17 Ιουλ 2009

"κατά παρέκκλιση" - ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ "ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ"


Η χρηματοδότηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με 74.840.000 ευρώ προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την οργάνωση των υπηρεσιών διεθνών οικονομικών σχέσεων οι συναρμόδιοι υπουργοί Γ. Παπανδρέου και Ν. Χριστοδουλάκης.
Σύμφωνα με την τροπολογία, η χρηματοδότηση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί δημοσίου Λογιστικού και τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ, "...κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/10/2003

ΠΗΓΗ

Νέο επεισόδιο μεταξύ του κ.Δ.Σταμάτη και ακραίων στοιχείων της μειονότητας.


Αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς όσους έχουν ενοχληθεί από την στάση του και «θέλουν να κρατούν τη μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή μας στο περιθώριο», έστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, τονίζοντας ότι «οι μουσουλμάνοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού λαού», ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του όπως προβλέπει το σύνταγμα και ο όρκος που έδωσε, ενώ κατέστησε σαφές το αυτονόητο, ότι δηλαδή, «δεν υπάρχουν άλλου είδους αφεντικά στην περιοχή», πλην της Ελληνικής πολιτείας και πως ο Ελληνικός νόμος «είναι η μόνη εξουσία και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Ο Δημήτρης Σταμάτης ευρισκόμενος στην τελετή υποδοχής των νέων ειδικών φρουρών στην σχολή Κομοτηνής, απάντησε σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν γνωρίζει το δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας της Κομοτηνής Birlik, με το οποίο ζητείται η αποχώρησή του από τα καθήκοντα του, επειδή, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ασκεί αντιμειονοτική πολιτική.

Να..σημειωθεί ότι στο πρωτοφανές και παράλληλα προκλητικό και θρασύ δημοσίευμα, ο Γενικός Γραμματέας φέρεται όχι μόνο να βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική «τουρκική», όπως χαρακτηρίζεται, μειονότητα δυτικής Θράκης, αλλά «σχεδόν απέναντι της», ότι «ενοχλήθηκε από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάνει η μειονότητα» και ότι «προσπαθεί να κάνει το πάν ώστε οι εκδηλώσεις αυτές να γίνονται σαν να ήταν Ελληνικές…».


ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ "ΜΑΣΗΣΕΙ" ΑΠΟ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΥ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ , ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ , ΜΕΣΑ Ή ΕΞΩ

Γεωφυσικές έρευνες και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας προαναγγέλλει η Τουρκία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgW_9iDLLUA520KH8Yx6tk7y04zlhpAoWgWvWGnRyEBQ5Jh39K8AHc-ZGr6a8ceiVXYuoTBpCfBl6RKtJY4P1tNJkcIUtUesJHBstxRyW1_867OKBsyIH-wbnwpM4xcuUHJKsqVGarpl2m7/s400/aegean-12miles.jpg

Ενώ συνεχίζονται οι παραβιάσεις


Γεωφυσικές έρευνες σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνει και ελληνική υφαλοκρηπίδα προγραμματίζει η Τουρκία, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα.
Σε ανακοινωσή του το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι για το θέμα ο πρέσβης της Ελλάδας στην Aγκυρα επικοινώνησε με τους αρμοδίους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Το θέμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας και αφορά σε απόφαση που ελήφθη στις 30 Ιουλίου 2008 περί γεωφυσικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα Νότια και Ανατολικά του Καστελορίζου.
«Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τμήμα της περιοχής που αναφέρεται στη δημοσίευση περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα» δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι η Αθήνα θα παρακολουθεί στενά στο ζήτημα.

Την Παρασκεύη συνεχίστηκαν και οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά. Σχηματισμός οκτώ τουρκικών F16 εισήλθε στις 11:58 μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και στις 12:27 τα τέσσερα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι και εξήλθαν από το FIR Αθηνών στις 12:30.

Newsroom ΔΟΛ

"MEHMETCIK BUSTERS"

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεων της Τουρκίας απόφασης περί γεωφυσικών ερευνών νότια και ανατολικά του Καστελόριζου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γρ. Δελαβέκουρας σημειώνει πως αυτό αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο.
Επισημαίνει ακόμη πως σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τμήμα της περιοχής που αναφέρεται στη δημοσίευση περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Καταλήγοντας τόνιζει πως ήδη ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επικοινώνησε με τους αρμοδίους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας πως η το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

NAFTEMPORIKI.GR


ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΤΗΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΑΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ?

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !! ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΛΩΤΣΟΠΑΤΙΝΑΔΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΚΩΜΑ .... ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEib6jGK-kqHgO0iFNB7JMjR_7OBnSYZ7KW_O466Jvr6gxEhd8nNSIi7SLuxJyqe5QvNrjC0l3aa-ZgcQOrBc6wyJKLAWaT-_IK_fpMvq7Vl2F3l9jjd9-sxqvcVtnl3iKOzPGh0mZijPf4/s400/%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%B9.jpg

Αυστρία - Κατά της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ

http://www.e-turchia.com/images/Il_no_alla_Turchia_20060310.jpg

Την αρνητική θέση της χώρας του απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέπτυξε με κάθε σαφήνεια ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, κατά την κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους
στο περιθώριο της υπογραφής, την περασμένη Δευτέρα στην 'Αγκυρα από τους ηγέτες πέντε χωρών, της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου «Ναμπούκο».

Όπως γράφει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας «Κουρίρ», στις εμπιστευτικές τους συνομιλίες, ο κ. Φάιμαν υπογράμμισε στον Τούρκο πρωθυπουργό τον μεγάλο σκεπτικισμό του αυστριακού πληθυσμού απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Αυστρία είναι κατά μιας συμμετοχής της Τουρκίας ως μέλος στην ΕΕ και προτείνει, όπως η Γερμανία, μία προνομιακή σχέση συνεργασίας».
Ακόμη ο Αυστριακός καγκελάριος αποσαφήνισε στον κ. Ερντογάν ότι «στην Αυστρία σε κάθε περίπτωση θα διενεργηθεί σχετικό δημοψήφισμα (ΣΣ. για την τουρκική ένταξη) εάν τελικά ολοκληρωθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κουρίρ» ο καγκελάριος Φάιμαν επισημαίνει πως «αμοιβαίος σεβασμός σημαίνει επίσης ότι κανείς διατυπώνει ανοικτά και ειλικρινά την άποψή του και παίρνει θέση, οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανειλικρινές και δεν δίνει σε κανέναν τίποτε».
Όπως γράφει η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της εφημερίδας Μαργκαρέτα Κοπάινικ, στην εμπιστευτική συνομιλία του με τον Αυστριακό καγκελάριο, ο Τούρκος πρωθυπουργός έδειξε πολύ απογοητευμένος από τη στάση που κρατείται απέναντι στη χώρα του από την ΕΕ.

Ο κ. Ερντογάν φέρεται ακόμη να δηλώνει στον κ. Φάιμαν, πως ο ίδιος προ πάντων δεν κατανοεί την απορριπτική στάση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, ενώ αντίθετα, κατά την άποψή του, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ μιλούσαν πολύ θετικότερα για την Τουρκία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βέρνερ Φάιμαν, τοποθετείται επίσημα και με σαφήνεια κατά της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ.

Ηδη στις αρχές Απριλίου και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ στην Πράγα, ο κ. Φάιμαν είχε επαναλάβει στον Μπαράκ Ομπάμα, το σκεπτικισμό και τις επιφυλάξεις της Αυστρίας απέναντι σε μια ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Αυστρία είχε προβάλει επιφυλάξεις και αντίσταση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ τον Οκτώβριο του 2005, και μέχρι την τελευταία στιγμή επέμενε σε μια διατύπωση πως «οι διαπραγματεύσεις συνιστούν μια ανοικτή διαδικασία, για το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις εκ των προτέρων».
Η επίσημη Βιέννη ζητούσε και ζητά, μόνον μια «προνομιακή σχέση» για την Τουρκία αντί της πλήρους ένταξης, ενώ τα αυστριακά κόμματα φαίνεται να συμφωνούν πως, στην περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων σε ένταξη της Τουρκίας, ο αυστριακός πληθυσμός θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθεί σε δημοψήφισμα για να έχει τον τελευταίο λόγο.

ΠΗΓΗ

http://www.ladestra.info/public/wordpress/wp-content/uploads/2007/01/no_turchia.gif

"Απαράδεκτες" χαρακτηρίζει ο λεγόμενος ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν υποστήριξε χθες ότι τα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας στην Κύπρο προκύπτουν από Διεθνείς Συνθήκες και δεν μπορούν να απαλειφτούν χωρίς προηγουμένως να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

«Αυτό δεν είναι θέμα για το οποίο η ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, «μπορεί να αποφασίσει από μόνη της», είπε.


Σε γραπτή του δήλωση, ο κ Οζγκιουργκιούν χαρακτήρισε ως «άκρως απαράδεκτες» τις πρόσφατες δηλώσεις «της ελληνοκυπριακής ηγεσίας και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, με τις οποίες αμφισβητούνται τα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας στην Κύπρο».

Αναφέροντας πως οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν και δεν θα αποδεχτούν εγγυήσεις από την ΕΕ, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών είπε ότι «οι αποτελεσματικές και υφιστάμενες εγγυήσεις της Τουρκίας δεν αποτελούν θέμα ανοικτό προς συζήτηση».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό για τους Τούρκους της Κύπρου να δεχτούν λύση του Κυπριακού μέσω της οποίας δεν θα διατηρούνται «οι αποτελεσματικές και υφιστάμενες» εγγυήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο.

«Το να σκεφτεί ή να εισηγηθεί κάποιος κάτι τέτοιο, είναι κάτι που δεν τίθεται προς συζήτηση», είπε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για την παρουσία του κατοχικού στρατού και των εποίκων, ο κ. Οζγκιουργκιούν υποστήριξε ότι ο Αρχιεπίσκοπος «βγήκε έξω από τα όρια του», προσθέτοντας πως ο Αρχιεπίκσοπος «συμπεριφέρεται με τρόπο ο οποίος δεν αρμόζει σε θρησκευτικό ηγέτη».

«Ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης δεν θα αποχωρήσει χωρίς τη συγκατάθεση των Τουρκοκυπρίων», σημείωσε, προσθέτοντας πως «είναι καιρός οι Ελληνοκύπριοι να κατανοήσουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο νησί και όταν εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό» ενώ ισχυρίστηκε πως η παραμονή τους είναι «ευθυγραμμισμένη με τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες».

«Ο Χρυσόστομος πρέπει να καταλάβει ότι αυτό το θέμα είναι ζωτικής σημασίας για τους Τουρκοκύπριους και πως δεν είναι ανοικτό για διαπραγμάτευση», πρόσθεσε ενώ καταλήγοντας ανέφερε πως «τέτοιες προσπάθειες στοχεύουν σκόπιμα να σαμποτάρουν τις σχέσεις μεταξύ των δυο λαών στην Κύπρο, όπως επίσης και τη συνεχιζόμενη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Τις δηλώσεις Οζγκιουργκιούν προβάλλει σήμερα ο τ/κ Τύπος, όπου σημειώνεται ακόμα η τοποθέτηση του λεγόμενου υπέξ στο θέμα των εποίκων, ότι αποτελεί «εσωτερική υπόθεση» του ψευδοκράτους.

ΠΗΓΗ

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/480179.jpg

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΛΑΥΣΗ : Ρώσοι πολιτικοί ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ τον Ομπάμα,αρνούμενοι τη χειραψία του!!!

Βέβαια,αν διαβάσετε τα σχόλια θα δείτε πολλούς απελπισμένους Αμερικανούς να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα,λέγοντας πως "δεν επρόκειτο για χειραψία,αλλά ο Ομπάμα απλά κατεύθυνε (!!!) τον κόσμο":κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΕΣ,ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ) ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΛΩΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ!!!



Φαίνεται πως κάποιοι δεν ξεχνούν το βρώμικο ρόλο των Αμερικανών σε οτιδήποτε,ενώ προφανώς ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τυχόν...επιπτώσεις από την "απειθαρχία" τους!!!

Μην πάει το μυαλό σας στους δικούς μας "πολιτικούς"...αυτοί μόνο τεμενάδες δεν θα έκαναν στον Μπαράκ...

ΑΠΟ ΤΟ GREEKALERT

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΙΣΧΥΡΗ .....

http://parafoniades.files.wordpress.com/2008/06/simitis_george.jpg


«Ελευθεροτυπία 2.10.2003»


Τέταρτη, με σταθερή ανεργία 9,2% η Ελλάδα


Η ανεργία στην Ελλάδα παρέμεινε στο επίπεδο του 9,2% του ενεργού πληθυσμού τον Ιούνιο 2003, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τη χώρα μας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Με το ποσοστό αυτό, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Ευρώπη των «15», μετά την Ισπανία (11,4%), τη Γαλλία (9,3% τον Ιούνιο και 9,4% τον Αύγουστο 2003) και τη Γερμανία (9,4%).


«Ελευθεροτυπία 27.12.2001»

Δεύτερη η Ελλάδα, μετά την Ισπανία, με θλιβερό ρεκόρ
Στο 10,9% η ανεργία

Και αυτή τη χρονιά φαίνεται πως ο Αϊ Βασίλης δεν παρέλαβε χιλιάδες γράμματα από την Ελλάδα που του ζητούσαν ένα και μόνο δώρο, μια θέση δουλειάς. Σε 10,9% μειώθηκε η ανεργία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2001, από 12,1% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000. Εξακολουθεί όμως να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς η Ελλάδα κατέχει ως προς το ποσοστό ανέργων τη δεύτερη θέση, μετά την Ισπανία, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


«Καθημερινή 11.01.2001»


Μεταπολεμικό ρεκόρ ανεργίας 12,4% καταγράφηκε το 1999

Το όριο του 12% ξεπέρασε η ανεργία, σύμφωνα με μετρήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) που θα ανακοινωθούν σύντομα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεταπολεμικά ποσοστό και αγγίζει το 12,4%, έδειξε η έρευνα που αφορά το τελευταίο τρίμηνο του 1999, λόγω της μεγάλη καθυστέρησης με την οποία μετρείται το κρίσιμο και ευαίσθητο αυτό μέγεθος. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο του 11,7%, όπου είχε φθάσει η ανεργία το 1999, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο η ΕΣΥΕ.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων της ΕΣΥΕ εμφανίζουν την ανεργία υψηλότερα από το 12% που έχει αποδεχθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στο Σύμφωνο Σταθερότητας, που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται ότι, για το 2000, η κυβερνητική πρόβλεψη δείχνει την ανεργία στο 11,3% και στο 10,4% το 2001.

Ο συγκεκριμένος δείκτης που δεν λογιζόταν ως παράμετρος της πορείας στην ΟΝΕ, βρίσκεται μονίμως σε απόκλιση από τις επίσημες προβλέψεις. Την αύξηση του ποσοστού των ανέργων τα τελευταία χρόνια, συνοδεύει και μια «δυστοκία» από πλευράς ΕΣΥΕ, σχετικά με το χρόνο δημοσίευσης των στοιχείων.


ΠΗΓΗ


http://i40.tinypic.com/aac8ly.jpg

Ιστορικές πολιτικές ανασκο(λο)πήσεις !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZgnT4M2CIT3pq0cvzJwbpYE6KfIRW3ipBOcJ0_pD8khI1x3jQdE5UImUHxGVu3uT2fSJvrr1kApSaE-iIYuXKxiMyex0A-IeUAXzG5I3CQ_RV-Ip73jp1-W2rkLXx5eISEko2Qvx0Rck/s400/nisia

Τον απίστευτο διάλογο του προέδρου Τζόνσον των ΗΠΑ με τον Έλληνα πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Αλ. Μάτσα, τον περιέγραφα σε περσινό μου άρθρο ( εδώ), θέλοντας να υπενθυμίσω ότι η αλαζονική αυτοκρατορική νοοτροπία των ΗΠΑ συνεχίζεται με οποιοδήποτε ….κάτοικο του Λευκού Οίκου !

Είναι γνωστό ότι η απειλή του προέδρου Τζόνσον «Αν ο πρωθυπουργός σας μου μιλήσει για Δημοκρατία, Βουλή και Σύνταγμα, τότε εκείνος, η Βουλή και το Σύνταγμά του μπορεί να μην κρατήσουν για πολύ», έγινε πραγματικότητα. Οδήγησε στην αποστασία του 65`και στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 67`.

Πολλά χρόνια μετά η στάση του Κώστα του Καραμανλή μου θύμισε ακριβώς τον «τσαμπουκά» του Γεωργίου Παπανδρέου το 1964...
Μετά από 44 χρόνια ήταν η πρώτη φορά που κοντράραμε στα ΙΣΙΑ τον σχεδιασμό της Ουάσιγκτον και πετύχαμε μια σημαντική διπλωματική (και όχι μόνο αφού οι αγωγοί πήραν τον δρόμο τους) νίκη.

Όμως στο διάβα της νεότερης ιστορίας μας είχαμε την ατυχία να μην έχουμε πολλούς πολιτικούς άνδρες που την ενδοτικότητα δεν την σήκωνε το ..πετσί τους και ο πατριωτισμός τους.

Τα παραδείγματα πολλά. Ένα απ` αυτά και το οποίο δεν έχει δεχθεί ΑΚΟΜΑ το φως της ιστορικής ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ περιέγραφε προχθές στην «Ε» ο Βίκτωρας Νεζας. Αναφερόταν σε άρθρο στην «Μιλιέτ» (27/1/76) του Σουάτ Χαϊρί Ουργκιουπλού με τίτλο «Μερικές απόρρητες αναμνήσεις για τις τουρκοελληνικές σχέσεις».
Ο ανωτέρω είχε διατελέσει πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, γερουσιαστής και πρωθυπουργός της Τουρκίας από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 22 Οκτωβρίου 1965.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα του Σουάτ Χαϊρί Ουργκιουπλού ,μια ημέρα του εστάλη με αγγελιαφόρο το αποτέλεσμα μιας μυστικής συνάντησης σε ανώτατο επίπεδο, που είχε οργανωθεί πολύ έξυπνα.
Κατ` αυτήν υπήρξε πρόταση από την ...ελληνική πλευρά «να διευθετήσουμε τις διαφορές μας σαν τον Ατατούρκ και τον Βενιζέλο». Η ...ελληνική πλευρά τους προσέφερε 2-3 πολύ κοντινά νησιά και επιπλέον τους πρότεινε να μεταφερθεί στην Ελλάδα το Πατριαρχείο και η Θεολογική Σχολή .

Ο Ινονού μετά από σκέψη το απέρριψε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι :«Απορώ και δεν νομίζω να έχει τέτοια δύναμη».
Σε ποιόν άραγε αναφερόταν ο Ινονού; Η πρόταση πρέπει να έγινε μετά τις 15 Ιουλίου έως τις 22 Οκτωβρίου 1965, που ήταν πρωθυπουργός στην Τουρκία ο Σουάτ Χαϊρί Ουργκιουπλού, από παράγοντα «ανωτάτου επιπέδου» των κυβερνήσεων της αποστασίας.

Ποιος λοιπόν έκανε την απίστευτη αυτή πρόταση από την ελληνική πλευρά; Ποιος αποστάτης πρόσφερε στην Τουρκία τρία ελληνικά νησιά;

ΠΗΓΗ

Η ισχύς του ελληνικού εμπορικού στόλου.

http://www.greekinsight.com/lib/thumbs/showImage.php?fn=171200833957_OIK_NAY_45.jpg&wth=470

Στα 2.106 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 40.666.222 κόρων ολικής χωρητικότητας διαμορφώθηκε το Μάιο του 2009 η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Από τα πλοία αυτά, 620 ήταν φορτηγά, συνολικής χωρητικότητας 15.013.242 ΚΟΧ, τα 547 δεξαμενόπλοια, συνολικής χωρητικότητας 23.985.371 ΚΟΧ και τα 939 επιβατηγά και λοιπά πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1.667.609 ΚΟΧ.

Αναλυτικά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2000–Μάϊος 2009 σημειώθηκε:
- Αύξηση της συνολικής δύναμης των πλοίων κατά 7,1%.
- Αύξηση της συνολικής χωρητικότητας των πλοίων κατά 48,8%.
- Μείωση των φορτηγών πλοίων κατά 0,8%.
- Αύξηση της συνολικής χωρητικότητας των φορτηγών πλοίων κατά 26,3%.
- Αύξηση των δεξαμενόπλοιων κατά 19,7%.
- Αύξηση της συνολικής χωρητικότητας των δεξαμενόπλοιων κατά 70,2%.
- Αύξηση των επιβατηγών και λοιπών πλοίων κατά 6,1%.
- Αύξηση της συνολικής χωρητικότητας των επιβατηγών και λοιπών πλοίων κατά 23,9%.

ΠΗΓΗ

Ερευνες για πετρέλαια αρχίζουν οι Τούρκοι στην περιοχή γύρω από την Κύπρο

http://www.parapolitika.gr/files/images/cyprus_petrelea.jpg

Κυβερνητικό διάταγμα που εξουσιοδοτεί την τουρκική κρατική εταιρία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) να πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην Κύπρο, τέχθηκε από χθες σε ισχύ, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σημερινό δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν αναφέρει ότι ''η ενέργεια αυτή της Αγκυρας, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κοντά στα κυπριακά παράλια, αναμένεται να προκαλέσει διαμάχη καθώς πιθανότατα θα ερμηνευτεί από πολλούς ως επίδειξη της αποφασιστικότητας της Τουρκίας να προστατέψει τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της στην περιοχή, όταν αντιμετωπίσει μια μονομερή κίνηση εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων σχετικά με την έρευνα για πετρέλαιο.''

Οπως προβλέπει το κυβερνητικό διάταγμα, η Αγκυρα εξουσιοδοτεί την ΤΡΑΟ να πραγματοποιήσει γεωλογικές έρευνες πέραν των τουρκικών χωρικών υδάτων, στη Μεσόγειο, σε τέσσερις περιοχές, δυο στην περιοχή της Αττάλειας και δυο στην περιοχή της Μούγλα, συνολικής θαλάσσιας έκτασης 2 εκατομμυρίων εκταρίων.

Η ανακοίνωση τον περασμένο μήνα εκ μέρους της Κύπρου ότι θα προχωρήσει σε έρευνες για πετρέλαιο στην περιοχή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αγκυρας.

''Ο τουρκοκυπριακός λαός έχει δικαιώματα στην περιοχή. Δεν μπορείτε να το αγνοείτε αυτό. Και η Τουρκία επίσης έχει δικαιώματα και συμφέροντα εκεί. Η πρόθεσή μας να τα προστατεύσουμε είναι γνωστή σε όλους,'' είχε δηλώσει τότε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

ΠΗΓΗ

ΑΣΠΡΟΙ Ή ΜΑΥΡΟΙ , ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

http://www.meaus.com/00142-obama-turkey-2009-2.JPEG

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΟΜΠΑΜΑ: ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-«ΤΥΦΛΟΣΟΥΡΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ


Η Ελλάδα έχει περάσει σε «δεύτερη μοίρα» στον αμερικανικό σχεδιασμό και όλο το βάρος και η προσοχή έχουν στραφεί αποκλειστικά στην Τουρκία προς ζημία, φυσικά, των ελληνικων εθνικών συμφερόντων.

Ετσι, κάπως, συνοψίζεται από ανώτατο Αμερικανό παράγοντα, η ουσία της πολιτικής Ομπάμα στα ελληνοτουρκικά, η οποία, κατ' αυτόν, σκιαγραφείται ανάγλυφα και με τη δέουσα επιχειρηματολογία σε απόρρητο κείμενο-ντιρεκτίβα, των αρχών του έτους και αντανακλάται στις μέχρι τούδε ενέργειες της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, για την αποτροπή παράπλευρων απωλειών από τυχόν ελληνικές αντιδράσεις (σ.σ. Βάση Σούδας, αντιαμερικανισμός, Ελληνοαμερικανοί κ.λπ., φέρεται να δόθηκε εντολή σε όλους τους «επικοινωνιακούς δίαυλους» προς την Αθήνα, να μεταφέρουν το μήνυμα πως «η αυξημένη προσοχή προς την Αγκυρα» (σ.σ. κάτι που έμελλε να φανεί) δεν πρόκειται να 'ναι επιζήμια για τα ελληνικά συμφέροντα.

Ο ανώτατος Αμερικανός παράγων πιστεύει ακράδαντα πως η Αθήνα θα πρέπει ν' αντιδράσει στον «δόλιο» σχεδιασμό της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και να «διεκδικήσει» ανταλλάγματα...

Ρόλος κομπάρσου στην Ελλάδα

Αναλυτικότερα, όπως αποκαλύπτεται εγκύρως, οι βαθύτεροι σχεδιασμοί της εξωτερικής πολιτικής Ομπάμα βάζουν την Ελλάδα στο περιθώριο μέχρι νεωτέρας και δίνουν «άμεση και ύψιστη προτεραιότητα» στη γείτονα Τουρκία, γιατί «έτσι και μέσω αυτής μπορούν να εξυπηρετηθούν στο έπακρον» τα αμερικανικά συμφέροντα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Νεκροταφείο για τους πεσόντες του αλβανικού μετώπου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpQJl49lb0QBakvbs5RVIMrqxedrIHIluPBLN9HlTj-v-QLT6_tbJLe3HNN_JQPblH6NgjDzUNbBtnA6_s9u-tYuMAi8BzpSwbVNU-fHnKuyLpYrpIradzwR43-HcI6jwoZ8V6vjYv-vH7/s400/Pros-metopo.jpg

Την ομόφωνη έγκριση της επιτροπής Άμυνας της Βουλής, εξασφάλισε το νομοσχέδιο που κυρώνει την ελληνο-αλβανική συμφωνία για την κατασκευή νεκροταφείων για τους πεσόντες του αλβανικού μετώπου.

Η συμφωνία με την Αλβανία υπεγράφη στα Τίρανα στις 9 Φεβρουαρίου του 2009 και προβλέπει την αναζήτηση, εκταφή, αναγνώριση και θρησκευτικό ενταφιασμό των Ελλήνων στρατιωτικών που έπεσαν κατά την διάρκεια του πολέμου, σε νεκροταφεία που θα κατασκευαστούν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

«Ήμασταν χρεωμένοι με την δέσμευση αυτή, εδώ και 68 χρόνια. Οι επιφυλάξεις της αλβανικής κυβέρνησης ξεπεράστηκαν και τώρα εισηγούμαστε την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού», ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας, Κ. Τασούλας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ