική αποτύπωση και ονομασία για ΑΥΤΗ ,την κοπής και ραφής Soros, «αριστερά», είναι ....«Πανεπιστημιακή νεοταξική Αριστερά»( πάντα μέσα σε εισαγωγικά και το «Πανεπιστημιακή» και το «Αριστερά» προς αποφυγή ψευδεπίγραφων τίτλων και αποφυγή παρεξηγήσεων).
Αυτή λοιπόν η «Πανεπιστημιακή νεοταξική Αριστερά» είναι στην ουσία το ...άκρο στην αριστερή πλευρά της πολιτικό-ιδεολογικής πλατφόρμας .

Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε τα συμπεράσματα διαφόρων ...«Πανεπιστημιακών ερευνών» ή να παρακολουθήσετε τον λόγο διαφόρων «Πανεπιστημιακών νεοταξικών Αριστερών» . Θα εκπλαγείτε και θα ανησυχήσετε συγχρόνως.

Χρήζει ειδικής ανάλυσης το ΓΙΑΤΙ ...«φορείς εκπαίδευσης» στρέφονται κατά των θέσεων της ίδιας τους της πατρίδας , αλλά και του «κοινού αισθήματος», κατηγορώντας τους για ...«εθνικισμό» (έχοντας τεχνηέντως παραφράσει τον Εθνισμό σε Εθνικισμό, σε τέτοιο βαθμό που αυτή την παράφραση να την ακούω και από επίσημα κοινοβουλευτικά χείλη όλων των παρατάξεων) , «ρατσισμό», καταπίεση μειονοτήτων , αλλά ταυτόχρονα τον αλυτρωτισμό των γειτόνων ή ανέχονταικωφεύουν στην καταπίεση των Ελληνικών μειονοτήτων.

Αυτό λοιπόν το ...άκρο , είναι οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» (σε εισαγωγικά γιατί στην πραγματικότητα είναι ρατσιστές εναντίων των Ελλήνων), που μισούν κάθε τι ελληνικό. Ανατριχιάζουν στη σκέψη και μόνο της ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους και της ιστορίας του.

Αυτό το άκρο είναι που κατηγορεί την ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία του ελληνικού λαού για ...ξενοφοβία, παραβλέποντας το τεράστιο πρόβλημα του υπερ-πληθυσμού των λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας και τις συνέπειές του.
Τόσο σε επίπεδο συνοχής του κοινωνικού ιστού, κοινωνικής γαλήνης και κοινωνικής εννοιοκρατίας, όσο και σε επίπεδο οικονομικών ισορροπιών.

Ειδικά σε μια εποχή που λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η ισορροπία μεταξύ της οικονομίας της αγοράς και της κοινωνικής προσφοράς του κράτους αποτελεί κοινό χρέος προς τους Έλληνες πολίτες.

Αποκλείεται να νομίζει κάποιος ότι η μικρή μας χώρα θα μπορέσει, εν μέσω αυτής της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης , να αντεπεξέλθει στο ανθρωπιστικό έργο της περίθαλψης των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών.

Αυτό λοιπόν το ...άκρο , η «Πανεπιστημιακή νεοταξική Αριστερά» έχει ...ανέβει στα κεραμίδια απαγγέλοντας γνωστά ...ποιήματα περί κινδύνων που διατρέχουν οι λαθρομετανάστες, περί ρατσισμού και περί ξενοφοβία ,αλλά αδυνατεί ( από αδυναμία ή από έλλειψη θέλησης;) να καταθέσει προτάσεις στην εξεύρεση λύσεων για το πρόβλημα.

Ποιο ...πρόβλημα ; Μα για την «Πανεπιστημιακή νεοταξική Αριστερά» δεν υπάρχει καν πρόβλημα!

ΠΗΓΗ

Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Να προσέξουμε τη φωτογραφία και να διαβάσουμε με προσοχή το κείμενο που ακολουθεί, για να αντιληφθούμε τί ακριβώς γίνεται το διάστημα αυτό στην περιοχή του τουρκικού Κουρδιστάν, και να βγάλουμε το συμπέρασμα αν αυτή η Τουρκία μπορεί να απειλεί, με τον θρασύ τρόπο που το κάνει, την Ελλάδα.

Φέτος έγιναν για 41η φορά τα εγκαίνια της "Έκθεσης Ανατολικής Ανατολής" στην πόλη Τάτβαν, του τουρκικού Κουρδιστάν (Tatvan Doğu Anadolu Fuarı). Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Επαρχείο του Τάτβαν (Tatvan Kaymakamlığı), που ανήκει στο υπουργείο εσωτερικών και αποτελεί, μαζί με τις νομαρχίες, την πιο σκοταδιστική υπηρεσία μέσα από την οποία φακελώνονται οι "άλλοι" (οι έπαρχοι, όπως και οι νομάρχες τοποθετούνται από το υπουργείο εσωτερικών), και από τον Δήμο του Τάτβαν, που ελέγχεται από το Κόμμα Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), που πρόσκειται φιλικά στο ΡΚΚ.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων καθώς και άλλες λεπτομέρειες της έκθεσης, ρυθμίστηκαν από τους υπαλλήλους του Δήμου, με τα εξής αποτελέσματα.
Πρώτον, στα εγκαίνια δεν παίχτηκε ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας.
Δεύτερον, δεν κρεμάστηκε πουθενά η τουρκική σημαία.
Τρίτον, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των νεκρών της κουρδικής επανάστασης, απ' όπου και η φωτογραφία.

Στη διάρκεια της τήρησης ενός λεπτού σιγής στους ήρωες της κουρδικής επανάστασης, όλοι σηκώθηκαν όρθιοι, εκτός από τον δυστυχή έπαρχο, κ.κ.
Şefik Güldibi.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, εκτός του επάρχου κ. Γκιούλντιμπι και του δημάρχου κ. Οκ, παραβρέθηκαν οι βουλευτές του DTP, Sakık, Yaman και Karabaş και άλλοι επίσημοι της κουρδικής πλευράς.

Ένα άλλο ευτράπελο των εγκαινίων ήταν η παρέμβαση της υπεύθυνης διοργάνωσης της έκθεσης, Hülya Dağ, η οποία απάιτησε να αποσυρθεί η τουρκική σημαία από το χώρο, όταν επιχείρησαν να την περιφέρουν κύκλοι που ελέγχονται από το τουρκικό κράτος.


www.internethaber.com

ΠΗΓΗ ΜΑΣ

Τσουκάτος: Δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ

http://4.bp.blogspot.com/_pigOeuaBMTo/SGdVjYzlcsI/AAAAAAAAC4o/xpWI_t7rwxg/s320/%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82+11.jpg

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Θ. Τσουκάτος


Ελεύθερος, μετά την απολογία του στον τέταρτο ειδικό ανακριτή, αφέθηκε ο Θεόδωρος Τσουκάτος. Χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αρνείται ολοκληρωτικά -όπως αναφέρει- τις κατηγορίες και χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο «εντυπωσιακά αόριστο, απολύτως ξένο προς εμέ και αντίθετο ως προς όλα τα στοιχεία της δικογραφίας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσουκάτος, κατηγορείται για συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, λειτούργησε ως μεσάζων του Μ. Χριστοφοράκου για να δοθεί 1 εκατομμύριο μάρκα σε τότε στελέχη του ΟΤΕ.
Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Τσουκάτος, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για οικονομική ενίσχυση του κόμματος, ενώ όπως τόνισε, στην οικονομική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ και στην οικονομική επιτροπή «δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ».

Όπως αναφέρει στο υπόμνημα, δέχθηκε τον κ. Χριστοφοράκο στο κομματικό του γραφείο, σε ραντεβού που κλείστηκε υπηρεσιακά στις 20 Οκτωβρίου 1998 και συζήτησε μαζί του διάφορα θέματα πολιτικού περιεχόμενου.
Σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, ο κ. Χριστοφοράκος εξέφρασε σε εκείνο το ραντεβού την επιθυμία της εταιρίας που εκπροσωπούσε, να συμβάλλει στην ενίσχυση του κόμματος ενόψει της οικονομικής εξόρμησης για το Συνέδριο και τις Ευρωεκλογές, χωρίς όπως τονίζει, να ζητήσει απολύτως κανένα αντάλλαγμα ή να το συνδέσει με οποιαδήποτε εταιρική δραστηριότητα.

«Αποδέχθηκα την πρόταση, υποκείμενος σε μια αναγκαιότητα, που επέβαλε την αποδοχή των προσφερομένων χρηματικών εγγυήσεων -πλην αν η προέλευσή τους ήταν από ύποπτο χώρο ή παράνομες δραστηριότητες ή αν συνοδευόταν με ανταλλάγματα - τούτο δε, γιατί κανένας προεκλογικός αγώνας δεν κόστιζε μόνο τα δηλούμενα ποσά και κανένα επίσημο βιβλίο δεν απεικόνιζε την ακριβή οικονομική κατάσταση (εισπράξεις - πληρωμές) του κόμματος».

Όπως αναφέρει ο κ. Τσουκάτος, σε άλλη επίσκεψή του, ο κ. Χριστοφοράκος του προσδιόρισε το ακριβές ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων.
Στο υπόμνημα τονίζονται επίσης τα ακόλουθα:
«Μετά την αποκάλυψη των γεγονότων επίσημη θέση του κόμματός μου υπήρξε πως "από τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία δεν προκύπτει η κατάθεση του ποσού στο ταμείο". Αυτό είναι αληθές. Ούτε και θα μπορούσε να προκύπτει από τα επίσημα βιβλία. Είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, πως άλλη η εικόνα των βιβλίων και άλλη η πραγματικότητα του ταμείου. Η νέα ηγεσία όμως του κόμματος, όφειλε να ζητήσει τα ανεπίσημα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου και να μιλήσει καθαρά με τα πρόσωπα που ασχολούνταν με τα οικονομικά. Πάνω από όλα, θεωρώ πως έπρεπε να ακούσει και εμένα. Γνωρίζουν οι πάντες άριστα, καμιά μεγάλη χορηγία (άνω του τότε νομίμου ορίου των 10.000.000 δρχ. και σήμερα των 15.000 ευρώ) δεν αναγραφόταν στα επίσημα βιβλία. Αν συνέβαινε, τα βιβλία θα απορρίπτονταν κατά το νόμιμο έλεγχό τους από τη Βουλή και οι συνέπειες θα ήταν πέραν των ποινικών κυρώσεων για την παραβίαση του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, η μείωση κατά 50% της ετήσιας κρατικής χορηγίας (σήμερα 22 εκατ. ευρώ)».

Ο συνήγορός του κ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως «αρχή της δικαίωσης του κ. Τσουκάτου, ενώ επανέλαβε ότι αυτό που συνέβη στην υπόθεση ήταν μια παράνομη μεν, αλλά χρηματοδότηση κόμματος».

ΠΗΓΗ