12 Μαΐ 2009

ΟΙ ΡΑΜΠΟ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

http://lh5.ggpht.com/mementum.vivere/SImdQy4wjBI/AAAAAAAAFRo/9A2M9sSvkpI/blood_spatter.jpg

ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ nonews-news.blogspot.com ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚ :

Οι αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρομοκράτες, και το' βαλαν στα πόδια...
Την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. διαρρέει πληροφορίες ότι εξαρθρώνει τον Ε.Α. η τρομοκρατική οργάνωση δηλώνει το ηχηρό παρόν της.
Τέσσερα τουλάχιστον μέλη του Επαναστατικού Αγώνα τη νύχτα ανατίναξαν με μεγάλες ποσότητες δυναμίτιδας την είσοδο καταστήματος της Eurobank, στην λεωφόρο Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη.
Λίγο πριν, άνδρες περιπολικού της Αστυνομίας θεώρησαν ύποπτα δυο άτομα με κράνη, πλησίασαν να τα ελέγξουν αλλά μόλις τους είδαν να βγάζουν τα πιστόλια τους , πήραν δρόμο. Στην περιοχή σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πρέπει να υπήρχαν άλλα δυο άτομα. Μετά το επεισόδιο με το περιπολικό εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτες.
Η ΕΛ.ΑΣ. πάλι "ακούμπησε" τους τρομοκράτες", αλλά δεν τους συνέλαβε...


ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ...

ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ? 3 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ 4 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ? ΘΑ ΒΓΑΖΑΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ" ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ (ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ) ? ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ? ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ? ΕΚΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.

ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ 2 ΚΑΙ ΙΣΩΣ 3 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ .... ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ , ΤΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ .... ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ" ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ "ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ" , ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.


ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΛ-ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ???

[αλ+καιντα.jpg]


Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε στο Μπάρι δύο άτομα που θεωρούνται μέλη της Αλ Κάιντα και κατηγορούνται ότι ανήκουν σε τρομοκρατικό πυρήνα που προετοίμαζε επιθέσεις στη Γαλλία και τη Βρετανία, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.


Οι δύο άντρες είχαν συλληφθεί ξανά το 2008 στο Μπάρι, προερχόμενοι από την Ελλάδα, όταν στο τροχόσπιτό τους εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες, μετέδωσε το Ansa, ενώ τώρα παραμένει άγνωστο το δρομολόγιο που ακολούθησαν.


Πρόκειται για τον 63χρονο ιμάμη Μπασάμ Αγιάσι συριακής καταγωγής που έχει αποκτήσει την γαλλική υπηκοότητα και τον Γάλλο Ραφαέλ Ζεντρόν (φωτογρ.), 34 χρόνων οι οποίοι είχαν στη κατοχή τους «όπλα και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών» και είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο με στόχο την στράτευση και την εκπαίδευση ατόμων «έτοιμων να πολεμήσουν ή να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν».

Οι δύο συλληφθέντες «σχεδίαζαν και οργάνωναν τρομοκρατικές επιθέσεις και αντάρτικες ενέργειες»σύμφωνα με τις κατηγορίες που διατύπωσαν εναντίον τους δύο ιταλοί δικαστές ενώ ένας από τους στόχος των επιθέσεων που σχεδίαζαν ήταν το αεροδρόμιο του Παρισίου Σαρλ ντε Γκολ.

ΠΗΓΗ

ΔΕΣΦΑ - Γκάζπρομ υπέγραψαν για τον αγωγό Σάουθ Στριμ

Επήλθε συμφωνία μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της ρωσικής Γκάζπρομ, για την ίδρυση της μεικτής εταιρείας που θα κατασκευάσει και θα διαχειρίζεται τον τμήμα του αγωγού Σάουθ Στριμ, το οποίο θα διέρχεται από το ελληνικό έδαφος.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, πρόκειται να συναντηθεί αύριο με το Ρώσο πρέσβη, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της υπογραφής, ενώ η υπογραφή αναμένεται να γίνει στη Μόσχα, την Παρασκευή.

Η συμφωνία με το ΔΕΣΦΑ ακολουθεί αντίστοιχες με τη Σερβία και την Ουγγαρία, χώρες από όπου θα διέλθει ο βόρειος κλάδος του αγωγού. Από την Ελλάδα, ως γνωστόν, θα διέλθει ο νότιος κλάδος, ο οποίος θα καταλήξει υποθαλασσίως στην Ιταλία, με δυναμικότητα περίπου 10 δισ. κυβικών ετησίως.

Σημαντικό σκέλος του έργου αφορά στο τμήμα του στη Βουλγαρία, όπου θα καταλήγει ο αγωγός μετά τη διέλευσή του από το βυθό της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου στη συνέχεια να διακλαδωθεί προς Σερβία και Ελλάδα.

Η συμφωνία ωστόσο της Γκαζπρόμ με την αντίστοιχη Βουλγαρική καθυστερεί, λόγω διαφωνιών των δύο εταιρειών για τη χρήση του δικτύου. Επίκειται δε η υπογραφή της, μετά από συνομιλίες του Βούλγαρου πρωθυπουργού Στάνισεφ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα και τη συμφωνία να κατασκευαστεί ξεχωριστό δίκτυο για τη διέλευση τράνζιτ του αγωγού.

ΠΗΓΗ

Συλλαλητήριο από μετανάστες και αντιρατιστικές οργανώσεις στα Προπύλαια .... ΞΑΝΑ

http://syriza-vyrona.pblogs.gr/files/f/193790-untitled.bmp

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ "ΝΕΑ" :

Συγκέντρωση στις 19:00 στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών διοργανώνουν μετανάστες και αντιρατσιστικές οργανώσεις, που διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις εις βάρος τους.

Κεντρικό σύνθημα τους είναι: «Ζούμε εδώ, δουλεύουμε σκληρά, θέλουμε χαρτιά, αξιοπρέπεια, ίσα δικαιώματα».

Δεκάδες σύλλογοι μεταναστών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Φτάνει πια με το κυνηγητό, τις απελάσεις, το ξύλο και τις δολοφονίες μεταναστών, τις επιθέσεις εναντίον μας από φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες.

»Παράνομους μα κάνει ο νόμος που αρνείται άδεις παραμονής στους μετανάστες εδώ και τέσσερα χρόνια. Λαθραίους μας κάνει το ελληνικό κράτος που μας παίρνει πίσω τα χαρτιά, ακόμα κι αν ήρθαμε εδώ πριν από το 2005.

»Είμαστε εργαζόμενοι με μικρά παιδιά, που φύγαμε από τις πατρίδες μας λόγω φτώχειας, πολέμων, εμφυλίων ή δικτατορίας. Ήρθαμε στην Ευρώπη παράνομα, αφού δεν είχαμε καμία νόμιμη δυνατότητα. Ζητάμε τα αυτονόητα: να νομιμοποιήσουμε την παραμονή μας, να έχουμε ασφάλιση, πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως κάθε κάτοικος της Ελλάδας και της ΕΕ.

»Η συνεχιζόμενη ομηρία μας δεν πλήττει μόνο εμάς. Υπονομεύει τα εργασιακά δικαιώματα κάθε ντόπιου εργαζόμενου, ενισχύει τις ακραίες ρατσιστικές φωνές και πρακτικές».

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/2/0/1/21201/immmmigrants.jpg

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΗ" ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ :


1. ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ? ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ... Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ , ΜΜΕ , ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ , ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ "ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ".

2. ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ... ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΑΣ ? ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΕΥΡΩ ? ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ? ΤΗΝ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ? ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ? ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΑΙΤΩΝ ? ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ?

3. ΕΙΣΑΣΤΕ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΕΔΩ .... ΗΡΘΑΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΖΕΙΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ.

4. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΑΣ ? ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΡΓΑΝΑ Ή ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΑΣ ? ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΥΣ ΣΑΣ Ή ΕΣΕΙΣ ? ΕΜΕΙΣ ΣΦΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ Ή ΕΣΕΙΣ ? ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΣΑΣ Ή ΕΣΕΙΣ ? ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ Ή ΕΣΕΙΣ ? ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

5. ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ? ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΩΡΑ ? ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΓΙΖΟΣΑΣΤΑΝ ? ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΤΕ ?

6. ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ..... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ , ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ.

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ..... ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ.

Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί «δεν έχουν όραμα», λέει ο Γκιούλ


Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας «δεν έχουν όραμα» όσον αφορά το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, αναφερόμενος στην αντίθεση που εξέφρασαν οι δύο ηγέτες στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Οι πολιτικοί έρχονται και φεύγουν [...] Μπορεί να λένε πράγματα για διάφορους λόγους και ίσως επειδή δεν έχουν όραμα. Όμως δεν δίνουμε σημασία», δήλωσε ο Αμπ.Γκιούλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, ο οποίος επισκέπτεται την Αγκυρα.

Ο Γκιούλ αντέδρασε με τον τρόπο αυτό στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριους Ανγκελα Μέρκελ, η οποία επανέλαβε στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Βερολίνο για τις Ευρωεκλογές, παρουσία του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, την αντίθεσή της στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Η Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε πως είναι έτοιμη για μια προνομιακή σύμπραξη με την Τουρκία, όμως αρνείται να γίνει η χώρα αυτή πλήρες μέλος της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sontag, επανέλαβε και εκείνος την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. «Ας πάψουμε να δίνουμε μάταιες υποσχέσεις στην Τουρκία και ας μελετήσουμε μαζί της τη δημιουργία ενός μεγάλου οικονομικού και ανθρώπινου κοινού χώρου, τον οποίο θα μπορούσαμε να προτείνουμε και στη Ρωσία», δήλωσε ο Σαρκοζί.

Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ υπογράμμισε πως η χώρα του θα συνεχίσει στην οδό των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για να ενταχθεί μια μέρα στην ΕΕ.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος υποστήριξε τη θέση της Αγκυρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τουρκικής ένταξης για την περιφερειακή ασφάλεια.

«Η ΕΕ έχει ανάγκη την Τουρκία», τόνισε.

ΠΗΓΗ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ , ΟΠΩΣ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.

ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΓΚΙΟΥΛ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ .... ΜΑΛΙΣΤΑ , ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ , ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ... ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΧΩΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ .... ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΒΑΛΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ , ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΗΣ "ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ".

ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΩΣ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΣΕΧΟΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ "ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ" , ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΦΙΛΙΚΕΣ' ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ "ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΑ" ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΟΥΝ. ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ.

ΕΛΛΑΣ (ΟΧΙ) ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ" ΣΤΟ ANTINEWS. ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ :

Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Ελλάδα, τέθηκε το παρακάτω ερώτηµα που έπρεπε να απαντήσουν γραπτώς
οι ερωτηθέντες:

“ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜEΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?”

- 21% AΠΑΝΤΗΣΕ : NAI
- 17% ΑΠΑΝΤΗΣΕ : OXI
- 62% ΑΠΑΝΤΗΣΕ : عهد الأمن العالمي بواشنط

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ :


«Χέρι χέρι» SIEMENS - MAN


Μπορεί τα τρόλεϊ να αποτελούν την αιχμή του δόρατος λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, σε ό,τι αφορά τις προμήθειες που έπαιρνε η ΜΑΝ επί ελληνικού εδάφους, δεν συνιστούσαν όμως το μοναδικό πεδίο επιχειρηματικού ενδιαφέροντος των Γερμανών στη χώρα μας.

Αντιθέτως, όπως έγραψε και χθες ο ΕΤ, δουλειές και μάλιστα καλές, είχαν εξασφαλίσει και στον Ελληνικό Στρατό, από κοινού πάντα με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), με την οποία διατηρούσαν στενή σχέση από την εποχή της Steyer.


Μάλιστα, σε μια τουλάχιστον περίπτωση, αυτή του προγράμματος «Ερμής», συναντάται κι ένας τρίτος εταίρος, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας: Η Siemens…


Φως σε αυτή τη διάσταση έριξε πρώτη η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», η οποία σε δημοσίευμά της, της 9ης Μαΐου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε συνάψει στο διάστημα 2000-2003 διάφορα συμβόλαια με τη ΜΑΝ, συνολικού ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπήρξε, επίσης, συνεργασία Siemens και MAN για το λογαριασμό του Ελληνικού Στρατού μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος “Ερμής”».
Τι συνέβη: Στις 9 Μαρτίου του 2000, επί υπουργίας Aκη Τσοχατζόπουλου, η θυγατρική εταιρία ΕΑΒ-Siemens υπέγραψε τρεις συμβάσεις με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), συνολικού ύψους 83 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή 335 οχημάτων για τις ανάγκες του συστήματος επικοινωνιών «Ερμής».

Η πρώτη αφορούσε την κατασκευή 28 οχημάτων Steyr (η Steyr είχε εξαγορασθεί από τη ΜΑΝ), με τύπο 26S32 6Χ6 για τη μεταφορά κλωβών του συστήματος «Ερμής».
Οι άλλες δύο συμβάσεις αφορούσαν στην κατασκευή 111 οχημάτων Unimog και 225 οχημάτων
Μερσεντές.

Η βασική σύμβαση του συστήματος «Ερμής», στην οποία υπήρξε και συνεργασία Siemens-Steyr (MAN), που υπεγράφη στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999, χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο όχι μόνο γιατί ο αρχικός προϋπολογισμός των 170 εκατομμυρίων ευρώ εκτινάχθηκε στα ... 230 εκατομμύρια ευρώ, αλλά γιατί το σύστημα ποτέ δεν παραδόθηκε ολοκληρωμένο στις Ενοπλες Δυνάμεις και δεν λειτούργησε.


Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές, ο επίσης υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Γιάννος Παπαντωνίου επί ΠΑΣΟΚ είχε υποστηρίξει ότι «δεν υπήρξε καμία συμβατική σχέση μεταξύ ΥΕΘΑ και της εταιρίας ΜΑΝ το 2002-2003, οι σχετικές συμβάσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορούσε επέκταση προηγούμενης σύμβασης μετά από αίτημα του ΓΕΣ για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών, είχαν συναφθεί με την ΕΛΒΟ και η ΕΛΒΟ δεν ανήκε στο χώρο άσκησης εποπτείας του ΥΕΘΑ και τελούσε υπό ιδιωτικό μάνατζμεντ».


Πράγματι, η εταιρία τον Αύγουστο του 2000 είχε περιέλθει στο μάνατζμεντ του ομίλου Μυτιληναίου, ο οποίος είχε εξαγοράσει και το 43% των μετοχών της.
Το υπόλοιπο ποσοστό, όμως,(57%), εξακολουθούσε να βρίσκεται στην κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου.
Γεγονός το οποίο, ασφαλώς, τελούσε εν γνώσει όλων όσοι κατά καιρούς έδιναν παραγγελίες στην εταιρία, αλλά και τυχόν συνεργατών της.


Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα τρόλεϊ, τα οποία προμηθεύτηκαν τελικώς τα ΗΛΠΑΠ μέσω των επίμαχων διαγωνισμών, είχαν κι ένα άλλο τεχνικό ελάττωμα (τουλάχιστον κάποια από αυτά).
Συγκεκριμένα, παρατηρείτο πρόβλημα στην αυτοκίνησή τους. Δηλαδή, στη δυνατότητα να κυκλοφορούν χωρίς ρεύμα. Αλλά και το γεγονός αυτό στην πραγματικότητα ποτέ δεν διερευνήθηκε σε βάθος, καθώς κάποιες δικαστικές κινήσεις που έγιναν ....δεν κατέληξαν πουθενά.

Όπως λέγεται, η δικαστική έρευνα ....σκόνταφτε πάντα πάνω στην απροθυμία ορισμένων να δώσουν περαιτέρω στοιχεία, προκειμένου να διακριβωθούν οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος…


Τέλος, χθες έγινε γνωστό από τη Γερμανία ότι ξεπερνούν τους 100 οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο ΜΑΝ. Πληροφορίες από το Μόναχο αναφέρουν ότι οι προμήθειες για το εξωτερικό προωθούνταν μέσω ταχυδρομικών θυρίδων που ανήκαν σε εταιρίες-«βιτρίνα» σε εξωτικά μέρη.

Να σημειωθεί ότι χθες ο κ. Βερελής έκανε υπόμνημα στην Εισαγγελία Αθηνών με το οποίο γνωστοποιεί ότι έχει ορίσει
νομικό εκπρόσωπο στη Γερμανία.

ΠΗΓΗ

ΕΠΙΣΗΣ ....

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhY35fW-4oIYrMBy5dCvOi5PgwctLVx9pkOTTLxl4lcS2xm45RvFnlNksX3rnkbju_4a3tdLn5hQGc03WdDmft7F5S1jgJWBzapQNkl6xlGx9WO6SZ2J0-rg11N6Tg6jzzOvl-E4gnzTw0/s320/111111111111111111111.bmp

Ελλιπείς τεχνικές προδιαγραφές παρουσιάζουν σύμφωνα με έμπειρους εργαζόμενους των ΗΛΠΑΠ τα 140 τρόλεϊ της επίμαχης σύμβαση του 2002 μεταξύ των ΗΛΠΑΠ, της ΕΛΒΟ και της θυγατρικής εταιρίας της ΜΑΝ, ΝΕΟΠΛΑΝ.

Όπως υποστηρίζουν στο ΣΚΑΪ, και τα 140 οχήματα που παραδόθηκαν με την επίμαχη σύμβαση του 2002 κατασκευάστηκαν πάνω στο σασί του πούλμαν STARLINER της Νεοπλάν, με αποτέλεσμα να έχουν αρνητικές προδιαγραφές εξυπηρέτησης. Σύμφωνα πάντα με κάποιους εργαζόμενους, η κατασκευή τρόλεϊ πάνω στο σασί πούλμαν οδήγησε αναπόφευκτα σε κακοτεχνίες, με πολλές από αυτές να είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, όπως για παράδειγμα ο στενός διάδρομος, ή οι πρόχειρες συγκολλήσεις στις θύρες.

Επιπλέον, οι τεχνικοί των ΗΛΠΑΠ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη ανταλλακτικών, κάτι που είχε οδηγήσει αρχικά στην απόρριψη της προσφοράς που είχε καταθέσει η κοινοπραξία ΝΕΟΠΛΑΝ – ΕΛΒΟ και την υπογραφή αργότερα με απόφαση της Διακομματικής.

Τέλος, προβλήματα παρουσιάζουν και ακόμη 224 τρόλεϊ της ΝΕΟΠΛΑΝ και της Βελγικής εταιρείας Van Hoοl που παραδόθηκαν την περίοδο 1999-2000.

Για το θέμα του διαγωνισμού είχε υπάρξει παρέμβαση το 2004 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία το 2005 τον είχε χαρακτηρίσει ως "κατάφορη παραβίαση του κοινοτικού δικαίου".

Ο αρμόδιος επίτροπος, μάλιστα, σε πολυσέλιδη έκθεση που είχε αποστείλει στο υπουργείο Εξωτερικών τον Ιούλιο του 2005 ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι μεθοδεύσεις στο διαγωνισμό των τρόλεϊ "παραβίασαν τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων".

ΠΗΓΗ

Από σχολείο δημοκρατίας σε κυκλωματικό διαφθορείο


_________________________________________________________________________________________
Οι φοιτητικές εκλογές πέρασαν από τέσσερις φάσεις

Το 1972-73 ήταν αίτημα εκδημοκρατισμού των Πανεπιστημίων, για να χαλαρώσει η πίεση που ασκούσε τότε στην ακαδημαϊκή κοινότητα το Σπουδαστικό τμήμα της Ασφάλειας. Και όσοι υπέγραφαν για εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους καλούνταν στην Ασφάλεια και δέρνονταν ανηλεώς.

Στην περίοδο 1974-78, οι φοιτητικές εκλογές αποτελούσαν μηχανισμό αποχουντοποίησης και εκδημοκρατισμού των Πανεπιστημίων.

Στην περίοδο 1979 - 1981, άρχισε να υπάρχει μια σοβαρή διαφοροποίηση: Οι κομματικές παρατάξεις της ευρύτερης Αριστεράς προσπαθούσαν να ενισχύσουν τη θέση τους και να αυξήσουν την επιρροή τους στα Πανεπιστήμια εν όψει των βουλευτικών εκλογών που θα σηματοδοτούσαν την «πολιτική αλλαγή». Ενώ οι εξωκοινοβουλευτικές αριστερές συσπειρώσεις προσπαθούσαν να αποβάλλουν τον ασφυκτικό έλεγχο της κομματικής Αριστεράς, αλλά και να απορρίψουν τις συντηρητικές ρυθμίσεις της τότε κυβέρνησης (Νόμος 815 κλπ.)

Μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή των φοιτητών στη διοίκηση, άλλαξε τα πάντα: Μέχρι τότε είχαμε κομματικοποίηση του φοιτητικού κινήματος. Από το 1982 και μετά έχουμε πλέον κομματικοποίηση ολόκληρου του Πανεπιστήμιου. Κι αυτό υπήρξε η αρχή του τέλους (για το ελληνικό Πανεπιστήμιο).

Πέρα από τις δυνάμεις που συμμετείχαν στο κύκλωμα της συνδιοίκησης - και της οργιώδους συνδιαλλαγής - αναπτύχθηκε και μια εξω-θεσμική αντιπολίτευση που σύντομα ξεπέρασε τα όρια της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κι εξελίχθηκε σε ένα συνονθύλευμα αντί-εξουσιαστικών, αναρχικών συσπειρώσεων.

Αυτό ήταν το τέλος του Ελληνικού Πανεπιστήμιου. Οι παρατάξεις της «συνδιοίκησης» το διέφθειραν συνεχώς και οι «αντι-εξουσιαστές» το κατέστρεφαν συστηματικά.

Τώρα πλέον έχει χαθεί ο έλεγχος ακόμα κι από τα κόμματα. Τα πάντα ελέγχονται από «αυτοφυή κυκλώματα» που επεκτείνονται, συγκρούονται, νέμονται δημόσιους (η κοινοτικούς πόρους) και τρομοκρατούν τους πάντες. Καθηγητές κακοποιούνται κάθε τόσο. Φοιτητικές συμμορίες συμπλέκονται καθημερινά. Κονδύλια διασπαθίζονται. Για να μη μιλήσουμε για «εκλογές διδασκόντων». Αξίζει να ερευνηθεί κάποτε πόσοι καθηγητές Ανωτάτων Σχολών έχουν σχέσεις συγγένειας (ή άλλες πιο… «πικάντικες» σχέσεις) μεταξύ τους.

Τα Πανεπιστήμια κατά κανόνα είναι κλειστά, ή είναι κατειλημμένα και ενίοτε καίγονται…

Κάποτε οι φοιτητικές εκλογές ήταν σχολείο δημοκρατίας. Κι όποιος συμμετείχε έπαιρνε μέγα κόστος και ρίσκο.

Αργότερα έγιναν προθάλαμος κομματικής σταδιοδρομίας. Κι όσοι συμμετείχαν έδρεπαν μέγιστα και άκοπα οφέλη.

Σήμερα είναι συντεχνιακός παραλογισμός και κυκλωματικό διαφθορείο. Πολλοί από τους νεαρούς που συμμετέχουν ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά πολύ σύντομα είτε διαφθείρονται είτε εξεγείρονται. Πολλοί απ’ αυτούς που διαφθείρονται δεν το καταλαβαίνουν καν. Και πολλοί απ’ αυτούς που εξεγείρονται δεν καταλαβαίνουν γιατί. Κι έναντι τίνος…

Χρύσανθος Λαζαρίδης

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΒΕΛΑΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

http://www.turkishworld.multiservers.com/equipment_1/T-155%20Firtina.JPG

H Άγκυρα φαίνεται πως προχωράει στην αποφασιστική ενίσχυση των επιθετικών της δυνάμεων σε όλη την γραμμή αντιπαράταξης με τον ελληνισμό. Πιστή στο «δόγμα Νταβούτογλου» για την πρόωθηση της «πολιτικής μηδενικών προβλημάτων» με όλους πλην της Ελλάδας, η Άγκυρα προχωράει στην απόκτηση ελικοπτεροφόρου/(ων) ενώ προωθεί το σύνολο των πλέον σύγχρονων χερσαίων επιθετικών της συστημάτων στον Έβρο!


http://www.turkishworld.multiservers.com/equipment_1/leopard-2a4-pic1.jpg

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr αυτή την στιγμή έχει ολοκληρωθεί η προώθηση των LEOPARD2A4, των Μ60Τ (της έκδοσης Sabra III), καθώς και των επιχειρησιακών αυτοκινούμενων οβιδοβόλων Firtina T155 στον Έβρο. Με λίγα λόγια, περί τα 298 LEOPARD2A4, περί τα 170 Μ60Τ και περί τα 144 Τ155, για την ώρα, βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στην γραμμή αντιπαράταξης στο «Ποτάμι» με άμεσο στόχο να... ενισχύσουν την «πολιτική μηδενικών προβλημάτων» με την χώρα μας.

http://www.turkishworld.multiservers.com/equipment_1/Sabra%203.jpg

Επιπροσθέτως, η Άγκυρα φαίνεται πως μετέβαλε προς τα πάνω τις προδιαγραφές για το LPD (Landing Platform Dock) το οποίο σχεδιαζει να αποκτήσει στο άμεσο μέλλον...
Είναι σαφές πως η Τουρκία μετά την άσκηση EGEMEN 2009, εξήγαγε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με την χρήση μεγάλων σκαφών αμφίβιων επιχειρήσεων στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα , μετά την στενη συνεργασία με σκάφη LPD, για παράδειγμα της κλάσης Rotterdam, αλλά και με ελικοπτεροφόρα του βρετανικού Ναυτικού, διαπίστωσε πως τα ελικοπτεροφόρα είναι πιο... βολικά για τις απαιτήσεις και τους επιχειρησιακούς της στόχους.

Έτσι, ενώ η αρχική απαίτηση ήταν για την προμήθεια ενός σκάφους της τάξης των 14.000 τόνων με μεταφορική ικανότητα 2+2 ελικοπτέρων, οι προδιαγραφές πλέον προβλέπουν την απόκτηση μίας πλατφόρμας των 20.000 τόνων με την δυνατότητα εξυπηρέτησης 4 + 4 ελικοπτέρων!
Είναι λοιπόν σαφές πως δεν μιλάμε πλέον για σκάφος «δεξαμενή» του τύπου των ολλανδικών Rotterdam ή των ισπανικών Galicia, αλλά η Άγκυρα ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να αποκτήσει ελικοπτεροφόρο της ταξης του κορεατικού Dokdo ή του ιταλικού σχεδίου της Fincantieri. Εκτιμάται δε πως, αργά ή γρήγορα, το Ναυτικό της Τουρκίας δεν πρόκειται να μείνει στο ένα σκάφος αλλά η απόκτηση τουλάχιστον δύο θα του επιτρέψει να διαθέτει πάντα ένα σε υπηρεσία ενώ το δεύτερο θα βρίσκεται στην δεξαμενή συντήρησης.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/00/ROKS_Dokdo_1.jpg/800px-ROKS_Dokdo_1.jpg

Η πιθανότητα απόκτησης ελικοπτεροφόρου από την Άγκυρα θα πρέπει να εξεταστεί πλέον σοβαρά από την χώρα μας διότι το σκάφος αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την ισορροπία δυνάμεων στο... Κουρδιστάν. Εκτός της επίδειξης σημαίας και της υπερατλαντικής προβολής ισχύος, η ανατολική Μεσόγειος (βλέπε Κύπρος) και, υπό προυποθέσεις, το Αιγαίο πρόκειται να αποτελέσουν το κύριο θέατρο επιχειρήσεων των συγκεκριμένων σκαφών.

Είναι προφανές πως η Άγκυρα αναβαθμίζει δραματικά την επιθετική της ικανότητα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
H όλη λογική των κινήσεών της στον εξοπλιστικό τομέα (ανάπτυξη του ελικοπτερικού της στόλου, απόκτηση ελικοπτεροφόρου κ .λ.π.), στον επιχειρησιακό σχεδιασμό (καθημερινή συμπεριφορά στο Αιγαίο, υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και παραβιάσεις, ενίσχυση των δυνάμεων του Έβρου), αλλά και στον τομέα της Εξωτερικής πολιτικής (αμφισβήτηση ελληνικότητας του Αγαθονησίου αλλά και προσπάθεια «κλεισίματος» όλων των άλλων «ανοιχτών» μετώπων) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα πως οδηγούμαστε σε «θερμό» επεισόδιο με επίκεντρο ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.


ΠΗΓΗ

ΕΝΩ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΤΟΥ ΡΚΚ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΥΛΙΚΟ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΟΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΕΡΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ κ. ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΕΡΙ "ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ" ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.

ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ? ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΕΧΟΥΜΕ . ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΣΕΙΣ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΩΝ ,ΤΗΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ , ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ ΜΠΟΥΓΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ή ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΠΛΑ Ή ΤΟ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ Ή ... Ή .... Ή .... Ή ....

ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΓΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ? ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ , ΟΜΩΣ , ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ...

.... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ.

Και τουρκικό μάθημα συμπεριφοράς... ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ

[210109-thrakimap.jpg]

Την ύπαρξη συγκεκριμένης πρότασης προς την Ελλάδα για υιοθέτηση «κώδικα συμπεριφοράς» για τον... συντονισμό των αεροπορικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο, προβάλλει η ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σε κορυφαίους Ευρωπαίους συνομιλητές της, προκειμένου να απαλλαγεί από τις ευθύνες της για την ένταση στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα «σημεία θέσεων», τα οποία παρουσίασε στην ευρωπαϊκή τρόικα η ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών πριν από λίγες ημέρες (και τα οποία έχει στη διάθεσή του το «Εθνος της Κυριακής»), η Αγκυρα όχι μόνο δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει κινήσεις καλής θέλησης στο θέμα της μείωσης της έντασης, αλλά αντιθέτως εμφανίζει μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα για τα ελληνοτουρκικά, που διαταράσσεται από τις... «επικίνδυνες ασκήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο».

Στη συνάντηση που έγινε στις 20 Απριλίου στην Πράγα συμμετείχαν εκ μέρους της Τουρκίας ο υπουργός Εξωτερικών Α. Μπαμπατζάν και υπουργός - διαπραγματευτής με την ΕΕ κ. Ε. Μπαγκίς και εκ μέρους της ΕΕ οι υπουργοί Εξωτερικών της Τσεχίας και της Σουηδίας κ. Κ. Σβάρτσενμπεργκ και Κ. Μπιλτ και ο επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Ο. Ρεν.

Στις παρατηρήσεις και παρεμβάσεις του Τσέχου και Σουηδού υπουργού για την ανάγκη σχέσεων καλής γειτονίας και αποφυγής προκλητικών ενεργειών η τουρκική πλευρά εξέφρασε ικανοποίηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων παρά τον «αριθμό ανεπίλυτων ζητημάτων» και επεχείρησε να παραπληροφορήσει την τρόικα.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους συνομιλητές τους ότι η Τουρκία «έχει παρουσιάσει έναν κώδικα συμπεριφοράς (code of conduct), που στοχεύει στον συντονισμό των αεροπορικών δραστηριοτήτων και θα διασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων στον διεθνή εναέριο χώρο και αναμένει μια απάντηση από την Ελλάδα».

Οι κ. Μπαγκίς και Μπαμπατζάν δηλώσαν ακόμη ότι «οι πτήσεις υπεράνω του Αιγαίου έχουν ουσιαστικά... μειωθεί το 2008 και η Ελλάδα είναι αυτή που πραγματοποιεί επικίνδυνες ασκήσεις που μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες».

«Συνδιαχειρίστρια»
Με την αναφορά σε «κώδικα συμπεριφοράς» η τουρκική πλευρά επιχειρεί να εμφανιστεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως «συνδιαχειρίστρια» στο Αιγαίο, που όχι μόνο δεν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά συζητά με την ίδια την Αθήνα κώδικα συμπεριφοράς για τον συντονισμό των αεροπορικών δραστηριοτήτων και για την ασφάλεια του διεθνούς εναέριου χώρου (δικαιοδοσία που ανήκει στην ΥΠΑ σε όλο τον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου που συμπίπτει με το FIR Αθηνών).

Ο κ. Μπαγκίς αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, δηλώνοντας ότι για την επαναλειτουργία της υπάρχουν «νομικά εμπόδια», αλλά αναζητούνται λύσεις, ενώ επιχείρησε να ρίξει μερίδιο ευθύνης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, λέγοντας ότι «πρέπει να είναι και το ίδιο εποικοδομητικό...».

Πάντως, έπειτα από αρκετούς μήνες το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε δύο περιπτώσεις υποτιθέμενων παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου στις 5 Μαϊου στην Κεσσάνη από ελληνικά Α-7 και στις 7 Μαϊου από ελληνικό F-16 στην περιοχή του Εβρου.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΠΗΓΗ

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ? ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ή ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ? ΜΗΠΩΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΩΝ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ? ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ Ο ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ?

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΝΗΣΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΟΝΤΙΑ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΘΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ .... ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΜΑΣ.