25 Αυγ 2009

Αναξιοποίητος εθελοντισμός

Σάββατο μεσημέρι. Αποσβολωμένοι παρακολουθούμε από την τηλεόραση το αποτρόπαιο θέαμα. Τηλέφωνα, μηνύματα, e mails. Κατάθλιψη. Και ξαφνικά: «Δεν πάμε προς τα επάνω μήπως κάνουμε κάτι;». Η ιδέα του φίλου με διαπέρασε σαν ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί ενώ ήταν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο έμοιαζε με κάτι σχεδόν εξωπραγματικό. «Εμείς; Να κάνουμε τι;». Ανεβήκαμε τη λεωφόρο Κηφισίας σε χρόνο ρεκόρ. Λίγο πριν από το ύψος της Χαριλάου Τρικούπη στη Νέα Ερυθραία, ένα περιπολικό εξέτρεπε την κυκλοφορία. «Είμαστε εθελοντές», είπαμε κάπως συνεσταλμένα. Ο «τροχαίος» πολύ φιλικά μας υποχρέωσε να στρίψουμε αριστερά.

Τελικά κάναμε μια μικρή παράκαμψη και ξαναβγήκαμε στην κεντρική λεωφόρο που οδηγούσε στις πυρόπληκτες περιοχές. Λίγο πιο πάνω από την κεντρική πλατεία της Σταμάτας, είχε μαζευτεί ο περισσότερος κόσμος. Ενας λόφος καιγόταν. Πλησιάσαμε το όχημα του στρατού. «Ηρθαμε να βοηθήσουμε. Πού μπορούμε να πάμε;». Το μέτωπο είχε «ζωηρέψει», πυκνοί μαύροι καπνοί ξεπηδούσαν πίσω από τον λόφο. «Παιδιά, ακολουθήστε τον δρόμο πιο μέσα, περπατήστε και θα βρείτε μια ομάδα πυροσβεστών. Θα σας καθοδηγήσουν εκεί». Κάναμε ό,τι μας είπε ο αξιωματικός.

Στη δεύτερη στροφή, ένα περιπολικό δεν άφηνε κανέναν να περάσει. Ούτε τους μόνιμους κατοίκους που αγωνιούσαν για τα σπίτια τους, πόσω μάλλον δύο ερασιτέχνες εθελοντές, ο ένας εκ των οποίων είχε καταφτάσει με βερμούδα, ασυγχώρητη αστοχία για όποιον θέλει να συνεισφέρει όταν υπάρχει φωτιά. Tουλάχιστον είχαμε ωραίες, μοσχομυριστές πετσέτες. Επιστρέψαμε άπραγοι. Σε λίγα λεπτά θα βλέπαμε μια γυναίκα να θρηνεί το σπίτι της.

Αν θέλεις να βοηθήσεις, βοηθάς. Θα βρεις τον τρόπο. Αυτό το οποίο είναι εντυπωσιακό για μια χώρα με τέτοιο παρελθόν σε καταστροφικές πυρκαγιές είναι ότι δεν έχει αποκτήσει ακόμα αυτοματοποιημένους μηχανισμούς, οι οποίοι θα κάνουν τα πράγματα λίγο πιο εύκολα. Οπως, ας πούμε να αξιοποιήσουν δύο «άσχετους», ακόμα και μέσα στον γενικό χαμό. Ισως φταίμε κι εμείς. Η πίεση δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή για να τους υποχρεώσουμε να το κάνουν.

ΠΗΓΗ

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4011/9067.jpg

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ Ή ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ "ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ" ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΚΟ, ΟΜΩΣ ... Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ , ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ , ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΣΚΗΣΗ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ , ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ ΟΥΤΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ "ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ Ο "ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ" ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ "ΧΟΡΟΠΗΔΑΝ" ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕ ΚΛΑΔΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ" ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΑ ΑΣΧΕΤΟΥ "ΑΡΧΗΓΟΥ" ? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ?

http://www.fire.gr/portal/images/photos/news/2006/train_17_6_2006/DSCN0916.jpg

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ , ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΔΙΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ , ΚΑΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ Ή ΥΔΡΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΑΛΛΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ , ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΑΝΕ ΦΩΤΙΕΣ Ή ΟΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ.

http://www.athen.diplo.de/Vertretung/athen/Bilder/Bild__Rizomata__2,property=Galeriebild__gross.jpg

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΩΣ ΜΑΧΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ" ΜΕ ΤΙΣ ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ ΟΙ ΑΤΑΚΤΕΣ ΟΡΔΕΣ ΠΟΥ ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΟΡΜΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ , ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΕΝΩ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΠΛΩΣ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΜΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ..... ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΑΝΗΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ "ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ" ?

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ , ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΟΔΑ Ή ΓΚΟΜΕΝΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ.

http://www.tvxs.gr/images/stories_photos/011000_011999/011716_0905160924.jpg

Οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες

http://3.bp.blogspot.com/_WMu_KBcWlyE/SQWKyBkTTKI/AAAAAAAAEC8/h3AJbSPi_QA/s400/%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A1+3.bmp

Είναι τόσο προφανές πως οι απλοί άνθρωποι αυτής της χώρας αναζητούν ήρωες μέσα σε συνθήκες μετριότητος, αλλά και κρίσης! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το μεσημέρι της Κυριακής ο τρόπος που αντιδρούσαν οι τρομαγμένοι άνθρωποι, που είχαν μαζευτεί σε παρέες, όταν έβλεπαν ένα ελικόπτερο να κάνει ρίψη πάνω από μια ακόμη εστία. «Μπράβο ρε αγόρι μου», «Οι άνθρωποι είναι Θεοί» ήταν οι φράσεις που άκουγες. Τι αναζητούν οι πολίτες μιας χώρας στη διάρκεια μιας κρίσης; Ψάχνουν επαγγελματίες οι οποίοι έχουν σχέδιο, σύστημα και είναι απόλυτα στοχοπροσηλωμένοι στην αποστολή τους, για την οποία έχουν εκπαιδευθεί σκληρά. Πέραν του ηρωισμού και της αυταπάρνησης, ο Ελληνας πολίτης θαυμάζει το σύστημα, την προετοιμασία με ασκήσεις, την προσοχή στη λεπτομέρεια που κρύβεται πίσω από τις εντυπωσιακές μανούβρες στον αέρα που σβήνουν τελικά τη φωτιά.

O θαυμασμός δικαιολογείται γιατί ούτε οι πολίτες, ούτε όμως και οι πολιτικοί εφαρμόζουν αυτές τις αρχές στην καθημερινότητά τους. Ο Χ δήμαρχος δηλώνει στο ραδιόφωνο πως «άσκηση, τι άσκηση να κάνω αφού δεν μου έδινε λεφτά ο περιφερειάρχης». Οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έμαθαν απολύτως τίποτα από το 2007 και δεν έχουν ακόμη καταφέρει να δημιουργήσουν πραγματικά συντονιστικά κέντρα. Οι πολίτες που έχουν κτίσει αυθαίρετα μέσα στο δάσος απαιτούν από το κράτος να τους προστατεύσει, αλλά δεν θεωρούν ότι είναι υποχρέωσή τους να καθαρίσουν τα ξερά χόρτα.Και έτσι όλοι μαζί, ανεύθυνοι τοπικοί άρχοντες, υπουργοί χωρίς σχέδιο και κοινό νου μαζί με κακομαθημένους πολίτες δημιουργούμε τις συνθήκες που οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες. Και όταν αρχίζει η περιπέτεια ξεκινά το πανηγύρι. Οι επαγγελματίες προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά βρίσκονται απέναντι σε άδειες δεξαμενές, ανυπαρξία τοπικών σχεδίων κατάσβεσης, σύγχυση για το ποιος και πώς διατάσσει την εκκένωση μιας περιοχής και πολιτικούς που αποδιοργανώνουν τα κέντρα επιχειρήσεων με υποσχέσεις του τύπου «μη σε νοιάζει, σου στέλνω εγώ τρία αεροπλάνα».

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι επαγγελματίες που καλούνται να διαχειρισθούν την εθνική μας κρίση είναι προφανώς διπλά ήρωες... Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Ας το καταλάβουμε ως χώρα πως αντιμετωπίζουμε πλέον μια νέα τεράστια απειλή με τη μορφή των μεγάλων, ανεξέλεγκτων, καταστροφικών πυρκαγιών. Με αυτό το δεδομένο ας σοβαρευθούμε πλέον. Πώς; Πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι αντίληψη για το πώς προστατεύουμε ατομικά και συλλογικά το περιβάλλον. Και εκεί οι νέες γενιές έχουν κάνει τεράστια πρόοδο. Και δεύτερον στέλνοντας επιτέλους σπίτι τους τούς πολιτικούς, δημάρχους κλπ. που είναι πρώτοι στη διαμαρτυρία και το μπλα-μπλα και τελευταίοι στην οργάνωση και τον σχεδιασμό, καθώς αντιμετωπίζουν το μείζον πρόβλημα της εποχής με όρους του 1950.

Ο κόσμος το καταλαβαίνει και γι’ αυτό είναι τόσο, μα τόσο διαφορετική η αντίδρασή του όταν βλέπει τον πιλότο που κάνει τη δουλειά του και όταν ακούει έναν ακόμη πολιτικό να εκστομίζει λόγια του αέρα...

ΠΗΓΗ

ΑΠΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ ..... ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ,

ΤΟ ΟΤΙ ΜΕΤΡΗΣΑΜΕ 4-5 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ ..... ΧΑΛΑΣΕ Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ? ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ

Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ , ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ (ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ) ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ο ΑΚΤΩΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ. ΣΑΜΠΩΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ , ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ..... ΨΗΦΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ΡΩΤΑΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ .... ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ .... ΤΑ SUPER PUMA ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΓΑΝΤΖΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΔΟ , ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ , ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ...... ΚΑΙ Η EUROCOPTER ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ

ΡΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ , ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ , ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ .... ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ : Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ 3-4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΡΟΒΙΝΣΩΝΑ ΚΡΟΥΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ? ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ Ή ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ? ..... ΚΑΘΕ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑ.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ .... ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΝΑΝΕ ΤΟ 1983 ΤΟ 1995 ΤΟ 2003 , ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ? ΚΑΝΕΝΑΣ , ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .... ΜΕ ΚΑΝΟ

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΥΠΕΞ .... ΑΛΛΑΞΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ? ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΟΥΜΠΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ .... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΤΙΖΟΥΝ ΒΙΛΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ .... ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ , ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΗΝΑ.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ : "ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ" ...... ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΦΥΣΑΕΙ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ Η "ΜΕΓΑΛΗ"

"ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑΣΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΔΑΣΟΣ" , ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΣΤΕ , ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ , ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΓΙΑΥΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΧΤΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΨΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" Ή ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΩΣ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙΑ κτλ

ΤΟ 1983 Ο ΤΡΙΤΣΗΣ ΕΛΕΓΕ "ΔΗΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ" ΤΟ 2010 ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΒΑΨΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ" . ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ , ΣΥΓΝΩΜΗ "ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ"

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ .... ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝΕ ? ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ

ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ .... ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΟΜΑΛΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ , ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

ΤΟ ΠΩΣ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΩΣ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

ΠΗΡΑΜΕ ΦΟΡΑ ..... ΦΤΑΝΕΙ

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ: ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Σε συναγερμό τέθηκε την Κυριακή η πυροσβεστική υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, από φωτιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή με σιτοκαλαμιές που γειτνίαζε με κατοικίες στην περιοχή της Χηλής. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, δεν βοήθησαν το έργο της κατάσβεσης μεταφέροντας καιγόμενα σπαρτά στις αυλές των σπιτιών. Λίγο έλειψε μάλιστα κατοικίες να καούν. Ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της οποίας το έργο βοήθησε και η κινητοποίηση εθελοντών και κατοίκων, απέτρεψε τα χειρότερα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μερικές ώρες μετά.

Σε εξέλιξη βρισκόταν και ένα άλλο μέτωπο το οποίο παρουσιάστηκε στον Πάρνωνα κοντά στο Πολύδροσο και στην Τραιανούπολη Έβρου. Αργά το βράδυ η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά την προσπάθεια της πυροσβεστικής.

ΠΗΓΗ

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ Ή ΟΧΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ :

Την ίδια ώρα που η Αττική μετράει τις πληγές της από τις δασικές πυρκαγιές, κάποιοι επιμένουν να κτίζουν εντός της Β’ ζώνης προστασίας του Υμηττού. Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των στρατοπέδων Σακέτα, σήμερα 25 Αυγούστου, στις 07.00 το πρωί, με αφορμή την κατασκευή 36 κτισμάτων εντός του ανενεργού στρατοπέδου της πρώην 350 Π.Μ. στη Β΄ Ζώνη του Υμηττού.

«Αυτή η συμβολική κίνηση είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, πλαισιωμένος από την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Γωγώ Φιλίππου και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ Άγγελο Μαδή. «Οι 15 Δήμαρχοι (μέλη του ΣΠΑΥ) παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όπως το Σύνταγμα της χώρας μας, απαιτεί και, αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές και παραταξιακές διαφορές μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη σωτηρία του Υμηττού και αντιστεκόμαστε έμπρακτα στην προσπάθεια του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας να χτίσει 36 κατοικίες (2000 τμ μπετόν) μέσα στο δάσος!»

Την κινητοποίηση στήριξαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Ανδριοπούλου, ο τέως Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Αποστολίδης, ο Γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας, ο Αντινομάρχης Αθήνας Χάρης Πασβαντίδης, το μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού Πάνος Τριγάζης, οι Δήμαρχοι Καισαριανής Σπύρος Τζόκας, Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος, Αγ. Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, Χολαργού Δημήτρης Νικολάου και Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών και Τοπικών Οργανώσεων των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι των δήμων - μελών του ΣΠΑΥ, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μέλη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας του Υμηττού.

Ο αποκλεισμός των στρατοπέδων επιτεύχθηκε με τη βοήθεια των εργαζομένων των Δήμων Βύρωνα και Καισαριανής αλλά και των εθελοντών δασοπυροσβεστών, που έκλεισαν τον δρόμο με απορριμματοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Στη συνέχεια, οι Δήμαρχοι τοποθέτησαν συμβολικά ένα πανό διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο της πρώην 350 Π.Μ.

Παράλληλα με τις νομικές διαδικασίες, ακολουθούν κι άλλες υποστηρικτικές εκδηλώσεις, όπως η εκδήλωση-συναυλία διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου, με στόχο να αποδοθούν τα στρατόπεδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου.

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ , ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 150.000 ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΔΑΣΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ" ΚΑΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΚΑΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΚΑΙ "ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ? ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ .

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ .... ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ

Ξεκινά τώρα η καταγραφή των ζημιών

Την καταγραφή των ζημιών ξεκίνησαν ήδη τα αρμόδια συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔE , σε συνεργασία με την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και τους δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Τα τελευταία μέτωπα φωτιάς σε Κιθαιρώνα και Κάρυστο κατασβέστηκαν σήμερα το πρωί της με τη συνδρομή των εναέριων μέσων και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν τώρα σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν.

Το απόγευμα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για να προχωρήσει σε αποτίμηση της κατάστασης και αναμένεται να αποφασιστούν μέτρα ανακούφισης των πυροπαθών.

Οι πυρόπληκτοι και όσοι έχουν ανάγκη βοήθειας εξαιτίας της καταστροφής μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό της Νομαρχίας: 210 6033050-2. Επίσης, στο 197, τη γραμμή Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας.

Ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 150 σπίτια, ενώ 213.000 στρέμματα έχουν καεί.

Οι ιδιοκτήτες των οποίων τα κτίρια υπέστησαν ζημιές πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση από τις 25 Αυγούστου στους ΟΤΑ της περιοχής τους προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία, όπως προβλέπει η νομοθεσία, από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) του ΥΠΕΧΩΔΕ για να χορηγηθεί η συνδρομή στεγαστικής αποκατάστασης.

Παράλληλα, ο ΕΛΓΑ έχει ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών σε καλλιέργειες, για την αποζημίωση των αγροτών.

ΠΗΓΗ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ : ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ? ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕ 6 ΝΟΥΜΕΡΑ ?

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΧΙΚΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΓΙΑΠΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ.

ΓΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

http://wasteculture.files.wordpress.com/2009/03/ceb1uthereta.jpg

ΦΥΤΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΒΙΛΑ

(ΝΕΑ "ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ" ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ , ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ)



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAw0lsXnZMf0WNYY1CAsKWmf_zfUAZ_DAD_RmuvNyz8DzZrmG_MsZbXNJzbh1q_KXuHiQevdimvImiT1Ddau7_AN-uunFYs9E86ScXaX8mTf3wHI7nftnc0iqVVIqBWT-VbWJX3lK-lf4/s320/BILA4.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKxm4_kTap5E5kCB7HLAX7BEaig0zgvAef3t3QXrvye6pWz-v5hkzTsbl2FjY2c8lQwh4q0hA3DRXIPk3vfMwFdB1vKayW05_MF4hEmkZIIr93s7i3ff9lO19FTTk6lmwwXuF5wGoCpqg/s320/BILA3.jpg

http://parnitha.pblogs.gr/files/45093-keramidi1.JPG

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaQfW7bcvZ7KhZSpkzkUaSLK-s8w1m2BCEDwiKlILh9EiMwbLLAtIZoGfn5oHMoksfBiH6-ZhUhwjLNf9fPM9tqtTpIYbahLZIoXP0k-i4Ui9wc4gwtHvaNsGYgrgJuenHdRYtVilTizU/s400/Vila_Parnitha_02.jpg

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Ή Ο ΚΑΘΕ "ΑΡΧΟΝΤΑΣ" ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ "ΑΡΧΟΝΤΑΣ" Ή Ή ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ή ΜΕΓΑΛΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ "ΕΙΔΙΚΟ" ΚΑΙ ΤΟΝ "ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ?" , ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ Ή ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
ΑΦΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟ "ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ" ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ , Η ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ , ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΟΥ .......

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_Yf2OI2WUsga1Ih1h9hWi6KB_o-nJ_S-ECimtdDCbTqIsOul6_pP4sqfno2FalMIli_DLrrs9WTbHHFKJ-l2DFO5kwSr1c6C4vwJmNzmw3Pi56KIlOJr5dqJFPdFRDRH3TrZ-zkSYocU/s400/%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%95%CE%A3.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ (ΑΠΟ ΤΟ laikoyra.blogspot.com)

Αετός καλεί γεράκι. Ακόμη καλεί μάλλον.

Όποιος δεν βρέθηκε σε φωτιά αυτών των διαστάσεων που απλά παρακολουθούμε πάλι, δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει ή τι μπορεί να συμβεί. Όποιος δεν αντιμετώπισε επικόρυφη φωτιά ( όταν καίγεται ολόκληρο το δέντρο), δεν μπορεί να καταλάβει. Δεν μπορεί να καταλάβει τον φόβο της φωτιάς που λικνίζεται σαν θηρίο στα δέκα μέτρα ψηλά. Να βλέπει και να ακούει απίθανα πράγματα. Έστω και με μισή ανάσα και αυτή η μισή από τον καπνό, να θέλει να ουρλιάξει και να πιάσει δυο τρείς από τον λαιμό


Συντονισμός:

Μετά από τρείς μέρες φωτιάς στο βουνό, ήρθε και ο στρατός. Παιδιά. Δικά μας παιδιά, χωρίς καμία απολύτως γνώση του τι πάνε να κάνουν. Με μια πετσέτα, παγούρι και ένα φτυάρι. Να κάνουν τι στον χαλασμό; Ευτυχώς, επέστρεψαν όλα τα παιδιά αυτά σώα, γιατί ο Αξιωματικός τους, ήταν πράγματι Αξιωματικός. Ήξερε τι και πως θα το πεί. Ήρθε και ολόκληρη καναδέζα, με ασύρματο. Ολόκληρη πλατφόρμα. Στήσανε ιστούς, απλώσανε κεραίες και για ώρες προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με το στρατόπεδο στην πόλη. Μονότονα ακουγόταν για ώρες. «Αετός καλεί γεράκι. Αετός καλεί γεράκι». Μήτε αετός, μήτε γεράκι άκουγε για να απαντήσει.
-Όχημα 14 λαμβάνει τον Άρη; (Με τον ασύρματο. Άρης, είναι ο Διοικητής)
-Λαμβάνει.
-Θα μεταβείς στη Μα….. ( τοποθεσία)
- Από πού πάνε;
-Μπροστά σου πεντακόσια μέτρα, στη διασταύρωση δεξιά.
-Μπροστά μου δεν έχω δρόμο. Πρέπει να γυρίσω.
-Δεν είσαι κάτω στο φυλάκιο;
-Όχι. Στο πυροφυλάκιο είμαι (τρία χιλιόμετρα μακριά).
-Τι δουλειά έχεις εκεί; Ποιος σε έστειλε ρε Παπαδ… (επώνυμο).
- Ο Νομάρχης.
- Τέλος πάντων. Πάς στη Μα… (την τοποθεσία)
-Από πού να πάω από δω που είμαι;
-Ρώτα εκεί κανέναν. Θα σου πεί. (Δώδεκα τα μεσάνυχτα, μέσα στο δάσος, με δυο τρείς ακόμη, ποιόν να ρωτήσει;)
Καβαλάμε κι εμείς στο πυροσβεστικό «14». Να πάμε ως εθελοντές. Στο δρόμο μετά από μισή ώρα σε κατσικόδρομο, μας σταματάει ο Νομάρχης με την κουστωδία του, που γυρνούσε δεξιά και αριστερά να δεί τι γίνεται.
-Που πάτε εσείς;
-Στη Μα….. Μας είπε ο Διοικητής (της Πυροσβεστικής)
-Όχι δεν θα πάτε. Θα πάτε λίγο παρακάτω. Έχουν ανάγκη από πυροσβεστικό.
-Μα ο Διοικητής μου είπε….
-Ακούς τι σου λέω; Ο Νομάρχης σου μιλάει.
-Όχημα 14 λαμβάνει τον Άρη;
-Λαμβάνει.
-Που είστε; Ακόμη δεν φτάσατε στην Μα…
-Ποια Μα… Ο Νομάρχης μας έστειλε κάτω στο ρέμα.
- Ποιος Νομάρχης ρε Παπαδ…; Τι εντολή σου έδωσα;
-Μα κύριε Διοικητά ο Νομά…
-Ποιος Νομάρχης Παπαδ… Τρέχα εκεί που σου είπα. Τώρα. (Ουρλιάζοντας)
Ξανά πίσω εμείς. Αργά, σε χάλια δασικό δρόμο. Στο χιλιόμετρο περίπου, μπροστά μας φωτιά. Χαλασμός. Δασικοί, Πυροσβέστες, πολίτες, τρακτέρ με βυτία. Ένας μας σταματάει κουνώντας και τα δύο χέρια στη μέση του δρόμου.
-Βγάλτε αμέσως την μάνικα. Μη μας φύγει από δώ η φωτιά. Καήκαμε αν φύγει.
-Πάω στη Μα…. Έχω εντολή.
-Ποια εντολή; Ο Δασάρχης είμαι. Δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ;
-Σας παρακαλώ. Έχω εντολή. Κάντε λίγο στην άκρη το τρακτέρ να περάσουμε.
- Δεν καταλαβαίνεις; Ο Δασάρχης είμαι. Βγάλτε μάνικες αμέσως. Μη κουνήσει κανείς το τρακτέρ. Δεν πάει πουθενά.
-Σας παρακαλώ Δασάρχη. Μας περιμένουν. Έλα μίλα στον Διοικητή (από τον ασύρματο).
-Δεν μιλάω σε κανέναν. Βγάλε μάνικες.
-Άρης λαμβάνει το 14; (Καλεί το 14, τον Διοικητή)
-….
-Άρης ακούει;
-…
-Άρης λαμβάνει το 14; Το κέρατό μου. Δεν πιάνει από δώ.

Κατεβαίνουμε τελικά, βγάζουμε μάνικα. Που να πάς; Το τρακτέρ κλείνει τον στενό δρόμο. Γύρω, χαλασμός από φωτιά και καπνό. Ο Πυροσβέστης ο ένας στη μάνικα και ο άλλος στο πυροσβεστικό να δίνει νερό. Εμείς τραβάμε λάστιχο. Από την ανοιχτή πόρτα και μετά από ώρα, αφού τελείωσε το νερό, ακούμε από το ηχείο.
-14 λαμβάνει τον Άρη;
-Λαμβάνει.
-Έφτασες στη Μα…
-Ποια Μα… Σβήνουμε κάπου απέναντι από το φυλάκιο. Τελείωσε το νερό.
-Δεν σου είπα εγώ Παπ… ;
-Με σταμάτησε ο Δασάρχης και ….
Σε λίγο, να πάλι ο Νομάρχης πίσω μας. Σταματάει. Δεν χωράει να περάσει. Που να πάει;
-Τι κάνετε εδώ; Δεν σας είπα να πάτε παρακάτω;
-Που παρακάτω Νομάρχη; Πώς να περάσω; Ο Δασάρχης με σταμάτησε.
-Μα σε περιμένουν. Εγώ τους είπα θα στείλω πυροσβεστικό.
-Τελείωσε και το νερό….

Μετά από μιάμιση ώρα περίπου, μας περίμεναν στη Μα… Μας περίμεναν κι εκεί που είπε ο Νομάρχης. Ο Διοικητής νόμιζε ότι πάμε. Το ίδιο νόμιζε και ο Νομάρχης. Όλοι κάτι νόμιζαν. Αυτοί που δεν νόμιζαν, ήταν οι απλοί πυροσβέστες και οι πολίτες εθελοντές. Αυτοί που κάτω από τις χειρότερες συνθήκες πάλευαν κυριολεκτικά με τη φωτιά, δεν φάνηκαν σε κανένα κανάλι. Εκεί που πάλευαν, κανάλι δεν πλησίαζε και κάμερα. Είναι οι άγνωστοι που τους πρέπει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ποιος συντόνιζε; Ο πανάγαθος. Πάντως, ο αετός, δεν πήρε απάντηση από το γεράκι. Επικοινωνία μηδέν. Το ίδιο βράδυ, χειριστής μπουλντόζας με τρία παιδιά, έχασε τη ζωή του. Ανετράπη η μπουλντόζα, προσπαθώντας να ανοίξει καινούριο δρόμο στο δάσος, σε δύσβατη περιοχή. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Χτίσε νόμιμα στο... δάσος

«Μπερδεμένο» μέτρημα των καμένων, αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων, χρησιμοποίηση των δημιουργημένων μέσα στα δάση γεωργικών εκτάσεων με τη φύτευση ελιών είναι τα «νόμιμα» παράθυρα για να χτίζονται τα καμένα.

«Με τα παραθυράκια του νόμου χτίστηκαν τα καμένα στην Πεντέλη», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Νίκος Μπόκαρης. «Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει για να κηρυχθεί μια έκταση αναδασωτέα, θα πρέπει τη μέρα της φωτιάς να υπάρχει δασική κάλυψη τουλάχιστον 25%. Έτσι, αν καεί μικρότερο ποσοστό- ή φανεί οτι κάηκε λιγότερο- δεν αναδασώνεται. Άρα μπορεί να χτιστεί από αυτούς που τυπικά τουλάχιστον έχουν 4 στρέμματα και ισχύει ό,τι προβλέπεται για την εκτός σχεδίου δόμηση».

Όπως λένε δασικοί, οι παλιοί αγροί του ΄60 και του ΄70- ακόμη κι αν είναι μέσα στο βουνό- εξαιρούνται από τη δασική νομοθεσία. «Έτσι κατασκευάστηκαν οι βίλες στον Παρνασσό, αφού η προϋπόθεση ήταν να έχει κανείς 4 στρέμματα», συμπληρώνει ο κ. Μπόκαρης. «Είναι πολύ εύκολο να χτιστεί ένα αυθαίρετο στο βουνό. Πάνε τη νύχτα και το χτίζουν αφού δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός. Τα δασαρχεία αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα χιλιάδες αυθαίρετα που χτίζονται και απλώς περιορίζονται στο να συντάξουν πρωτόκολλο κατεδάφισης. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπηρεσία κατεδάφισης αυθαιρέτων, κανένα δεν κατεδαφίζεται...».

«Δεν μπορούμε να μπούμε στο δάσος και να κατεδαφίσουμε αυθαίρετα», λέει ο αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Χάρης Δαμάσκος. Αντίθετη άποψη έχει ο πρόεδρος των Δασολόγων: «Αρμόδια υπηρεσία για τα αυθαίρετα είναι οι πολεοδομίες των νομαρχιών», ισχυρίζεται.

Οι επιτροπές
Όπως υποστηρίζει η πρώην γενική επιθεωρητής περιβάλλοντος τού ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, «το κακό άρχισε με τα παραθυράκια που άφησε ο νόμος του 1979 ο οποίος δίνει τη δυνατότητα αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων με βάση πόρισμα επιτροπής που συστήνεται στις νομαρχίες».

«Στις περισσότερες περιπτώσεις κανείς δεν ξέρει πότε συνεδριάζουν αυτές οι επιτροπές και η απόφασή τους είναι τελεσίδικη», επισημαίνει η κ. Καραβασίλη. «Έτσι, συμφέρει να μπαίνει φωτιά, αφού μετά τα μέλη της επιτροπής αποχαρακτηρίζουν την περιοχή και επιτρέπεται το χτίσιμο σε όσους διαθέτουν 4 στρέμματα τυπικά για 200 τ.μ. αλλά στην πράξη φτιάχνουν βίλες...».

Σύμφωνα με την ίδια, σε περιοχές όπως η Ροδόπολη, η Σταμάτα, η Αμυγδαλέζα, η Δροσιά, ο Άγιος Στέφανος, δεν έχουν εγκριθεί οι επεκτάσεις στο σχέδιο πόλης από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Έτσι, όλοι χτίζουν κάνοντας τα στραβά μάτια και ελπίζουν κάποια στιγμή να εγκριθεί το σχέδιο. Οι μελέτες πολεοδόμησης- στην πλειονότητά τους - έχουν «παγώσει» τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Έτσι, χωρίς μελέτη πολεοδόμησης δεν μπορεί να γίνει ένταξη στο σχέδιο πόλης και τα αυθαίρετα πολλαπλασιάζονται και απλώς... περιμένουν να νομιμοποιηθούν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τις 127 μελέτες πολεοδόμησης που άρχισαν να εκπονούνται το 1996, ολοκληρώθηκαν μόνον οι 37 ενώ οι 90 έμειναν στον αέρα αφού δεν εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση. Όπως υποστηρίζει η κ. Καραβασίλη, «ένα άλλο παραθυράκι για τους καταπατητές είναι η αλλαγή χρήσης της γης. Φυτεύουν μέσα στο δάσος ελιές και σε βάθος 5-10 χρόνων αρχίζουν να διεκδικούν δικαστικά την περιοχή ως γεωργική».

Έτσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην Αττική υπάρχουν 1,5 εκατ. αυθαίρετες κατασκευές, με τις περισσότερες να βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα του νομού. Από αυτά, περίπου 150.000 αυθαίρετα κτίσματα βρίσκονται μέσα σε δασικές περιοχές.

Να εφαρμοστεί ο νόμος
Όπως υποστηρίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ, η νομοθεσία είναι επαρκής, αλλά η εφαρμογή της δεν ελέγχεται από τις περιφέρειες και τις νομαρχίες. «Οι διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση, τις κυρώσεις και την κατεδάφιση αυθαιρέτων είναι σαφείς. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εφαρμόζονται με αυστηρότητα από τους αρμοδίους. Οι περιφέρειες, οι νομαρχίες και οι πολεοδομίες τους έχουν την αποστολή να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τους νόμους», ανέφερε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς. «Με διάταξη που ισχύει για όλες τις πυρκαγιές από το 2007 και μετά, μόλις διαπιστωθεί ότι σε δασική έκταση που καταστράφηκε από πυρκαγιά χτίζεται αυθαίρετο, αυτό κατεδαφίζεται αμέσως και ο ιδιοκτήτης του δεν έχει δικαίωμα να καταφύγει σε οποιαδήποτε διοικητική ή δικαστική αρχή».

ΠΗΓΗ

1 δισ. ευρώ για 20.000 μικρές επιχειρήσεις

Πάνω από 20.000 μικρές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα αποκτήσουν, εντός των προσεχών εβδομάδων, τη δυνατότητα λήψης κρατικής και κοινοτικής χρηματοδότησης για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν εκπονήσει, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.
Εθνικοί και κοινοτικοί πόροι συνολικού ύψους 1,05 δισ. ευρώ θα διατεθούν, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), σε ατομικές επιχειρήσεις, ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρείες, ΕΠΕ και ΑΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών, καθώς και σε εταιρείες franchise.
Το «πράσινο φως» για την έναρξη της εφαρμογής του νέου αυτού προγράμματος άναψαν χθες οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Ι. Παπαθανασίου, Κ. Χατζηδάκης και Κ. Μαρκόπουλος, οι οποίοι υπέγραψαν την τελική προκήρυξη.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην προκήρυξη και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις:

1) Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να υποβάλουν τις επενδυτικές προτάσεις τους από την 1η Σεπτεμβρίου 2009 υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr (http://www.ependyseis.gr/) και σε έντυπη μορφή στις συνεργαζόμενες τράπεζες. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 9η Νοεμβρίου 2009. Μπορούν να επιχορηγηθούν ακόμη και οι δαπάνες μιας επενδυτικής πρότασης που πραγματοποιήθηκαν από τις 25 Μαΐου 2009 και μετά, ημερομηνία προδημοσίευσης της προκήρυξης.

2) Οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας (σε Δυτική, Κεντρική, Αναλυτική Μακεδονία και Θράκη) θα λάβουν χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 258,56 εκατ. ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις της Αττικής 210 εκατ. ευρώ και της υπόλοιπης Ελλάδας περίπου 581,44 εκατ. ευρώ.

3) Από το σύνολο των 1.050 εκατ. ευρώ, 250 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη μεταποίηση, 250 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό, 250 εκατ. ευρώ για το εμπόριο, 250 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες και 50 εκατ. ευρώ για τις εταιρείες franchise.

4) Θα χρηματοδοτηθούν υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τουλάχιστον 2 χρήσεις, απασχολούν από 0 έως 50 άτομα και ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών της διετίας τους κυμαίνεται:
- από 50.000 έως 10.000.000 ευρώ για τη μεταποίηση
- από 25.000 έως 10.000.000 ευρώ για τον τουρισμό
- από 30.000 έως 10.000.000 ευρώ για το εμπόριο και τις υπηρεσίες.

5) Οι επενδυτικές δαπάνες που θεωρούνται επιλέξιμες για χρηματοδότηση είναι:
α) Δημιουργία, επέκταση, αποπεράτωση, εκσυγχρονισμός χώρων παραγωγής, αποθήκευσης, διάθεσης, λειτουργίας και διοίκησης της επιχείρησης. Ειδικά στις τουριστικές επιχειρήσεις, θα χρηματοδοτείται ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση όλων των κτιρίων και των εγκαταστάσεων.
β) Εκσυγχρονισμός διαδικασιών παραγωγής, αποθήκευσης, λειτουργίας, παροχής υπηρεσιών και διοίκησης της επιχείρησης.
γ) Εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων ή των παρεχομένων υπηρεσιών.
δ) Προστασία περιβάλλοντος, περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις και εξοικονόμηση ενέργειας.
ε) Ανάπτυξη καινοτομιών.
στ) Εισαγωγή τεχνολογιών πληροφορικής.

6) Οι προϋπολογισμοί των επενδύσεων που θα χρηματοδοτηθούν είναι:
- Για τη μεταποίηση από 50.000 έως 300.000 ευρώ.
- Για τον τουρισμό από 30.000 έως 250.000 ευρώ.
- Για το εμπόριο από 20.000 έως 200.000 ευρώ.
- Για τις υπηρεσίες από 20.000 έως 200.000 ευρώ.

7) Σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης θα καλύπτεται με επιχορήγηση το 55% της συνολικής δαπάνης για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν ενίσχυση ίση με το 65% της συνολικής προϋπολογισθείσας επενδυτικής δαπάνης. Το υπόλοιπο τμήμα της επενδυτικής δαπάνης θα πρέπει να καλύπτεται κατά 20% τουλάχιστον από ίδια συμμετοχή και κατά 25% ή 15% το πολύ με τραπεζικό δάνειο.

8) Παρέχεται η δυνατότητα είσπραξης προκαταβολής, η οποία θα ανέρχεται στο 40% της δημόσιας δαπάνης (επιχορήγησης).

9) Η διάρκεια υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου ορίζεται σε 12 μήνες για τους τομείς του εμπορίου και των υπηρεσιών και σε 18 μήνες για τη μεταποίηση και τον τουρισμό.

ΠΗΓΗ

Επίθεση με μολότοφ στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι

Σήμερα τα ξημερώματα, λίγο μετά τις 3 (ώρα Σερβίας), ομάδα πέντε νεαρών πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι η αστυνομία εργάζεται εντατικά για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινοβραδινής επίθεσης με βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου, όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Ελλάδας, στο Βελιγράδι.

Από την επίθεση έσπασε ένα παράθυρο κοντά στην είσοδο του κτιρίου και προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς, η οποία σβήστηκε εγκαίρως και δεν προχώρησε στο εσωτερικό του κτιρίου. Στον τοίχο, δεξιά της κεντρικής εισόδου, όπου εξερράγησαν οι βόμβες, διακρίνεται το σήμα των αναρχικών που, όπως εικάζεται, ζωγράφισαν με σπρέι οι δράστες, λίγο πριν από την επίθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι νεαροί μετά την επίθεση χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, εκ των οποίων η μία αποχώρησε πεζή και η δεύτερη με ταξί.

Η πρεσβεία σήμερα λειτουργεί κανονικά, ενώ και το γενικό προξενείο, που στεγάζεται στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου, συνέχισε να δέχεται αιτήσεις, για έκδοση βίζας, πολιτών της Σερβίας, οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με τον πλέον απόλυτο τρόπο την επίθεση με μολότοφ, από ομάδα αγνώστων, κατά του κτιρίου, όπου στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ».

Εκπρόσωποι του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών είναι, μάλιστα, σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική διπλωματική αποστολή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΙΝΟΥΚ , ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ (ΜΕΡΟΣ 1)

ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΗΤΑΝ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ CH-47D CHINOOK ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ , ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ , ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ , ΜΠΛΟΓΚΕΡ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

http://www.ellinikos-stratos.com/stratos/images/chinook_3.jpg

ΤΑ ΣΙΝΟΥΚ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 9 ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 1981-83 ΠΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 1990-91 ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 150 ΕΚ $ ΚΑΙ ΣΤΑ 6 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 2000-01 ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 50 ΕΚ $ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ! ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΟ 2001. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΡΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ?

Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΙΝΟΥΚ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ AB-205/UH-1H , ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (6 ΕΠΙΒΑΤΕΣ) ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΠΤΗΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ , ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΚΙΝΗΤΗΡΙΑ , ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.

http://armyaviation.files.wordpress.com/2008/03/es-629.jpg

ΑΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑ ΤΥΠΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ .....

Η ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΣΤΑ ΗΔΗ ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΣΙΝΟΥΚ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΦΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ , ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΩΡΩΝ ΠΤΗΣΗΣ , ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ. ΑΡΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΝΕΡΓΩΝ Ε/Π , ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ , ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ , ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΤΟ 2002 Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 20 Ε/Π ΝΗ-90 ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 35 ΕΚ $ ΤΟ ΕΝΑ (!) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΣΙΝΟΥΚ ΚΑΙ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ , ΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΣΙΝΟΥΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. (ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ , ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ?)

http://etudiant.univ-mlv.fr/~aheber01/NH-90.jpg

ΠΡΟΤΑΣΗ :

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ , ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ , ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ , ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ , ΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΤΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ , ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΟΠΩΣ Η ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ.

http://www.defesanet.com.br/laad07/imagens/russia/mi-171Sh.jpg

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MIL MI-17/171 ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 660 ΕΚ $ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΓΙΑ 80 Ε/Π ΔΗΛΑΔΗ 4 ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΣ ΝΗ-90. Η ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕ ΤΟΥ ΝΗ-90 (24-36 ΕΝΑΝΤΙ 20-24 ΕΠΙΒΑΤΕΣ) ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ , ΕΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΤΟ ΝΗ-90 ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΔΥΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/middle/8/5/4/1401458.jpg

ΤΑ MIL MI-17/171 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ AB-205/UH-1H ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ 3 ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ 80 Ε/Π ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ Ή ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗ Ή ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΙΝΟΥΚ.

http://www.fire.uni-freiburg.de/emergency/helion_procopter3.jpg

ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΝΗ-90 , ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ? Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ 20 Ε/Π ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ Ε/Π ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ

http://www.saorbats.com.ar/articulos/06EV_MI17/DSC00934.JPG

ΓΙΑ ΑΥΤΟ , ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΝΗ-90 ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ (Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ) Ε/Π ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ MI-17/171 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ , ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ , ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΦΙΛΟΡΩΣΙΣΜΟΥ (ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΙΔΕΕΣ" ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ) ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ/ΑΠΟΔΟΣΗΣ , ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.

http://martinfrost.ws/htmlfiles/april2007/chinook1.jpg

ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ , ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΣ , ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ :

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ 2001 ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΙΝΟΥΚ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ? ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ (ΣΩΣΤΗ) ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ?