27 Ιουλ 2009

35 χρόνια δημοκρατίας

(κλικάρετε την εικόνα)
ΠΗΓΗ

Διαμαρτυρίες για τη σχεδιαζόμενη απόσυρση αστυνομικών- φρουρών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2wmLUju7bZEx5vHjnDzNeaAnOKO2WsiWPriPQ3knoTqvka4iJ3qzSXQvFRad0IaA0rlKGhE1bJ6d14bwZbJvZlT2maQpfiY12Zb3HPk79hckWbUq8wi6bErEAB44Wu7UkDH87es7uxHWL/s320/%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%A3.jpg

Ζήτημα... Νεστάνης ανέκυψε αιφνιδίως στην κυβέρνηση και από το πρωί ως το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου και σε υπουργεία ασχολούνται με το χωριό της Αρκαδίας το οποίο συναντούν όσοι ανεβαίνουν προς τη Βυτίνα και το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών απεφάσισε εκούσα - άκουσα με συνοπτικές διαδικασίες τη στελέχωση με 60 αστυνομικούς ενός νεοσύστατου τμήματος Τροχαίας στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Τρίπολης- Καλαμάτας, στην περιοχή Νεστάνης Αρκαδίας, κοντά στο ύψος της σήραγγας του Αρτεμισίου.

Η κατασκευή αυτού του τμήματος Τροχαίας προβλεπόταν στη συμφωνία του ΥΠΕΧΩΔΕ με την κατασκευάστρια εταιρεία του αυτοκινητοδρόμου Μορέας ΑΕ, αλλά κατά τα φαινόμενα είχε ξεχαστεί από τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. Το κτίριο για την προσωρινή στέγαση του αστυνομικού τμήματος είναι έτοιμο από τις αρχές Μαρτίου, ενώ ήδη έχουν δοθεί βάσει της σύμβασης από την κατασκευάστρια εταιρεία περιπολικά και άλλος τεχνικός εξοπλισμός για την εύρυθμη λειτουργία του. Ωστόσο οι... αστυνομικοί που θα εργάζονταν σε αυτό ήταν δυσεύρετοι, λόγω των ελλείψεων προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ.

Υπό την πίεση της «έκτακτης κατάστασης» αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο απόσυρσης αστυνομικών- φρουρών, που απασχολούνται στην προστασία νυν και πρώην βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων παραγόντων, προκειμένου να τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες και με εσωτερικές μετακινήσεις να εξασφαλιστεί και η δύναμη της Τροχαίας που απαιτείται για τη Νεστάνη. Το «πρόβλημα» του Αρτεμισίου έλαβε διαστάσεις αφότου άρχισε να γίνεται πανδαιμόνιο στη λεωφόρο Κατεχάκη αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου από τις παρεμβάσεις και τις διαμαρτυρίες των υπό φρούρηση προσώπων για τη σχεδιαζόμενη αφαίρεση τμήματος της φρουράς τους. «Πριν από την Τροχαία της Νεστάνηςπρέπει να σκεφθείτε τη... “Σέχτα Επαναστατών” και την προστασία μας από τις ανεξέλεγκτες ένοπλες οργανώσεις», λένε στους διευθυντές των αστυνομικών διευθύνσεων και στους υψηλόβαθμους παράγοντες που προσεγγίζουν στην κυβέρνηση.

«Λόγω των κενών στην Αστυνομία, μια νέα υπηρεσία με 60 αστυνομικούς είναι για εμάς ένα τεράστιο πρόβλημα για την ανεύρεση και την κατανομή του απαραίτητου προσωπικού», σημείωνε με τη σειρά του χθες το απόγευμα μιλώντας στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., αναφέροντας: «Παρόμοιες ελλείψεις υπάρχουν παντού στην Αστυνομία. Η επανένταξη σε αστυνομικές υπηρεσίες υπεράριθμων ή αδρανών αστυνομικών φρουρών διαφόρων προσώπων είναι μια ορθή και δίκαιη λύση. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο. Οι πιέσεις που ασκούνται στο υπουργείο Εσωτερικών είτε απευθείας είτε μέσω του Μεγάρου Μαξίμου είναι εξοντωτικές. Υπάρχουν πρώην βουλευτές, σύζυγοι αποθανόντων πολιτικών, επιχειρηματίες που δεν θέλουν να αποχωριστούν ούτε έναν από τους πολυάριθμους φρουρούς τους.Και οι ίδιοι οι αστυνομικοί μετέρχονται όλα τα μέσα για να παραμείνουν στη φρουρά τους και να μην έχουν κανέναν έλεγχο».

ΠΗΓΗ

Χίος: Διαμαρτυρίες για μεταφορά λαθρομεταναστών σε κέντρο κράτησης

Επεισόδια έγιναν το μεσημέρι στο λιμάνι της Χίου όταν διαδηλωτές, μέλη της Χιακής Επιτροπής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και του ΠΑΜΕ, εμπόδισαν την είσοδο δυο λεωφορείων που μετέφεραν 60 λαθρομετανάστες από το Κέντρο Κράτησης Μερσινίδιου Χίου στο πλοίο «Θεόφιλος». Οι μετανάστες μεταφέρονταν σε κέντρο κράτησης στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των κρατουμένων στο Κέντρο Κράτησης μεταναστών στο Μερσινίδι της Χίου, που είναι δυναμικότητας 120 ατόμων και φιλοξενεί 220.

Τελικά τα λεωφορεία επιβιβάστηκαν στο πλοίο που καθυστέρησε να αναχωρήσει περί τη μία ώρα, αφού μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ έπεσε στο λιμάνι, ανάμεσα στην αποβάθρα και τις σβησμένες μηχανές του πλοίου, μη επιτρέποντας την αναχώρηση του πλοίου.

Μικρότερης κλίμακας επεισόδια έγιναν και τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν περίπου 30 άτομα, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντεξουσιαστές απέτρεψαν τη μεταγωγή 60 παράνομων μεταναστών στην Καβάλα. Από αυτούς 30 μετήχθησαν τελικά το βράδυ του Σαββάτου.

Με το πλοίο «Θεόφιλος» έγινε χθες από τη Μυτιλήνη στη Θεσσαλονίκη μεταγωγή και 22 ανήλικων και ασυνόδευτων μεταναστών. Στο Κέντρο της Παγανής της Μυτιλήνης, δυναμικότητας 250 ατόμων, κρατούνται περισσότεροι από 400 παράνομοι μετανάστες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.ottens.co.uk/gatehouse/images/dieselpunk/Comrade%20Hero%20by%20domnx.png

«Βέτο» στην Αγκυρα ζητούν οι Κύπριοι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj6nbGv4X5RGQ_r_CIalDCLYMbO3BDiQJeQj7tX9-re1_oHwOTg9Fb7O0TZ4p2Pn5-F9Uts0WhlkisS44IOQXONfOJpQO2s6FLitEfBBmdhciNTXTDloO2gPu46u4-UonMD2hCVHTpvNDc/s400/KIPROSANAN.jpg

Υπέρ του μπλοκαρίσματος της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας τάσσεται το 71% των πολιτών της Κύπρου, ενώ το 56% αντιτίθεται στην εκ περιτροπής προεδρία στο νησί στην περίπτωση που υπάρξει λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Tου Κώστα Βενιζέλου

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Γνώρα/RAI που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», δείχνουν να έχουν καθαρότατη άποψη σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, καθώς το 71% του πληθυσμού τάσσεται υπέρ μπλοκαρίσματος της τουρκικής πορείας προς την Ε.Ε. στην περίπτωση που η Άγκυρα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να ανοίξει δηλαδή τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

Ταυτόχρονα βγάζουν «κόκκινη» κάρτα και στην εκ περιτροπής προεδρία με ποσοστό 56%, έναντι 30% εκείνων που βλέπουν μια τέτοια εξέλιξη ως αναπόφευκτη στην περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν σε διευθέτηση.

Εποικοι
Διαφοροποιημένη παρουσιάζεται η κοινή γνώμη όσον αφορά τους εποίκους σε σύγκριση με το παρελθόν, καθώς ένας στους τρεις πολίτες πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κατάληξη σε λύση χωρίς να παραμείνει ένας αριθμός εποίκων στο νησί, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό αυτών του πιστεύουν ότι για να γίνει αποδεχτή μια λύση πρέπει να προβλέπει αποχώρηση όλων των εποίκων.

Τέλος, περίπου το 25% των Ελληνοκυπρίων αντιμετωπίζει διαφορετικά τους εποίκους που ήρθαν από την Τουρκία από τα παιδιά που γεννήθηκαν στις κατεχόμενες περιοχές.

ΠΗΓΗ


http://web.mac.com/tanea_london/greeknews-tanea.com/NewsGreece2_files/2009_06_28_12_01_51__857c1adf50534b67b23418eab00f141c-leveled.jpg

Νέο δ.σ. στο Συμβούλιο Ελληνο-Τουρκικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό συμβούλιο του Συμβουλίου Ελληνο-Τουρκικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας, που προέκυψε από τις εκλογές τις 15ης Ιουλίου 2009.

Στη θέση του προέδρου επανεκλέχθηκε ο Π. Κ. Κουτσίκος , πρόεδρος της Ergo, ιατρικής προμηθευτικής.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κος Γεώργιος Μπέζης, επιχειρηματίας.

Γενικός Γραμματέας εξελέγη ο κος Γεράσιμος Φωκάς, ιδιοκτήτης ξενοδοχείων Ηλέκτρα Παλλας.

Έφορος ο κος Μιλτιάδης Κωνσταντινίδης, βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων.

Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα ακόλουθα :

Κος Πρόδρομος Κιουρούκογλου, πρόεδρος της Lenco trading LTD

Κος Mίλτος Ζαχαριάδης, σύμβουλος της Lamda Development

Kος Ευάγγελος Παπαγεωργίου, Δικηγόρος

Κος Ανδρέας Ζερβός, Επιχειρηματίας

Κα Ευτυχία Πυλαρινού, πρόεδρος της Οδυσσεύς α.ε.

ΠΗΓΗ