16 Οκτ 2009

"Πλεόνασμα ειρήνης" και έλλειμα σοβαρότητας.


-Μείωση των δαπανών για τους εξοπλισμούς εξήγγειλε ο ΥΦΕΘΑ Π.Μπεγλίτης-

Κοινή συνεδρίαση των Ανωτάτων Συμβουλίων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε χθές υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.Στη συνεδρίαση μετείχε εκτός του υπουργού κ.Βενιζέλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης καθώς και όλοι οι Ανώτατοι Αξιωματικοί των τριών κλάδων. Ο ΥΠΕΘΑ έθεσε το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Άμυνας και ανέλυσε τις κατευθύνσεις που περιλαμβάνονται στην Ημερήσια Διαταγή που απηύθυνε την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του.

Παράλληλα σε χθεσινή συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι 1" ο ΥΦΕΘΑ Π.Μπεγλίτης δήλωσε πως θα καλέσει τους Γερμανούς της ΤΚΜS σε διαπραγματεύσεις την επόμενη εβδομάδα για το θέμα των υποβρυχίων και κατόπιν εξήγγειλε την μείωση των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τι κρυβόταν πίσω απο τις κομψές -προεκλογικές- εκφράσεις "εξορθολογισμός δαπανών" και "δημιουργία μερίσματος....ειρήνης". Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πώς :
"Ο εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών και γενικότερα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ταυτίζεται ουσιαστικά και με τη μείωση των δαπανών, άρα τη δημιουργία σιγά-σιγά ενός πλεονάσματος ειρήνης. Αυτή είναι η εντολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού που μας ψήφισε."
Το "πλεόνασμα ειρήνης" του υφυπουργού δεν άργησε να εμφανιστεί την ίδια ημέρα υπό την μορφή 24 συνολικά τουρκικών αεροσκαφών σε 4 σχηματισμούς τα οποία πραγματοποίησαν 13 παράβασεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 11 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.(12 εκ των λευκών περιστερών της Άγκυρας ήταν οπλισμένες).

Απο την χθεσινή επίθεση φιλίας δεν γλίτωσε ούτε το φιλανδικό αεροσκάφος της FRONTEX το οποίο επιχειρεί στην περιοχή του Φαρμακονησίου το οποίο δέχτηκε ΠΑΛΙ απειλητικές κλήσεις απο τους Τούρκους ελεγκτές αεράμυνας να εγκαταλείψει τον "τουρκικό εναέριο χώρο" δυτικά της συνοριογραμμής..

ΠΗΓΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ "ΝΕΑ" ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ : ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ .... ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΠΑΣΗ ΘΕΟΥ" ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΥ ΤΟΥ ΒΙΛΑΕΤΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΙΚΙΑΣ.

http://img34.imageshack.us/img34/3841/aeroplanakia.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: