12 Μαΐ 2009

Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί «δεν έχουν όραμα», λέει ο Γκιούλ


Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας «δεν έχουν όραμα» όσον αφορά το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, αναφερόμενος στην αντίθεση που εξέφρασαν οι δύο ηγέτες στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Οι πολιτικοί έρχονται και φεύγουν [...] Μπορεί να λένε πράγματα για διάφορους λόγους και ίσως επειδή δεν έχουν όραμα. Όμως δεν δίνουμε σημασία», δήλωσε ο Αμπ.Γκιούλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, ο οποίος επισκέπτεται την Αγκυρα.

Ο Γκιούλ αντέδρασε με τον τρόπο αυτό στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριους Ανγκελα Μέρκελ, η οποία επανέλαβε στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Βερολίνο για τις Ευρωεκλογές, παρουσία του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, την αντίθεσή της στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Η Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε πως είναι έτοιμη για μια προνομιακή σύμπραξη με την Τουρκία, όμως αρνείται να γίνει η χώρα αυτή πλήρες μέλος της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sontag, επανέλαβε και εκείνος την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. «Ας πάψουμε να δίνουμε μάταιες υποσχέσεις στην Τουρκία και ας μελετήσουμε μαζί της τη δημιουργία ενός μεγάλου οικονομικού και ανθρώπινου κοινού χώρου, τον οποίο θα μπορούσαμε να προτείνουμε και στη Ρωσία», δήλωσε ο Σαρκοζί.

Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ υπογράμμισε πως η χώρα του θα συνεχίσει στην οδό των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για να ενταχθεί μια μέρα στην ΕΕ.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος υποστήριξε τη θέση της Αγκυρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τουρκικής ένταξης για την περιφερειακή ασφάλεια.

«Η ΕΕ έχει ανάγκη την Τουρκία», τόνισε.

ΠΗΓΗ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ , ΟΠΩΣ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.

ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΓΚΙΟΥΛ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ .... ΜΑΛΙΣΤΑ , ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ , ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ... ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΧΩΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ .... ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΒΑΛΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ , ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΗΣ "ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ".

ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΩΣ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΣΕΧΟΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ "ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ" , ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΦΙΛΙΚΕΣ' ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ "ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΑ" ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΟΥΝ. ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: