20 Σεπ 2009

Κορυφαίος σύμβουλος του Ομπάμα στο πλευρό του Γιώργου

http://www.stylebakeryteen.com/images/BananaRepublic.jpg

Γράφει ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ της Νέας Υόρκης:

«Ομάδα της Αμερικανικής εταιρίας AKP&D Message and Media, της οποίας ιδρυτής είναι ο κ. David Axelrod, ανώτατος σύμβουλος του Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στην εκλογική καμπάνια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργου Παπανδρέου. Αποστολή της Αμερικανικής εταιρείας είναι συμβάλει στο να σταθεροποιηθεί και ει δυνατόν να αυξηθεί η διαφορά του εκλογικού αποτελέσματος έναντι του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή, ούτως ώστε να αποφευχθούν επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποβούν βλαπτικές για τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με… έγκυρες πληροφορίες του «E.Κ». Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Axelrod ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Προεκλογικής Εκστρατείας του Προέδρου κ. Ομπάμα, ενώ σήμερα είναι ο κορυφαίος πολιτικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου. Συγκεκριμένα είναι ο τέταρτος στη σειρά ιεραρχίας στα στελέχη του ημερινού Λευκού Οίκου….

ΠΗΓΗ

"ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ" ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ "ΟΜΠΑΜΑ" ....

ΕΛΑ ΝΤΕ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΟΜΩΣ ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝΕ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΤΣΕΠΗ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ Ή ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝΕ .....

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΗΓΕΤΩΝ" ΣΕ ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΕΡΓΑΛΕΙΑ" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ .... ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ .....

YES THEY CAN , ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

http://blog.nj.com/ledgerupdates_impact/2007/10/large_obama1022a.jpg

http://www.isotimia.gr/files/ArticlePhotos/POLITIKOI/papandreou_Giorgos2.jpg

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/5/7/4/135574/obamanew3125.JPG

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinLMqHRQqJYwLCwwEAjzS3Mz88Q_XD0j73skFYGwQDIbCfJqccEX-JcUcf50ymB9F4WQR2ciYM_xZDiCRPtWBJh0asr4j__RfErU8q_TefCY4w6eZjqwRK74e_GdpQAe_borpNuoz2MqA/s400/223soma-79.jpg

http://www.arrenaradio.com/images/uploads/articles/image/09may/090511/obama1.jpg

http://ikap.yooblog.gr/files/2008/07/1215081665-31472_thu.jpg

GOD BLESS AMERICA .....

IN OBAMA WE TRUST
AND COPY



ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ?

ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΡΟΝ"

http://img132.imageshack.us/img132/1606/99621913.jpg

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ....
ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ , ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ......
ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ

Έρχεται αέρας .."αλλαγής" στις Ένοπλες Δυνάμεις


Η "ευελιξία" στις ΕΔ είναι ante portas .. Ως άλλος Αννίβας θα επιχειρήσει να αλώσει τα τείχη της ελληνική αποτροπής ο ΓΑΠ όπως μας ενημερώνει σήμερα η προσκείμενη στην αντιπολίτευση εφημερίδα "Έθνος". Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά τον συντάκτη προαναγγέλλει :
  • "μικρότερες ευέλικτες(?) μονάδες"
  • μείωση δαπανών για την άμυνα (οι οποίες επί της τελευταίας κυβέρνησης δεν επαρκούσαν ούτε για την αγορά ανταλλακτικών.)
  • επαναφορά της αξιοκρατίας με το γκρέμισμα της "δεξιάς νοοτροπίας στις ΕΔ" (δηλαδή άκρατο ρεβανσισμό)
  • και περαιτέρω μείωση της θητείας σε 6 μήνες!! παρά την ήδη τραγική κατάσταση από πλευράς επάνδρωσης.
Στην ουσία αυτό που προαναγγέλλει ο συντάκτης δεν είναι παρα ο σταδιακός αφοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων έναντι της Τουρκίας , με σταδιακή κατάργηση της στρατιωτικής θητείας , μείωση των ενεργών αεροσκαφών και πλοίων και στροφή σε πιο ευέλικτο (βλέπε αποσκελετωμένο) σχήμα με στόχο "την καταπολέμηση της τρομοκρατίας" και όχι φυσικά τους βαρείς μηχανοκίνητους σχηματισμούς των Τούρκων ,όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτηση με θέμα το διακύβευμα των προσεχών εκλογών..

Το κουτσούρεμα της ελληνικής αποτροπής θα γίνει φυσικά για να απελευθερωθούν οι πόροι που θα μετατρέψουν την Ελλάδα στην Δανία του Νότου όπως υποσχέθηκε ο υποψήφιος πρωθυπουργός ..Πόσο να απέχει άραγε η Δανία από την Φινλανδία?

ΠΗΓΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEge8IabnaGPmjRWZ4Ptpr3-ITuHfb0JAKma7QJzi4JNAbEOi6JBCSMVUnjOlokEmM2VKztt7Cbo-uSjM60TLIMvKMRHazM20e4UFLLy_SWi4CW_uKEPSElbDviE5zyY4QpY98onB5_qb8nP/s400/krisi.bmp

ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ .... ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΜΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ...ΚΕΡΝΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ , Η "ΑΥΡΙΑΝΗ" ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ:


Τώρα επειδή μας δουλεύει ο Γιωργάκης (βλέπε φούσκες χρηματιστηρίου) και θα τα αποπληρώνουν μέχρι και τα δισέγγονά μας "μετά την απομάκρυνση από τη κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"....


Ρε αυριανέ επίδοξε πρωθυπουργέ εδώ ακόμα να αποζημιωθούν οι σεισμοπαθείς της Καλαμάτας από τον σεισμό του 1984 (αποζημιώσεις που τους είχε τάξει τότε το ΠΑΣΟΚ κι ακόμα περιμένουν), πόσο αμερικανάκια τον περνάς τον ελληνικό λαό;

Ας αναπολήσουμε κι ας απολαύσουμε μαζί μερικές ακόμα φούσκες του ΠΑΣΟΚ από το παρελθόν


ΕΠΙΣΗΣ


Συναντήθηκε σήμερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με νέες και νέους που έχουν βρει απασχόληση στα πλαίσια των προγραμμάτων stage. Είπε λοιπόν ότι τα προγράμματα αυτά δημιουργούν "εξάρτηση και εκμετάλλευση"!

Και αναρωτιέται κανείς: μα καλά, μας περνάει για αμερικανάκια; Νομίζει ότι έχουμε πάθει αμνησία ή ότι τρώμε κουτόχορτο; Πιστεύει ότι ο κόσμος έχει ξεχάσει πως το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τα stage ακριβώς για να κρατά σε ομηρία τα νέα παιδιά της πατρίδας μας και να τάζει κάθε θέση στο πρόγραμμα αυτό σε δέκα άτομα; Ξεχάσαμε μήπως ότι με αυτά τα τερτίπια παρέμεινε τόσα χρόνια στην εξουσία το καθεστώς ΠΑΣΟΚ;

Αμάν πια με αυτή την υποκρισία... Έλεος..

ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ

ΠΑΣΟΚ : ΦΕΡΑΜΕ ΠΡΕΣΣΕΣ , ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ .... ΜΕ ΟΥΡΑ


ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ HELLENICREVENGE

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΝΙΚΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ , ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΑΖΕΤΕ ? ΑΝ ΔΕΝ ΤΑΖΕΤΕ ΚΑΙ Η "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ" ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ή ΟΧΙ ?

H ανοχή των Τούρκων στο δουλεμπόριο - ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ FRONTEX

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το λεττονικό ελικόπτερο της FRONTEX στην Κομισιόν

Αποκαλυπτικές είναι οι διαδοχικές λήψεις, που «τράβηξε» το λεττονικό ελικόπτερο της FRONTEX. Από αυτές προκύπτει, με βάση την ώρα και το γεωγραφικό στίγμα, ότι το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής απλώς συνοδεύει έως τα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβο δουλεμπόρων, που μεταφέρει εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες από τα τουρκικά παράλια στο Φαρμακονήσι.

Ντοκουμέντα της ανοχής, τουλάχιστον, την οποία επιδεικνύουν οι τουρκικές Αρχές στη δράση των δουλεμπόρων, που μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, διαθέτει πλέον η Κομισιόν. Οι φωτογραφίες, μαζί με αναλυτική περιγραφή των κινήσεων περιπολικού της τουρκικής ακτοφυλακής, που εμφανίζεται να μην εμποδίζει δουλεμπορικό σκάφος να αποπλεύσει από τις τουρκικές ακτές, περιλαμβάνονται σε αναφορά του πληρώματος λεττονικού ελικοπτέρου, που συμμετέχει στη δύναμη FRONTEX. Το ελικόπτερο, ενώ κατέγραφε το περιστατικό, δέχθηκε τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου.

Την ανάγκη η Τουρκία και η Λιβύη να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να συνεργαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λαθραίας διακίνησης μεταναστών, υπογραμμίζει εξάλλου γαλλική πρόταση στο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε.

ΠΗΓΗ

«Πολιτικοί μού είπαν να φύγω!» - ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΝ ΑΝ ΕΦΕΥΓΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ?

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLG3Za81K7IQrpX_ALtaUrsmXixftvEYLaWlURAyrfemrqoWbCTVmdH3YxNC5GOQeU0qEdiQQTb3eYTkNqzQH2wm0IzaMD2K13oBdtqIi6RtQ3qJnexEjnDx-fQDZLAjlFTCAfcP8vKvE/s320/%CE%96%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%821.jpg

ΔΙΑ ΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ"

Αποκαλυπτική δήλωση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο Δικαστήριο της Καρλσρούης

Tου Τασου Τελλογλου

«O Μιχάλης Χριστοφοράκος ειδοποιήθηκε από πολιτικούς να εγκαταλείψει την Ελλάδα», αναφέρει εμφατικά ο συνήγορος του πρώην στελέχους της Siemens, κ. Στέφαν Κουρσάβε, σε σχετικό δικόγραφο που κατέθεσε στις 14 Αυγούστου 2009 στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης - το δικόγραφο βρίσκεται στη διάθεση της «Κ».

Στο ίδιο δικόγραφο, με το οποίο είχε προσβληθεί η πρώτη απόφαση του Εφετείου του Μονάχου -υπόθεση για την οποία δικαιώθηκε ο κ. Χριστοφοράκος- ο κ. Κουρσάβε αναφέρει τα εξής για τις συνθήκες φυγής του κ. Χριστοφοράκου από την Ελλάδα στη Γερμανία: «Στη διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης δεν είχε αλλάξει το παραμικρό μέχρι τις αρχές αυτού του χρόνου.

Μόνον όταν άρχισε στην Ελλάδα ο προεκλογικός αγώνας για τις ευρωεκλογές και επιπλέον προετοιμάζονταν οι εθνικές εκλογές, αναδείχθηκε το θέμα Siemens από τη Νέα Δημοκρατία.

Ετσι, τα ανακριτικά μέτρα της ελληνικής Εισαγγελίας εντατικοποιήθηκαν εξαιτίας της πολιτικής πίεσης. Ο προσφεύγων, που διατηρούσε ως διευθύνων σύμβουλος χρόνιες επαφές με την ελληνική πολιτική, ειδοποιήθηκε ότι το θέμα Siemens θα διαδραμάτιζε κεντρικό ρόλο στις εκλογές και ότι θα έπρεπε να υπολογίζει σε συλλήψεις. Επίσης, του μεταφέρθηκε ότι γι' αυτόν προσωπικά υπήρχε ο κίνδυνος να καθίσει στο εδώλιο στην Ελλάδα σε μία σκηνοθετημένη δίκη.

Σε αυτή τη δίκη απειλείτο ως διευθύνων σύμβουλος με ποινή ισοβίου καθείρξεως και δεν θα μπορούσε να περιμένει μία δίκαιη δίκη για τον εαυτό του. Οι ίδιοι κύκλοι τον ενημέρωσαν ότι μετά τις ευρωεκλογές, το αργότερο μετά τις εθνικές εκλογές, τα νερά θα ηρεμούσαν και η υπόθεση θα ξεκαθάριζε με τον κατάλληλο τρόπο με όρους κράτους δικαίου…».

Ο χρόνος παραμονής

Ο κ. Κουρσάβε, στη συνέχεια του δικογράφου του, σημειώνει ότι ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος προσπάθησε αρχικά να παρατείνει τον χρόνο κατά το οποίο υποχρεούτο να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα, για το διάστημα μετά τις εκλογές. «Ετσι ήλπιζε να αποφύγει να εμπλακεί σε μία άδικη διαδικασία για τις τηλεοράσεις την παραμονή των εκλογών. Ο χρόνος που είχε για να απολογηθεί παρατάθηκε μόνο ελάχιστα».

Μία παράταση του χορηγήθηκε στην αρχή από την Εισαγγελία, αναφέρει ο κ. Κουρσάβε, ωστόσο, στη συνέχεια ανακλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

«Ο προσφεύγων δέχθηκε, αμέσως μετά, ανώνυμες απειλές ότι θα πέθαινε αν δημοσιοποιούσε τις γνώσεις του για τις διασυνδέσεις της ελληνικής πολιτικής με τη βιομηχανία. Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη καταλαμβάνει, απ' όσο γνωρίζουμε, τη δεύτερη θέση μετά τη Βουλγαρία…».

Φυσικά, στο ίδιο δικόγραφο υπάρχουν επισημάνσεις του κ. Κουρσάβε για να «υποστηρίξει» την ελλειψη «εγγυήσεων κράτους δικαίου» στην Ελλάδα, που δεν αντέχουν σε κριτική, όπως η επισήμανση ότι η Εισαγγελία «διένειμε τις ανακρίσεις της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Debevoice & PlimptoLLP, γεγονός που τροφοδότησε πέρα από κάθε μέτρο την υστερία για τη διαφθορά στην Ελλάδα, που προκλήθηκε μεταξύ αλλων από τη Siemens AG και τις θυγατρικές της εταιρείες».

Εντυπώσεις

Ο κ. Κουρσάβε επιδιώκει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο κ. Χριστοφοράκος αποφάσισε βραχυπρόθεσμα να φύγει από την Ελλάδα και να μείνει τόσο χρονικό διάστημα στη Γερμανία, μέχρι να κοπάσει « η υστερία» και «να βεβαιωθεί κανείς για την επάνοδο του κράτους δικαίου».

Ο προσφεύγων σκόπευε αρχικά να μείνει στη Γερμανία τρεις εβδομάδες. Αυτή η θέση του κ. Κουρσάβε υπονομεύεται από ένα άλλο σημείο του δικογράφου προς το Συνταγματικό Δικαστήριο, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Χριστοφοράκος κατέφυγε στη Γερμανία για να τεθεί στη διάθεση της γερμανικής Δικαιοσύνης. Αλλά και αυτό το απέφυγε και κρυβόταν επί ένα μήνα, επειδή αιφνιδιάστηκε από την έκδοση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης στις 21 Μαΐου 2009.

Ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου αναφέρει ακόμη στο Συνταγματικό Δικαστήριο ότι ο πελάτης του όταν απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα κατέστησε σαφές ότι «αυτή είχε προτεραιότητα έναντι της ελληνικής «και ότι ήταν έτοιμος, αν χρειαζόταν, να αρνηθεί την ελληνική υπηκοότητα».

Ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρθηκε, όπως φαίνεται από το δικόγραφο του κ. Κουρσάβε, σε «πειστήρια». Μάλιστα, ο ίδιος πρότεινε στην Εισαγγελία, στην περίπτωση αμφιβολιών, να προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των όσων κατέθεσε στην ανακρίτρια, κα Μπόιμλερ.

Οπως καταλήγει ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου, «ο πελάτης του κατηγορείται για τέσσερις πληρωμές από τη Siemens στην Placid Blue Corporation, οι οποίες, κατά την Εισαγγελία, «δεν στοιχειοθετούν το αδίκημα της δωροδοκίας στο πνεύμα του άρθρου 334 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, καθ' ότι αυτές οι πληρωμές αφορούσαν μια γενική φροντίδα του τοπίου χωρίς να έχουν αναφορά σε ένα project»!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGD7fHULqvjCKdv984hs7iCHtzOKXSLTkI7v-LDcHfsblfG92olJ1Cse4HQGt0svvAdFGvJuqXoW6mQqbi5CJI7qVKojLpGJPi9dExMXoToOaDO2R2xE2_pKx-7YMlZ1FicPqMsf9dLRit/s400/tsoukatos1_copy.jpg

ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ Η ΝΔ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ? ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ?


ΑΝ Η ΝΔ ΕΜΠΛΕΚΟΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΕΙ ? ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗ ?

ΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ "ΞΕΧΝΙΟΤΑΝ" ?

ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΥΣΤΕΡΙΑ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ "ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ" ΛΕΝΕ ?

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΗΡΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Ή ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ

ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ , ΕΙΧΑΝΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ , ΤΗΝ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ..... ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ , ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ Ή Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ή ΓΕΙΑ ΣΑΣ , ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ 420 ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ , ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΡΗΞΗ .... ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ..... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΤΕΧΝΗΤΗ" ΑΥΤΗ ΡΗΞΗ Η ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΡΜΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΩΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜτΚ"

“Εάν μια νέα ελληνική κυβέρνηση θέσει θέμα επανεξέτασης της ισχύουσας διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή και διαχείριση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγηθούμε σε οριστική ακύρωση του έργου.”

Μόσχα

Του Γιώργου Σινανίδη

Τα παραπάνω δήλωσε ξεκάθαρα στη “Μ” υψηλόβαθμη ρωσική διπλωματική πηγή, θυμίζοντας ότι το σημερινό ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής (24,5 %) είναι προϊόν πολιτικής και κοπιώδους διαπραγμάτευσης.
Η ιστορία επιβεβαιώνει τις ρωσικές επιφυλάξεις, καθώς όσοι παρακολούθησαν από κοντά τη σχετική διαπραγμάτευση τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να μη θυμούνται τις δηλώσεις δυσαρέσκειας του πρώην επικεφαλής της “Τρανσνέφτ”, εταιρείας που συντονίζει από ρωσικής πλευράς την υπόθεση του αγωγού, ο οποίος δήλωνε σε ρώσους δημοσιογράφους ότι κατά τη γνώμη του το ελληνικό και το βουλγαρικό ποσοστό έπρεπε να είναι ακόμη μικρότερα, εφόσον η συμμετοχή των δύο χωρών καλύπτει ουσιαστικά μόνο την παραχώρηση εδάφους για τη διέλευση του αγωγού.

Ούτε πετρέλαιο, ούτε κατασκευαστική τεχνογνωσία για πετρελαιαγωγούς, ούτε πελατολόγιο-συμβόλαια για την πώληση πετρελαίου στο εξωτερικό διαθέτουν οι δύο χώρες, έλεγε ο πρώην επικεφαλής της “Τρανσνέφτ” Σεμιόν Βάινστοκ σε ρώσους δημοσιογράφους, έξω μάλιστα από το μέγαρο Μαξίμου, όταν ο ρώσος πρόεδρος συνομιλούσε με τον Κ. Καραμανλή. “Εφόσον όμως η διαπραγμάτευση είναι πολιτική και αυτές είναι οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξε ο πρόεδρος (σ.σ. Β. Πούτιν) είμαστε υποχρεωμένοι να τις εφαρμόσουμε”.

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20071026/engine/assets_LARGE_t_420_73033_type11495.jpg

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο εκνευρισμός του Κρεμλίνου και προσωπικά του ρώσου πρωθυπουργού (σήμερα) Βλαντιμίρ Πούτιν για τις συνεχείς διακυμάνσεις και καθυστερήσεις των εταίρων στην υπόθεση του αγωγού, πρωτίστως της Σόφιας, τώρα και της Αθήνας στο πρόσωπο του ηγέτη της αντιπολίτευσης και υποψήφιου πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, έχει επανειλημμένως διαφανεί στις έως τώρα σχετικές τοποθετήσεις. Με πιο πρόσφατες τον μάλλον περιφρονητικό τρόπο, με τον οποίο αναφέρθηκε ο ρώσος ηγέτης στο “μικρό πετρελαιαγωγό”, που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε όγκους τον Σαμψούντα - Τσεϊχάν, αγωγό αμιγώς τουρκικών και αμερικανικών συμφερόντων, στον οποίο η Ρωσία αρνούνταν συστηματικά να συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια. Εξετάζει, όμως, το ενδεχόμενο, έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψη του Β. Πούτιν στην Άγκυρα και ουσιαστικά ωθείται προς την επιλογή αυτή από τις κοντόθωρες σπασμωδικές κινήσεις της νέας βουλγαρικής κυβέρνησης και τις αντίστοιχες μεταλλάξεις και αντιφάσεις στο ενεργειακό πρόγραμμα του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.


ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Η Μόσχα προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα με την προχθεσινή δήλωση του επίσημου εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο οποίος θύμισε ότι η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του αγωγού άρχισε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερες απορίες στη ρωσική διπλωματία για τη διαφαινόμενη κωλυσιεργία, αμέσως μετά τις αντίστοιχες βουλγαρικές αντιδράσεις, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μπόικο Μπορίσοφ.

“Δεν δικαιούται μια αντιπολίτευση να δηλώνει ότι δεν γνώριζε τις κυβερνητικές συμφωνίες”, ξεκαθάρισε, μιλώντας στη βουλγαρική πλευρά, για να τα ακούει προφανώς και η ελληνική, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σματκό, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή τη Σόφια, για να συζητήσει τα τρία ενεργειακά έργα με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Βουλγαρίας: τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream και τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.


“ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ...”

“Πείτε μας ποια σχέδια δεν σας ενδιαφέρουν και τα διακόπτουμε την άλλη μέρα”, είπε ο Β. Πούτιν στον βούλγαρο ομόλογό του, στον οποίο έδωσε προθεσμία ενός-δύο μηνών, για να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Την ίδια στιγμή δήλωνε σε ξένους αναλυτές της Λέσχης Βαλντάι ότι η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει την Ουκρανία ως χώρα-διαμετακομιστικό κέντρο για τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες προς τις δυτικές αγορές και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια τείνουν να τον επιβεβαιώσουν ενισχύοντας δραματικά το τουρκικό χαρτί.

Μπροστά στις διαφαινόμενες δυσκολίες η ρωσική διπλωματία επέλεξε συγκρατημένους τόνους στις επίσημες ανακοινώσεις της, διά του εκπροσώπου της Αντρέι Νεστερένκο, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το πρωτεύον είναι “να μη μειωθούν οι ρυθμοί και να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη της πρακτικής υλοποίησης” του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, καθώς και να συνεχιστεί η εργασία “χωρίς οποιεσδήποτε αλλαγές ή διορθώσεις” και “βάσει των συμφωνηθέντων”.

“Είναι στο χέρι της Αθήνας να επιλέξει ποιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει μετά τις εκλογές. Η ελπίδα μας είναι ότι θα πρυτανεύσουν οι λογικές της συνεργασίας και της ολοκλήρωσης των συμφωνημένων έργων, ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί”, είναι η επωδός ρώσων διπλωματών, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά για την άνθηση των ελληνορωσικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές κόντρα στις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ρωσικού ΥΠΕΞ και της ρωσικής κυβέρνησης, και δεν κρύβουν την πικρία τους για τυχόν πισωγύρισμα.