15 Οκτ 2009

Πλάτη Πολεμικού Ναυτικού για το ναυπηγείο

[57-7-thumb-small.jpg]

Η επιβίωση των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλη Βενιζέλου.


Για τον λόγο αυτό ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της παραλαβής των νέων υποβρύχιων από τον, παραμένοντα μέχρι και σήμερα, γενικό διευθυντή εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκο και από τον αρχηγό του ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γιώργο Καραμαλίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ο νέος υπουργός ήταν αρκετά διαβασμένος για το θέμα και αυτό φάνηκε όταν ο κ. Βασιλάκος υποστήριξε ότι πέραν των επαναδιαπραγματεύσεων μεταξύ υπουργείου Αμυνας και γερμανικής εταιρείας, υπάρχει και επιχειρησιακό πρόβλημα. Στο σημείο αυτό ο υπουργός ζήτησε την άποψη του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος διαφώνησε με τον κ. Βασιλάκο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα επιχειρησιακό πρόβλημα που να εμποδίζει την παραλαβή τουλάχιστον των τριών από τα τέσσερα υποβρύχια. Ζήτησε μάλιστα λίγο χρόνο για να φέρει στον υπουργό έγγραφη πλήρη ενημέρωση για το πώς αξιολόγησαν τα υποβρύχια οι επιτροπές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά το μόνο «πακέτο» εργασιών που υπάρχει είναι η ναυπήγηση των τριών υποβρυχίων, ενώ υπάρχει προίκα από πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΕΑ επί κυβέρνησης Ν.Δ. για προμήθεια φρεγατών από τη Γαλλία, μέρος της κατασκευής των οποίων θα αναλάμβαναν και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το πρόγραμμα αυτό προς το παρόν έχει παγώσει και κανείς δεν γνωρίζει αν θα υλοποιηθεί ή θα ξεκινήσουν νέες διαδικασίες με διαγωνισμό για την προμήθεια φρεγατών.
Γ.Τσακ.

enet.gr

(σημ "Εν κρυπτώ": Η είδηση δεν είναι ότι ο Α/ΓΕΝ καρφώνει τον πρώην διευθυντη της ΓΔΑΕΕ,αλλά ότι ο κύριος Βασιλάκος ακόμα δεν μας έχει αδειάσει την γωνιά..)

ΠΗΓΗ


ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ..... ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Ο ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΣΑΣ ΧΑΣΟΥΜΕ .... ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: