20 Ιουν 2009

ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
















Τέσσερις μόνον ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή (στις 6 μμ με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης) ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν την ακύρωσε επικαλούμενος λόγους υγείας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού αναφέρεται: «Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ τηλεφώνησε, με δική του πρωτοβουλία, σήμερα στις 13:30, στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον ενημέρωσε ότι λυπάται που δεν θα μπορέσει να παραστεί, όπως είχε προγραμματίσει, στα σημερινά εγκαίνια του Νέου Μουσείου τις Ακρόπολης, λόγω προβλήματος υγείας. Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε στον κ. Καραμανλή την επιθυμία του να έλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, για να επισκεφθούν μαζί το Μουσείο.»

Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι ο Ερντογάν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι χθες και κατόπιν πιέσεων κυρίως της ελληνικής πλευράς η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ δέχθηκε να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για το θέμα των λαθρομεταναστών και έκανε μάλιστα ονομαστική αναφορά σε αυτήν (http://www.antinews.gr/?p=6958)

Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι εκτός του Ερντογάν δεν θα παραστούν στα εγκαίνια και οι υπουργοί Εξωτερικών και Πολιτισμού.

ΠΗΓΗ

ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΛΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΤΖΑΜΙ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΟΖΙΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΓΡΟΣΙΑ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΠΑΣΑΔΕΣ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑΣ ΗΜΙΒΑΡΒΑΡΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΦΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΦΕΝΤΗ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ , ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΑ ΤΡΟΠΟ , ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ?

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!!! Δεν σας έδωσε απόδειξη το μαγαζί; Ενημερώστε την εφορία σε αυτό το link !

[temp21.png]

Μια νέα υπηρεσία προσφέρει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της, που "στήνεται" στα Αμερικανικά πρότυπα του I.R.S. οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν, ακόμη και ανώνυμα, καταγγελίες, για φορολογικές παραβάσεις, κυρίως για... τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Η φοροδιαφυγή είναι μια πληγή, που ταλανίζει το ελληνικό κράτος, από της ιδρύσεώς του. Όλοι οι πολιτικοί, έχουν ως σημαία τους και καραμέλα την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Στην πράξη, τη ζημιά "πληρώνουν", μόνο όσοι δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.
Υπάρχει όμως μια έννοια, που μας αφορά όλους: η φορολογική δικαιοσύνη.
Με απλά λόγια: Βγάζεις κύριε; Θα πληρώσεις !

Να το δούμε στην πράξη λοιπόν ! Στο χέρι της υπηρεσίας είναι να πείσει τους πολίτες, ότι δεν είναι "κάρφωμα", αλλά καταγγελία, που οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες να κάνουμε. Nα μη κάνει "τα στραβά μάτια" δηλαδή η υπηρεσία, αν η καταγγελία αφορά έναν ημέτερο ας πούμε μεγαλοδικηγόρο !

Κάποιοι που φοροδιαφεύγουν θα λοιδορήσουν το μέτρο. Κάποιοι, που πληρώνουν ως κορόιδα, για να "κάνουν γούστα" οι φοροφυγάδες θα ενθουσιαστούν.

Τηλεφωνικά, οι καταγγελίες υποβάλλονται στο 210-34.01.113 και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση http://www.ypee.gr/ypeenew/PIndex.aspx?pid=23

ΠΗΓΗ

Εκτενής αναφορά στο νέο μουσείο της Ακρόπολης από τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία

[aerofotografia_bl.jpg]

Την τελευταία εβδομάδα όλα τα βλέμματα και ο διεθνής τύπος έχουν στραφεί στην Ελλάδα και στο κατασκευή του νέου μουσείου της Ακρόπολης. Οι τελευταίες αναφορές από τα πιο γνωστά ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία αναφέρονται επικριτικά στην αδιάλλακτη στάση του Βρετανικού μουσείου.

Πιο συγκεκριμένα οι αναφορές των ΞΕΠ:

(στις 20/06/09)

The independent
"Ακρόπολη τώρα! Ένα μουσείο για τα Ελγίνεια μάρμαρα"

ABC
"Η Ελλάδα αποκαλύπτει ένα νέο σπίτι για τα μάρμαρα"

Financial Times
"Το Ηνωμένο Βασίλειο απών από τα εγκαίνια της Ελλάδας για την Ακρόπολη"

Associated Press (AP)
"Το μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει με πλούσια εγκαίνια"

El pais (Ισπανία)
"Υπερσύγχρονο (μουσείο) κάτω από την Ακρόπολη"

The Australian (Αυστραλία)
"Η Αθήνα χτίζει ένα σπίτι για τα μάρμαρα του Παρθενώνα"

Aljazeera
"Του μουσείου της Ακρόπολης "ο πόνος και η απώλεια"

Times online (Ηνωμένο Βασίλειο)
"Το μουσείο της Ακρόπολης ένα τέλειο σπίτι για τα Ελγίνεια μάρμαρα, λένε οι Έλληνες"

(στις 19/06/09)
Deutsche Welle (Γερμανία)
"Το μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει μια νέα συζήτηση για τα μάρμαρα του Παρθενώνα"

The New York Times (ΗΠΑ)
"Στην Αθήνα, το μουσείο είναι ένα ολυμπιακό κατόρθωμα"

France 24 (Γαλλία)
"Το μουσείο της Ακρόπολης ως καταλύτης για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα"

Le Figaro (Γαλλία)
"Η Αθήνα έθεσε τον Όλυμπο της"

ABC.es (Ισπανία)
"Ένα νέο μουσείο για την Ακρόπολη"

ΠΗΓΗ

Ποινικοποίησε την κουκούλα η Γαλλία

http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20080210/thumbs/epeis1_494x320.jpg

Απαγόρευσε η γαλλική κυβέρνηση στους μετέχοντες σε δημόσιες διαδηλώσεις να κρύβουν το πρόσωπό τους, κυρίως με τη χρήση κουκούλας, για να μην αναγνωρίζονται, βάσει διατάγματος που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η κυβέρνηση εξέταζε την επιβολή της απαγόρευσης αυτής μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν κουκουλοφόροι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο στις αρχές Απριλίου.

Το διάταγμα προβλέπει την επιβολή μεγίστου προστίμου 1.500 ευρώ σε όποιον μετέχει σε διαδηλώσεις ή βρίσκεται κοντά σε διαδηλωτές σε δημόσιο δρόμο και καλύπτει ηθελημένα το πρόσωπό του για να μην αναγνωρίζεται υπό συνθήκες που γεννούν το φόβο πρόκλησης επιθέσεων στη δημόσια τάξη.

Προβλέπει επίσης σε περίπτωση υποτροπής σε διάστημα ενός έτους την αύξηση του προστίμου σε 3.000 ευρώ. Εξαιρέσεις προβλέπεται να γίνονται για συγκεντρώσεις που υπόκεινται σε τοπικά έθιμα ή όταν η κάλυψη του προσώπου αιτιολογείται από νόμιμα κίνητρα.

ΠΗΓΗ

Nicolas Sarkozy: “Ο Εξισλαμισμός είναι αναπόφευκτος”

freefotos.gr

Ναι, σωστά το διαβάσατε! Ο Sarkozy πιστεύει, και το διακηρύσσει δημόσια, ότι ο εξισλαμισμός της Ευρώπης είναι αναπόφευκτος και η διαδικασία τούτη θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες δεκαετίες. Αυτά διάβασα και προσγειώθηκα στην ωμή πραγματικότητα. Βέβαια ο Sarkozy δεν είναι ουτοπιστής, και φαντάζομαι δε θα είναι ούτε κρυφο-ισλαμόφιλος. Είναι απλά ρεαλιστής και γνωρίζει αριθμητική. Σκέπτεται ότι, αφού η υπογεννητικότητα στην Ευρώπη καλπάζει λόγω… "ανόδου" του βιοτικού επιπέδου (και καθόδου του πνευματικού επιπέδου, θα πρόσθετα εγώ), η λύση στο πρόβλημα δε μπορεί παρά να είναι εισαγόμενη! Και αυτή η εισαγωγή μεταναστών είναι κατά 80% Μουσουλμανική!

Η γηραιά ήπειρος, λοιπόν, καλπάζει προς... δημογραφική κρίση! Η ίδια η Ευρώπη αρνείται το δημογραφικό της μέλλον και υπογράφει την καταδίκη του πολιτισμού της, με τα όποια χάλια έχει τέλος πάντων, χρησιμοποιώντας εκτός των άλλων και δύο άκρως αποτελεσματικά μέτρα: Πρώτον τις μαζικές αμβλώσεις και δεύτερον την προώθηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Βέβαια το Ισλάμ δεν είναι μόνο μια θρησκεία. Είναι η συγχώνευση του εγκόσμιου με το “πνευματικό”, και στο πλαίσιο αυτό, όπου επικρατεί ο φονταμενταλισμός, τείνει να επιβάλλει τον Ισλαμικό νόμο κι ένα ανελεύθερο μοντέλο ζωής, τη θεοκρατία. Εδώ ακριβώς έγκειται η απειλή για τη Δύση και τον πολιτισμό της. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ο Γάλλος Πρόεδρος, την ανάγκη φιλοτιμία ποιών, έχει αρχίσει να εξυμνεί τον Ισλαμικό πολιτισμό! Μάλιστα, προβλέπει ότι στα επόμενα τρία χρόνια θα δούμε τις πρώτες μετατροπές εκκλησιών σε τζαμιά! Επιπλέον, η Γαλλική κυβέρνηση στηρίζει σθεναρά τη διδασκαλία της Αραβικής γλώσσας και του πολιτισμού στα Γαλλικά σχολεία. Ακόμη, ο Nicolas Sarkozy εκθειάζει πολύ τη λάμψη της πολιτιστικής και πνευματικής Αραβικής προσφοράς στον κόσμο!

Όπως καταλαβαίνετε, από άποψη δημογραφικού και εργασιακού, στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ακόμη πιο κρίσιμη. Η χώρα μας είναι πρώτη σε τροχαία ατυχήματα που αφανίζουν κυρίως νέους ανθρώπους, ενώ περισσότεροι εκφυλίζονται και χάνονται πρόωρα μέσα στον απατηλό κόσμο των ναρκωτικών. Σαν αποτέλεσμα όλων των προαναφερθέντων, η Ελλάδα έχει το μικρότερο δείκτη γεννητικότητας στη Ευρώπη – μόλις 0.9. Όταν σε αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι οι νέοι περιφρονούν τις χειρωνακτικές εργασίες, και σπουδάσαντες και μη στρέφονται προς εργασίες γραφείου και κυρίως στο Δημόσιο, το πρόβλημα γίνεται οξύτερο και αμεσότερο. Δει δη εργατικών χειρών, και οι Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες το γνωρίζουν καλά αυτό και δε φεύγουν με καμία επιχείρηση "σκούπα". Όπως είπε ο πρόεδρος των Μουσουλμάνων Ελλάδας σε τηλεοπτική εκπομπή, "κάποτε όλοι θα νομιμοποιηθούν"! .....

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

Παρενοχλούν τα τουρκικά ραντάρ, αδιαφορούν οι περίπολοι FRONTEX

http://www.enet.gr/resources/2009-06/clipboard01-109-thumb-small.jpg

Απόπειρα να μπλοκάρει την επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενάντια στη λαθρομετανάστευση και να κρατήσει τους διαύλους που χρησιμοποιούνται στο Αιγαίο ανοιχτούς έκανε χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η Τουρκία. Οταν το αεροσκάφος πλησίασε το Αγαθονήσι στα 3,5 μίλια, εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, στον ασύρματο, στη συχνότητα κινδύνου, ακουστήκαν οι χειριστές του τουρκικού ραντάρ να τους ζητούν να αποχωρήσουν αμέσως από την περιοχή καθώς έμπαιναν σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι πιλότοι του περιπολικού αεροσκάφους γνωρίζοντας ότι πετούσαν σύμφωνα σε περιοχή που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έδωσαν σημασία και συνέχισαν το έργο τους. Μισή ώρα μετά και ενώ επέστρεφαν από τη Σάμο προς την Κω στο ίδιο σημείο οι Τούρκοι χειριστές επανέλαβαν το αίτημά τους στη διεθνή συχνότητα κίνδυνου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Είναι η δεύτερη φορά που τα τουρκικά ραντάρ παρεμβαίνουν στο έργο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κατά σύμπτωση, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται μόνο στα σημεία όπου έχουν καταγραφεί ως δίαυλοι των λαθρομεταναστών. Στις περιοχές μεταξύ της Τουρκίας και των νησιών Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι καθώς και στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Εβρο. Ο λόγος για τον οποίο οι τουρκικές παρεμβάσεις γίνονται στη διεθνή συχνότητα κινδύνου, σύμφωνα πάντα με τους Ελληνες αξιωματικούς, είναι ότι η Τουρκία προσπαθεί να δηλώσει προς όλους που ακούν αυτή τη συχνότητα, και είναι εκατοντάδες, ότι η περιοχή αυτή δεν ανήκει στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία.

Συμφωνά με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους της λαθρομετανάστευσης διότι αυτό εξυπηρετεί και τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο αλλά λειτουργεί και σαν μοχλός πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Λίγες ώρες αργότερα, τουρκικά μαχητικά παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο πέταξαν χαμηλά πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, και χθες το απόγευμα τουρκικός σχηματισμός μαχητικών πέταξε πάνω και από τους Φούρνους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΗΓΗ