16 Οκτ 2009

Και ο Αχμέτ Ιλχάν στηρίζει Ντόρα

Ixlan

Όπως διαβάζουμε στη λίστα που δημοσιεύτηκε και επιβεβαιώνει και ο ίδιος, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν συνυπέγραψε την υποψηφιότητα της κας Ντόρας Μπακογιάννη για την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος και δηλώνει:

«Στηρίζω ανοικτά την Ντόρα Μπακογιάννη. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και θα έχουμε την πρώτη γυναίκα πολιτικό στην Βόρειο Ελλάδα. Είναι πραγματικά ένα πολύ ικανό άτομο με πολλές ευαισθησίές, με βαθύ γνώση των προβλημάτων της Ελλάδας. Η σφραγίδα της Ντόρας θα είναι καταλυτική για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Είναι μια σύγχρονη πολιτικός, με γνώσεις, με απόψεις, με ιδέες. Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης τη στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις. Ως Υπουργός Εξωτερικών είχαμε την δυνατότητα να δούμε τις προσπάθειες της και την πολιτική που προσπάθησε να εφαρμόσει. Η μειονότητα εμπιστεύεται την Ντόρα Μπακογιάννη, με πρόεδρο και πρωθυπουργό την Ντόρα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την σύγχρονη Ελλάδα που θέλουμε…..» ( http://paremvasikomotini.blogspot.com/2009/10/blog-post_14.html).

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγα χρόνια ο κ. Ιλχάν, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τότε, είχε συνυπογράψει με άλλα 605 στελέχη της μειονότητας της Θράκης κείμενο όπου η μουσουλμανική μειονότητα αποκαλείται «τουρκομουσουλμανική»

Με αφορμή τη μετάφραση σχολικών βιβλίων στην πομακική διάλεκτο το κείμενο ξεκινούσε λέγοντας: «Το επίσημο καθεστώς της Τουρκομουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης έχει καθοριστεί με τη Συνθήκη της Λωζάννης που υπεγράφη το 1923.» Σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για τις σχέσεις μεταξύ της «Μητέρας Πατρίδας Τουρκίας» και της «πατρίδας μας Ελλάδας», ενώ σε ένα άλλο σημείο αναφέρεται: «Τον τελευταίο καιρό έχει προστεθεί ένας άλλος κρίκος στην αλυσίδα παιχνιδιών που παίζονται εις βάρος της Μειονότητας, κάτι που ενόχλησε και πλήγωσε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Το κείμενο είχε προκαλέσει τότε πλήθος αντιδράσεων. Το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για «μείζον πολιτικό θέμα», ζητώντας επίσημη θέση από πλευράς κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία εμφανιζόταν εξαιρετικά ενοχλημένη από το γεγονός ότι ένας εν ενεργεία βουλευτής της, ο οποίος ορκίστηκε στο Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους, αρνείται τις διεθνείς συνθήκες στις οποίες έχει προσχωρήσει και σέβεται η χώρα μας.

Να υποθέσουμε κι εμείς τώρα ότι ο κ. Ιλχάν δεν διεγράφη τότε λόγω των πολιτικών σχέσεών του με την κ. Μπακογιάννη; Σημειώνουμε ότι αυτά συνέβαιναν το 2006 όταν η ΝΔ διέθετε άνετη πλειοψηφία.

Για την δήλωση του κ. Ιλχάν ότι «η μειονότητα εμπιστεύεται την Ντόρα Μπακογιάννη, με πρόεδρο και πρωθυπουργό την Ντόρα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την σύγχρονη Ελλάδα που θέλουμε…» μπορείτε να υποθέσετε ότι θέλετε.

ΠΗΓΗ

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv0SFvDOIn4UZ-enBzFoelkD53JvmW4zVsiwUenrCP5W3q0F9iH0l9yofNnTVp9cy88EwAIAEnz56d1tFCD8cxJjcMPjfDKx5lFuncveB2Gi8KjKK3dontDX_d9dz40qs9-7vsF1pb6lY/s400/banania4.jpg

"ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ" ..... ΣΤΗΝ BANANA-ELLADA ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΓΚΥΡΗ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ BANANO-ELLHNWN

"Πλεόνασμα ειρήνης" και έλλειμα σοβαρότητας.


-Μείωση των δαπανών για τους εξοπλισμούς εξήγγειλε ο ΥΦΕΘΑ Π.Μπεγλίτης-

Κοινή συνεδρίαση των Ανωτάτων Συμβουλίων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε χθές υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.Στη συνεδρίαση μετείχε εκτός του υπουργού κ.Βενιζέλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης καθώς και όλοι οι Ανώτατοι Αξιωματικοί των τριών κλάδων. Ο ΥΠΕΘΑ έθεσε το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Άμυνας και ανέλυσε τις κατευθύνσεις που περιλαμβάνονται στην Ημερήσια Διαταγή που απηύθυνε την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του.

Παράλληλα σε χθεσινή συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι 1" ο ΥΦΕΘΑ Π.Μπεγλίτης δήλωσε πως θα καλέσει τους Γερμανούς της ΤΚΜS σε διαπραγματεύσεις την επόμενη εβδομάδα για το θέμα των υποβρυχίων και κατόπιν εξήγγειλε την μείωση των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τι κρυβόταν πίσω απο τις κομψές -προεκλογικές- εκφράσεις "εξορθολογισμός δαπανών" και "δημιουργία μερίσματος....ειρήνης". Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πώς :
"Ο εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών και γενικότερα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ταυτίζεται ουσιαστικά και με τη μείωση των δαπανών, άρα τη δημιουργία σιγά-σιγά ενός πλεονάσματος ειρήνης. Αυτή είναι η εντολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού που μας ψήφισε."
Το "πλεόνασμα ειρήνης" του υφυπουργού δεν άργησε να εμφανιστεί την ίδια ημέρα υπό την μορφή 24 συνολικά τουρκικών αεροσκαφών σε 4 σχηματισμούς τα οποία πραγματοποίησαν 13 παράβασεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 11 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.(12 εκ των λευκών περιστερών της Άγκυρας ήταν οπλισμένες).

Απο την χθεσινή επίθεση φιλίας δεν γλίτωσε ούτε το φιλανδικό αεροσκάφος της FRONTEX το οποίο επιχειρεί στην περιοχή του Φαρμακονησίου το οποίο δέχτηκε ΠΑΛΙ απειλητικές κλήσεις απο τους Τούρκους ελεγκτές αεράμυνας να εγκαταλείψει τον "τουρκικό εναέριο χώρο" δυτικά της συνοριογραμμής..

ΠΗΓΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ "ΝΕΑ" ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ : ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ .... ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΠΑΣΗ ΘΕΟΥ" ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΥ ΤΟΥ ΒΙΛΑΕΤΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΙΚΙΑΣ.

http://img34.imageshack.us/img34/3841/aeroplanakia.jpg

Πλούσιοι λιμενεργάτες, φτωχοί λέκτορες




Την ώρα, που το λιμάνι του Πειραιά έχει παραλύσει από την απεργία των λιμενεργατών, και στα δημόσια ταμεία δεν μπαίνουν περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, από τους φόρους και τους δασμούς των εκτελωνισμών, ίσως λίγοι από εσάς έχετε σκεφτεί ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην ελληνική οικονομία!
Ίσως, ούτε και ο πρώην υπουργός Οικονομίας το είχε υπολογίσει, όταν τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωνε την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, με στόχο οι έχοντες να συμβάλουν στην ενίσχυση των εσόδων.

Με μισθούς, που μαζί με τις υπερωρίες φτάνουν έως και τα 140.000 ευρώ το χρόνο.Έτσι, μαζί με επιχειρηματίες, μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων και άλλα golden boys, οι λιμενεργάτες –στην πλειονότητά τους, όχι όλοι –συγκαταλέγονται στο περίπου 5% των Ελλήνων φορολογουμένων, οι οποίοι έχουν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ! -με βάση τις λίστες που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας-, ανήκουν στους 130.000 φορολογούμενους, οι οποίοι έλαβαν το σχετικό εκκαθαριστικό για τον κεφαλικό φόρο. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος αποδοχών των συγκεκριμένων εργαζομένων κυμαίνεται –μαζί με τις υπερωρίες πάντα– στα 70.000 με 80.000 ευρώ. Οι φορτοεκφορτωτές βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας, με αποδοχές από 120.000 – 140.000 ευρώ.

Η πρακτική είναι γνωστή και δοκιμασμένη: Εργαζόμαστε με τέτοιους ρυθμούς κατά τη διάρκεια του κανονικού μας ωραρίου, ώστε –για να βγει η δουλειά– να χρειάζεται επιπλέον εργασία, δηλαδή υπερωρίες.
Όσο για το επιχείρημα των απεργών, ότι με την παραχώρηση του προβλήτα 2 στην Cosco θα απαξιωθεί ο προβλήτας 1, ίσως είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την διοίκηση του ΟΛΠ να μειώσει τις χρεώσεις της σε αυτόν τον πρoβλήτα και να τις κάνει πιο ανταγωνιστικές. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων, δηλαδή στην ουσία να περιοριστούν οι υπερωρίες.
Όλα αυτά, την ώρα που ένας λέκτορας πανεπιστημίου αμοίβεται με 1.300 ευρώ το μήνα και ένας καθηγητής πρώτης βαθμίδας λαμβάνει περί τα 3200 ευρώ το μήνα!

Η πληροφορία ότι η κυβέρνηση εξετάζει επιβολή διπλής έκτακτης εισφοράς στους λιμενεργάτες, για να αντισταθμίσει τις απώλειες εσόδων, διαψεύδεται κατηγορηματικά...

ΠΗΓΗ


Ο Αμερικανός πρέσβης συγχαίρει την κυβέρνηση

spekhardypex

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ συναντήθηκε με τον Υπουργό Αναπληρωτη των Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα και τον συνεχάρη για τιςεντυπωσιακές πρωτοβουλίες που πήρε από την αρχή η ελληνική κυβέρνηση,τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ως ένδειξη ενδιαφέροντος για την επίλυση,από κοινού,των περιφερειακών και διεθνών προβλημάτων“.

Εξερχόμενος από το γραφείο του Δ. Δρούτσα, με τον οποίον συνομίλησαν επί μία ώρα,ο πρέσβης Σπέκχαρντ δήλωσε επίσης ότι διαβεβαίωσε τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στην ισχυρή συμμαχία και πρόσθεσε ότι “είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις διμερείς μας σχέσεις“.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν συζήτησαν για μια επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες και διευκρίνισε ότι ηταν μια συνάντηση γνωριμίας και αβροφροσύνης, κατά την οποία “εκφράσαμε αμοιβαία εκτίμηση και υπογραμμίσαμε τα καλά αισθήματα των Ηνωμένων Πολιτειών προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαο“.

Εξεφρασε επίσης την αισιοδοξία του για το μέλλον.

ΠΗΓΗ

"...ΙΣΧΥΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ...."

".... ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ..."

".... ΚΑΛΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ...."

ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΙΟΥ ΜΑΣ (ΣΑΣ) Ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΚΟΥΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

Ο Τούρκος "δημοσιογράφος" των Ιμίων με ελληνική βίζα στην Αθήνα !


ΑΠΟ ΤΟ INFOGNOMONPOLITICS

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Η σαιξπηρική διαπίστωση φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα με τα συμβαίνοντα αρκετά νοτιότερα της Δανιμαρκίας, στην Ελλάδα: Ο Τσεσούρ Σερτ (Cesur Cert), ο Τούρκος «δημοσιογράφος» που ανέβασε την τουρκική σημαία στην Ανατολική Ίμια στις 14.15 της 27ης Ιανουαρίου 1996 και άρπαξε την ελληνική, την περασμένη Παρασκευή επισκέφθηκε με ελληνική βίζα τη χώρα μας ως επίτιμος προσκεκλημένος της νέας τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus, οι υπεύθυνοι της οποίας αδιαφόρησαν για τις αντιδράσεις της Ελληνίδας προξένου στην Σμύρνη, Χαράς Σκολαρίκα!

Την Ελληνίδα πρόξενο ...μετά τις αντιδράσεις της οι Τούρκοι την άφησαν εκτός της παρθενικής πτήσης Σμύρνης-Αθήνας της Pegasus, αν και αρχικά την είχαν προσκαλέσει!

Και ήταν η δεύτερη φορά που o Τσεσούρ Σερτ επισκέφθηκε την χώρα, μια χώρα της οποίας την σημαία ατίμασε: Η πρώτη ήταν μεταξύ των ετών 2004-2005, όταν μάλιστα του χορηγήθηκε από την διπλωματική μας αποστολή στην Τουρκία βίζα…VIP!

Τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής έχουν ως εξής: Η Pegasus μία νέα αεροπορική εταιρεία, ιδιοκτησίας επιχειρηματία στενού φίλου του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινίασε την γραμμή Σμύρνη – Αθήνα.

Στην πρώτη πτήση μεταξύ των επιχειρηματιών, διπλωματών κλπ, κάλεσε και τον Τσεσούρ Σερτ, ο οποίος πήρε άνευ προβλήματος βίζα για να επισκεφθεί την χώρα μας!

Στο αεροδρόμιο, η παρουσία του Τ.Σερτ, έγινε αντιληπτή από την πρόξενο Χαρά Σκολαρίκα, η οποία έθεσε βέτο: «Εγώ με αυτόν δεν ταξιδεύω. Ή εγώ ή αυτός». Και οι Τούρκοι φυσικά απάντησαν «Αυτός»! Έτσι η Ελληνίδα πρόξενος έμεινε στη Τουρκία και ο Τούρκος «δημοσιογράφος» αφίχθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στον έλεγχο της βίζας στο αεροδρόμιο, όμως, ένας αστυνομικός ο οποίος γνώριζε περί τίνος πρόκειται του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα (η έκδοση βίζας δεν υποχρεώνει τις ελεγκτικές αρχές να επιτρέψουν την είσοδο κάποιου στη χώρα).

Ο Σερτ…διαμαρτυρήθηκε(!), όπως και οι λοιποί Τούρκοι. Μετά από μερικές ώρες, ήρθε η απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: «Δεν είναι χαρακτηρισμένος ως persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) οπότε δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την είσοδό του στην Ελλάδα».

Κατ’αυτό τον τρόπο o Τσεσούρ Σερτ, απόλαυσε την ελληνική φιλοξενία και αποχώρησε με τη πτήση της ίδιας εταιρείας το βράδυ της ίδιας ημέρας για την Τουρκία…

Κάποια εξήγηση των υπευθύνων του ΥΠΕΞ αλλά και (ειδικά) εκείνων που το 2004-2005 έδωσαν VIP βίζα στο άτομο αυτό μήπως θα έπρεπε να υπάρξει; Είναι και θέμα σοβαρότητας και αυτοσεβασμού του ελληνικού κράτους, πέρα από όλα τα άλλα.

Ακόμα και αν δεχθούμε ότι δεν είναι προβακόταρας, πράκτορας της ΜΙΤ ή οτιδήποτε άλλο, είναι ένα άτομο που με την ενέργειά του έφερε δύο κράτη στα πρόθυρα του πολέμου. Πως μπορεί να επιβραβεύεται με βίζα VIP από ένα κράτος του οποίου ακόμα κρατά την σημαία που έκλεψε;

ΠΗΓΗ:defencenet.gr troktiko

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_3915.html
Δώσαμε τιμητική βίζα στον Τούρκο που «έστησε»την προβοκάτσια στα Ιμια!

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_2164.html
Τη μέρα που ο «σκληρός» των Ιμίων επέστρεψε