24 Ιουν 2009

Η «πολιτική ορθότητα» ως παθογένεια του Τύπου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSHQaaEGjNHck5YY_SYOwO7OY7LAA0PRBLgMG6fKV956mNNk5JPbs59cxU6ZCBYNqFt_2901v1iCbEmdY6OpueOymtYCY_Ckr4B-5JvsV5x-susCNtsfTfHWQEKQcBX_l6Az2Q88kIw5f1/s400/ORNERAKIS+mme.jpg

Τα τελευταία χρόνια, η βαριά νόσος του Ελληνικού Τύπου έχει δύο παθολογικά αίτια: Το ένα είναι η διαπλοκή των εκδοτών. Το άλλο, είναι ότι κυριάρχησε ένα κύκλωμα δημοσιογράφων, που εκφράζει μια «πολιτική ορθότητα» μη αντιπροσωπευτική της ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότεροι «φτασμένοι» δημοσιογράφοι προέρχονται από τον χώρο του παλαιού ΚΚΕεσωτ. ή του παλαιού ΚΚΕ, με όλα τα «κολλήματα προοδευτικότητας» που αυτό συνεπάγεται.

Αλλά και οι ελάχιστοι «φτασμένοι» δημοσιογράφοι, που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ, συνήθως προσπαθούν δημόσια να αποδείξουν ότι «δεν είναι δεξιοί» (ακόμα κι όταν οι ίδιοι νιώθουν δεξιοί). Αντίθετα, οι αριστερής προέλευσης δημοσιογράφοι (που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα), δεν χάνουν ευκαιρία να διακηρύσσουν ότι «είναι και παραμένουν αριστεροί». Ακόμα κι όταν έχουν χάσει πια κάθε επαφή με τα αριστερά ιδεώδη.

Αυτή η στρέβλωση - ο ένας μεγάλος ιδεολογικός χώρος της κοινωνίας να υπερεκπροσωπείται στο Τύπο, ενώ ο άλλος να μην εκπροσωπείται καθόλου και να έχει περιθωριοποιηθεί πλήρως - έβλαψε και τους δύο, και τη μεταξύ τους διαπάλη και την ενημέρωση και την κοινωνία και τη δημοκρατία.

ΠΗΓΗ

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ :

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ "ΕΓΚΥΡΟ" ΚΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ".

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

http://www.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01428/iran_1428170c.jpg

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε το βίντεο που δείχνει τη νεαρή Ιρανή να πεθαίνει από τους πυροβολισμούς ελεύθερου σκοπευτή στη διάρκεια τω βίαιων διαδηλώσεων στη Τεχεράνη «σπαρακτικό».

«Είναι σπαρακτικό. Και πιστεύω ότι όποιος το δει γνωρίζει ότι κάτι πραγματικά άδικο έχει συμβεί», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου απόψε στο Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα σχολίασε για πρώτη φορά τα γεγονότα γύρω από τη Νέντα Αγκχά Σολτάν, τη νεαρή Ιρανή της οποίας ο θάνατος από πυροβολισμούς μαγνητοσκοπήθηκε και έκανε το γύρω του Κόσμου μέσω του διαδικτύου. Η κοπέλα έγινε το πρόσωπο-σύμβολο των διαδηλώσεων.

Ο Ομπάμα καταδίκασε δριμύτατα τη βία που έχει ξεσπάσει μετά τις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου και δήλωσε ότι είναι «αποτρόπαια και φοβερή».

«Είδαμε θαρραλέες γυναίκες να ανθίστανται στη βαρβαρότητα και τις απειλές και είχαμε την δυσάρεστη εμπειρία να μοιραστούμε όλοι την εικόνα μιας γυναίκας που αιμορραγεί μέχρι θανάτου στο δρόμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΜΠΑΜΑ , ΙΔΙΩΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ (ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΙΣ ΛΕΤΕ ?) ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ.

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ "ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΑ" ? Η ΣΦΑΙΡΑ ΙΡΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΞΥΠΝΗ" ΒΟΜΒΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ?

http://www.independent.co.uk/multimedia/archive/00164/Pg-04-iraq-getty_164976s.jpg

http://www.appletreeblog.com/wp-content/2009/01/dead-children-iraq.jpg

http://www.prisonplanet.com/images/march2006/100306iraq.jpg

http://www.negotiationlawblog.com/iraq-child-death.jpg

http://www.thepeoplesvoice.org/cgi-bin/blogs/media/iraq_dead_family2.jpg

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

ΣΕΧΤΑ ΕΓΩΠΑΘΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ

[ΝΕΑ+ΣΕΧΤΑ1.jpg]

ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΩΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ" ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ "ΠΟΛΕΜΟΥΝ". ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ , ΟΠΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ , ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ" ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΡΟΛΟ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ - ΤΙΜΩΡΟΙ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΕΝΟΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΓΕΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΤΩΜΕΝΟ , ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ.

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ "ΑΚΑΛΕΣΤΟΙ" ΓΙΑ ΝΑ "ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ" ΤΟΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ , ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ "ΑΝΤΡΕΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ 2-3 ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ "ΑΚΑΛΕΣΤΕΣ" ΤΑ ΑΝΕΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΤΕ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ , ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑ ΠΝΙΓΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ HAPPY END.


ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΓΩΠΑΘΗ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ , ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΥΤΕ ΗΡΩΕΣ ΟΥΤΕ ΑΝΤΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ , ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ , ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ... ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ , ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ , ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ.

ΕΧ.....Ε Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕΧΤΑΣ

Την άλλη εβδομάδα η έκτακτη εισφορά

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/7/7/5/87775/euro_notes_400.jpg

Αρχίζει από την επόμενη εβδομάδα η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής εισφοράς από τους περίπου 130.000 φορολογούμενους, οι οποίοι πέρυσι (χρήση 2007) δήλωσαν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Αντ. Μπέζας, έδωσε εντολή να τυπωθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την επιβολή της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς, από την οποία το οικονομικό επιτελείο προσδοκά έσοδα περίπου 318 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά κυμαίνεται από 1.000 μέχρι και 25.000 ευρώ ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος που δήλωσαν οι υπόχρεοι και διαμορφώνεται ως εξής:

* 1.000 ευρώ για τους φορολογούμενους που δήλωσαν το 2008 (για τα εισοδήματα του 2007) συνολικό ατομικό εισόδημα από 60.001 έως 80.000 ευρώ.

* 2.000 ευρώ για όσους δήλωσαν συνολικό ατομικό εισόδημα από 80.001 έως 100.000 ευρώ.

* 3.000 ευρώ για όσους δήλωσαν συνολικό ατομικό εισόδημα από 101.000 έως 150.000 ευρώ.

* 5.000 ευρώ για όσους δήλωσαν από 150.001 έως 300.000 ευρώ.

* 10.000 ευρώ για εισοδήματα από 300.001 έως 500.000 ευρώ.

* 15.000 ευρώ για εισοδήματα από 500.001 έως 700.000 ευρώ.

* 20.000 ευρώ για εισοδήματα από 700.001 έως 900.000 ευρώ.

* 25.000 ευρώ για όσους δήλωσαν εισοδήματα άνω των 900.001 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η έκτακτη οικονομική εισφορά μπορεί να καταβληθεί από τους υπόχρεους σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις.

ΠΗΓΗ

Σε έκτακτο συμβούλιο οι Αρχηγοί των Επιτελείων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAjPBl8w3jz9fTwB87XFgOZw3b5cp_A-3v1dyyR2PvqWwSDLkpJhvH62XOU16OzT_sriwFb2fCm5IVxRf5hWL9WC4Uhpx15Y1vtMlYmvBKodGc6wdrNttsHP-rbiH9dxB4JBY-d0x9K7oB/s400/%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A0%CE%9B%CE%95%CE%A3+%CE%94%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%99%CE%A3.jpg

Η αυξημένη τουρκική επιθετικότητα. η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και οι πρόσφατες εξαγγελίες περί μείωσης των αμυντικών δαπανών τέθηκαν επί τάπητος σήμερα στο Συμβούλιου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) που συνεδρίασε εκτάκτως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί τρισήμιση ώρες.

Οι τέσσερις αρχηγοί (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) μελέτησαν τα στοιχεία των τουρκικών κινήσεων στο Αιγαίο, ιδιαίτερα τις συγκεντρώσεις δυνάμεων στην μικρασιατική ακτή, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ων τουρκικών εναέριων παραβιάσεων (αύξηση των εμπλοκών), τις μετακινήσεις μονάδων και αξιολόγησαν σειρά πληροφοριών της αρμόδιας διακλαδικής υπηρεσίας.

Οι επόμενοι τρεις μήνες θεωρούνται από τα Επιτελεία ως μήνες "αυξημένης ετοιμότητας", καθώς σε όλα τα επίπεδα η Άγκυρα όχι απλώς δεν δείχνει διατεθειμένη να προσφέρει προς την κατεύθυνση εμπέδωσης κλίματος ηρεμίας στο Αιγαίο, αλλά καθημερινά στέλνει δεκάδες μαχητικά που παραβιάζουν τον ΕΕΧ, προκαλούν τα ελληνικά που σπεύδουν να τα αναχαιτίσουν και εμπλέκονται εν συνεχεία σε αερομαχίες μαζί τους. Και βέβαια οι εικονικές προσβολές κατοικημένου ελληνικού εδάφους και οι υπερπτήσεις επάνω από ελληνικά νησιά, μόνο σποραδικό φαινόμενο δεν είναι: Μέχρι και τρεις φορές σε μία εβδομάδα!

Από την πλευρά της ηγεσίας του ΓΕΑ συνιστάται "ψυχραιμία" στους πιλότους των μαχητικών, αλλά ως πότε; Τα νεύρα είναι τεντωμένα, οι χειριστές σχετικά λίγοι και ο φόρτος εργασίας πολύς, οι Τούρκοι πολλές φορές επιμένουν δύο και τρεις φορές "να πάρουν την ουρά" των δικών μας σε μία εμπλοκή. Ο φόβος του ατυχήματος καραδοκεί και σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι αρκεί μία σπίθα για να πάρει φωτιά το Αιγαίο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το "κόκκινο τηλέφωνο" του ΑΤΑ στην Λάρισα έχει πολύ καιρό να χρησιμοποιηθεί, ενώ ποσοστιαία οι εμπλοκές επί τα παραβιάσεων κυμαίνονται σταθερά μεταξύ 25-50%...

Σε ότι αφορά την λαθρομετανάστευση, όσο και αν το ΓΕΕΘΑ υποστηρίζει ότι "Δεν αφορά ως επιχειρησιακό πρόβλημα τις Ένοπλες Δυνάμεις", γεγονός είναι ότι μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τον μηχανισμό εκείνο που μπορεί να αναχαιτίσει εν μέρει το κύμα λαθρομετανάστευσης που απειλεί να "πνίξει" την χώρα. Εδώ έρχονται τα προβλήματα διαθεσιμότητας των συστημάτων επιτήρησης, καθώς τα περισσότερα από αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης ανταλλακτικών, όπως συμβαίνει με τα συτήματα BOR-A, όπου παρά τις διεβεβαιώσεις του ΓΕΕΘΑ ότι επιλύθηκαν τα προβλήματα επιτήρησης, εν τούτοις, αυτά παραμένουν.

Σε ότι αφορά τις μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες που εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τώρα καλείται η στρατιωτική ηγεσία να προχωρήσει σε επικαιροποίηση και κόψιμο μιάς σειράς προγραμμάτων, τουλάχιστον "στα χαρτιά" από το ΕΜΠΑΕ 2011-2015. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένα από τα μεγάλα προγράμματα φρεγατών, νέου μαχητικού αεροσκάφους, νέου εκπαιδευτικού και τροχοφόρων ΤΟΜΑ δεν θίγεται από την κατ'όνομα ετήσια μείωση κατά 10%. Το δε πρόγραμμα του νέου ΤΟΜΑ BMP-3HEL, οδεύει ταχύτατα προς υλοποίηση. Αντίθετα αρκετά δευτερεύοντα προγράμματα περικόπτονται, ενώ θα γίνει και προσπάθεια εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών που αφορούν στρατόπεδα εγκαταστάσεις κλπ.

ΠΗΓΗ www.defencenet.gr

-ΑΡΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ
-ΧΑΜΗΛΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΩΝ
-S-300 ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ "ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ
-ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
-ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΚΟΤΥΧΑ"
-ΜΕΙΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
-ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ - ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
-ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
-ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΗΘΙΚΟΥ
-ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ
-ΔΟΓΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
-ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ ΥΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ
-ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ "ΛΑΔΩΜΑΤΟΣ" ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ
-ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑ
-ΔΕΙΠΝΑ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑ

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ? Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ Ή ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ?

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ , Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ.

[12.jpg]

"ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" 20-6-09

Απαραίτητες οι απελάσεις

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIsnmJXvLcZR8xJNbR2JadqbPbCKP4Egl6vf391y9r07ZXWBgPcKRO89Af0N_ueAXnrRro9pjpbGOjxyYnewU3uz-mUABYU3zQVEshIO6lufn7hq4qtSbGwCKIuMoa5WjYe-q22R3rzfXy/s400/lathrometanastes030303.bmp

«Εάν δεν
εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία ξεκίνησαν προ ημερών, οι προοπτικές του μέλλοντος θα είναι για τη χώρα μας απίστευτες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή για «απελάσεις Πακιστανών μεταναστών - προσφύγων».«Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος να ασκεί μια πολιτική που στενοχωρεί ανθρώπους, αλλά καμιά φορά αυτό είναι μονόδρομος», πρόσθεσε ο κ. Μαρκογιαννάκης. Αναφερόμενος δε στο μέγεθος του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας σημείωσε πως μόνο χθες παραδόθηκαν 450 άνθρωποι.

Σε ό,τι αφορά το άσυλο, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε: «μακάρι να συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις παροχής ασύλου όλων όσων μας έρχονται εδώ. Αν συνέτρεχαν θα ήταν ευχής έργον διότι τότε όλοι αυτοί στη συνέχεια θα έφευγαν και θα πήγαιναν στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Σχετικά με τους 55 Πακιστανούς, οι οποίοι απελάθηκαν, ανέφερε πως είχε προηγηθεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου και είχαν εξαντληθεί όλα τα μέσα τα οποία παρέχει η πολιτεία στον οποιονδήποτε ώστε να μην φύγει από τη χώρα μας.

«Είναι μια κατάσταση που μας λυπεί, όλους. Ειδικά όταν βλέπουμε συνανθρώπους μας δυστυχισμένους, οι οποίοι έκαναν τόσα χιλιόμετρα και έπεσαν θύματα δουλεμπόρων και άλλων εκμεταλλευτών και είμαστε υποχρεωμένοι με πόνο ψυχής να τους υποχρεώνουμε να γυρίσουμε από κει ξεκίνησαν», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Χαλβατζής έκανε λόγο για επικίνδυνη πολιτική ζητώντας μεταξύ άλλων τη νομιμοποίηση της προσωρινής παραμονής των μεταναστών και την παροχή ασύλου, ενώ κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να «πει όχι στη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ».

ΠΗΓΗ

Σχέδιο Ανάν για το Τουρκοκουρδικό.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiorNQSzI-mWvskI0XOnmPiOGE8xBKbwX1DtN_EgBjxbUuEaYsYG6HTPRoE8CS9oJCmDIB39YzFGCQ0qE8dM49kqlQQpz9RmaOxi0-6MikwY-Zx8E-2c1BqeRbglI3JT1i8pu5MnWQdjE/s400/anan.jpg

Η Άγκυρα θέλει λύση του Κυπριακού κατά το Σχέδιο Ανάν (σε επιδεινωμένη μάλιστα εκδοχή του) και καταγγέλλει τους Κυπρίους που το απέρριψαν.

Αν οι Τούρκοι το θέλουν για λύση του Κυπριακού, γιατί δεν το υιοθετούν για λύση του προβλήματος των είκοσι εκατομμυρίων Κούρδων της Τουρκίας, μειονότητας αντίστοιχης σε ποσοστό πληθυσμού με τους Τουρκοκυπρίους;

Το ερώτημα διατυπώνεται σε άρθρο του Μάρκους Τέμπλαρ, Αμερικανού ιστορικού και εμπειρογνώμονα για τα Βαλκάνια, ο οποίος, περιγράφει ως εξής τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής του Σχεδίου Ανάν για τη θεραπεία της Τουρκίας από τη ...χρόνια πληγή της κουρδικής ανταρσίας:

Με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων που ζουν στην Τουρκία (τουρκικής και κουρδικής) και με την έγκρισή της σε δημοψήφισμα, το σημερινό κράτος παύει να υφίσταται και αντικαθίσταται από ένα νέο.

Από αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής, ακόμη και αν η μια ή η άλλη περιοχή το ζητήσουν με συντριπτική πλειοψηφία. Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχεδίου, η Τουρκία γίνεται ένα διζωνικό, δικοινοτικό ομοσπονδιακό κράτος, στο οποίο το 37% της επικράτειας περιέρχεται στην εξουσία της νέας κουρδικής κυβέρνησης.

Το νέο ομοσπονδιακό κράτος τιτλοφορείται ψευδεπίγραφα «Ενωμένη Τουρκική Δημοκρατία» και υπό το νέο του Σύνταγμα οι δύο μεγαλύτερες εθνικές ομάδες (Τούρκοι και Κούρδοι) έχουν ίση αντιπροσώπευση στη Γερουσία, παρά την πληθυσμιακή τους ανισότητα. Με αυτήν τη διάταξη το κράτος περιέρχεται σε ακινησία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο (που λύνει τα αδιέξοδα) αποτελείται επίσης από ίσο αριθμό Κούρδων (18% του πληθυσμού) και Τούρκων (80% του πληθυσμού) δικαστών, με επιπλέον τρεις ξένους δικαστές. Έτσι τρεις ξένοι δικαστές θα ρίχνουν τις κρίνουσες ψήφους.

Τουρκικοί και κουρδικοί πληθυσμοί μετατοπίζονται, ο καθένας στην αντίστοιχη περιοχή του.Για τους Τούρκους ισχύουν περιορισμοί των δικαιωμάτων τους για επιστροφή και μόνιμη εγκατάσταση στα σπίτια και τις περιουσίες τους στην κουρδική περιοχή, αλλά για τους Κούρδους δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί.

Επιπλέον οι Τούρκοι που παρέμειναν στα κουρδικά εδάφη δεν επιτρέπεται να ξεπεράσουν ποτέ το 6% των κατοίκων ενός χωριού. Έτσι οι Τούρκοι εμποδίζονται να αποκτήσουν δικό τους σχολείο ή και να κάνουν παιδιά, εάν το ποσοστό του 6% έχει συμπληρωθεί.

Η οικονομία της νέας ομοσπονδιακής Τουρκίας είναι χωρισμένη -χωρίς κοινή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική. Επιπλέον Τούρκοι επιχειρηματίες δεν επιτρέπεται να επενδύουν στο κουρδικό κράτος.

Και ενώ οι Κούρδοι επωφελούνται όλων των παραπάνω διατάξεων, οι Τούρκοι φορολογούμενοι επωμίζονται το κόστος όλων αυτών των τροποποιήσεων και συμβάσεων της νέας δημοκρατίας, επειδή τα Ηνωμένα Έθνη κρίνουν ότι οι Κούρδοι υπέφεραν στις προηγούμενες δεκαετίες και πρέπει να αποζημιωθούν.

Επιπροσθέτως, οι Τούρκοι πολίτες δεν έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις ζημίες που υπέστησαν με την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάν.

Η ανωτέρω ανάλυση περιγράφει με απλά λόγια TI απέρριψαν οι Κύπριοι με το Δημοψήφισμα της 24 Απριλίου 2004 και τι μπορούν να υιοθετήσουν οι Τούρκοι με την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάν (που τόσο τους αρέσει) για το ....δικό τους μειονοτικό πρόβλημα.

ΥΓ. Εκτός του κ. Ερντογάν το άρθρο αφορά και τους παρ' ημίν φανατικούς προπαγανδιστές του Σχεδίου Ανάν του ΕΛΙΑΜΕΠ, τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ, τους Οικολόγους Πράσινους και τους βαρόνους των ΜΜΕ, με τα κουρδισμένα παπαγαλάκια τους.

ΠΗΓΗ


http://4.bp.blogspot.com/_-8vC0nBa5jY/Sa1Tev9qLmI/AAAAAAAACF4/02Xm7zH9Lxo/s400/%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5+%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%A5%CE%95%CE%99++%CE%A7%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%A7%CE%91.jpg

«Τώρα που έχει έρθει η ώρα της κρισιμότερης απόφασης της σύγχρονης ιστορίας μας, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη συνεπής στις αρχές, τους αγώνες και τις παραδόσεις μας λέει το «ναι». Το «ναι» στο κοινό μέλλον των δύο κοινοτήτων, το «ναι» στην κοινή συμβίωση, το «ναι» στην ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει «ναι» στη συνεργασία και «όχι» στο διχασμό, λέει «ναι» στην προοπτική και «όχι» στη στατικότητα» Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΣΤΙΣ 3-5-04