27 Ιουλ 2009

Χίος: Διαμαρτυρίες για μεταφορά λαθρομεταναστών σε κέντρο κράτησης

Επεισόδια έγιναν το μεσημέρι στο λιμάνι της Χίου όταν διαδηλωτές, μέλη της Χιακής Επιτροπής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και του ΠΑΜΕ, εμπόδισαν την είσοδο δυο λεωφορείων που μετέφεραν 60 λαθρομετανάστες από το Κέντρο Κράτησης Μερσινίδιου Χίου στο πλοίο «Θεόφιλος». Οι μετανάστες μεταφέρονταν σε κέντρο κράτησης στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των κρατουμένων στο Κέντρο Κράτησης μεταναστών στο Μερσινίδι της Χίου, που είναι δυναμικότητας 120 ατόμων και φιλοξενεί 220.

Τελικά τα λεωφορεία επιβιβάστηκαν στο πλοίο που καθυστέρησε να αναχωρήσει περί τη μία ώρα, αφού μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ έπεσε στο λιμάνι, ανάμεσα στην αποβάθρα και τις σβησμένες μηχανές του πλοίου, μη επιτρέποντας την αναχώρηση του πλοίου.

Μικρότερης κλίμακας επεισόδια έγιναν και τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν περίπου 30 άτομα, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντεξουσιαστές απέτρεψαν τη μεταγωγή 60 παράνομων μεταναστών στην Καβάλα. Από αυτούς 30 μετήχθησαν τελικά το βράδυ του Σαββάτου.

Με το πλοίο «Θεόφιλος» έγινε χθες από τη Μυτιλήνη στη Θεσσαλονίκη μεταγωγή και 22 ανήλικων και ασυνόδευτων μεταναστών. Στο Κέντρο της Παγανής της Μυτιλήνης, δυναμικότητας 250 ατόμων, κρατούνται περισσότεροι από 400 παράνομοι μετανάστες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.ottens.co.uk/gatehouse/images/dieselpunk/Comrade%20Hero%20by%20domnx.png

Δεν υπάρχουν σχόλια: