24 Αυγ 2009

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ .....

http://www.arahova.gr/gypas.jpg

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ
ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ....

Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ" ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ.

Η Τουρκία στέλνει στην Ελλάδα ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος... (2)

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΤΟ DEFENCENET ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ "ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ" ΚΑΙ 8 ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΟΥ "ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ" ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ..... ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ "ΒΟΗΘΕΙΑΣ" ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ..... ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.

ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ , ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ ...... ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ

ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΖΩΟ ΝΤΟΡΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΝΕΙ

ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ 3 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ" ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ .... ΜΑΛΙΣΤΑ , ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ...... ΣΑΝ ΦΥΡΟΜ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ , ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ , Ή ΣΑΝ REPUBLIC OF MACEDONIA ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ..... ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/39/Macedonian_Airforce_mi_8.jpg

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ? ΟΕΟΟ

[invitation-003.jpg]

«Για μένα είναι μεγάλη χαρά και τιμή που θα εκπροσωπήσω τους Οικολόγους Πράσινους στην Κύπρο, εφέτος που συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από τις συνθήκες του Λονδίνου και της Ζυρίχης. Ελπίζουμε ότι αυτό το οποίο δεν εξασφαλίστηκε μέχρι σήμερα, δηλαδή η ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θα μπορέσει να επιτευχθεί τώρα. Εμείς θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας γι’ αυτό, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος που θα αφήσει πίσω της τα βάρη μιας ολόκληρης πεντηκονταετίας και θα φέρει την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και την Τουρκία στην άλλη Ευρώπη που οραματιζόμαστε: χωρίς στρατιωτικές επεμβάσεις, χωρίς αντιπαραθέσεις, χωρίς πόλεμο, χωρίς πυρηνικά.»

ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΤΑΠΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ......

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΙΚΛ .... ΜΕΓΑΛΕΙΑ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ , ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ Η ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΑΛΟΝΙΚ Η ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ , ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ

(ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΑΛΙΑ)

Η Τουρκία στέλνει στην Ελλάδα ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος...

[δγγ.jpg]

Η τουρκική κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν, στέλνει στην Ελλάδα ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος για να συμβάλει στις προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς στην Αττική, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Αnatolu.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες αργά το βράδυ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με την ελληνίδα ομόλογό του Ντόρα Μπακογιάννη.

ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΙ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΕΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ" , ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΟΥ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ....... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΘΑΡΟΙ Μ.Λ.Κ.Σ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΑΓΚΩΣΕΙ , Ο ΛΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΕΞΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ , Ή ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΓΡΙΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ή ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΟΥΒΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΛΟΥΡΙ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ? ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ....

Από το 1981 καίγεται η Ανατολική Αττική

[05.jpg]

Από το 1980 έως το 2000, αλλά και μετέπειτα, πάνω από 200 χιλιάδες στρέμματα δάσους στην Aνατολική Aττική έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Πολλές μεγάλες πυρκαγιές, είναι στις ίδιες περιοχές με εκείνες που μαίνονται οι φωτιές αυτές τις ημέρες. Oι μεγαλύτερες φωτιές σε δασικές εκτάσεις στην Aνατολική Aττική. Οι μεγαλύτερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Α. Αττική είναι οι εξής:

1. Το 1981 στο δάσος Kοκκιναρά Κηφισιάς, όπου κάηκαν 6.000 στρέμματα. Η πυρκαγιά έκαψε τη βόρεια πλευρά της Πεντέλης, κινήθηκε νότια από τον αυχένα της Mπύριζας καίγοντας μεγάλο μέρος της νότιας πλευράς του βουνού, με αποτέλεσμα να μετατρέψει την περιοχή σε «φαλακρό βουνό». Σταμάτησε στα όρια του σχεδίου πόλης Kηφισιάς, Mελισσίων και Nέας Πεντέλης.

2. Το 1982 στην περιοχή του Διονύσου (15.130 στρ.). Aπό πυρκαγιές που μπήκαν εκείνο το έτος, επλήγησαν επίσης περιοχές, όπως Πεντέλη, Eκάλη, Πικέρμι, Γέρακας, Mαραθώνας. Συνολικά εκτιμάται ότι κάηκαν τουλάχιστον 25.000 στρέμματα.

3. Πυρκαγιά Bαρυπόμπης (1986). Yπολογίζεται ότι κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα.

4. 1990. H Kερατέα και η ευρύτερη περιοχή του Καπανδριτίου κάηκαν και δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKxm4_kTap5E5kCB7HLAX7BEaig0zgvAef3t3QXrvye6pWz-v5hkzTsbl2FjY2c8lQwh4q0hA3DRXIPk3vfMwFdB1vKayW05_MF4hEmkZIIr93s7i3ff9lO19FTTk6lmwwXuF5wGoCpqg/s320/BILA3.jpg

5. 1992:Πυρκαγιά Aυλώνας (55.000 στρ.). Kάηκαν επίσης περιοχές, όπως: Mαλακάσα, Kιούρκα, Λίμνη Mαραθώνα, Kαπανδρίτι, Γραμματικό, Kάλαμος, Σκάλα Ωρωπού.

6. Iούλιος 1993: Πυρκαγιά Aγίου Στεφάνου (10.485 στρ.). H πυρκαγιά προκλήθηκε από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου. Xιλιάδες στρέμματα κάηκαν τότε και στην φωτιά που ξέσπασε στο Σούνιο. Eπλήγησαν επίσης οι περιοχές:Mαραθώνα, Σταμάτας, Διονύσου, Mάνδρας, Παλλήνης και Λαυρεωτικής. Tον Aύγουστο του ιδίου έτους ξέσπασαν νέες πυρκαγιές στην Π. Πεντέλη, Nτράφι και Παλλήνη. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα κάηκαν.

7. 1995: H Mαύρη χρονιά για τα δάση της Aττικής. Kάηκε η Πεντέλη (68.844 στρέμματα). Στις 11 Iουλίου κάηκαν επίσης στον Ωρωπό 9.000 στρέμματα. Tην ίδια περίοδο, μεγάλες φωτιές ξεσπούσαν στο Σχηματάρι και τα Bίλλια.

10. 2005: Άλλη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη.

11. 2007: Μαύρο καλοκαίρι για την Ελλάδα. Εκτός της Ηλείας και άλλων περιοχών, μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα. Φωτιές και στον Υμηττό.

http://wasteculture.files.wordpress.com/2009/03/ceb1uthereta.jpg

Σήμερα στην Αττική, οι δασικές εκτάσεις που σώθηκαν, δεν αποτελούν παρα το 20%-23% της συνολικής εκτάσεως του Νομού. Tις τελευταίες δεκαετίες προσετέθησαν στο σχέδιο πόλης τουλάχιστον 130-150 χιλιάδες στρέμματα. Χτίστηκε δηλαδή, ακόμη «μισή Aθήνα» (η συνολική έκταση του σχεδίου πόλης της Aθήνας το 1980 ήταν 300 χιλιάδες στρέμματα). Στο σχέδιο εντάχθηκε ένας μεγάλος αριθμός από τα 200 χιλιάδες αυθαίρετα που κτίστηκαν στο Λεκανοπέδιο κυρίως από το 1975 έως το 1995. Aυθαίρετα, αρκετά εκ των οποίων, βρίσκονταν σε καμμένες δασικές εκτάσεις.

Oι τιμές της γής σε αυτές τις περιοχές, είναι αστρονομικές. Κι’ όμως, από τη δεκαετία του 1990, οι δασολόγοι προειδοποιούσαν ότι με δεδομένη την πρόθεση των Αθηναίων να μετακομίσουν από περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας, σε άλλες πιο καθαρές και με περισσότερο πράσινο, θα υπήρχε μια αλματώδης αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας σε περιοχές που υπάρχουν δασικές εκτάσεις, και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως τα Σταμάτα ,ο Διόνυσος ,το Kαπανδρίτι ,ο Bαρνάβας ,ο Ωρωπός κ.λ.π.

Ο Διόνυσος, για παράδειγμα, από ένα μικρό προάστιο που ήταν, έφτασε τις δεκαετίες 1960 – 1980 να μοιάζει με το κέντρο της Aθήνας. Πανάκριβα σπίτια χτίστηκαν σε δασικές εκτάσεις όπως είναι εμφανές στις αεροφωτογραφίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες αρχές της χώρας. Σε αυτό το διάστημα στο σχέδιο πόλης εντάχθηκαν πάνω από τρεις χιλιάδες στρέμματα, αρκετά εκ των οποίων ήταν δάσος. Tα περισσότερα σπίτια, όπως λένε δασολόγοι, χτίστηκαν τη δεκαετία του 1980.

ΠΗΓΗ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΝΕΑ"

Περισσότερα από 300.000 στρέμματα δάσους, δηλαδή κάτι λιγότερο
από το 1/3 του συνόλου των δασών της, έχουν αποτεφρωθεί στην Αττική από το 1981 μέχρι σήμερα. Οι περισσότερες φωτιές έχουν ξεσπάσει στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού, το οποίο δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση για οικιστική ανάπτυξη.

Όπως προκύπτει από εργασία που ολοκλήρωσε φέτος ο δασοπόνος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Κωνσταντίνος Καούκης, η Αττική είναι η περιφέρεια της Ελλάδας που έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα από πυρκαγιές, καθώς μόνο μέσα σε μια δεκαπενταετία έχει απολέσει ποσοστό μεγαλύτερο από το 26% των δασών της, ενώ ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε πάνω από το 30% εξαιτίας των ολέθριων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή οι περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων έχασαν το 15% της δασοκάλυψής τους, η Πελοπόννησος το 13% και η Δυτική Στερεά Ελλάδα το 9%. Όπως προκύπτει από την εξέταση των δεδομένων των πυρκαγιών από το 1991 και έπειτα, η περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Στην περιοχή αυτή που άρχισε σταδιακά να καίγεται από το 1982, όταν μεγάλη πυρκαγιά στον Διόνυσο αποτέφρωσε περισσότερα από 13.500 στρέμματα δασικής έκτασης, έχουν εκδηλωθεί από το 1991 μέχρι το 2004, 395 φωτιές που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη 228.000 στρέμματα. Το ίδιο χρονικό διάστημα στη Δυτική Αττική είχαν εκδηλωθεί 197 φωτιές που κατέκαυσαν 17.075 στρέμματα και στο νομαρχιακό διαμέρισμα του Πειραιά εκδηλώθηκαν 145 φωτιές που αποτέφρωσαν 30.968 στρέμματα.

http://files.vrilissiaki.webnode.com/200000326-d18ccd286c/Krassas%20area%20at%20Vrilissia.jpg

«Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής, εκτός του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό καμένων εκτάσεων που ανέρχεται στο 82,6% της συνολικής καμένης έκτασης», παρατηρεί στην έρευνά του ο κ. Κωνσταντίνος Καούκης και προσθέτει: «Το ποσοστό αυτό είναι μεγάλο ακόμα και σε σχέση με το ποσοστό δασοκάλυψης 48,9% που έχει. Το γεγονός ότι παρατηρείται αυτός ο μεγάλος αριθμός πυρκαγιών στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, πρέπει να αναζητηθεί κυρίως σε ανθρωπογενείς παράγοντες και πιέσεις που εστιάζονται στη δημιουργία ημιμόνιμης δευτερεύουσας παραθεριστικής κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχές, στην επέκταση υφισταμένων οικισμών».

Για τον λόγο αυτόν άλλωστε, στην περιοχή της Αττικής έχει αποτεφρωθεί το μεγαλύτερος μέρος από πευκοδάση. Το πεύκο είναι το δασοπονικό είδος το οποίο πλήττεται περισσότερο από τις πυρκαγιές (43,4%) αλλά και αυτό που έχει τις περισσότερες καμένες εκτάσεις (71,2%). Η Αττική είναι η περιφέρεια που έχει τις περισσότερες καμένες εκτάσεις σε κωνοφόρα καθώς το βορειοανατολικό τμήμα του νομού που δέχεται τις περισσότερες πιέσεις από πυρκαγιές είναι η περιοχή όπου κατ΄ εξοχήν φύονται τα δέντρα αυτά, σε χαμηλά υψόμετρα και παραθαλάσσιες τοποθεσίες.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAw0lsXnZMf0WNYY1CAsKWmf_zfUAZ_DAD_RmuvNyz8DzZrmG_MsZbXNJzbh1q_KXuHiQevdimvImiT1Ddau7_AN-uunFYs9E86ScXaX8mTf3wHI7nftnc0iqVVIqBWT-VbWJX3lK-lf4/s320/BILA4.jpg

Οι άνεμοι
Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που συνέβαλαν στην ταχύτατη εξάπλωση της ολέθριας πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται στην ανατολική πλευρά της Αττικής, είχαν και στο παρελθόν τον ίδιο καταστροφικό ρόλο. Γιατί μπορεί τα τελευταία χρόνια να εκδηλώνεται ο μικρότερος αριθμός πυρκαγιών (24,5%) όταν πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, όμως το μέγεθος των αποτεφρωμένων εκτάσεων που αφήνουν πίσω τους είναι τεράστιο καθώς φτάνει στο 74,5% του συνόλου των εκτάσεων που καίγονται από όλες τις πυρκαγιές στην Αττική.

ΠΗΓΗ

http://www.roomingreece.com/images/DSC00784(small).jpg

"ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ..... "

ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ?

(ΑΠΟ ΤΟ DEFENCENET)

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ "ΑΡΜΟΔΙΩΝ" ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ , "ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ" ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ..... ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΑΡΜΟΔΙΟΙ" ΚΑΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΜΑΤΙΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ.

Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΕΙ , ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ?

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΦΩΤΙΑΣ ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΩΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.

Α ΡΕ ΠΑΡΤΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ "ΕΓΚΥΡΑ" ΜΠΛΟΓΚ .... ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ "ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο Κ..... ΤΟΥΣ".

19 εκατ. για αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο

Τα τελευταία χρόνια διοχετεύθηκαν στην περιοχή 19 εκατομμύρια ευρώ από το Γ’ ΚΠΣ για έργα, τα οποία αναβάθμισαν το επίπεδο της αντιπλημμυρικής θωράκισής της και συνέβαλαν στη μείωση του κινδύνου πλημμύρας. Ωστόσο δεν ήταν τόσο αυτά τα έργα που έκαναν τη διαφορά. Το κρίσιμο στην περίπτωση του Έβρου είναι… ο καιρός και οι Βούλγαροι.

http://www.oikade.gr/images/data/images/Delta-Evros3.jpg

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Φέτος ο Έβρος δεν πλημμύρισε. Φυσιολογικά αυτό δεν θα αποτελούσε είδηση, αν δεν έχει προηγηθεί ένα σερί καταστροφικών πλημμυρών, που άφησε πίσω του εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα κάτω από το νερό.
Τα τελευταία χρόνια διοχετεύθηκαν στην περιοχή 19 εκατομμύρια ευρώ από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για έργα τα οποία αναβάθμισαν το επίπεδο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής και συνέβαλαν στη μείωση του κινδύνου πλημμύρας. Ωστόσο δεν ήταν ούτε τα αντιπλημμυρικά έργα ούτε τα αναχώματα ούτε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που έκαναν τη διαφορά. Το κρίσιμο στην περίπτωση του Έβρου είναι… ο καιρός και οι Βούλγαροι.

ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ
Συνήθως οι πλημμυρικές παροχές του Έβρου εμφανίζονται στις αρχές της άνοιξης, όταν μετά από χιονόπτωση έχουμε απότομη μεταβολή του καιρού και λιώνουν τα χιόνια, ανεβάζοντας τη στάθμη των ποταμών Άρδα, Ερυθροπόταμου και Έβρου. Το χιόνι που έπεσε φέτος το χειμώνα δεν ήταν αρκετό για να γεμίσει λιώνοντας τα φράγματα του Ιβαήλογκραντ και του Σβίλεγκραντ, ενώ οι βροχοπτώσεις ήταν σχετικά περιορισμένες και δεν έπεσαν μαζεμένες σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ
Ωστόσο ο παράγοντας καιρός δεν δικαιολογεί την έκταση του φαινομένου των πλημμυρών την τελευταία δεκαπενταετία. Το διάστημα 1996-2008 σημειώθηκαν επτά πλημμύρες με παροχή νερού 2.500 κ.μ. το δευτερόλεπτο, όταν τα προηγούμενα 150 χρόνια είχαν καταγραφεί όλες κι όλες 12! Αυτό που συνέβη είναι ότι στα μέσα της δεκαετίας του ’90 η διαχείριση των δύο υδροηλεκτρικών φραγμάτων του Ιβαήλογκραντ και του Σβίλεγκραντ πέρασε στη διοίκηση ιδιωτικής βουλγαρικής εταιρείας παραγωγής ρεύματος, της οποίας στόχος ήταν η μεγιστοποιήση της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας. Για να τον πετύχει διατηρούσε κλειστά τα θυροφράγματα, ώστε η στάθμη του νερού στον ταμιευτήρα να είναι στο ανώτατο επίπεδο. Έτσι σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση στην υδρολογική λεκάνη του φράγματος υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ρήγματος και οι διαχειριστές άνοιγαν απότομα τα θυροφράγματα με αποτέλεσμα ξαφνικά να ανεβαίνει η στάθμη του νερού στον Έβρο.
Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να υπάρχει μια αλλαγή στη στάση των Βουλγάρων, ως προς την πλήρωση των φραγμάτων με νερό, κάτι που δίνει μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια αντίδρασης στην ελληνική πλευρά. Ακόμα όμως παραμένει ζητούμενο η εναρμόνιση της γείτονος με την κοινοτική οδηγία για τη διαχείριση των υδάτων -κάτι που πρέπει να γίνει μέχρι το 2013- και ο εκσυγχρονισμός των πεπαλαιωμένων υδροηλεκτρικών φραγμάτων.

ΕΡΓΑ 19 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Κατά την προηγούμενη περίοδο εκτελέστηκαν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με συνολικό κόστος που αγγίζει τα 19 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα μεταξύ άλλων δαπανήθηκαν:
- 6 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στα αγροκτήματα του Β. Έβρου
- 1,9 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη δίκτυου φραγμάτων για τη διευθέτηση των χειμαρρικών υδάτων
- 2,6 εκατ. ευρώ για εργασίες βελτίωσης του αναβαθμού Κομάρων και την αποκατάσταση της γέφυρας
- 1 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ρηγμάτων στα αναχώματα του Έβρου
- 900.000 ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους ποταμούς Έβρο, Έρυθροπόταμο, Άρδα και την περιφερειακή τάφρο Ορεστιάδας
- 800.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά αναχώματα στον Κυπρίνο και τη Νέα Βύσσα
Παράλληλα στους ποταμούς Άρδα, Έβρο και Ερυθροπόταμο, εγκαταστάθηκαν έξι τηλεμετρικοί σταθμοί συνεχούς μέτρησης βασικών μετεωρολογικών, ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων, προκειμένου οι αρχές πολιτικής προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, να μπορούν να ειδοποιούνται εγκαίρως και σε πραγματικό χρόνο για ένα επερχόμενο πλημμυρικό γεγονός.

Οι πλημμύρες σε αριθμούς

Έτος / στρέμματα
1996
/ 200.000
1998 / 70.000
2003 / 150.000
2005 / 33.000
2006 / 250.000
2007 / 130.000

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πάμε στα τυφλά

Γράφει ο Γιάννης Διαμαντής, κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ

Κανένας μέχρι σήμερα δεν αποφασίζει να χαρτογραφήσει τον ποταμό. Δεν έχουμε λεπτομερή αποτύπωση της κοίτης, δεν ξέρουμε πού έχει στενέψει, ποια είναι η χωρητικότητα σε νερό, πού χρειάζεται να ενισχύσουμε τα αναχώματα και πόσο. Θυμόμαστε τον Έβρο κάθε φορά που πλημμυρίζει, με αποτέλεσμα να ενισχύουμε τα αναχώματα τυχαία, με βάση την επείγουσα κατάσταση της στιγμής. Φέτος ήμασταν τυχεροί. Όμως δεν μπορεί να αφήνουμε τα πράγματα στον καιρό ή την τύχη. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το Α, που είναι η αποτύπωση της κοίτης. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε ζημιές και να κάνουμε παρεμβάσεις εκ των υστέρων.

Το κλειδί κρατά η βουλγαρική πλευρά

Γράφει ο Δημήτρης Σταμάτης, γενικός γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Οι πολίτες του Έβρου γνωρίζουν βέβαια ότι πρέπει να εξακολουθήσουν να ζουν με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουν όμως απτές εγγυήσεις από την εκτέλεση των έργων και την ύπαρξη αποτελεσματικού σχεδιασμού διαχείρισης κρίσεων. Ωστόσο, το πρόβλημα του Έβρου παραμένει, καθώς σε πολύ μεγάλο βαθμό το “κλειδί” της τελικής διευθέτησής του το κρατά η βουλγαρική πλευρά. Μάλιστα, σήμερα που η γειτονική χώρα αποτελεί ευρωπαϊκό μας εταίρο, οφείλει να συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη μιας διασυνοριακής συνεργασίας για την διαχείριση του φαινομένου.

ΠΗΓΗ

Μεγάλη κινητοποίηση των Εν. Δυνάμεων στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης»


Πλήρης ήταν η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου «Ξενοκράτης»
, λειτουργώντας κυρίως επικουρικά στις εντολές των αρμοδίων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που έχει το γενικό πρόσταγμα στο συντονισμό, και του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και στις γενικότερες επιχειρησιακές ανάγκες, ενώ το σύνολο του προσωπικού των μονάδων της Αττικής είναι σε επιφυλακή.

Παράλληλα, σε δύο περιπτώσεις το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων λειτούργησε και με δική του πρωτοβουλία για την προστασία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Βαρνάβα και στο Κοτρώνι Μαραθώνα, που κινδύνευαν άμεσα από τη φωτιά. Στην πρώτη περίπτωση, στο Βαρνάβα υπάρχει στρατόπεδο, όπου εδρεύει μία αντιαεροπορική πυροβολαρχία κατευθυνομένων βλημάτων «Χωκ», η οποία για λόγους ασφαλείας έστειλε δύο από τους τριπλούς εκτοξευτήρες της στην έδρα της μονάδας, της 380 Μοίρας Κ/Β «Χωκ», στο Καπανδρίτι, αλλά το υπόλοιπο προσωπικό παρέμεινε μέσα σε επιφυλακή και άμεση ετοιμότητα για δράση. Στη δεύτερη περίπτωση, στο Κοτρώνι Μαραθώνα, στη βάση της Διεύθυνσης Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ), η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση μέσα στον περίβολο της βάσης χωρίς να κινδυνεύσουν όμως προσωπικό, σημαντικές εγκαταστάσεις, υπόστεγα, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων.

http://www.star.gr/uploads/images_resize/7358.jpg

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, ενδεικτικό του μεγέθους της κινητοποιήσεως των Ε.Δ. είναι και το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν ένας υποστράτηγος και τρεις συνταγματάρχες ως σύνδεσμοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συνολικά, μέχρι αργά χθες το βράδυ και σύμφωνα με ενημερωτικό του ΓΕΕΘΑ η συμβολή των τριών Κλάδων των Ε.Δ. ήταν η ακόλουθη:

491 άτομα στρατιωτικό προσωπικό προς υποστήριξη δασοπυρόσβεσης, από τα οποία 291 του Σ.Ξ., 140 της Π.Α. και 60 του Π.Ν., που αναπτύχθηκαν στις περιοχές Βαρνάβα, Γραμματικού, Ζούμπερι, Σταμάτα, Γέρακα, Παλλήνης, Εκάλης, Πικερμίου, Πεντέλης, Δροσιάς, Αγ. Ανδρέα, Αγ. Μαρίνας, Αγ. Στέφανου.

Άλλοι 158 στρατιωτικοί, από τους οποίους 96 του Σ.Ξ., 46 της Π.Α. και 16 του Π.Ν. σε αποστολές επιτήρησης χώρων και αποτροπής αναζωπύρωσης πυρκαγιών, εν συνόλω 649 άτομα. Το προσωπικό αυτό, το οποίο εμπλέκεται στο επίγειο έργο της πυρόσβεσης, τις απογευματινές ώρες, αντικαταστάθηκε σταδιακά από ισάριθμο προσωπικό, προκειμένου να ξεκουραστεί. Συνολικά και στις δύο βάρδιες διατέθηκαν 1.298 στρατιωτικοί.

Διατέθηκαν 15 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-415 και CL-215 των 355 ΜΤΜ και 383 ΜΕΕΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «από τη δύναμη των 21 πυροσβεστικών αεροσκαφών της Π.Α. επιχειρούν τα 20 από αυτά. Τα 15 από αυτά επιχειρούν στο Νομό Αττικής και τα υπόλοιπα σε άλλες εστίες σε όλη την επικράτεια».

Χρησιμοποιήθηκαν επίσης ένα αεροσκάφος C-130 σε δύο πτήσεις για μεταφορές δύο οχημάτων και 60 δασοπυροσβεστών από την Κύπρο, ένα υδροφόρο πλοίο του Π.Ν. στον όρμο της Αγίας Μαρίνας, 26 πυροσβεστικά οχήματα (17 Σ.Ξ., 6 Π.Α., 3 Π.Ν.), 14 υδροφόρα οχήματα (7 Σ.Ξ., 4 Π.Α., 3 Π.Ν.), εννέα ασθενοφόρα με γιατρούς και ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό ανεπτυγμένα σε Βαρνάβα, Μαραθώνα, Γραμματικό, έξι οχήματα χωματουργικών εργασιών (τέσσερις προωθητές γαιών και δύο φορτωτές), επτά λεωφορεία.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhqFE1ZL3UxxswqlxK3rTQ9ZDg1pZDjXa4UPvuXVb9W-yI4akWXaW3OfnZUL8RvSyioH7UFYTRleH0aWT4ewGDLe2i1UKgLp_8Rnv0FCMyITjeRqJM6_6c19OfbSGcHe14C_2vVQIJ3-k/s400/superpuma_2.jpg

Αξίζει ιδιαιτέρως να επισημανθεί ότι, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, «από το πρώτο φως της 23ης Αυγούστου έως τις 17:00, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 και CL-415, πραγματοποίησαν στο Νομό Αττικής 33 εξόδους, με 103,5 ώρες πτήσης, κατά τη διάρκεια των οποίων εκτελέστηκαν 660 ρίψεις νερού, που αντιστοιχούν σε άφεση 3.960 τόνων νερού περίπου». Για τους γνωρίζοντες, έστω και στοιχειωδώς, τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν το τεράστιο έργο των πιλότων και τεχνικών για την άμεση ετοιμότητα και χρήση των πτητικών μέσων.

Τέλος, από πλευράς Ε.Δ. έχουν τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα, (σύνολο διατιθέμενων κλινών 363, ασθενοφόρων 16 και νοσηλευτικού προσωπικού 253 άτομα), η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης και η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ), αμφότερες της Π.Α., τέσσερα ελικόπτερα UH-1H και δύο ελικόπτερα CH-47D του Σ.Ξ. (για επιχειρήσεις εκκένωσης), καθώς και άλλα τέσσερα UH-1H του Σ.Ξ. (για επιχειρήσεις επιτήρησης), ενώ από πλευράς ΠΑ, δύο ελικόπτερα Super Puma, δύο ελικόπτερα ΑΒ-212 και δύο AB-205 (για επιχειρήσεις εκκένωσης), καθώς και το C-130, που προαναφέρθηκε.

ΠΗΓΗ

Έριξε και ο Καρατζαφέρης τη δική του μολότοφ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2jnBSvQK6HAja2zpWXdcr7XYvyrGcq3kifE0rWBvpN4SnUNe0lvgFxA3_IPMsG1xKq3QYQ9RbMfm8IXBQJW_1TTInp9eo0U-ByvqkAh1tX3UGZIvPsmgj5hVM0yKPz0_UZOz5Uj3FlgVv/s400/%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B1%CF%80%CE%BF+%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%BF....jpg

Είναι γνωστό ότι οι διαρρήκτες κτυπούν τον Αύγουστο.


Αυτόν τον Αύγουστο «κτυπήσανε» όλων των ειδών οι «κακοποιοί», κυρίως όλων των ειδών οι εμπρηστές: από τις συμμορίες των διεθνών μυστικών υπηρεσιών που μετέτρεψαν την Αττική σε καπνίζοντα ερείπια, έως τις μολότοφ των πολιτικών παραρτημάτων των «νταβάδων»…

Δεν θα μπορούσε, ο Καρατζαφέρης, ως πολιτικός «δοκιμαστής» των «νταβατζίδικων» σχεδίων, να μην ρίξει και τη δική του εμπρηστική μολότοφ. Θα άφηνε τον Κοροβέση να πάρει όλη τη δόξα;;;

Επέλεξε, λοιπόν, τη φρίκη των εμπρησμών (προφανώς για να δώσει το μήνυμα εκεί που χρειάζεται, αλλά και να μην πάρει μεγάλη δημοσιότητα), για να ρίξει τη δική του μολότοφ.

Σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα» μας πέταξε την πονηρή υποστήριξή του στο Σημίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Φυσικά με το γνωστό πλάγιο και δόλιο τρόπο: Αν δεν θέσει υποψηφιότητα ο κ. Παπούλιας, ο Κώστας Σημίτης «δεν είναι κεφάλαιο για πέταμα»!!!

Είχαμε υποστηρίξει ότι η επιλογή της Νίκης Τζαβέλλα, ως πρώτη στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. σηματοδοτούσε πολλά.

Και είχαμε αναδείξει την πρώτη συνέντευξη της κυρίας μετά την εκλογή της. Μια συνέντευξη που «πνίγηκε» και που ανοικτά ανήγαγε τον Κώστα Σημίτη ως «το μεγαλύτερο πολιτικό της Ελλάδας». Καθώς και τον Κώστα Μητσοτάκη ως τον πλέον «ρεαλιστή», αλλά «αδικημένο και παρεξηγημένο»!!!

Να, που έρχεται τώρα ο ίδιος ο Καρατζαφέρης να επαναλάβει, σαν μαγνητόφωνο, τα λόγια της πολυεδρικά διαπλεκόμενης κ. Τζαβέλλα.

Ο Σημίτης, λοιπόν, ο εκλεκτός των «νταβάδων», η πιο μοχθηρή γκριμάτσα του «εκσυγχρονιστικού παρακράτους» και από τα πλέον μισητά πρόσωπα στον ελληνικό λαό, ΑΠΟΤΕΛΕΙ για τον Καρατζαφέρη «Κεφάλαιο»!!!

Μετά από αυτό αμφιβάλλει κανείς για το ρόλο του Καρατζαφέρη; Αυτόν του «δοκιμαστή» των «νταβάδων»;

Ο Καρατζαφέρης είναι η προβοκατόρικη «τσόντα» της διαπλοκής. Μέρα με την ημέρα θα το βλέπουν και οι τυφλοί…

ΠΗΓΗ

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ για τους Τσάμηδες η ΕΥΠ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/25/Chameria_map2.jpg

Κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) βρέθηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - την περασμένη στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας ερευνώντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ομάδα Αλβανοτσάμηδων με ελβετικά διαβατήρια περιφέρονται στην περιοχή των Φιλιατών και της Παραμυθιάς ψάχνοντας στα υποθηκοφυλακεία της περιοχής για συγκεκριμένες περιουσίες.

Οι άνθρωποι αυτοί που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό επέδειξαν μάλιστα σε μουσουλμάνο κάτοικο της περιοχής τίτλο ιδιοκτησίας για κτήματα που έχει στην κατοχή του και διαχειρίζεται Έλληνας πολίτης, ζητώντας του να καταθέσει ως μάρτυρας μόλις ξεκινήσει δικαστικές διαδικασίες.

Όταν ο μουσουλμάνος συμπολίτης μας αρνήθηκε να πράξει κάτι τέτοιο λέγοντάς του «Μην με μπερδεύεις εμένα» τότε ο Αλβανοτσάμης του είπε ότι σύντομα θα μετανιώσει γι' αυτήν του την άρνηση.

Η οργάνωση - πολιτικό κόμμα που έχουν ιδρύσει οι Τσάμηδες στα Τίρανα βλέποντας πως δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με τα ονόματά τους καθώς οι προξενικές μας αρχές δεν τους χορηγούν βίζα.

Χρησιμοποιούν πλέον τους απογόνους των Τσάμηδων που ζουν κυρίως στην Ελβετία προκειμένου να δημιουργήσουν κατά κύριο λόγο κλίμα ανασφάλειας στην περιοχή της Θεσπρωτίας, με συχνές παρουσίες αλλά και ερωτήσεις προς τους κατοίκους.

Εκτιμούν πως με τη μέθοδο αυτή θα καταφέρουν αφενός να δημιουργήσουν εσωτερικό πρόβλημα στη χώρα, αφετέρου να διεθνοποιήσουν τις διεκδικήσεις τους.

Οι μέθοδοι αυτοί μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες παρακολουθούν από πολύ κοντά το όλο θέμα και γι' αυτό το λόγο άλλωστε βρέθηκε στην περιοχή κλιμάκιο της ΕΥΠ.

ΠΗΓΗ

Η άνοδος των βαρβάρων


Δεν ένιωσα ούτε στιγμή θλίψη όταν οι βίλες κυκλωνόταν από τις φλόγες. Κατα βάθος παρακαλούσα να δω όλα τα τερατουργήματα των νεοελλήνων να γίνονται στάχτη. Να γίνει μολότοφ η φωτιά και να μην αφήσει τίποτε όρθιο από οικισμούς που ξεφύτρωσαν στο πουθενά και που θέλουν να με πείσουν, όλοι οι συνένοχοι, ότι είναι νόμιμοι. Αντιθέτως σε αυτή την χώρα, που οι θεοί έχουν αφήσει εδώ και αιώνες, ο τσοπάνης την πλήρωσε πάλι με τα 500 πρόβατα, οι ελαιώνες των ντόπιων που βλέπεις ότι είναι εκεί, από τον κορμό του δέντρου, για πάνω από 60 χρόνια και αυτή η γη των πεύκων και των πουλιών, των αλεπούδων και των λαγών, της πραγματικής χώρας που καταπατούν δίποδα ανελέητα για να κοκορευθούν στο γραφείο ότι έχουν και «βίλα».

Κατάλαβα αυτές τις ημέρες πώς διαχωρίζεται το νόμιμο από το ηθικό. Το νόμιμο λέγεται «Οικισμός» και το ηθικό «Χωριό», λέξη που δεν ακούστηκε από κανέναν κάτοικο, ρεπόρτερ της κακιάς ώρας και πολιτικό παράγοντα αυτές τις τελευταίες ημέρες. Ξεκαθάρισε με την μία γιατί στο ολοκαύτωμα της Πελοποννήσου κάηκαν άνθρωποι. Κανείς δεν καίγεται για την γη που ουσιαστικά δεν του ανήκει. Έμαθα ότι βάρβαροι χάραξαν δρόμους και τράβηξαν καλώδια με το έτσι θέλω για να έχουν ένα εξοχικό για το Σαββατοκύριακο και μία δικαιολογία για τα αυτοκίνητα των 5,000 κυβικών. Ανακάλυψα τέλος ότι άλλο το «σπίτι» και άλλο οι «κατοικία». Για το πρώτο σκοτώνεις, για το δεύτερο απλά κόβεις μία επιταγή στον δημόσιο λειτουργό που θα σου την νομιμοποιήσει

Από την άλλη πλευρά, τα άθλια ανθρωπάκια της πολιτικής βρήκαν το έδαφος που τους ταιριάζει για να κάνουν τις προεκλογικές δηλώσεις τους. Η καμμένη γη ήταν πάντα το κατάλληλο σκηνικό για τους γελοίους. Αμέσως θυμήθηκα την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των Δεκέμβρη του 2008 όταν καταλάβαιναν ότι η οργή θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Με τη μία υπήρξε σύμπνοια και κοινές δηλώσεις. Προχθές όμως δεν είχαν να φοβηθούν τίποτε. Έφτιαχναν ήδη τους νέους «οικισμούς» που θα κοσμήσουν την Πεντέλη, τον Μαραθώνα και τον Κιθαιρώνα με «κατοικίες» πολλών τετραγωνικών και ορόφων καθώς και την ολοκλήρωση του βόθρου της Αττικής με το όνομα Γραμματικό που πλέον δεν έχει να μολύνει τίποτε τριγύρω. Αυτές οι ψήφοι έχουν αξία και όχι αυτές των πραγματικά καμένων Ελλήνων.


Θυμήθηκα τα αγροτικά και τα φορτηγά ιδιωτών από όλη την Ελλάδα να κατηφορίζουν προς την Πελοπόννησο για ένα φορτίο τροφή για τα ζώα, με ρούχα και κουβέρτες για τους Έλληνες της λησμονιάς και τώρα μέσα από την οθόνη βλέπω ότι τα ρούχα στις κρεμάστες μιας μισοκαμμένης κατοικίας ήταν περισσότερα από τα δέντρα στο απέναντι βουνό. Ούτε την βοήθειά μας δεν έχουν ανάγκη αυτοί οι νεοέλληνες. Θα μείνει μόνο η φωνή του 26χρονου που μπήκε μέσα στο μαντρί να σώσει τα ζωντανά του και κατέρρευσε όταν δεν μπόρεσε να τα σώσει όλα.

Συγνώμη που δεν λυπήθηκα για τους «νεοέλληνες» που δεν θα έχουν πλέον θέα από τα μπαλκόνια των «κατοικιών» τους στους «οικισμούς». Άλλωστε σε λίγα χρόνια θα μπουν σε σχέδιο πόλης και θα κοντράρονται για το ποιος έχει μεγαλύτερο πάρκινγκ για τα τέσσερα αυτοκίνητα της οικογένειας. Μόνο οι ήσυχοι επώδυνοι θάνατοι των δέντρων και των ζώων θα μας αποδεικνύουν ότι αυτή την γη την κλέψανε, την χωρίσανε και την κάψανε νομίμως και νεοελληνοπρεπώς.

ΠΗΓΗ

Οι εμπρηστές και τα «φιλέτα» της Αττικής

http://img165.imageshack.us/img165/4180/41934094plane3416afpiv7.jpg

Εμπρηστές από πρόθεση ή από αμέλεια και καταπατητές γης είναι η «υπ’ αριθμόν ένα» αιτία των δασικών καταστροφών. Eίναι χαρακτηριστικό πως η περιοχή όπου ξέσπασαν οι περισσότερες δασικές πυρκαγιές είναι η Αττική, όπου υπάρχουν τα περισσότερα οικιστικά «φιλέτα». Από τον συνολικό αριθμό δασικών πυρκαγιών για το ίδιο διάστημα. κάηκαν 3.578.452 στρέμματα δασών σε σύνολο 6.754.380 στρεμμάτων καμένης έκτασης ανά την Ελλάδα από τα οποία περίπου τα μισά αφορούν την Ηλεία.

Κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο ξεσπούν 11.346 πυρκαγιές, καίγοντας 614.034 στρέμματα εκ των οποίων 325.313 είναι δάσος. Από το 2000 και μετά παρατηρείται σταδιακή μείωση των πυρκαγιών από αμέλεια, το 2001 αυξάνονται συνολικά οι δασικές πυρκαγιές, ενώ το 2002 παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των εμπρησμών σε δάση από πρόθεση. Το 2007 κάηκαν τα περισσότερα στρέμματα δάσους, ενώ το 2002 τα λιγότερα. Μεγάλο ποσοστό των δασικών πυρκαγιών (49,54%) οφείλεται σε εμπρησμό είτε από πρόθεση (21%) είτε από αμέλεια (28,54%), ενώ για ποσοστό 40% τα αίτια είνα άγνωστα.

Οπως επισημαίνεται, τα άτομα που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη για εμπρησμό είναι λίγα, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταδικάστηκαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για τις υποθέσεις ήταν ανεπαρκή με πλημμελή συλλογή αποδεικτικού υλικού εις βάρος των δραστών. Από τον αριθμό των δασικών πυρκαγιών για τις οποίες διενεργήθηκε προανάκριση (το διάστημα 1998-2005) τελικά καταδικάστηκαν 1.339 άτομα για εμπρησμό από πρόθεση ή αμέλεια. Στο 99% των καταδικασθέντων επιβλήθηκε ποινή 1-5 έτη. Στα 2/3 των καταδικασθέντων ανεστάλη η εκτέλεση της επιβληθείσας ποινής τους. Στο 1/3 επιβλήθηκαν ποινές που μετατράπηκαν σε χρηματικές. Μόνο ένα άτομο καταδικάστηκε για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος. Τέλος, ο ένας στους τρεις εμπρηστές σε δάσος είναι υπότροπος.

ΠΗΓΗ