25 Αυγ 2009

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ Ή ΟΧΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ :

Την ίδια ώρα που η Αττική μετράει τις πληγές της από τις δασικές πυρκαγιές, κάποιοι επιμένουν να κτίζουν εντός της Β’ ζώνης προστασίας του Υμηττού. Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των στρατοπέδων Σακέτα, σήμερα 25 Αυγούστου, στις 07.00 το πρωί, με αφορμή την κατασκευή 36 κτισμάτων εντός του ανενεργού στρατοπέδου της πρώην 350 Π.Μ. στη Β΄ Ζώνη του Υμηττού.

«Αυτή η συμβολική κίνηση είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, πλαισιωμένος από την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Γωγώ Φιλίππου και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ Άγγελο Μαδή. «Οι 15 Δήμαρχοι (μέλη του ΣΠΑΥ) παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όπως το Σύνταγμα της χώρας μας, απαιτεί και, αφήνοντας στην άκρη τις πολιτικές και παραταξιακές διαφορές μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη σωτηρία του Υμηττού και αντιστεκόμαστε έμπρακτα στην προσπάθεια του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας να χτίσει 36 κατοικίες (2000 τμ μπετόν) μέσα στο δάσος!»

Την κινητοποίηση στήριξαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Ανδριοπούλου, ο τέως Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Αποστολίδης, ο Γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας, ο Αντινομάρχης Αθήνας Χάρης Πασβαντίδης, το μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού Πάνος Τριγάζης, οι Δήμαρχοι Καισαριανής Σπύρος Τζόκας, Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος, Αγ. Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, Χολαργού Δημήτρης Νικολάου και Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών και Τοπικών Οργανώσεων των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι των δήμων - μελών του ΣΠΑΥ, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μέλη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας του Υμηττού.

Ο αποκλεισμός των στρατοπέδων επιτεύχθηκε με τη βοήθεια των εργαζομένων των Δήμων Βύρωνα και Καισαριανής αλλά και των εθελοντών δασοπυροσβεστών, που έκλεισαν τον δρόμο με απορριμματοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Στη συνέχεια, οι Δήμαρχοι τοποθέτησαν συμβολικά ένα πανό διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο της πρώην 350 Π.Μ.

Παράλληλα με τις νομικές διαδικασίες, ακολουθούν κι άλλες υποστηρικτικές εκδηλώσεις, όπως η εκδήλωση-συναυλία διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου, με στόχο να αποδοθούν τα στρατόπεδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου.

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ , ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 150.000 ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΔΑΣΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ" ΚΑΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΚΑΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΚΑΙ "ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ? ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ .

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ .... ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: