18 Μαρ 2009

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝ "ΔΡΑΣΗ" Ή ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ

http://amantomatimou.files.wordpress.com/2009/03/dras.jpg?w=320&h=214

ΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Ο ΣΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Νέος (!!!!) πολιτικός σχηματισμός

ην ονομασία ΔΡΑΣΗ φέρει το νέο κόμμα που εισήλθε στην πολιτική ζωή του τόπου, με πρωτεργάτες το Στέφανο Μάνο, τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο και τον Γιάννη Μπουτάρη.

Το κόμμα θα εκφράζει, σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, τους μετακινούμενους ψηφοφόρους, «οι οποίοι δεν είναι εγκλωβισμένοι σε κομματικές εντολές».

Στο νέο πολιτικό σχεδιασμό συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, Θάνος Βερέμης, ο Νίκος Δήμου πολλοί πανεπιστημιακοί και επιχειρηματίες.
Το νέο κόμμα θα δώσει την πρώτη του πολιτική μάχη στις ευρωεκλογές, ενώ αν θα γίνουν εθνικές εκλογές τότε δε θα συμμετάσχει σε αυτές, όπως δήλωσε ο Στέφανος Μάνος.

Οι εκπρόσωποι του νέου κόμματος δήλωσαν πως δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποιος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές.

skai-copter1.jpg

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ http://politis-gr.blogspot.com (ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΝΚ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ)

Η κυρίαρχη παράμετρος στην περίπτωση δημιουργίας ενός νέου κόμματος συνίσταται στην απάντηση τεσσαρων υποπαραμέτρων. «Ποιοι» ,«Τι»,«Γιατί» ,...« Χρηματοδοτική πηγή».
Εχθές το απόγευμα, στο Μουσείο Μπενάκη, ανακοινωθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού σχηματισμού, με την ονομασία "Δράση". Ας δούμε αναλυτικά τις τέσσερις υποπαραμέτρους .

«Ποιοι»; Πρωτεργάτες του οι κ.κ. Στέφανος Μάνος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και Γιάννης Μπουτάρης.
οι δύο πρώτοι συναγωνίζονται στήθος - στήθος για την πρωτιά στο βιβλίο Γκίνες στην κατηγορία ....«Γυρολόγοι της πολιτικής».
Μέχρι στιγμής προηγείται ελάχιστα ο κ. Μάνος καθώς στα 30 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική έχει περάσει κατά σειρά από τη Νέα Δημοκρατία, τους «Φιλελεύθερους», το ΠΑΣΟΚ και τώρα ετοιμάζεται να προσθέσει στο βιογραφικό του και την ....«Δράση».

Ο κ. Κοντογιαννόπουλος υστερεί κατά τι , αφού έχει περάσει μόνο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εξακολουθεί να έχει… φιλοδοξίες μέσω της...«Δράσης». Τέσσερα- τρία υπέρ του κ. Μάνου.


Ο τρίτος της… παρέας, ο επιχειρηματίας Γ. Μπουτάρης, προσπαθεί απεγνωσμένα την τελευταία δεκαετία να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά τώρα κάνει πιο μεγαλεπήβολα σχέδια.
Και οι τρεις έχουν μηδαμινή απήχηση στην ελληνική κοινωνία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έχουν αποδοκιμαστεί σκληρά, όπως συνέβη το 1996...

«Τι» ; Σύμφωνα με την διακήρυξη τους ...ευαγγελίζονται αλήθειες, προοπτικές και δημιουργίες. Αναγνωρίζουν ότι ένα καλύτερο μέλλον είναι συνδεδεμένο με μεταρρυθμίσεις.
Σύνθημα τους τα .... τρία «Π». Περιβάλλον, Πολιτισμός, Παιδεία.Όλως τυχαίως η θητεία τους στην πολιτική σκηνή ,(καθώς τους δόθηκαν οι ευκαιρίες στους αντίστοιχους τομείς) έχει χαρακτηριστεί από παταγώδη αποτυχία .Η θητεία τους ξυπνάει «κακές μνήμες» στους Έλληνες.

�α έγγ�α�ά μο�-�θαν- 024.jpg

Κρατούν το δόρυ τους σαν σύγχρονοι «Δον Κιχώτες» κυνηγώντας όχι ανεμόμυλους αλλά τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ο οποιοσδήποτε έλλογος πολίτης όταν ακούει ότι βασική αρχή τους είναι να έρθουν σε ρήξη με τα γρανάζια και τις πολιτικές του στείρου εγκλωβισμού στο σύστημα.
Μα γρανάζια και μάλιστα ... λιπαινόμενα δεν υπήρξαν επί σειρά ετών και οι ίδιοι;


«Γιατί»; Σύμφωνα με την γλώσσα του ...άσπρου κολάρου, θα είναι κόμμα-καταλύτης για την πραγματοποίηση του αυτονόητα «σωστού».Για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, το νέο αυτό κόμμα θα πρέπει να διαθέτει έναν κρίσιμο μοχλό.
Αυτός ο μοχλός δεν μπορεί παρά να είναι η συμπλήρωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του πρώτου κόμματος, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή.


Σύμφωνα
όμως με την γλώσσα της ....αλήθειας , το κόμμα αυτό δημιουργείται εξ ολοκλήρου από «νταβατζή» του Μεσαίου χώρου, που μετά την έντονη προσπάθεια του να καθιερώσει στην συνείδηση μας ένα κόμμα που δεν ξέρουμε ακόμα τις θέσεις τους ή και από ποιους αποτελείται και το οποίο παρουσιάζει ότι απολαμβάνει την προτίμηση του 3-5% των Ελλήνων ψηφοφόρων (εδώ), μετά την αναίσχυντη προσπάθεια του να παρουσιάσει γκάλοπ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπανδρέου είναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός,πράγμα για το οποίο ως ....σύγχρονος μάντης σας είχα αποκαλύψει ένα μήνα ΠΡΙΝ αυτό πραγματοποιηθεί , ξεντροπιάζοντάς τους (εδώ), επιχειρεί μια «άλωση» δυσαρεστημένων του μεσαίου χώρου , προσβλέποντας στην «ιταλοποίηση» του πολιτικού μας συστήματος.

Προς τούτο δουλεύουν πυρετωδώς και τα ΜΜΕ που διαθέτει. Με απλά λόγια , ο εν λόγω «νταβατζής» του Μεσαίου χώρου, αφού έμεινε δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή , η οποία δεν υπέκυψε στις πιέσεις του , προσπαθεί να γίνει ο βασικός ρυθμιστής του συστήματος μέσω των μικρών κομμάτων-πατερίτσες στο πρώτο κόμμα, και να κάνει το colpo grosso στους υπολοίπους νταβατζήδες που προετοιμάζουν και ορέγονται το επόμενο πολιτικό σκηνικό.

«Χρηματοδοτική πηγή»; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Άλλωστε νομίζω ότι έχω
ήδη απαντήσει.

[ellinofreneia.JPG]

ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ http://amantomatimou.wordpress.com/

Επιτέλους! Η Ελλάδα σώθηκε! Η πολιτική ζωή αποκτά νέο νόημα και ο Έλληνας νέες ελπίδες για το μέλλον του!

Ανακοινώθηκε το νέο πολιτικό σχήμα με τον όνομα “Δράση”. Την ιδρυτική πράξη ανακοίνωσαν οι φερέλπιδες προσωπικότητες:

Στέφανος Μάνος, ετών 70: Διεκδικεί επάξια θέση στο βιβλίο Γκίνες για το ρεκόρ ίδρυσης Κομμάτων. Μέχρι και ο Δημοσθένης Βεργής έχει ιδρύσει λιγότερα.

Βασίλειος Κοντογιαννόπουλος, ετών 67: Πολιτικός με μπλε, πράσινους, πορτοκαλί (και ότι άλλο χρώμα προαιρείσθαι) κόκκους. Από χθες μπήκε κι αυτός στο Πάνθεον των βουλευτών της κατηγορίας “ΌπουΒρωΚαρέκλα” ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Δαμανάκη στις αλλαξο-κομματιές.

Ι. Μπουτάρης, ετών 67: Σίγουρα θα μείνει στη μνήμη μας για τα εύγευστα κρασιά. Όσο για τις πολιτικές του ικανότητες, μόνο μεθυσμένος μπορεί κάποιος να τις εκτιμήσει. Χικ!

Θ. Βερέμης, ετών 66: Είδε φως και μπήκε. Κρίμα, γιατί κάποτε ως καθηγητής είχε ιδέες. Μόνο που πέρασαν 20 χρόνια από τότε…. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΤΛ

Νίκος Δήμου, ετών 74: Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο άνθρωπος-Δομή, ο άνθρωπος τον οποίον ο Θεός του Σύμπαντος προίκισε με την Απόλυτη Γνώση για αυτοκίνητα, υπολογιστές, διαφήμιση, φιλοσοφία, λογοτεχνία, ποίηση, τηλεόραση, φωτογραφία, ραδιόφωνο, κινηματογράφο, blogging, τώρα επιτέλους ΚΑΙ στην πολιτική! Του λείπει ακόμα να ασχοληθεί με την αστρολογία, τη μαγειρική και το πλέξιμο για να κατακτήσει τον τίτλο του “Παμμέγιστου Συμπαντικού Ξερόλα”. Είναι βέβαιο ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, η ανθρωπότητα θα κατασκευάσει ένα μεγαλύτερο CERN, που θα εκτείνεται από το Βλαδιβοστόκ έως την Παταγωνία και θα επιταχύνει μικροσωματίδια όπως το Ξερολίνιο και το Μαλακόνιο, μπας και μπορέσει να ανακαλύψει το πραγματικό εύρος της Γνώσης του.


ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ? ΕΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: