18 Μαρ 2009

ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΙ ?


Ή ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ?

ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΠΙΤΙΑ Η ΒΡΩΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΧΑΛΙΑ .... ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ .... ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ .....

.... ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ

http://www.fotoartmagazine.gr/history/istorika_afieromata/polytexneio/getImage.jpg
http://asyntaxtostypos.files.wordpress.com/2008/10/erm051.gif
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6qqkQ7IhEmInjwyjkT8hZkHJ1Efk4rYq568Q3SXIsSq0GEhOhypAdocHU7o2yrweluJxUnCu2lNWJiNy2xf2E4y07D_Dko5IrW2m5tG4fVkQHdcl3of6rtfHOccQPQ4fk_slLqP3jalcY/s400/alekos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjpODdqCkrItFu4Ohdjr3ZZH9_3eTvJJAy_Iou6wFARMuZi3yKYSWExZoHej-N2pUECRsvv1Xs964e18T2gSFUzcLWhNNK6c2dMbnsMs_4jvhorrPpmXjv-eAW4P-UH7QBWCjeMjGypUEU/s400/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%95%CE%99%CE%9F!.jpg

ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ... ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ? Ή ΠΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ?

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ "ΞΗΛΩΘΟΥΝ" 5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ? ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΕΙΝΑΙ

http://www.cosmo.gr/images/olgatremi_241107.jpg
http://www.epikairo.gr/wp-content/uploads/2009/02/pret.gif
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijXLdRiS0TixoyceLfF2FYEfHuKGZcxv54QaJr5wBQswfLONkCzjXA8ohilsdQ-JYIvWvm7Uo48eJ_xtDosYLAxYcFwovXIUjHmcxOm_WhhvJrpA7URZwjzsDFmr0JtURrRPSQCE3mIgRd/s400/%CE%B2%CE%B1%CF%88%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82+%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%822.png
http://www.slang.gr/media/img/200810/c30da8db98a0e2eec21dbd90bbd5c95f.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_MJ8s_XDNFDA/SWsg0IioNKI/AAAAAAAAAPw/FztIeqnIiBw/s400/AmauroSkyloXatz.jpg

ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ .... ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ....

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ , ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ...
ΑΙΣΧΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Καμία αύξηση για το 2009 δεν θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με μεικτό μηνιαίο εισόδημα άνω των 1.700 ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου. Παράλληλα, το Υπουργείο ανακοίνωσε την επιβολή έκτακτης εισφοράς από 1.000 έως 5.000 ευρώ για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.

Με βάση το μέτρο αυτό, όσοι δήλωσαν πέρσι εισοδήματα από 60.000 έως 80.000 ευρώ θα καταβάλουν στην εφορία έκτακτη εισφορά 1.000 ευρώ. Για εισοδήματα μεταξύ 80.000 και 100.000 ευρώ η έκτακτη εισφορά είναι 2.000 ευρώ, στο κλιμάκιο από 100.000 έως 150.000 ευρώ ο φόρος είναι 3.000, ενώ όσοι δήλωσαν πέρσι εισόδημα άνω των 150.000 θα καταβάλουν 5.000 ευρώ.

Πάγωμα αυξήσεων στο δημόσιο

«Στους δημόσιους υπάλληλοι με μικτές αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ δεν θα δοθούν αυξήσεις», ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι αποφάσεις που σημερα ανακοινώνουμε είναι ασφαλώς δύσκολες, πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουν πως βιώνουμε αυτήν την πρωτογνωρη κρίση. Μόνο μια είναι η υπεύθυνη και ρεαλιστική πολιτική, να μειώσουμε δραστικά τις δαπάνες του δημοσίου, άλλη λύση, μόνιμη δεν υπάρχει», ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 478.000 δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται με 1.700 ευρώ και άνω.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου:

- Οι μισθωτοί του δημοσίου με μικτές αποδοχές έως και τα 1.500 ευρώ μηναίως εξαιρουμένης της οικογενειακής παροχής, θα λάβουν εφάπαξ έκτακτο οικονομικό βοήθημα 500 ευρώ. Το ποσό αυτό θα είναι αφορολόγητο και δεν θα επιβαρυνθεί με εισφορές και άλλες κρατήσεις

- Οι μισθωτοί του δημοσίου με μικτές αποδοχές έως 1.700 ευρώ θα λάβουν εφάπαξ έκτακτο επίδομα 300 ευρώ

-Καμία αύξηση δεν θα δοθεί για το 2009 στους μισθωτούς του δημοσίου που έχουν μεγαλύτερες αποδοχές

-Τα ίδια δεδεομένα ισχύουν και για τους δημόσιου λειτουργούς που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια όπως δικαστικοί, βουλευτές γιατροί.

-Τέλος, δεν θα δοθούν αυξήσεις στα πάσης φύσεως επιδόματα για το 2009 που λαμβάνουν οι ως ανω κατηγορίες

«Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι οι μισθωτοί του δημοσίου με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα στηριχθούν ενώ οι υψηλομισθοι θα συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης», υπογράμμισε ο υπουργός.

Αντίστοιχα είναι τα δεδομένα και για τους συνταξιούχους του δημοσίου. Συγκεκριμένα, όσοι λαμβάνουν βασική σύνταξη έως και 800 ευρώ θα πάρουν έκτακτο βοήθημα 500 ευρώ, το οποίο θα είναι αφορολόγητο και χωρίς άλλες κρατήσεις Το επίδομα μειώνεται στα 300 ευρώ σε όσους παίρνουν βασική σύνταξη έως και 1.100 ευρώ ενώ συνταξιούχοι που παίρνουν πάνω από 1.100 ευρώ δεν θα πάρουν καμία αύξηση ούτε επίδομα.

http://www.tanea.gr

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ 8 ΑΦΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ .... ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΣΗΜΕΡΑ

"ΒΡΑΖΟΥΝ" ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ http://www.defencenet.gr

ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ .... Ο NABUCCO ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ

ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ . ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΙΣΩΣ ΜΕΣΩ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΝΟΤΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΑΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΛΥΣΗ . ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΞ .

ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ .
Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΟΜΩΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ .
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ (?) ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ .

ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΕΔΩ ...

ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ?


Η ικανότητα πλέον της Τουρκίας να προβεί σε αιφνιδιαστικό πρώτο χτύπημα κατά της Ελλάδας σε μελλοντικές κρίσεις είναι γεγονός καθώς αναπτύσσεται το φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων.

Το κορυφαίο βλήμα Iskander-E (SS-26 Tender κατά ΝΑΤΟ) είχε παρουσιαστεί στο ΓΕΣ προ 6 ετών ως απάντηση στη τουρκική απειλή.

Το Iskander-E ("Αλέξανδρος") είναι τακτικό βαλλιστικό βλήμα υψηλής ακρίβειας, κατάλληλο για προσβολή στρατηγικών στόχων σημείου/περιοχής (ενδεικτικά: συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας, κέντρα διοίκησης και ελέγχου, αεροδρόμια, ραντάρ μονάδων πυροβολικού, συστοιχίες βλημάτων εδάφους-εδάφους, μηχανοκίνητοι σχηματισμοί).
Έχει βάρος εκτόξευσης 3.800 κιλά, χρησιμοποιεί πυραυλοκινητήρα στερεού προωθητικού μονού σταδίου για τη μεταφορά μοναδιαίας πολεμικής κεφαλής 480 κιλών ή κεφαλή διαποράς υποπυρομαχικών σε μέγιστο βεληνεκές 280 km μέσω προηγμένου συστήματος καθοδήγησης (εντός των ορίων που προβλέπει η MTRC).

Το όχημα εκτόξευσης SPU-9P78 είναι τροχοφόρο 8x8 με δυνατότητα κίνησης εκτός οδού και μεταφέρει δύο βλήματα τα οποία μπορούν να πυροδοτηθούν με διαφορά ενός λεπτού (μέσος χρόνος αντίδρασης σε συνθήκες υψηλής ετοιμότητας 4 λεπτά).

Ένα σύστημα Iskander-E περιλαμβάνει πέρα των εκτοξευτών, όχημα γενικής υποστήριξης, όχημα μεταφοράς και φόρτωσης βλημάτων, όχημα προσωπικού και διοίκησης καθώς και σταθμό προετοιμασίας δεδομένων εκτόξευσης.

ΑΠΟ ΤΟ http://strategy-geopolitics.blogspot.com

ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ http://en.wikipedia.org/wiki/Scud ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟ 1991 ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ SCUD ΤΟΥ ΙΡΑΚ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΔΗ.

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΚΟΡΕΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΑΝ ΕΚΤΟΞΕΥΘΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ .

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ 4 ΛΕΠΤΑ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ Ή ΥΠΟΔΟΜΗΣ , ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ 280 ΧΛΜ .

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ ΠΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ , ΚΥΡΙΩΣ , ΕΝΑ ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ .

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΚΑΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" ΜΑΣ.

Η Ντ. Μπακογιάννη στα Σκόπια!

Επιβεβαιώθηκαν σήμερα οι πληροφορίες του Greece Salonika περί της σχεδιαζόμενης από καιρό επίσκεψης της κ. Μπακογιάννη στα Σκόπια.
Η Υπουργός των Εξωτερικών τελικά θα επισκεφθεί την ΠΓΔΜ, ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, μετά τις εκλογές που πραγματοποιούνται την προσεχή Κυριακή στη γείτονα!

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν πως η επίσκεψη αυτή είναι απολύτως «διακριτή» και δεν αφορά ούτε τις διμερείς σχέσεις, ούτε την εκκρεμότητα της ονομασίας.
Ελπίζουμε μόνο στο Υπ. Εξωτερικών να έχουν μελετήσει διεξοδικά τόσο τα ενδεχόμενα ρίσκα που κρύβει μια κίνηση όπως αυτή όσο και τα τυχόν λανθασμένα μηνύματα που ενδεχομένως θα στείλει...


http://greece-salonika.blogspot.com

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΤΗΣ ΛΕΓΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ .

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΓΗΜΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΑΝΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΕΣ .

http://img296.imageshack.us/img296/2576/arxsv6.png

http://cloudconnected.pblogs.gr/files/f/191329-fyromian-redic3.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_-M4H6dbxU3I/SSCrjjMV8fI/AAAAAAAAATk/G2fnlM-euGw/s400/n748999207_966129_1807.jpg

ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ .

Η Ποντιακή Wikipedia είναι γεγονός | ΕΝΤΟΝΕΝ Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ Wikipedia

http://www.geocities.com/ichor10/pontios.jpg

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Αναζητείστε την στην διεύθυνση http://pnt.wikipedia.org/

Σίγουρα θα γνωρίζετε αλλά και θα χρησιμοποιείτε την Wikipedia (Γουικιπαίδεια), την ελεύθερη διαδυκτιακή εγκυκλοπαίδεια, που αναπτύσσεται συμμετοχικά από εθελοντές χρήστες και διαμορφώνει συνειδήσεις στην εποχή μας. Με γνώμονα την αγάπη για τον Πόντο και ειδικότερα για τη διάλεκτο, την πλησιέστερη προς την αρχαία ελληνική γλώσσα η οποία συνεχίζει να ομιλείται σήμερα όπου υπάρχουν Πόντιοι, την 23η Σεπτεμβρίου 2007 τέθηκε σε λειτουργία από τρεις νέους ανθρώπους, η δοκιμαστική έκδοση της Ποντιακής Wikipedia, με πρότυπο την ελληνική και την αγγλική.

Για την ιστορία, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν οι συνιδρυτές αυτού του έργου, που αποτέλεσαν και το βασικό κορμό της προσπάθειας με δημιουργίες, επεξεργασίες και βελτιώσεις των κειμένων. Πρόκειται για τους:
Γρηγοριάδη Ηλία, Έλληνα ομογενή από το Oberhausen του Nordrhein-Westfalen της Γερμανίας, με ποντιακή καταγωγή από τη πόλη του Κιλκίς.
Παπαδόπουλο Δ. Ευστάθιο, Έλληνα απόδημο από το Ellwangen της Baden-Württemberg της Γερμανίας με ποντιακή καταγωγή από το Λουτροχώρι του Δήμου Σκύδρας νομού Πέλλης και Γρηγορούδη Κωνσταντίνο, από τη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από τη Καππαδοκία. Δέκα μήνες αργότερα εντάχθηκαν στην αρχική ομάδα κοινότητα και οι μη Πόντιοι, αλλά θερμοί υποστηρικτές τούτης της προσπάθειας Διακονικολάου Ζαχαρίας, από την Ιαλυσό-Ρόδου, ηλικίας 16 ετών (!) και Παλιουδάκης Άγγελος, από την Αθήνα.

Μετά από δεκαπέντε μήνες σκληρής και επίμονης δουλειάς, οι παραπάνω εκπλήρωσαν όλους τους σχετικούς όρους που θέτει ως στάνταρτ του διεθνούς ιδρύματος της «Γουικιμίντια», το οποίο είναι υπεύθυνο για κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέας Wikipedia. Αξίζει να αναφερθεί πως όλη η παραπάνω προσπάθεια πιστοποιήθηκε, όπως προβλέπεται από το καθεστώς λειτουργίας της Wikipedia, μετά από σχετική αλληλογραφία και επαφές που είχε με τους υπεύθυνους του ιδρύματος της «Γουικιμίντια», ο Θεοφάνης Μαλκίδης Δρ. κοινωνικών Επιστημών.

Έτσι την 7η Ιανουαρίου 2009, δόθηκε η σχετική έγκριση για τη κανονική έκδοση της Ποντιακής Wikipedia σε δική της ανεξάρτητη σελίδα και από την 5η Μαρτίου άρχισε η κανονική της λειτουργία στη σελίδα: http://pnt.wikipedia.org/
Λέγοντας «ποντιακή» εννοούμε ότι τα άρθρα της συγκεκριμένης εγκυκλοπαίδειας γράφονται αποκλειστικά στην ποντιακή διάλεκτο. Στόχος είναι φυσικά, να γίνει ένας συνδυασμός της νέας τεχνολογίας και της παλιάς συνήθειας (παράδοσης, γνώσης και ιστορίας) με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι ώστε να μπορεί να ανατρέχει στο εξής ο κάθε ενδιαφερόμενος, που θέλει να εξασκήσει τις γνώσεις του στην ποντιακή διάλεκτο και παράλληλα να καλυφθούν κυρίως τα «ποντιακά θέματα» και όχι μόνο.

Η Ποντιακή Wikipedia («ανοιχτόν εγκυκλοπαίδεια ντο γράφκεται και τρανείν απ' ατείνς που θέλνε») δημιουργήθηκε από το μηδέν και σήμερα μετά από 17 μήνες λειτουργίας της, κατάφερε έχει τη δική της στέγη και να περιέχει 165 άρθρα.
Μεταξύ των άλλων, εκπροσωπεί πλέον επάξια το Ποντιακό Ελληνισμό, αλλά και μέσω αυτού τον Οικουμενικό Ελληνισμό, μέσα στη μεγάλη και παγκοσμίου φήμης οικογένεια της Wikipedia.

Από εδώ και πέρα το θέμα, μετά την επίσημη έγκριση για τη λειτουργία της ιστοσελίδας, αποκτά άλλη βαρύτητα και για το λόγο αυτό, τα μέλη της κοινότητας, καλούν όλους όσους γνωρίζουν την ποντιακή, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να συνεισφέρουν στην Ποντιακή Wikipedia, η οποία είναι πλέον κοινό κτήμα όλων των Ελλήνων Ποντίων και Ποντιόφωνων παγκοσμίως.

Με τη Ποντιακή Wikipedia, της οποίας η άδεια επίσημης λειτουργίας δόθηκε παράλληλα με την αναφορά στον Άτλαντα γλωσσών της UNESCO για την ποντιακή διάλεκτο, πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικότατο βήμα για τη διάσωση και παράλληλα διάδοση της σχεδόν 3 χιλιετιών αρχαιοελληνικής αυτής διαλέκτου, στις γενεές του μέλλοντος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ

Τέλος, για τη σημαντική αυτή εξέλιξη για την ποντιακή διάλεκτο τα μέλη της κοινότητας της Ποντιακής Wikipedia ευχαριστούν θερμά, τους:

Μαλκίδη Θεοφάνη, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών
Καρυπίδου Σοφία, μέλος συντονιστικής επιτροπής συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) περιφέρειας Ευρώπης & μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ).
Αμαραντίδη Γεώργιο, συντονιστή του ΣΑΕ-Περιφέρειας Ευρώπης και πρώην πρόεδρο της ΟΣΕΠΕ.
Γαλανίδη Χρήστο, επίτιμο πρόεδρο της ΟΣΕΠΕ & μέλους της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.
Meijssen Gerard, υπεύθυνο του Language Comitee της Wikimedia.
Διαμαντίδη Ιωάννη, πρόεδρο της Κοινότητας Ζίντελφινγκεν-Μπόμπλινγκεν.
Παπαδοπούλου Δήμητρα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης.
Οξυζίδη Δημήτριο, πρόεδρο της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης.
Μωυσίδη Ιωάννη, γενικό γραμματέα της Ένωσης Ελλήνων Επιστημόνων Βάδης Βυτεμβέργης.
Ανδρεάδη Γεώργιο,συγγραφέα.
Νικολαίδη Γεώργιο, συντονιστή νεολαίας της ΟΣΕΠΕ.
Κερίδη Γεώργιο, υπεύθυνο πολυμέσων της νεολαίας ΟΣΕΠΕ.
Παράσογλου Αντώνιο, υπεύθυνο πολιτιστικού της νεολαίας ΟΣΕΠΕ.
Καλπακίδη Επαμεινώνδα, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων-Τύπου της νεολαίας ΟΣΕΠΕ.
Σεβαστή Συμεωνίδου, γενικό γραμματέα της νεολαίας ΟΣΕΠΕ & μέλους συντονιστικής επιτροπής νεολαίας ΣΑΕ-Ευρώπης.
Δημητριάδη Ανδρέα, υπεύθυνο πολυμέσων του ΣΑΕ-Περιφέρειας Ευρώπης.
Μπούντο Αθανάσιο, υπεύθυνο πολυμέσων του ΣΑΕ & μέλους Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας ΣΑΕ-Ευρώπης.
Οσιπίδη Ανέστη, πρώην γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης.
Παπαδόπουλο Ιωάννη, πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Ακρίτες Χερμπρέχτινγκεν.
Ιστοσελίδα : http://www.pontosworld.com/
Ιστολόγια: http://taxalia.blogspot.com/ http://makedonier.blogspot.com/ http://dhmoths.blogspot.com/ http://eptalofos.madblog.gr/ http://troktiko.blogspot.com/

Η Ρωμανία και αν επέρασε, ανθεί και φέρει κι άλλο. Υείαν και ευλογίαν.


http://www.xronos.gr

http://3.bp.blogspot.com/_PL6y2QO2Owg/R6dec17uaaI/AAAAAAAAE9k/khtyAQvbo_c/S1600-R/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF.bmp

Τί επιδιώκουν οι χανούμισσες του Αρσακείου με την εκδρομή στα Σκόπια;

http://www.xronos.gr

Κυκλοφόρησαν διαφημιστικές αφίσες με τίτλο διοργάνωση εκδρομή στην …«Μακεδονία»
Στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν την προσπάθεια για ιστορική δικαίωση που δίνει η χώρα μας και τον αγώνα για τη μη αποδοχή του κλεψίτυπου ονόματος που επικαλείται το γνωστό κρατίδιο


Που κάνουν διακοπές οι Ελληνίδες μουσουλμάνες της Θράκης; Μα φυσικά στην «Μακεδονία» … ενώ θα έπρεπε να γράφουν στα Σκόπια. Η συγκεκριμένη αφίσα κυκλοφόρησε ευρύτατα σε καφενεία, σε καταστήματα, πλατείες, δημόσιους χώρους, αφού οι εμπνευστές της ούτε καν είχαν την ευθιξία να μην την δημοσιοποιήσουν για να μην προκαλέσουν το κοινό συναίσθημα. Θα την δείτε σίγουρα στο Αρσάκειο Σαπών του νομού Ροδόπης όπου αναγγέλλεται η τριήμερη εκδρομή των διακοπών του συλλόγου την περίοδο του χριστιανικού Πάσχα. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος γυναικών του Αρσακείου που δραστηριοποιείται επέλεξε να μην κάνει κάποια εκδρομή εντός Ελλάδας, αλλά να πάει κάπου κοντά στην Μακεδονία κι όχι την ελληνική αλλά στα γειτονικά Σκόπια τα οποία, τα προαναγγέλλει ως «Μακεδονία» γνωρίζοντας τον εθνικό αγώνα που δίνει η χώρα μας για την μη αναγνώριση αυτού του ονόματος.

Έτσι λοιπόν εμφανίζεται ένας ελληνικός κατά τα άλλα σύλλογος μουσουλμάνων γυναικών της Θράκης, να νομιμοποιεί την ονομασίας αυτής της χώρας και να οργανώνει κι εκδρομή στο κρατίδιο αυτό που τόσα μας προκαλεί στην διεθνή εικόνα και την διπλωματία και μάλιστα τόσο άνετα κι ατάραχα λες και ο προορισμός της εκδρομής αυτής είναι η …Κρήτη ή η Μύκονος.

Ελπίζουμε τα Σκόπια να ευχαριστήσουν τις Ελληνίδες μουσουλμάνες που αλήθεια δεν ξέρουμε πως αυτοπροσδιορίζονται για την αναγνώριση τους κρατιδίου τους ως «Μακεδονία» το ερώτημα που γεννιέται είναι ότι τελικά ο καθένας μπορεί να αυτενεργεί όπως του καπνίσει.
Δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος για τα τέτοια ζητήματα που ξεκινούν από μια αφίσα εκδρομής και μπορεί να πάρουν αναπάντεχες διαστάσεις.

Δεν μπορεί όλα να γίνονται τόσο τυχαία και τόσο προκλητικά κι εμείς να κοιμόμαστε μακαρίως. Ποιος θα πει τις κυρίες χανούμισσες του Αρσακείου ή τους οργανωτές της εκδρομής ότι δεν παίζουμε με τις λέξεις και μάλιστα τόσο απροκάλυπτα ακόμη και σε μια φαινομενικά αθώα τουριστική εκδρομή που επέλεξαν να κάνουν εκεί που χώρα μας πονά κι έχει ανοικτά διπλωματικά μέτωπα.

Να γνωρίσουν την Οχρίδα ή όποιο άλλο σημείο του κόσμου επιθυμούν, να σέβονται όμως αυτή την χώρα να μην τραυματίζουν με την συμπεριφορά τους και τις επιλογές τους τα εθνικά της δίκαια, να μην γίνονται το όχημα για παραπληροφόρηση και για αφορμές μιας αρνητικής εικόνας. Οι υπεύθυνοι της εκδρομής Κεμάλ 6937964533 και Σεραφετίν 6976558456 που δίνουν τα κινητά τους στην αφίσα που κυκλοφορεί θα πρέπει να πάρουν και θέση και για την τάξη να αντικαταστήσουν τις ήδη κολλημένες ανακοινώσεις της εκδρομής με την σωστή ονομασία του κράτους που θα επισκεφθούν, τα «Σκόπια» δηλαδή για να μην θεωρούνται ότι γίνονται η αιτία και αφορμή νέων οξύνσεων, παρεξηγήσεων και προκλητικών συμπεριφορών, που δεν θα είναι για μια ζωή στο απυρόβλητο.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει προσέλευση, αν καταβάλουν οι γυναίκες των γύρω χωριών το αντίτιμο των 130 ευρώ για να βρεθούν στα Σκόπια, δεν ξέρουμε αν ο σύλλογος αυτός πραγματοποίησε ποτέ εκδρομή γνωριμίας με την Ελλάδα την χώρα που ζουν και τους φιλοξενεί, αν πήγαν ποτέ σε αρχαιολογικούς τόπους, σε χώρους με ιστορία λαογραφία και πολιτισμό ή αν κινούνται μόνο σε πλαίσια ισλαμικών προσεγγίσεων επισκέψεων σε τεμένη κλπ. Η επιλογή αφορά αυτούς, η παραπληροφόρηση όμως δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο κανένα.

Μελαχροινή Μαρτίδου

VIVARTIA ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερους παραγωγούς θίγει η απόφαση της «Vivartia» να αποχωρήσει από τη ζώνη γάλακτος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μετά τους 50 παραγωγούς του Έβρου, άλλοι περίπου 200 στη Φλώρινα έλαβαν επιστολή από την εταιρία, με την οποία τους ενημερώνει ότι από 1/5/2009 δεν θα αγοράζει το παραγόμενο γάλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κτηνοτρόφων της περιοχής, Αντώνη Σαρρή.

Όπως κατήγγειλε, είναι συνήθης πρακτική των μελών του καρτέλ γάλακτος να αφήνουν εναλλάξ γεωγραφικές περιοχές, ώστε στη θέση τους να πάει άλλη γαλακτοβιομηχανία, που θα αγοράζει πλέον το γάλα πολύ φθηνότερα, εκμεταλλευόμενη την απόγνωση των παραγωγών. Κατά τον ίδιο, από 0,43-0,45 ευρώ/κιλό πέρυσι, η Vivartia δίνει φέτος στους παραγωγούς τιμές 0,27-0,35. «Αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα, οι κτηνοτρόφοι θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, με πιθανό αποκλεισμό του τελωνείου Νίκης», είπε ο κ. Σαρρής.

Κύμα πωλήσεων κοπαδιών αιγοπροβάτων, από παραγωγούς που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν πλέον να τα συντηρούν, βλέπει ο πρόεδρος κτηνοτρόφων Ημαθίας, Στέργιος Κίτσιος, σύμφωνα με τον οποίο παρά τις χαμηλότερες τιμές των ζωοτροφών φέτος, ο κλάδος δεν μπορεί ακόμη να «σηκώσει κεφάλι» από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις (+130%) του 2008.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ .
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΑΝ Η VIVARTIA ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ VIVARTIA

ΚΑΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ VIVARTIA/ΠΡΩΗΝ ΔΕΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Πανεπιστημιακό άσυλο - Μια παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία, θεσμοθετημένης ασυδοσίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrPIAqjKx05JWbveGp8QpIBm4vItzPkb3LB0cQCLTF4-xLf6SJFDOxjxdj-NbM9wcXaWANKcDRU_jgibK3YlmbEbagwyw5pJoD8Pw_uTcZMIIsISlPGoj4cJJHjlEPsp5BbJOFhEnfEow/s400/panepistimio+peiraia.jpg


ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ
ΣΤΟ www.pare-dose.net


"Θέλω μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, που γενναιόδωρα θα άφηνε το όνομα Μακεδονία στους γείτονες, χωρίς να παθαίνει υστερία" Νίκος Δήμου











http://macedonia-greece.blogspot.com/

ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ "ΔΡΑΣΗΣ" ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΟΥ Ή ΤΙΣ "ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ" ΤΙΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΟΝ GRAND MASTER ΣΑΣ ?

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η "ΔΡΑΣΗ" ΚΑΙ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΣΚΑΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ"

http://www.skai.gr/photos/200811/m13-173030marfinbg.jpg

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝ "ΔΡΑΣΗ" Ή ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ

http://amantomatimou.files.wordpress.com/2009/03/dras.jpg?w=320&h=214

ΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Ο ΣΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Νέος (!!!!) πολιτικός σχηματισμός

ην ονομασία ΔΡΑΣΗ φέρει το νέο κόμμα που εισήλθε στην πολιτική ζωή του τόπου, με πρωτεργάτες το Στέφανο Μάνο, τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο και τον Γιάννη Μπουτάρη.

Το κόμμα θα εκφράζει, σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, τους μετακινούμενους ψηφοφόρους, «οι οποίοι δεν είναι εγκλωβισμένοι σε κομματικές εντολές».

Στο νέο πολιτικό σχεδιασμό συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, Θάνος Βερέμης, ο Νίκος Δήμου πολλοί πανεπιστημιακοί και επιχειρηματίες.
Το νέο κόμμα θα δώσει την πρώτη του πολιτική μάχη στις ευρωεκλογές, ενώ αν θα γίνουν εθνικές εκλογές τότε δε θα συμμετάσχει σε αυτές, όπως δήλωσε ο Στέφανος Μάνος.

Οι εκπρόσωποι του νέου κόμματος δήλωσαν πως δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποιος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές.

skai-copter1.jpg

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ http://politis-gr.blogspot.com (ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΝΚ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ)

Η κυρίαρχη παράμετρος στην περίπτωση δημιουργίας ενός νέου κόμματος συνίσταται στην απάντηση τεσσαρων υποπαραμέτρων. «Ποιοι» ,«Τι»,«Γιατί» ,...« Χρηματοδοτική πηγή».
Εχθές το απόγευμα, στο Μουσείο Μπενάκη, ανακοινωθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού σχηματισμού, με την ονομασία "Δράση". Ας δούμε αναλυτικά τις τέσσερις υποπαραμέτρους .

«Ποιοι»; Πρωτεργάτες του οι κ.κ. Στέφανος Μάνος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και Γιάννης Μπουτάρης.
οι δύο πρώτοι συναγωνίζονται στήθος - στήθος για την πρωτιά στο βιβλίο Γκίνες στην κατηγορία ....«Γυρολόγοι της πολιτικής».
Μέχρι στιγμής προηγείται ελάχιστα ο κ. Μάνος καθώς στα 30 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική έχει περάσει κατά σειρά από τη Νέα Δημοκρατία, τους «Φιλελεύθερους», το ΠΑΣΟΚ και τώρα ετοιμάζεται να προσθέσει στο βιογραφικό του και την ....«Δράση».

Ο κ. Κοντογιαννόπουλος υστερεί κατά τι , αφού έχει περάσει μόνο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εξακολουθεί να έχει… φιλοδοξίες μέσω της...«Δράσης». Τέσσερα- τρία υπέρ του κ. Μάνου.


Ο τρίτος της… παρέας, ο επιχειρηματίας Γ. Μπουτάρης, προσπαθεί απεγνωσμένα την τελευταία δεκαετία να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά τώρα κάνει πιο μεγαλεπήβολα σχέδια.
Και οι τρεις έχουν μηδαμινή απήχηση στην ελληνική κοινωνία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έχουν αποδοκιμαστεί σκληρά, όπως συνέβη το 1996...

«Τι» ; Σύμφωνα με την διακήρυξη τους ...ευαγγελίζονται αλήθειες, προοπτικές και δημιουργίες. Αναγνωρίζουν ότι ένα καλύτερο μέλλον είναι συνδεδεμένο με μεταρρυθμίσεις.
Σύνθημα τους τα .... τρία «Π». Περιβάλλον, Πολιτισμός, Παιδεία.Όλως τυχαίως η θητεία τους στην πολιτική σκηνή ,(καθώς τους δόθηκαν οι ευκαιρίες στους αντίστοιχους τομείς) έχει χαρακτηριστεί από παταγώδη αποτυχία .Η θητεία τους ξυπνάει «κακές μνήμες» στους Έλληνες.

�α έγγ�α�ά μο�-�θαν- 024.jpg

Κρατούν το δόρυ τους σαν σύγχρονοι «Δον Κιχώτες» κυνηγώντας όχι ανεμόμυλους αλλά τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ο οποιοσδήποτε έλλογος πολίτης όταν ακούει ότι βασική αρχή τους είναι να έρθουν σε ρήξη με τα γρανάζια και τις πολιτικές του στείρου εγκλωβισμού στο σύστημα.
Μα γρανάζια και μάλιστα ... λιπαινόμενα δεν υπήρξαν επί σειρά ετών και οι ίδιοι;


«Γιατί»; Σύμφωνα με την γλώσσα του ...άσπρου κολάρου, θα είναι κόμμα-καταλύτης για την πραγματοποίηση του αυτονόητα «σωστού».Για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, το νέο αυτό κόμμα θα πρέπει να διαθέτει έναν κρίσιμο μοχλό.
Αυτός ο μοχλός δεν μπορεί παρά να είναι η συμπλήρωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του πρώτου κόμματος, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή.


Σύμφωνα
όμως με την γλώσσα της ....αλήθειας , το κόμμα αυτό δημιουργείται εξ ολοκλήρου από «νταβατζή» του Μεσαίου χώρου, που μετά την έντονη προσπάθεια του να καθιερώσει στην συνείδηση μας ένα κόμμα που δεν ξέρουμε ακόμα τις θέσεις τους ή και από ποιους αποτελείται και το οποίο παρουσιάζει ότι απολαμβάνει την προτίμηση του 3-5% των Ελλήνων ψηφοφόρων (εδώ), μετά την αναίσχυντη προσπάθεια του να παρουσιάσει γκάλοπ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπανδρέου είναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός,πράγμα για το οποίο ως ....σύγχρονος μάντης σας είχα αποκαλύψει ένα μήνα ΠΡΙΝ αυτό πραγματοποιηθεί , ξεντροπιάζοντάς τους (εδώ), επιχειρεί μια «άλωση» δυσαρεστημένων του μεσαίου χώρου , προσβλέποντας στην «ιταλοποίηση» του πολιτικού μας συστήματος.

Προς τούτο δουλεύουν πυρετωδώς και τα ΜΜΕ που διαθέτει. Με απλά λόγια , ο εν λόγω «νταβατζής» του Μεσαίου χώρου, αφού έμεινε δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή , η οποία δεν υπέκυψε στις πιέσεις του , προσπαθεί να γίνει ο βασικός ρυθμιστής του συστήματος μέσω των μικρών κομμάτων-πατερίτσες στο πρώτο κόμμα, και να κάνει το colpo grosso στους υπολοίπους νταβατζήδες που προετοιμάζουν και ορέγονται το επόμενο πολιτικό σκηνικό.

«Χρηματοδοτική πηγή»; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Άλλωστε νομίζω ότι έχω
ήδη απαντήσει.

[ellinofreneia.JPG]

ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ http://amantomatimou.wordpress.com/

Επιτέλους! Η Ελλάδα σώθηκε! Η πολιτική ζωή αποκτά νέο νόημα και ο Έλληνας νέες ελπίδες για το μέλλον του!

Ανακοινώθηκε το νέο πολιτικό σχήμα με τον όνομα “Δράση”. Την ιδρυτική πράξη ανακοίνωσαν οι φερέλπιδες προσωπικότητες:

Στέφανος Μάνος, ετών 70: Διεκδικεί επάξια θέση στο βιβλίο Γκίνες για το ρεκόρ ίδρυσης Κομμάτων. Μέχρι και ο Δημοσθένης Βεργής έχει ιδρύσει λιγότερα.

Βασίλειος Κοντογιαννόπουλος, ετών 67: Πολιτικός με μπλε, πράσινους, πορτοκαλί (και ότι άλλο χρώμα προαιρείσθαι) κόκκους. Από χθες μπήκε κι αυτός στο Πάνθεον των βουλευτών της κατηγορίας “ΌπουΒρωΚαρέκλα” ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Δαμανάκη στις αλλαξο-κομματιές.

Ι. Μπουτάρης, ετών 67: Σίγουρα θα μείνει στη μνήμη μας για τα εύγευστα κρασιά. Όσο για τις πολιτικές του ικανότητες, μόνο μεθυσμένος μπορεί κάποιος να τις εκτιμήσει. Χικ!

Θ. Βερέμης, ετών 66: Είδε φως και μπήκε. Κρίμα, γιατί κάποτε ως καθηγητής είχε ιδέες. Μόνο που πέρασαν 20 χρόνια από τότε…. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΤΛ

Νίκος Δήμου, ετών 74: Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο άνθρωπος-Δομή, ο άνθρωπος τον οποίον ο Θεός του Σύμπαντος προίκισε με την Απόλυτη Γνώση για αυτοκίνητα, υπολογιστές, διαφήμιση, φιλοσοφία, λογοτεχνία, ποίηση, τηλεόραση, φωτογραφία, ραδιόφωνο, κινηματογράφο, blogging, τώρα επιτέλους ΚΑΙ στην πολιτική! Του λείπει ακόμα να ασχοληθεί με την αστρολογία, τη μαγειρική και το πλέξιμο για να κατακτήσει τον τίτλο του “Παμμέγιστου Συμπαντικού Ξερόλα”. Είναι βέβαιο ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, η ανθρωπότητα θα κατασκευάσει ένα μεγαλύτερο CERN, που θα εκτείνεται από το Βλαδιβοστόκ έως την Παταγωνία και θα επιταχύνει μικροσωματίδια όπως το Ξερολίνιο και το Μαλακόνιο, μπας και μπορέσει να ανακαλύψει το πραγματικό εύρος της Γνώσης του.


ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ? ΕΜΕΙΣ