11 Απρ 2009

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ INDYMEDIA .....

.... ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ" ΤΑ ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ

ΠΡΩΤΑ ΒΓΗΚΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ http://jungle-report.blogspot.com

ΜΕΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ INDYMEDIA


ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΗΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" ? ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ?



ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ CD ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕ ΔΩΡΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ελευθεροτυπία

Danny the Dog (Tzet Li, Mpomp X;oskinw)

CD με τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Καθημερινή

Νέα σειρά CD με ελληνικά τραγούδια περασμένων δεκαετιών.

Shakespeare in Love (Tz;ozef F;ainw, GkoyWineu P;altrooy)

Πρώτο Θέμα

Don’t move (Πινέλοπι Κρουζ)

Τρία αυτοκίνητα

CD με τραγούδια της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

Real News

CD με τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου

Ο Αστερίξ λεγεωνάριος μονομάχος (κιν. σχέδια)

Ένα αυτοκίνητο

1.000 ευρώ x 20

Βήμα

CD με τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου

Έθνος

The Passion of The Christ (Τζέιμς Καβίζιελ)

Λεύκωμα (Μοναστήρια της Ελλάδας)

Ελεύθερος Τύπος

Οδηγός Timeout (Κωνσταντινούπολη)

War (Τζετ Λι, Τζέισον Στάδαμ)

Νέα σειρά με επεισόδια Λούκι Λουκ (1ο DVD)

10.000 ευρώ x 5


http://www.antinews.gr/

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΑ ΔΩΡΑ (ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΛΑΔΗ) ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Τουρκικό διάβημα για την Ποντιακή Γενοκτονία


Η πλάκα με θέμα την Ποντιακή Γενοκτονία στο Μεταναστευτικό Μουσείο της Νότιας Αυστραλίας.

Η Τουρκία υπέβαλε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας προς την αυστραλιανή κυβέρνηση ισχυριζόμενη ότι ένας Εργατικός πολιτειακός υπουργός "εκμεταλλεύεται κατά τρόπο απαράδεκτο τα όσα έγιναν στο Πόντο στην περίοδο 1915-22 προκειμένου να κερδίσει ψήφους για την Εργατική παράταξη".

Ο Τούρκος πρέσβης στην Καμπέρα, Μουράτ Ερσάβι, επισκέφθηκε τον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών, Στίφεν Σμιθ, και διαμαρτυρήθηκε για "δυσφήμιση" της χώρας του.

Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τον Τούρκο πρέσβη, φέρεται να δήλωσε ότι "θα εξετάσει το όλο θέμα". Ο Τούρκος πρέσβης θα συνοδεύει τον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών σε εκδήλωση που θα γίνει σε ένα δεκαπενθήμερο στην Καλλίπολη με την ευκαιρία της επετείου της σφαγής των Anzac's το 1915 από τις δυνάμεις του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο κ. Ερσάβι δήλωσε ότι έχει λάβει χιλιάδες επιστολές από Τούρκους της Αυστραλίας που διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του υπουργού περί γενοκτονίας των Ποντίων από τον Ατατούρκ και φοβούνται μήπως πέσουν θύματα διακρίσεων.

Στο σάλο που προκλήθηκε αναφέρεται και εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας The Weekend Australian.

Πινακίδα για την Ποντιακή Γενοκτονία

Το αρχικό έναυσμα της αυστραλιανής κόντρας για την γενοκτονία των Ποντίων δόθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Νότιας Αυστραλίας, Μάικλ Άτκινσον, όταν, πριν μήνες, πήγε ντυμένος με ποντιακή στολή σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ποντιακής Αδελφότητας Ν. Αυστραλίας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια ειδικής πλάκας με θέμα την Ποντιακή Γενοκτονία στο Μεταναστευτικό Μουσείο της Νότιας Αυστραλίας, όπου ο κ. Άτκινσον μίλησε για την "γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων από τους εθνικιστές Τούρκους του Κεμάλ Ατατούρκ".Οι δηλώσεις του αυτές ενόχλησαν τον Τούρκο πρέσβη, ο οποίος πλησίασε τον ομοσπονδιακό Φιλελεύθερο γερουσιαστή Ν. Αυστραλίας, Άλαν Φέργκιουσον.

Μάλιστα, οι Τούρκοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν να ξηλωθεί η πινακίδα του Αυστραλιανού Μουσείου που αναφέρεται στην Ποντιακή Γενοκτονία.

Ο κ. Φέργκιουσον, χρησιμοποιώντας το βήμα της αυστραλιανής ομοσπονδιακής γερουσίας, αποδοκίμασε τις δηλώσεις του κ. Άτκινσον και επαίνεσε τον Κεμάλ Ατατούρκ, λέγοντας ότι τότε "ο θεμελιωτής της σύγχρονης Τουρκίας αντιστεκόταν στην ελληνική εισβολή".

Είπε, επίσης, ότι "τότε έγιναν φρικαλεότητες από όλες τις πλευρές και δεν πρέπει να κρίνουμε τα γεγονότα εκείνης της εποχής με τις σημερινές αξίες".

Αργότερα ο κ. Φέργκιουσον ζήτησε συγγνώμη αν ενόχλησαν οι δηλώσεις του και πρόσθεσε ότι δεν είναι κατάλληλα ενημερωμένος για τα γεγονότα εκείνης της εποχής ενώ υπογράμμισε ότι "δεν πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις στην Αυστραλία για γεγονότα που συνέβησαν πριν εκατό χρόνια και διχάζουν την πολυπολιτισμική κοινωνία της".

Σημείωσε, μάλιστα, ότι τον έχουν πλησιάσει και Έλληνες της Ν. Αυστραλίας που του είπαν ότι έφυγαν από την Ελλάδα "για να ξεχάσουν την φρίκη των πολέμων και να ζήσουν ήσυχα".

Ο κ. Άτκινσον, από την πλευρά του, είπε ότι ο Φιλελεύθερος γερουσιαστής τόλμησε να κάνει κάτι που δεν έκανε ούτε η Τουρκία: "Να κατηγορήσει τους Αρμένιους για φρικαλεότητες σε βάρος των Τούρκων".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν ένας Φιλελεύθερος πολιτικός αμφισβητούσε τη γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί θα τον αποδοκίμαζε το κόμμα του, ενώ τώρα με την περίπτωση του κ. Φέργκιουσον δεν υπήρξε καμιά δημόσια αποδοκιμασία από την παράταξη από την οποία προέρχεται.

Ο κ. Άτκινσον είπε ότι ο ίδιος διατηρεί αγαθές σχέσεις με την τουρκική κοινότητα και πρόσθεσε ότι θα κατατεθεί ψήφισμα στο πολιτειακό κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ο κ. Άτκισον που έχει στην έδρα του εκατονταπλάσιους περισσότερους Έλληνες ψηφοφόρους από τους Τούρκους μετέφρασε και στα Ελληνικά την ομιλία του κ. Φέργκιουσον στο αυστραλιανό κοινοβούλιο και την έστειλε σε χιλιάδες ψηφοφόρους του, γεγονός που εξαγρίωσε ακόμα περισσότερους τους Τούρκους.

Ο κ. Ερσαβί παραδέχθηκε ότι εκείνη την εποχή κάποια πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο και έγινε "ένας πόλεμος μέσα στον μεγάλο πόλεμο" αλλά τόνισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για "γενοκτονία" και ο ισχυρισμός πως οι Τούρκοι σκότωσαν 350.000 Πόντιους είναι εξωπραγματικός.

Υπάρχουν ομολογίες και μαρτυρίες

Στην επιστολή του προς τους ψηφοφόρους του ο κ. Άτκινσον αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Ο Φιλελεύθερος γερουσιαστής κ. Φέργκιουσον αναφέρει ότι ο Τούρκος πρέσβης του είπε ότι η ομιλία μου για τους σκοτωμούς, τη σκληρή μεταχείριση και την εξορία των Ποντίων Ελλήνων και των Αρμενίων είναι μια "παντελώς αδικαιολόγητη διαστρέβλωση της αλήθειας".

Και συνεχίζει ο Φιλελεύθερος γερουσιαστής: "Μπορούμε όλοι μας να ξαναγράψουμε την ιστορία. Σίγουρα, έγιναν ωμότητες στο παρελθόν. Μιλάμε για γεγονότα που συνέβηκαν εδώ και 100 χρόνια. Αυτά είναι πάντα συζητήσιμα θέματα. Έχουν την υπόθεση των Αρμενίων, των Ποντίων Ελλήνων και πολλών άλλων λαών που προσπαθούν να επιβάλλουν την ηθική κρίση του σήμερα για γεγονότα που έγιναν εδώ και 100 χρόνια. Αυτά τα γεγονότα δεν δίνονται σήμερα με απόλυτη ακρίβεια. Χωρίς αμφιβολία, έγιναν ωμότητες και από τις δυο πλευρές. Αλλά είναι δύσκολο για μας σήμερα να κρίνουμε αμερόληπτα και δεν πρέπει να κρίνουμε όταν δεν γνωρίζουμε τα πλήρη γεγονότα. Το τουρκικό έθνος είναι σήμερα μια φιλική δύναμη".

Παρ' ότι αποτελεί ακόμα ποινικό αδίκημα στην Τουρκία το να μιλά ή να γράφει κανείς για τη γενοκτονία των Αρμενίων, δεν έχω ακούσει ποτέ την τουρκική κυβέρνηση να φτάσει σε σημείο να ισχυριστεί ότι οι Αρμένιοι διέπραξαν ωμότητες εναντίον των Τούρκων - έμεινε στα χέρια του Φιλελεύθερου γερουσιαστή της Νότιας Αυστραλίας να κάνει αυτόν τον ισχυρισμό.

Πολλοί από μας γνωρίζουμε άτομα εδώ στη Νότια Αυστραλία που ήσαν μάρτυρες των απελάσεων των Ελλήνων του Πόντου και άλλων Ελλήνων της Μικρός Ασίας, ειδικά από τα παράλια του Αιγαίου κοντά στη Σμύρνη. Έχουμε τις μαρτυρίες τους καθώς και συνταρακτικές αναφορές των διπλωματών και προξένων που υπηρέτησαν στην Τουρκία εκείνη την εποχή. Έχουμε τις ομολογίες των αξιωματούχων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μερικοί από τους πολύ ηλικιωμένους θυμούνται ακόμα αυτά τα γεγονότα.

Το Φιλελεύθερο Κόμμα δεν μπορεί να διαγράψει τα μαρτύρια που συνέβησαν σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Αρμενίων, λέγοντας ότι συνέβησαν στις αρχές του 20ού αιώνα ή ότι οι Πόντιοι και οι Αρμένιοι ήταν εν μέρει υπεύθυνοι για την ίδια τους τη δυστυχία ή ότι οι δολοφονίες, οι βιασμοί, οι λεηλασίες και οι εξορίες είχαν διαφορετική ηθική αξία στις αρχές του 20ού αιώνα.

Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή εικόνα του τι συνέβη στην Ανατολία στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι σημερινές καλές σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Τουρκίας δεν αποτελούν λόγο του να λογοκρίνουμε το θέμα. Ούτε τα 50 χρόνια καλών σχέσεων μεταξύ Αυστραλίας και Ιαπωνίας δεν πρέπει να θεωρηθούν λόγος για λογοκρισία όσον αφορά το ζήτημα της μεταχείρισης των Αυστραλών αιχμαλώτων στις φυλακές Changi της Σιγκαπούρης ή στους σιδηροδρόμους της Βιρμανίας. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Φιλελεύθερου γερουσιαστή ότι δεν γνωρίζω τα γεγονότα, μελετώ για πολλά χρόνια τώρα το θέμα αυτό, στην ιστορική του και όχι μόνο διάσταση, τη μεταχείριση σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως των Ασσυρίων και των Συρίων ορθοδόξων, αλλά και για τη μεταχείριση σε βάρος των Κούρδων.

Όπως και ο γερουσιαστής Ferguson, έτσι και εγώ επισκέφθηκα την Τουρκία πέρυσι και κατά τη διάρκεια μέρους του ταξιδιού μου αυτού φιλοξενήθηκα από την τουρκική κυβέρνηση. Η φιλοξενία αυτή δεν σημαίνει ότι κατά την επιστροφή μου στην Αυστραλία θα κάνω "θελήματα" για τον Τούρκο πρέσβη. Ο γερουσιαστής Ferguson, αντίθετα, νιώθει υποχρέωση προς τον "προσωπικό του φίλο", Τούρκο πρέσβη, αφού μέσα σε 24 ώρες τον πλησίασε γι' αυτό το θέμα".

Σχετικό δημοσίευμα: Τhe Αustralian

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Κακομαθημένα κόμματα

Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr

Kαι για να έχουμε το καλό ρώτημα: σε τι έχει άδικο ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος απ’ όσα λέει για το ΚΚΕ; Αμφιβάλλει κανείς ότι αν ο Δημοκρατικός Στρατός κέρδιζε το 1949, θα ζούσαμε σε ένα φριχτό δικτατορικό καθεστώς, σαν αυτό που έζησαν οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης; Αμφιβάλλει κανείς ότι θα μας πυροβολούσαν στα σύνορα αν θέλαμε να ξεφύγουμε από τον «σοσιαλιστικό παράδεισο»; Φαντάζεται κανείς τον κ. Πάγκαλο και κάθε διαφωνούντα να μπορεί να λέει ελεύθερα την άποψή του; Ολοι ξέρουμε ότι θα κατέληγε σε γκουλάγκ ή ψυχιατρείο, αν φυσικά γλίτωνε την εκτέλεση. Αμφιβάλλει κανείς ότι μόλις απελευθερωνόμασταν το 1989 θα τρέχαμε για δουλειά στην Δυτική Ευρώπη ως μετανάστες; Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς, ούτε καν το ΚΚΕ, το οποίο ενώ ψέγει τον κ. Πάγκαλο για όσα λέει, δικαιώνει με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου την αιμοσταγή δράση του Στάλιν.

Προς τι λοιπόν αυτή η σφοδρή αντίδραση του «κόμματος του Λαού» απέναντι σε όσα ορθά εκστομίζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ; Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί λόγοι, αλλά κυρίως είναι οι ψυχολογικοί. Το ΚΚΕ λειτουργούσε πάντα σαν κακομαθημένο παιδί. Ηθελε να καταγγέλει τους πάντες, αλλά όποιος δήλωνε τη διαφωνία του με το κόμμα, ήταν «χαφιές» ή «τσιράκι της Ιντέλιτζενς Σέρβις των Αμερικανών, των ιμπεριαλιστών» και βάλε. Λίγοι αγωνιστές του -άνθρωποι που έφαγαν την ζωή τους σε ξερονήσια και φυλακές- πέθαναν με το στίγμα του προδότη, επειδή διαφώνησαν στο ελάχιστο με την επίσημη γραμμή του κόμματος;

Το ΚΚΕ δεν κατήγγειλε τις εκδηλώσεις στον Γράμμο και στο Βίτσι ως «γιορτές μίσους», ενώ το ίδιο κάνει τις δικές του εκδηλώσεις για να τιμήσει τον «Δημοκρατικό Στρατό»· προφανώς στο πλαίσιο των «γιορτών αγάπης»; Επειδή διώχθηκε μετεμφυλιακά μέχρι τη μεταπολίτευση θέλει να χαίρει ασυλίας για κάθε ιδεολογική παρόλα που καταθέτει στην ελληνική κοινωνία.

Και το είχε πετύχει! Το ΚΚΕ βρισκόταν σε ιδεολογική ασυλία, και ουδείς (μη εξαιρουμένου του αρχηγού της Ν.Δ.) τολμούσε να πει κάτι για τον κουμμουνισμό και την αιματοσταγή πορεία του. Ο κ. Καραμανλής δεν είχε δηλώσει το 2003 ότι τιμά τον Χαρίλαο Φλωράκη «κυρίως σε αυτό που ιστορικά συμβολίζει»; Πώς να μην κακομάθει, εκεί στο απυρόβλητο που βρισκόταν μέχρι σήμερα το «κόμμα του λαού»;

Η Τουρκία στο στόχαστρο της ΕΕ

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20090323/engine/assets_LARGE_t_420_2765199_type11495.jpg

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος χθες στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου: «Ο Γκιουλ προειδοποιεί για τον κίνδυνο των επικρίσεων της Τουρκίας». Ο Τούρκος πρόεδρος, έχοντας συνειδητοποιήσει λόγω και της προηγούμενης πείρας του ως υπουργού Εξωτερικών την έκταση της πολιτικής ζημιάς που έχει υποστεί η Αγκυρα από την απόπειρά της να εμποδίσει την εκλογή του Δανού Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ως γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, επιχειρεί με τη βοήθεια των Αγγλων να δώσει εξηγήσεις και να περιορίσει τις απώλειες για τη χώρα του. Οι ευρωπαϊκές επικρίσεις «είναι πολύ επικίνδυνες και μας ενοχλούν» δήλωσε ο Γκιουλ και προσπάθησε με κωμικό τρόπο να δικαιολογήσει την τουρκική στάση στο θέμα του Ράσμουσεν: «Δεν επιδοθήκαμε σε εκβιασμό ούτε είχαμε κάποιο παράλογο αίτημα. Δράσαμε με λογικό και σύγχρονο τρόπο, με τον συμβιβασμό που είναι ευρωπαϊκή κουλτούρα» ισχυρίστηκε, μη πείθοντας προφανώς κανέναν.

Η αλήθεια φυσικά είναι διαφορετική. Η Αγκυρα πληρώνει τώρα την αλαζονεία της που ενισχύθηκε από τη θεαματική αναβάθμισή της στον στρατηγικό σχεδιασμό του νέου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ράσμουσεν είναι επιλογή της Γερμανίας, η οποία επέβαλε στη Γαλλία και την Αγγλία όχι απλώς να τον ανεχθούν, αλλά να μην υποβάλουν απολύτως κανένα άλλο όνομα υποψηφίου για να διασφαλιστεί η επιλογή του. Οι Αμερικανοί δεν ήταν καθόλου ενθουσιασμένοι με την επιλογή του Ράσμουσεν, αλλά δεν ήθελε ο Ομπάμα να έρθει σε κόντρα με τη Γερμανία, στην πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη και εν μέσω οικονομικής κρίσης, για ένα τέτοιο θέμα. Ο Ερντογάν ήξερε φυσικά την αμερικανική αντιπάθεια προς τον Ράσμουσεν και αποφάσισε να παίξει αυτός το παιχνίδι της απόρριψης του Δανού, γνωρίζοντας ότι θα είχε τη διακριτική στήριξη των ΗΠΑ. Υποτίμησε τη σφοδρότητα της γερμανικής αντίδρασης και το γεγονός ότι ο Ομπάμα δεν μπορούσε να αφήσει την πρώτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που συμμετείχε να καταλήξει σε τόσο ορατό φιάσκο.

Ετσι η Αγκυρα υποχρεώθηκε τελικά να υποχωρήσει. Τα περί ανταλλαγμάτων που πήρε είναι προσχήματα. Το ΝΑΤΟ έχει όχι έναν ή δύο, αλλά έξι αναπληρωτές του γενικού γραμματέα και η Τουρκία σαφέστατα και δικαιούται έναν από αυτούς, χωρίς να χρειάζεται να κάνει καμιά εκβιαστική κόντρα για τον Ράσμουσεν.

Οσο για τη δήθεν «συγνώμη» που θα ζητούσε ο Ράσμουσεν, αυτό το είχε διαψεύσει μιλώντας στους Σκανδιναβούς δημοσιογράφους που βρίσκονταν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, λίγα λεπτά αφότου η τουρκική αντιπροσωπεία έθεσε σε κυκλοφορία τη φήμη αυτή. «Στη Δανία, δεν ζητούμε ποτέ συγνώμη για την ελευθερία έκφρασης» δήλωσε ο Ράσμουσεν προτού αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη, στη δανέζικη εφημερίδα «Πολιτίκεν» και η δήλωσή του αναδημοσιεύθηκε στην πρώτη σελίδα της γερμανικής «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Αυτή η στάση του Ερντογάν ανταμείφθηκε βεβαίως με τη θερμότατη υποστήριξη του Ομπάμα στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε βαθύτατη δυσαρέσκεια στη Γερμανία, η οποία θεωρεί πλέον την Αγκυρα αναξιόπιστο σύμμαχο, αν όχι εχθρό.

«Ακόμη και εκείνοι στη χώρα μας και αλλού που έβλεπαν με συμπάθεια τις φιλοδοξίες της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ -και από στρατηγικούς υπολογισμούς- τώρα ίσως θα δουν την επιθυμία εισόδου της με άλλο μάτι» προειδοποιεί με κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» και γυρίζει εναντίον της Αγκυρας την προσπάθειά της να εμφανιστεί ως φορέας της οργής των μουσουλμάνων εναντίον του Ράσμουσεν για τη γνωστή υπόθεση των γελοιογραφιών για τον Μωάμεθ: «Αν η Τουρκία θέλει να μεταφέρει τη σύγκρουση των πολιτισμών ήδη μέσα στο ΝΑΤΟ, τότε θα το κάνει και στην Ευρωπαϊκή Ενωση... όπου με τους εκβιασμούς όλο και κάτι πετυχαίνει ο καθένας» τονίζει.

Η άμεση ευθυγράμμιση με την επικριτική γραμμή του Βερολίνου απέναντι στην Αγκυρα τόσο του φιλότουρκου επιτρόπου της ΕΕ για τη διεύρυνση Ολι Ρεν, όσο και του επίσης φιλότουρκου Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, δείχνει τη σημασία που αποδίδει στο θέμα η Γερμανία και σίγουρα η ριζική αλλαγή στάσης αυτών των δύο πρέπει να αναστάτωσε την τουρκική ηγεσία.

«ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ»
«Οχι ένταξη χωρίς λύση Κυπριακού»

Πρωτοφανή, αρνητικά για την Τουρκία, άρθρα και σχόλια γράφονται ακόμη και στον αγγλικό Τύπο, μετά τη σύγκρουση της Αγκυρας με το Βερολίνο για τον γγ του ΝΑΤΟ. Το περιοδικό «Εκόνομιστ» αυτής της εβδομάδας είναι καταλυτικό: «Μια διευθέτηση της διαφωνίας για την Κύπρο που έχει παρατραβήξει αποτελεί οπωσδήποτε ουσιώδη προϋπόθεση για την τουρκική ένταξη στην ΕΕ» τονίζει χωρίς περιστροφές, χωρίς να παραλείψει να προσθέσει ότι «η τουρκική ένταξη στην ΕΕ βρίσκεται πολλά χρόνια μακριά, στην καλύτερη περίπτωση». Τα διαβάζει άραγε κανείς αυτά στο πρωθυπουργικό γραφείο ή στο υπουργείο Εξωτερικών, για να συνειδητοποιήσει και η κυβέρνηση Καραμανλή ότι πρέπει να χαράξει νέα πολιτική στις νέες συνθήκες απέναντι στην Τουρκία ή ασχολούνται αποκλειστικά με τον Παυλίδη;

http://www.ethnos.gr

Ξένα κόλλυβα

http://www.turkvillahomes.com/admin/my_documents/my_pictures/B86_TRAV.jpg

Αν ο πρόεδρος Ομπάμα θεωρεί ότι η Τουρκία είναι τόσο σημαντικός παράγοντας, γιατί πιέζει να τη βάλουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν τη βάζει αυτός στις Ηνωμένες Πολιτείες; Ούτως ή άλλως, πρόβλημα απόστασης δεν υπάρχει. Η Αγκυρα από τη Νέα Υόρκη απέχει περίπου όσο η Χαβάη από το Λος Αντζελες.

Oυδείς αμφισβητεί το δικαίωμα των ΗΠΑ να θεωρούν ότι τους χρειάζεται η Τουρκία. Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο θα πρέπει τον λογαριασμό της Τουρκίας που χρειάζονται οι ΗΠΑ να τον πληρώσει η Ευρώπη. Και για ποιον λόγο πρέπει εμείς να βαφτίσουμε Ευρωπαίους τους Τούρκους, όταν ο πρόεδρος Ομπάμα μπορεί θαυμάσια να τους βαφτίσει Αμερικανούς και να τον ψηφίζουν κιόλας.

Διότι, πέρα από την πλάκα, υπάρχει εδώ ένα πραγματικό ζήτημα:

Τι είναι αυτό που υποχρεώνει την Ευρώπη να έχει κοινές στρατηγικές επιλογές με τις ΗΠΑ και για ποιον λόγο θα πρέπει η Ευρώπη να καταβάλει από την τσέπη της το κόστος αυτών των υποτιθέμενων κοινών επιλογών.

Εδώ, δεν είναι θέμα Ομπάμα αλλά Αμερικής. Ηδη, πριν από τον Ομπάμα, ο Μπους προσπαθούσε να μας πείσει να αναλάβουμε το κόστος της Ουκρανίας και της Γεωργίας. Αύριο, μπορεί ο ίδιος ο Ομπάμα ή κάποιος άλλος πρόεδρος να θεωρήσει ότι του χρειάζεται το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν ή το Μαρόκο. Τι θα γίνει τότε; Θα τους βάλουμε και αυτούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση;

Και μη μου πείτε «δεν είναι το ίδιο!»,διότι ουδόλως μπορώ να αντιληφθώ τη διαφορά της Τουρκίας και του Ιράν από την άποψη του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ακόμη και ως εχθρούς να τους πάρεις, οι Πέρσες έχουν μια προτεραιότητα:

τους πολεμάμε δυόμισι χιλιάδες χρόνια-από την εποχή του Μαραθώνα...

Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος σήμερα στην Ευρώπη που να μην αντιλαμβάνεται ότι η όποια περαιτέρω διεύρυνση της Ενωσης αποτελεί ταφόπλακα της Ενωσης. Και ούτε αμφιβάλλει ότι αν η διεύρυνση περιλαμβάνει και την Τουρκία, τότε εκτός από την ταφόπλακα θα εκφωνήσουμε και τον επικήδειο. Ηδη, αρκετά επιζήμιο αποδείχτηκε το άνοιγμα στις χώρες της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης, μόνο ένας τρελός θα έβαζε νέους μπελάδες στο κεφάλι του.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν ο Ομπάμα κάνει πολιτική. Αλλά αν κάνει πολιτική με ξένα κόλλυβα. Και αν του κατέστη σαφές ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να βρει κανένα άλλο κορόιδο για να πληρώσει τα κόλλυβά του.

http://www.tovima.gr

http://www.armahellas.com/wp-content/uploads/2008/09/bm-stef.jpg

ΜΑΚΗΣ Ο ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ ΖΟΡΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXzT7m3ihwCEgN664FhiREjE-hDHzqSOrFoQeb48IqG_UlxxKJSj-NjQ3LI219aeXaA9KQ10Xj8QIKD9I4AH_NmOyqAoMaSL5eNaGpgo3hi69oJNArKGm30EadSBrxFSjhQRKOXXX49xo/s320/tarzan1.jpg

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΑΡΖΑΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ?

Γιος Αμπχάζιου μετανάστη, ο δράστης σκόρπισε γύρω του το θάνατο και τον πανικό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αφήνοντας μία επιστολή, στην οποία, εκτός από την ερωτική του απογοήτευση, υπογράμμιζε και τη συμπεριφορά των γύρω του.

Την περιφρόνηση και την απόρριψη που εισέπραττε από συμμαθητές και καθηγητές στη σχολή του.

Είναι το σημαντικότερο πρόβλημα όλων....... των μεταναστών που ζουν στην πολιτισμένη Ευρώπη. Αυτό που βιώνουν καθημερινά και το γνωρίζουμε όλοι, προσποιούμενοι ότι δεν υφίσταται.

Του ανόητου ρατσισμού, που απαξιώνει κάθε πλάσμα προερχόμενο από το πρώην ανατολικό μπλοκ, που μιλάει περίεργα τα ελληνικά, που έχει άλλα ήθη και έθιμα και που σίγουρα δεν έχει την οικονομική ευχέρεια για να καταστεί σεβαστό στον κύκλο του.

Του ρατσισμού που εξευτελίζει κάθε έννοια δικαίου στα ελληνικά δικαστήρια. Είναι Ρώσος, επομένως δολοφόνος ή Αλβανός, οπωσδήποτε κλέφτης. Είναι αλλοδαπός μετανάστης, άρα έχει άδικο.

Όσο και αν στρουθοκαμηλίσουμε το πρόβλημα, το έχουμε πρώτα εμείς και μετά οι άλλοι. Όσο πιο σοβαρά το αντιμετωπίσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως η σημερινή. Εάν πάλι αμελήσουμε -εγκληματικά- είναι σίγουρο ότι δε θα αρκεί ο χαρακτηρισμός δυσάρεστες και θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη λέξη τραγωδία.

Είναι θέμα χρόνου…

ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΜΑΚΗ ? ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ
ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΦΤΥΣΕ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ? ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ? ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 19ΧΡΟΝΟ ? ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ? Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ?


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ Ο ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΒΙΛΛΑΣ ΤΗΝ "ΠΕΣΕΙ" ΣΤΗΝ ΚΙΜ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ? ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ?

ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΟΥ ? Ή ΑΝ ΑΠΟΡΡΙΨΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΩ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ?

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ , ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΟΥΣ , ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ , ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ?

http://www.mongabay.com/images/indonesia/kalimantan/kali9873a.jpg

ΓΙΑ ΤΑΡΖΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΒΩ ΓΙΑ "ΜΑΙΜΟΥ" ΣΙΓΟΥΡΑ


ΕΛ.ΑΣ. Στο μικροσκόπιο οι "Πυρήνες της Φωτιάς"

Λάθη των ομάδων εμπρηστών που τοποθέτησαν ωρολογιακούς εμπρηστικούς μηχανισμούς σε δύο εκκλησίες της Θεσσαλονίκης επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αστυνομικοί της Ασφάλειας, που ερευνούν την υπόθεση.

Του Κώστα Καντούρη

Το γεγονός ότι η συνδεσμολογία των μηχανισμών ήταν λανθασμένη και δεν οδήγησε στην έκρηξή τους, παρότι ο ένας εκ των τριών είχε πυροδοτηθεί, θεωρείται εκμεταλλεύσιμο στοιχείο, όπως και οι εικόνες από τα βίντεο των εκκλησιών που κατέγραψαν κινήσεις τους, στα οποία αποτυπώνεται καθαρά το πρόσωπο κοπέλας την ώρα που τοποθετεί το μηχανισμό.
Οι εμπρηστές εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες οι δύο συγκεκριμένοι ιεροί ναοί κατακλύζονται από μαθητές και κατάφεραν να διεισδύσουν ανάμεσά τους και να ενεργήσουν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, αφού το υπαλληλικό προσωπικό των εκκλησιών πιθανόν να θεώρησε πως οι δράστες ήταν μέλη των γκρουπ. Με τον τρόπο αυτό άφησαν τις τρεις σακούλες με τους μηχανισμούς και έφυγαν.
Έμπειρος αξιωματικός της ασφάλειας έλεγε χθες στη “Μ” πως ο στόχος των ομάδων αυτών ήταν να “προκαλέσουν αποσταθεροποίηση ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, ακόμη και αυτών που τις ημέρες που ακολουθούν θα κατακλύσουν τις εκκλησίες”. Μάλιστα έκαναν λόγο για συγκεκριμένη καθοδήγηση, η οποία συντονίστηκε από την Αθήνα, για να δράσουν ταυτόχρονα οι ομάδες στις δύο πόλεις, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.
Αυτό που προκάλεσε εντύπωση πάντως ήταν το γεγονός πως τέτοιου είδους μηχανισμός συναντάται πρώτη φορά, ενώ η συνδεσμολογία του χαρακτηρίστηκε “περίεργη”, αφού, όπως αποδείχτηκε, ήταν δύσκολο να εκραγεί το σύνολο του μπιτονιού με τη βενζίνη και τα γκαζάκια που ήταν τυλιγμένα γύρω. Παρότι οι κατασκευαστές κατάφεραν να πυροδοτήσουν την πυρίτιδα από το ρολόι, η φωτιά δεν πήρε έκταση τόσο στον μηχανισμό που τοποθετήθηκε στον ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά όσο και στον έναν που βρέθηκε στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης.
Πάντως χθες στις τάξεις της Ασφάλειας εκφράζονταν αισιοδοξία ότι μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς”, που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στις εκκλησίες, θα εντοπιστούν, παρότι από τα ευρήματα των μηχανισμών, οι οποίοι εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, δεν προκύπτουν ιδιαίτερα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες στον Άγιο Δημήτριο διακρίνεται στις εικόνες των βίντεο να τοποθετεί τη μία τσάντα με τον μηχανισμό γυναίκα. Αντίθετα το δεύτερο άτομο έκρυψε το πρόσωπό του. Εγκυρες πηγές ανέφεραν πως η Ασφάλεια, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, έχει αξιοποιήσει πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα που δρουν μέσα στην ομάδα των εμπρηστών.
Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” ευθύνονται για τη θεαματική, όπως χαρακτηρίστηκε, επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας τον περσινό Σεπτέμβριο, όταν από επιδρομή κουκουλοφόρων με μολότοφ και γκαζάκια είχαν τυλιχτεί στις φλόγες περιπολικά και δίκυκλα. Η ίδια ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για ακόμη δέκα χτυπήματα με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη, από τον Ιανουάριο του 2008.

http://www.makthes.gr

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ


(Από το επίσημο σάιτ του Γιώργου Παπανδρέου)

- Πρώτα απ' όλα, ότι οι μετανάστες ήρθαν για προσωρινή διαμονή και γρήγορα θα φύγουν. Δεν είναι αλήθεια.

Ότι το μεταναστευτικό φαινόμενο είναι παροδικό. Θα σταματήσει κάποια στιγμή, και ότι μπορούμε να το σταματήσουμε. Και αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ότι οι μετανάστες είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα εγκληματικότητας στη χώρα μας. Δεν είναι αλήθεια. Ότι οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές. Επίσης δεν είναι αλήθεια.

- Ότι οι μετανάστες απειλούν την ταυτότητά μας και την εθνική μας συνοχή. Επίσης αυτό δεν έχει βάση.

Ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να αποκτήσουν ελληνική συνείδηση, να υπηρετήσουν την Ελλάδα ως πατρίδα τους, να αναλάβουν και αυτοί τις υποχρεώσεις ισότιμα με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Κι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ότι οι μετανάστες αποτελούν ένα βάρος για τη χώρα μας, για την Ελλάδα. Δεν είναι αλήθεια.

Όπως και το ότι οι μετανάστες μπορεί να είναι πηγή τρομοκρατίας, ανασφάλειας και ανωμαλίας.

ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους (λαθρο)μετανάστες «να συμμετέχουν στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, είτε ως μέλη, είτε ως φίλοι, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη»

«δεν είναι χαρακτηριστικό των μεταναστών η βία και η εγκληματικότητα. Δεν διαφοροποιείται ο μετανάστης από τον Έλληνα στο ζήτημα της εγκληματικότητας. Γι' αυτό και η κοινωνία, οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει μετά από τέτοια περιστατικά να διαφοροποιούν τη στάση τους απέναντι στους μετανάστες»,

ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχουν επιτροπές μεταναστών σε κάθε δήμο, να συμμετέχουν οι μετανάστες με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές αλλά και το πολύ σημαντικό είπε να διευκολυνθεί η διαδικασία ώστε να αποκτούν εύκολα την Ελληνική υπηκοότητα».




Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό και ιδεολογικό πρόβλημα, σημείωσε όμως ότι στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο της Γαλλίας γιατί έχουμε διαφορετικές συνθήκες και οι μετανάστες δεν είναι γκετοποιημένοι.

το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προωθήσει λύσεις προοδευτικής κατεύθυνσης με στόχο τη νομιμοποίηση των μεταναστών

Ο Θ. Πάγκαλος μίλησε για φασίστες που υπάρχουν στη Ν.Δ., στο ΠΑΣΟΚ και στον κρατικό μηχανισμό που εμποδίζουν τη χορήγηση υπηκοότητας στους μετανάστες.

Ο Γ. Φλωρίδης στη συνεδρίαση του συντονιστικού τόνισε ότι το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι ιδεολογικό και ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιταχθεί σε απόψεις που εκφράζουν «οι Χριστόδουλοι, οι Ανθιμοι και οι Ψωμιάδηδες, που είναι θρασείς και καθυβρίζουν τον πολιτικό κόσμο».

Για κοινωνική έκρηξη λόγω περιθωριοποίησης των μεταναστών προειδοποιεί ο Γ.Παπανδρέου
«Έχουμε φτάσει τις 200.000 που ουσιαστικά στερούνται δικαιωμάτων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ..."

«Θεωρώ ότι είναι στο επίκεντρο των μεγάλων μας πολιτικών προβλημάτων ως χώρα όταν στερούμε στους πολίτες μας δικαιώματα, όταν δεν αισθάνονται ότι προστατεύονται τα δικαιώματά τους. Και η αντίδρασή τους είναι εκ των πραγμάτων μία αντίδραση που θα δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα, κοινωνικές εκρήξεις. Και βεβαίως δικαιολογημένα θα αντιδράσουν».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στο ρόλο των γυναικών, των νέων, των μειονοτήτων και των μεταναστών, οι οποίοι, όπως είπε, "αμφισβητούν την εξουσία που κατέχουν οι άλλοι και απαιτούν τη μοιρασιά της".

"Μας αμφισβητούν, τόνισε, όταν γινόμαστε μέρος του κατεστημένου, όταν βλέπουν έλλειψη αλληλεγγύης, αξιοκρατίας και διαφάνειας". Πρότεινε να ενισχυθούν οι ομάδες αυτές μέσα στη Διεθνή και στα σοσιαλιστικά κόμματα, "γιατί αποτελούν πηγή φρέσκου οξυγόνου για την υγεία των κομμάτων".



ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ , ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ

ΟΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ http://hellenicrevenge.blogspot.com

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως η υπογραφή μιας οριστικής συμφωνίας εξαρτάται στην επίλυση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ .-

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξιολόγησε τα λόγια του προέδρου της Αρμενίας πως "τον Οκτώβριο μπορούν να ανοίξουν κοινή συνοριακή πύλη με την Τουρκία".

Ο Ερντογάν είπε πως δεν θα υπογραφεί μια οριστική συμφωνία με την Αρμενία αν δεν επιλυθεί πρώτα το πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός στο Χατάϊ όπου βρίσκεται για διακοπές ερωτηθείς από δημοσιογράφο έκανε αυτή την αξιολόγηση.

Τα λόγια του Ερντογάν ήταν τα παρακάτω:

«Εμείς δεν μπορούμε να υπογράψουμε μια οριστική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας αν δεν συμφωνήσουν πρώτα Μπακού και Ερεβάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, θα κάνουμε τις εργασίες υποδομής και τις προκαταρκτικές μελέτες αλλά αυτό απολύτως εξαρτάται στην επίλυση του προβλήματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας».

http://strategy-geopolitics.blogspot.com

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΤΑΓΙΠ ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ.

ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ (Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ) , ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΟΛΩΝ ΔΗΛΑΔΗ.

ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ Ή ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΝΕΑ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ" ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ).

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΒΑΡΚΟΥΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ

http://diktyon.files.wordpress.com/2008/10/cebdcf84cebfcf81ceb1-cf87ceb1cf83cebccebfcf85cf81ceb9ceadcf84ceb1ceb9.jpg

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ή ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΑΓΩΓΟΙ , ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ , ΒΕΤΟ ΚΤΛ) ΑΡΑ ΤΟ ΥΠΕΞ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ? ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ (ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ).

Εθνοφρουρός αφαίρεσε τουρκική σημαία και αλεξίσφαιρο γιλέκο!

[κυπρος+τουρκια.jpg]

Παράτολμος εθνοφρουρός που υπηρετεί στην πράσινη γραμμή και συγκεκριμένα παρά τον ποταμό Πεδιαίο, στον Άγιο Ανδρέα, διέσχισε την κοίτη του ποταμού και εισερχόμενος μέσα σε τουρκικό φυλάκιο, αφαίρεσε τουρκική σημαία και αλεξίσφαιρο γιλέκο.Ο εθνοφρουρός συνελήφθηκε και η σημαία και το γιλέκο επεστράφησαν στα Ηνωμένα Έθνη για να παραδοθούν στους Τούρκους.

http://www.greekalert.com


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ" ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/4/3/5/130435/army.JPG