10 Οκτ 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ


ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΚΑΤΊΔΙΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ .... ΣΕ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ? ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΙΛΑΓΕ Ή ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ Ο "ΠΑΣΗ ΘΕΟΥ" ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ? ΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΤΑΓΙΠ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑ ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ..... ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ? ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΣΕΒΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ? ΓΙΑ ΝΑ "ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ" ? ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ Ή ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ "ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ" ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ?

Υ.Γ. ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ , ΑΝΤΕ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η "ΜΕΣΙΤΙΣΣΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗΣ ... ΤΣΑΜΠΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. (ΣΚΟΠΙΑ , ΚΟΣΣΟΒΟ κτλ)

http://www.i-macedonia.com/blog/files/map_of_macedonia_region.jpg

Παράλληλα, στη Διάσκεψη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα Σκόπια, λέγοντας ότι ναι μεν δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα της ονομασίας, για το οποίο η Ελλάδα έχει γνωστές θέσεις, αλλά σημείωσε ότι η χώρα μας πιστεύει ότι η ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της Βαλκανικής θα συμβάλει και στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

Αυτά τη στιγμή που τα Σκόπια εξακολουθούν να προκαλούν την Ελλάδα, να ακολουθούν ακραία πολιτική σε διεθνές επίπεδο, και να πολώνουν στο εσωτερικό την κοινή τους γνώμη, ειδικά όσον αφορά το θέμα της ονομασίας. Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν, αντί να δώσει σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί νέες προκλήσεις, περιορίστηκε να πει ότι η χώρα μας μοιράζεται κοινά συμφέροντα με την ΠΓΔΜ και εξέφρασε την κοινότυπη, πάντως, επιθυμία του να προοδεύσει σταθερή και ασφαλή η Βαλκανική –λες και υπάρχει κανείς που να’ χει αντίρρηση.

Ειδικότερα για το ανεπίλυτο, όπως είπε, ζήτημα της ονομασίας, εξήγησε ότι θέλουμε να το λύσουμε και ότι υπάρχει ειλικρινής πρόθεση. Ανέφερε επίσης, ότι προσπαθούμε να διερευνήσουνε πιθανούς τρόπους επίλυσης, δίχως όμως, να διευκρινίσει τι ακριβώς σημαίνει κάτι τέτοιο, τη στιγμή μάλιστα που επαναλάμβανε ότι η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη και γνωστή, και ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου επανέφερε την πρότασή του για την υιοθέτηση ενός «οδικού χάρτη» για την ένταξη όλων των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ έως το 2014.

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHmEWhgHjM5GBhYfUJ3wMJn5EcTUFHGU9K02_B9vJafrkYuErOgouRa8v0bSajyn1I8AbH-6_XModPJQPU_xnorTdg7lnIn0v2bK2Ap12vePoarV_0cpBQqxs9T5YGNGIsCxE9V1npLcks/s400/skopia564.jpg

Θετικές είναι οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων για την πρώτη επαφή και χειραψία του Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, χθες στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της ΝΑ Ευρώπης (SEECP).

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, «Ντνέβνικ», δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα φωτογραφία με τη χειραψία των δύο ανδρών και επισημαίνει πως η πρώτη αυτή επαφή τους «αναγγέλλει το σπάσιμο του πάγου και σηματοδοτεί νέο κλίμα στις διακρατικές σχέσεις».

«Η πρώτη επαφή των δύο ανδρών μπορεί να χαρακτηρισθεί ως θετικό σημάδι για το ενδεχόμενο βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών», σχολίασε από την πλευρά του ο μεγαλύτερος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Α1», ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός «Τέλμα» υπογράμμισε ότι ο κ. Παπανδρέου, με τις αναφορές του στις σχέσεις των δύο χωρών -στην παρέμβασή του στις εργασίες της SEECP- απέστειλε ένα θετικό μήνυμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρομοκρατούν τον Έλληνα δάσκαλο στα Σκόπια

[focus_3.jpg]

Κλίμα τρομοκρατίας στα Σκόπια, για όσους τολμούν να δηλώσουν ανοιχτά την ελληνικότητα τους.
Ο δάσκαλος Θανάσης Στεργίου από το Μοναστήρι, παρουσιάζεται ως «κατάσκοπος» της Ελλάδας σε δημοσίευμα του περιοδικού «Φόκους» των Σκοπίων, που κάνει λόγο για προσπάθεια της Αθήνας να δημιουργήσει μέσω μυστικών καναλιών ελληνική μειονότητα στα Σκόπια

Το δημοσίευμα κατηγορεί τον Έλληνα δάσκαλο, πως αποκαλεί τη χώρα ΦΥΡΟΜ, πως πήγε τους Έλληνες μαθητές του εκδρομή στην Ελλάδα, πως υποστηρίζει πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας κλπ
Αναφέρει επίσης σε εκτιμήσεις πως η ελληνική μειονότητα στην ΦΥΡΟΜ φτάνει τις 200.000 άτομα.

Στηρίξτε την προσπάθεια του Έλληνα δασκάλου στο Μοναστήρι, επικοινωνώντας μαζί του στο mail
stjulema@yahoo.co.uk

ΠΗΓΗ

Η μυστική συμφωνία για τα Ίμια: Είχαν δεχθεί να «γκριζάρουν»

IMIA secretagr

Γράφει το orfni.blogspot.com: Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από το 1996 πληροφορούμαστε επίσημα από τις ΗΠΑ ότι την εποχή εκείνη ο διαπραγματευτής μας για την κρίση των Ιμίων Θ. Πάγκαλος, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ να “γκριζάρει” τα ΙΜΙΑ και να αποδεχθεί ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ τα ελληνικά πλοία, στρατεύματα και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στα ΙΜΙΑ!

Το “θανάσιμο μυστικό” κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τώρα, γιατί μας λέγανε φύγαμε και πήραμε τη σημαία μας ΑΠΛΑ για να εκτονωθεί η κρίση και ότι μπορούμε ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ να ξαναπάμε στρατό ή σημαία γιατί οι δυο αυτές νησίδες (βράχια) είναι ελληνικές όπως ήταν μέχρι την κρίση του 1996. ΤΩΡΑ πληροφορούμαστε ότι ο Θ.Πάγκαλος μαζί με τον Κ.Σημίτη – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ – συμφώνησαν να φύγουμε από τα ΙΜΙΑ και να τερματιστεί η κρίση, υπό την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ θα ξαναγυρίσουμε ΠΟΤΕ στα ΙΜΙΑ!

Τα αποσπάσματα που παραθέτουμε – και προέρχονται από τα έγγραφα που έχουν στο βιβλίο τους οι Μιχ.Ιγνατίου και Α.Ελλις και θα τα παρουσιάσουν το μεσημέρι της Δευτέρας στο σύνολο τους – είναι συγκλονιστικά και οπωσδήποτε ΑΠΑΙΤΟΥΝ απαντήσεις από ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους. Δεχθήκαμε το “γκριζάρισμα” των Ιμίων; Και εκείνης της περιοχής του Αιγαίου;

Και όπως επίσης θα παρατηρήσετε στο έγγραφο που αποκαλύπτουμε οι Αμερικανοί ενώ δέχονται την Καλόλιμνο ως ελληνικό νησί για τα ΙΜΙΑ αναφέρουν και την τουρκική ονομασία Kardak γράφοντας της νησίδες με δυο ονομασίες δηλαδή ότι είναι μια “γκρίζα περιοχή” (αμφισβητούμενης κυριότητας και κυριαρχίας και επομένως κανείς δεν πλησιάζει εκεί μέχρι να λυθεί το “πρόβλημα”).

Συμφώνησαν τότε οι Σημίτης-Πάγκαλος και ΟΛΟΙ οι άλλοι εμπλεκόμενοι σε κάτι τέτοιο; Ασφαλώς περιμένουμε όλοι με ενδιαφέρον την απάντηση τους. Επίσης χαρακτηριστική ήταν και η πρώτη αντίδραση της Ουάσιγκτον, λίγο μετά τις συναντήσεις που είχε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Νάιλς με τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Γεράσιμο Αρσένη. Σε τηλεγράφημα που στέλνει ο Νάιλς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, αναφέρει: «Αυτή η ελληνοτουρκική αψιμαχία με αντικείμενο ένα ακατοίκητο κομμάτι γης, έκτασης ίσως δύο οικοδομικών τετραγώνων, εμφανίζει στοιχεία κωμικής όπερας… Είναι προφανές ότι θα προτιμούσαμε να μην εμπλακούμε στη διαφορά αυτή, αλλά από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι ίσως να μην έχουμε αυτή την επιλογή. Επομένως, πιστεύω ότι πρέπει να εξετάσουμε το ιστορικό αρχείο στον βαθμό που το επιτρέπουν οι πληροφορίες μας, προκειμένου να καθορίσουμε το διεθνές καθεστώς των Ιμίων, καθώς είναι πιθανό σε κάποια στιγμή να χρειαστεί να πάρουμε θέση σχετικά με τα νόμιμα δικαιώματα στην υπόθεση αυτή». Άλλα τηλεγραφήματα που εστάλησαν στις 30 Ιανουαρίου, χαρακτήριζαν τη διαφορά «γελοία», ενώ σημείωναν ότι η επιθετικότητα που επέδειξαν οι δυο πλευρές τις έκανε να μοιάζουν με «σκυλιά που γρυλίζουν».

ΠΗΓΗ