10 Οκτ 2009

Η μυστική συμφωνία για τα Ίμια: Είχαν δεχθεί να «γκριζάρουν»

IMIA secretagr

Γράφει το orfni.blogspot.com: Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από το 1996 πληροφορούμαστε επίσημα από τις ΗΠΑ ότι την εποχή εκείνη ο διαπραγματευτής μας για την κρίση των Ιμίων Θ. Πάγκαλος, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ να “γκριζάρει” τα ΙΜΙΑ και να αποδεχθεί ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ τα ελληνικά πλοία, στρατεύματα και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στα ΙΜΙΑ!

Το “θανάσιμο μυστικό” κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τώρα, γιατί μας λέγανε φύγαμε και πήραμε τη σημαία μας ΑΠΛΑ για να εκτονωθεί η κρίση και ότι μπορούμε ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ να ξαναπάμε στρατό ή σημαία γιατί οι δυο αυτές νησίδες (βράχια) είναι ελληνικές όπως ήταν μέχρι την κρίση του 1996. ΤΩΡΑ πληροφορούμαστε ότι ο Θ.Πάγκαλος μαζί με τον Κ.Σημίτη – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΠΑ – συμφώνησαν να φύγουμε από τα ΙΜΙΑ και να τερματιστεί η κρίση, υπό την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ θα ξαναγυρίσουμε ΠΟΤΕ στα ΙΜΙΑ!

Τα αποσπάσματα που παραθέτουμε – και προέρχονται από τα έγγραφα που έχουν στο βιβλίο τους οι Μιχ.Ιγνατίου και Α.Ελλις και θα τα παρουσιάσουν το μεσημέρι της Δευτέρας στο σύνολο τους – είναι συγκλονιστικά και οπωσδήποτε ΑΠΑΙΤΟΥΝ απαντήσεις από ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους. Δεχθήκαμε το “γκριζάρισμα” των Ιμίων; Και εκείνης της περιοχής του Αιγαίου;

Και όπως επίσης θα παρατηρήσετε στο έγγραφο που αποκαλύπτουμε οι Αμερικανοί ενώ δέχονται την Καλόλιμνο ως ελληνικό νησί για τα ΙΜΙΑ αναφέρουν και την τουρκική ονομασία Kardak γράφοντας της νησίδες με δυο ονομασίες δηλαδή ότι είναι μια “γκρίζα περιοχή” (αμφισβητούμενης κυριότητας και κυριαρχίας και επομένως κανείς δεν πλησιάζει εκεί μέχρι να λυθεί το “πρόβλημα”).

Συμφώνησαν τότε οι Σημίτης-Πάγκαλος και ΟΛΟΙ οι άλλοι εμπλεκόμενοι σε κάτι τέτοιο; Ασφαλώς περιμένουμε όλοι με ενδιαφέρον την απάντηση τους. Επίσης χαρακτηριστική ήταν και η πρώτη αντίδραση της Ουάσιγκτον, λίγο μετά τις συναντήσεις που είχε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Νάιλς με τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Γεράσιμο Αρσένη. Σε τηλεγράφημα που στέλνει ο Νάιλς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, αναφέρει: «Αυτή η ελληνοτουρκική αψιμαχία με αντικείμενο ένα ακατοίκητο κομμάτι γης, έκτασης ίσως δύο οικοδομικών τετραγώνων, εμφανίζει στοιχεία κωμικής όπερας… Είναι προφανές ότι θα προτιμούσαμε να μην εμπλακούμε στη διαφορά αυτή, αλλά από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι ίσως να μην έχουμε αυτή την επιλογή. Επομένως, πιστεύω ότι πρέπει να εξετάσουμε το ιστορικό αρχείο στον βαθμό που το επιτρέπουν οι πληροφορίες μας, προκειμένου να καθορίσουμε το διεθνές καθεστώς των Ιμίων, καθώς είναι πιθανό σε κάποια στιγμή να χρειαστεί να πάρουμε θέση σχετικά με τα νόμιμα δικαιώματα στην υπόθεση αυτή». Άλλα τηλεγραφήματα που εστάλησαν στις 30 Ιανουαρίου, χαρακτήριζαν τη διαφορά «γελοία», ενώ σημείωναν ότι η επιθετικότητα που επέδειξαν οι δυο πλευρές τις έκανε να μοιάζουν με «σκυλιά που γρυλίζουν».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: