15 Οκτ 2009

Η ΘΕΙΑ ΑΝΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


«Oφείλω να το πω και νομίζω ότι η χώρα μας εγκαίρως, από τώρα πρέπει να ορίσει ως δεύτερη επίσημη γλώσσα τα αγγλικά. Kαι το λέω χωρίς να λαμβάνω υπ' όψιν όσους θα σπεύσουν να πουν ότι θα χαθεί η πολιτιστική κληρονομιά και η εθνική μας ταυτότητα. Nομίζω ότι οι Έλληνες δεν θα πάθουν τίποτε αν μάθουν να μιλούν το ίδιο καλά, όπως τα ελληνικά και τα αγγλικά».

«Καθημερινή» 18 Νοεμβρίου 2001

Υπουργός Παιδείας (πάει το Εθνικής, το έφαγε η μαρμάγκα), Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΚΕΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΚΕΤΟ ΑΜΥΝΑΣ , ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΚΕΤΟ ΕΛΛΑΔΑΣ .....
ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΝΟΙΩΣΑΝΕ ΠΟΤΕ .... ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΝΟΙΩΣΟΥΝΕ ΠΟΤΕ.


http://repository.naftemporiki.gr/photonews/2009/09/29/26375_normal.jpg

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .... ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Έσπασαν τη μαρμάρινη πλάκα στο ύψωμα 731

http://www.trikalanews.gr/images/news/123693355699_lrg.jpg

Στις γνωστές αρνήσεις της Αλβανίας να δεχθεί την ανέγερση μνημείων για τους έλληνες στρατιώτες και αξιωματικούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών του πολέμου 1940 – 41, προστίθεται και ο βανδαλισμός της μικρής αναμνηστικής πλάκας που τοποθέτησαν Θεσσαλοί, συντοπίτες, των νεκρών του περίφημου υψώματος 731, στην περιοχή της Κλεισούρας.

Εκεί αποκρούστηκε η αιχμή της μεγάλης ιταλικής «Εαρινής Επίθεσης» την οποία επόπτευε ο ίδιος ο Μπενίτο Μουσολίνι. Το 731 δέχθηκε καταιγιστικό βομβαρδισμό από αέρα και στεριά. Θεωρείται ότι στο 731 έπεσαν οι περισσότερες οβίδες του πολέμου. Το τοπίο άλλαξε, τα δένδρα ξεριζώθηκαν και το ανάγλυφο μεταβλήθηκε καθώς μειώθηκε το ύψος της κορυφής κατά πέντε μέτρα.

Σύμφωνα με τα λόγια του πατρός Νικοδήμου, ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, "το 731 αποτελεί τις Θερμοπύλες του Νέου Ελληνισμού. Μόνο που απο το 731 οι Βάρβαροι δεν διάβηκαν στο τέλος".

Αν και το ελληνικό κράτος δεν έπραξε το καθήκον του απέναντι στους νέους που θυσίασαν ότι πολυτιμότερο είχαν για την Πατρίδα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ελάχιστοι μνημειακοί χώροι θα βανδαλίζονται και τα ιερά οστά των στρατιωτών μας θα σαπίζουν στις βροχές ή θα γίνονται αντικείμενο εμπορίας. Αυτοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ήταν «εχθροί» του Άξονα και «σύμμαχοι» των Συμμάχων, ας αφήσουν τουλάχιστον τους νικητές νεκρούς μας, ήσυχους.

ΠΗΓΗ

Το Ύψωμα 731 (Οι άγνωστες Θερμοπύλες του 1940)

Πλάτη Πολεμικού Ναυτικού για το ναυπηγείο

[57-7-thumb-small.jpg]

Η επιβίωση των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλη Βενιζέλου.


Για τον λόγο αυτό ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της παραλαβής των νέων υποβρύχιων από τον, παραμένοντα μέχρι και σήμερα, γενικό διευθυντή εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκο και από τον αρχηγό του ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γιώργο Καραμαλίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ο νέος υπουργός ήταν αρκετά διαβασμένος για το θέμα και αυτό φάνηκε όταν ο κ. Βασιλάκος υποστήριξε ότι πέραν των επαναδιαπραγματεύσεων μεταξύ υπουργείου Αμυνας και γερμανικής εταιρείας, υπάρχει και επιχειρησιακό πρόβλημα. Στο σημείο αυτό ο υπουργός ζήτησε την άποψη του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος διαφώνησε με τον κ. Βασιλάκο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα επιχειρησιακό πρόβλημα που να εμποδίζει την παραλαβή τουλάχιστον των τριών από τα τέσσερα υποβρύχια. Ζήτησε μάλιστα λίγο χρόνο για να φέρει στον υπουργό έγγραφη πλήρη ενημέρωση για το πώς αξιολόγησαν τα υποβρύχια οι επιτροπές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά το μόνο «πακέτο» εργασιών που υπάρχει είναι η ναυπήγηση των τριών υποβρυχίων, ενώ υπάρχει προίκα από πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΕΑ επί κυβέρνησης Ν.Δ. για προμήθεια φρεγατών από τη Γαλλία, μέρος της κατασκευής των οποίων θα αναλάμβαναν και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το πρόγραμμα αυτό προς το παρόν έχει παγώσει και κανείς δεν γνωρίζει αν θα υλοποιηθεί ή θα ξεκινήσουν νέες διαδικασίες με διαγωνισμό για την προμήθεια φρεγατών.
Γ.Τσακ.

enet.gr

(σημ "Εν κρυπτώ": Η είδηση δεν είναι ότι ο Α/ΓΕΝ καρφώνει τον πρώην διευθυντη της ΓΔΑΕΕ,αλλά ότι ο κύριος Βασιλάκος ακόμα δεν μας έχει αδειάσει την γωνιά..)

ΠΗΓΗ


ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ..... ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Ο ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΣΑΣ ΧΑΣΟΥΜΕ .... ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.

ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ..... Ή ΟΧΙ ?

Ο λαός και τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν ακόμη με αλαλαγμούς!

Εντυπωσιακή η απόφαση για την αντικατάσταση όλων των αυτοκινήτων του δημοσίου με υβριδικά μέχρι 1600 κ.ε.

Πρόκειται για 55.000 αυτοκίνητα, τα οποία θα αντικατασταθούν όπως λέει η εξαγγελία του Γιάννη Ραγκούση, εντός του 2010.

Αποτέλεσμα της εξαγγελίας στην αγορά ήταν να πανηγυρίζει η εταιρία ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ που εισάγει τα αυτοκίνητα HONDΑ και να ολοφύρεται η εδώ αντιπροσωπεία της ΤΟYOTA.

O λόγος είναι απλός.

Στην αγορά κυκλοφορεί μόνο ένα αυτοκίνητο υβριδικής τεχνολογίας που είναι κάτω των 1600 κ. και αυτό είναι ένα αυτοκίνητο της HONDA.

Όλες οι άλλες εταιρίες που παράγουν υβριδικά, έχουν αυτοκίνητα άνω των 1600 κ.ε.

Η TOYOTA που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στα υβριδικά με τον μοντέλο PRIUS δηλώνει ότι είναι αδιανόητο μια κυβέρνηση να παίρνει απόφαση που φωτογραφίζει ένα και μόνο αυτοκίνητο μιας και μόνης αντιπροσωπείας και ενός και μόνο αντιπροσώπου. Του ΣΑΡΑΚΑΚΗ δηλαδή.

Και αυτό αφού τα PRIUS είναι 1800 κ.

Η συνολική αντικατάσταση των 55.000 κρατικών αυτοκινήτων με HONDΑ θα αποφέρει κύκλο εργασιών για την αντιπροσωπεία ΣΑΡΑΚΑΚΗ – Honda ύψους περίπου 750 εκατ. Ευρώ.

Και αυτά εντός του 2010. Επειδή η αγορά αυτή είναι κολοσσιαία, υποθέτει η TOYOTA ότι υπάρχει ενδεχόμενο να πρόκειται για αποτέλεσμα λανθασμένης πληροφόρησης της Κυβέρνησης αλλά σίγουρα τεράστιας λαμογιάς κάποιων εισηγητών.

ΠΗΓΗ

ΟΙ "ΒΑΝΔΑΛΟΙ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον υπουργό Απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδο, δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων.

Εξω από το υπουργείο υπήρξε ένταση και συγκρούσεις των διαδηλωτών με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι απεργοί της Ζώνης ζητούν έκτακτο επίδομα 1.500 ευρώ για το 2009, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου επιδότησης.

Ζητούν ακόμα μέτρα στήριξης των ανέργων (η ανεργία στη Ζώνη έχει φτάσει ήδη στο 50%), όπως το πάγωμα των δανείων, η διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.λπ.

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ" :

«Εχω φίλους αναρχικούς και σέβομαι τις απόψεις τους. Ομως δεν δέχομαι τους χούλιγκαν και τους βάνδαλους που καταστρέφουν περιουσίες»

Το νέο δόγμα ασφαλείας του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα περιλαμβάνει «δημοκρατία και πυγμή»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ...... ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ , ΟΤΑΝ ΔΕΡΝΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΤΑΝ ΡΙΧΝΕΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ , ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ......

ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ" , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ ΜΗΝ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΤΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ .... ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ , ΜΑΛΛΟΝ ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΚΑΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΠΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ "ΠΥΓΜΗ" ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" , ΕΤΣΙ κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ?

ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕ ΚΑΝΕΙΣ .....

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας Espresso στον Περισσό, μέρα μεσημέρι. Συγκεκριμένα, 10-15 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του συγκροτήματος Ημερήσιου Τύπου («Espresso», κ.α.) του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που βρίσκονται στην οδό Αβέρωφ 26-28 στον Περισσό. Οι δράστες επιτέθηκαν με σφυριά και λοστούς στο ισόγειο, ενώ προξένησαν ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα έξω από την εφημερίδα. Παράλληλα έγραψαν και συνθήματα και αποχώρησαν.

Πηγή: ΗμερισίαOnline

"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ....."