18 Μαρ 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΕΔΩ ...

ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ?


Η ικανότητα πλέον της Τουρκίας να προβεί σε αιφνιδιαστικό πρώτο χτύπημα κατά της Ελλάδας σε μελλοντικές κρίσεις είναι γεγονός καθώς αναπτύσσεται το φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων.

Το κορυφαίο βλήμα Iskander-E (SS-26 Tender κατά ΝΑΤΟ) είχε παρουσιαστεί στο ΓΕΣ προ 6 ετών ως απάντηση στη τουρκική απειλή.

Το Iskander-E ("Αλέξανδρος") είναι τακτικό βαλλιστικό βλήμα υψηλής ακρίβειας, κατάλληλο για προσβολή στρατηγικών στόχων σημείου/περιοχής (ενδεικτικά: συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας, κέντρα διοίκησης και ελέγχου, αεροδρόμια, ραντάρ μονάδων πυροβολικού, συστοιχίες βλημάτων εδάφους-εδάφους, μηχανοκίνητοι σχηματισμοί).
Έχει βάρος εκτόξευσης 3.800 κιλά, χρησιμοποιεί πυραυλοκινητήρα στερεού προωθητικού μονού σταδίου για τη μεταφορά μοναδιαίας πολεμικής κεφαλής 480 κιλών ή κεφαλή διαποράς υποπυρομαχικών σε μέγιστο βεληνεκές 280 km μέσω προηγμένου συστήματος καθοδήγησης (εντός των ορίων που προβλέπει η MTRC).

Το όχημα εκτόξευσης SPU-9P78 είναι τροχοφόρο 8x8 με δυνατότητα κίνησης εκτός οδού και μεταφέρει δύο βλήματα τα οποία μπορούν να πυροδοτηθούν με διαφορά ενός λεπτού (μέσος χρόνος αντίδρασης σε συνθήκες υψηλής ετοιμότητας 4 λεπτά).

Ένα σύστημα Iskander-E περιλαμβάνει πέρα των εκτοξευτών, όχημα γενικής υποστήριξης, όχημα μεταφοράς και φόρτωσης βλημάτων, όχημα προσωπικού και διοίκησης καθώς και σταθμό προετοιμασίας δεδομένων εκτόξευσης.

ΑΠΟ ΤΟ http://strategy-geopolitics.blogspot.com

ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ http://en.wikipedia.org/wiki/Scud ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟ 1991 ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ SCUD ΤΟΥ ΙΡΑΚ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΔΗ.

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΚΟΡΕΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΑΝ ΕΚΤΟΞΕΥΘΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ .

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ 4 ΛΕΠΤΑ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ Ή ΥΠΟΔΟΜΗΣ , ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ 280 ΧΛΜ .

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ ΠΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ , ΚΥΡΙΩΣ , ΕΝΑ ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ .

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΚΑΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: