18 Μαρ 2009

VIVARTIA ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερους παραγωγούς θίγει η απόφαση της «Vivartia» να αποχωρήσει από τη ζώνη γάλακτος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μετά τους 50 παραγωγούς του Έβρου, άλλοι περίπου 200 στη Φλώρινα έλαβαν επιστολή από την εταιρία, με την οποία τους ενημερώνει ότι από 1/5/2009 δεν θα αγοράζει το παραγόμενο γάλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κτηνοτρόφων της περιοχής, Αντώνη Σαρρή.

Όπως κατήγγειλε, είναι συνήθης πρακτική των μελών του καρτέλ γάλακτος να αφήνουν εναλλάξ γεωγραφικές περιοχές, ώστε στη θέση τους να πάει άλλη γαλακτοβιομηχανία, που θα αγοράζει πλέον το γάλα πολύ φθηνότερα, εκμεταλλευόμενη την απόγνωση των παραγωγών. Κατά τον ίδιο, από 0,43-0,45 ευρώ/κιλό πέρυσι, η Vivartia δίνει φέτος στους παραγωγούς τιμές 0,27-0,35. «Αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα, οι κτηνοτρόφοι θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, με πιθανό αποκλεισμό του τελωνείου Νίκης», είπε ο κ. Σαρρής.

Κύμα πωλήσεων κοπαδιών αιγοπροβάτων, από παραγωγούς που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν πλέον να τα συντηρούν, βλέπει ο πρόεδρος κτηνοτρόφων Ημαθίας, Στέργιος Κίτσιος, σύμφωνα με τον οποίο παρά τις χαμηλότερες τιμές των ζωοτροφών φέτος, ο κλάδος δεν μπορεί ακόμη να «σηκώσει κεφάλι» από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις (+130%) του 2008.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ .
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΑΝ Η VIVARTIA ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ VIVARTIA

ΚΑΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ VIVARTIA/ΠΡΩΗΝ ΔΕΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: