25 Απρ 2009

ΡΕ ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ... ΤΟ ΑΛΤΕΡ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΕΣΑΝΕ ΛΕΕΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ... ΑΣΧΕΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΚΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΜΙΑ 500ΑΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΓΑΝ , ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΠΡΙΝ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ , ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΛΥΨΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΨΟΓΑ :

«Κάποιοι θεωρούν ότι, καταφεύγοντας στην τυφλή βία και τον εκφοβισμό, θα καταφέρουν να πλήξουν την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου και κατ’ επέκταση την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Η καταδίκη της κοινωνίας σε τέτοιου είδους θρασύδειλες ενέργειες και σε όσους κρύβονται πίσω από αυτές, είναι, όπως είναι αυτονόητο, ρητή και καθολική», τόνισε ο κ. Αντώναρος.

«Η νέα αυτή εγκληματική ενέργεια εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Alter, βάλλει εναντίον της ασφάλειας, της ενημέρωσης, και της Δημοκρατίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ALTER», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή όχι μόνο στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης, αλλά και καλλιεργεί ένα κλίμα φόβου, «το οποίο επιτρέπει την επιβολή αυταρχικών πολιτικών, που πλήττουν τους πολλούς και αδύναμους». (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΤΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) «το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός γίνεται στόχος επίθεσης για δεύτερη φορά, χωρίς να έχει προβλεφθεί η στοιχειώδης ασφάλεια μετά την πρώτη επίθεση, παρά μόνον κατά την ώρα του βραδινού δελτίου ειδήσεων, γεννά μεγάλα ερωτήματα για τα οποία η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ πρέπει να δώσουν τις δέουσες εξηγήσεις».

ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΣΧΕΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΟΓΚΟΛΙΘΟ ΤΗΣ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ,ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ,ΣΤΟΥΣ ΖΟΡΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝ ΤΟ ΑΛΤΕΡ ? ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΒΟΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ , ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΜΑΧΙΜΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ?

ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ

«Πριν από 94 χρόνια, ξεκίνησε μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του 20ού αιώνα»

«Κάθε χρόνο, σταματάμε για λίγο για να θυμηθούμε τα 1,5 εκατομμύρια των Αρμενίων σφαγιάσθηκαν ή πορεύθηκαν προς το θάνατο κατά τις τελευταίες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

«Έχω κατ' επανάληψη αναφέρει την άποψή μου για το τι συνέβη το 1915 και η άποψή μου δεν έχει αλλάξει. Στόχος μου παραμένει η επίτευξη της πλήρους, ειλικρινούς και δίκαιης παραδοχής των γεγονότων»

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ)

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ :

«Η αρμενική γενοκτονία δεν είναι κατηγορία, προσωπική άποψη ή θέση, αλλά ένα ευρέως καταγεγραμμένο γεγονός που υποστηρίζεται από ένα τεράστιο όγκο ιστορικών αποδείξεων. Η Αμερική αξίζει έναν ηγέτη που να μιλά με ειλικρίνεια για την αρμενική γενοκτονία και να αντιδρά αποτελεσματικά απέναντι σε όλες τις γενοκτονίες. Σκοπεύω να είμαι αυτός ο πρόεδρος».

ΑΠΛΗ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ ......

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/1/4/4/141144/obb.JPG

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ (ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΑΛΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΘΕΛΕΤΕ)

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΚΕ , ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΚΟΙ.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΓΙΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΝΑΜΠΟΥΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ .....

Μετά την δήλωση της Τουρκίας για πρόθεση εξομάλυνσης των σχέσεών της με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Συγκεκριμένα, το Μπακού έλαβε μια τέτοια απόφαση, που είναι χειρότερη από μια γροθιά στο στομάχι.
Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την απόφασή του για αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου που πωλεί στην Τουρκία. Η νέ ατιμή, που δεν έχει ανακοινωθεί ακάμα, θα ισχύει για τις προμήθειες που έγιναν από τις 15 Απριλίου 2009.

Ο πρόεδρος της αζερικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου SOCAR, Rövneg Abdullayev, δήλωσε ότι οι συζητήσεις με την Τουρκία στο θέμα αυτό συνεχίζονται. Ο Abdullayev, που αποκάλυψε ότι οι συζήτησεις έγιναν στην πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν Ασκαμπάτ, με το υπυοργείο ενέργειας της Τουρκίας και την κρατική εταιρεία Botaş, στα πλαίσια του συνεδρίου που έλαβε χώρα εκεί. Ο Αζέρος αξιωματούχος είπε ότι η Τουρκία, που πλήρωνε 120 δολάρια το κυβικό μέτρο, θα πληρώνει σε νέες αυξημένες τιμές από τις 15 Απριλίου, χωρίς να αποκαλύψει το μέγεθος της αύξησης.

Ο πρόεδρος της SOCAR είπε:
“Όπως ξέρετε, το 2001 η συμφωνία για το κοίτασμα Şahdeniz υπογράφηκε με τη συμμετοχή πολλών εταίρων. Τότε εμείς αγοράζαμε το φυσικό αέριο από τη Ρωσία αντί 30 δολαρίων το κυβικό μέτρο και το πωλούσαμε στην Τουρκία 120 δολάρια στην Τουρκία, με βάση εκείνη τη συμφωνία. Τώρα οι τιμές εκείνες έχουν ανατραπεί. Οι τιμές έχουν αυξηθεί πολύ".

ΠΗΓΗ

ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΦΙΛΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ . ΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΩΣ "ΝΤΑΒΑΤΖΗ" ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΟ ΠΑΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΚΑΜΤΣΙΚΙ ΤΟΥ.

http://culbertson.info/fez.jpg

ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ .... ΤΟ ΦΕΣΙ ΣΑΣ

ΣΙΚΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΞΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ:


«ΟΙ ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ»


ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ Π.Α. ΧΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.


ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ :


F-18 : ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΝΕΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α. ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟ RADAR AESA ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΩΣ ΣΚΑΦΟΥΣ ΜΟΝΟ)


F-16 : ΙΔΙΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΗΝ Π.Α. ΜΕ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ RADAR AESA ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΑ RADAR ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ AESA , ΟΜΩΣ …


RAFALE : ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ RADAR AESA ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ F-3 ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΑΕΡΟΣ-ΕΔΑΦΟΥΣ


EUROFIGHTER : ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕ RADAR AESA ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ TRANCE 3 , ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΕΡΟΣ-ΕΔΑΦΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΟΜΩΣ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ.


ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ "ΑΟΡΑΤΟ" F-35 ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΟΠΤΑ" ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ . ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΛΗΓΜΑΤΩΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ STEALTH F-22 Ή ΚΑΤΑ ΜΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΑΟΡΑΤΟ" . ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ , ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΚΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ , ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΤΛ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΑ ΡΑΝΤΑΡ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ , ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΑΥΤΟ KAI ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΠΩΣ OI ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ F-22 ΟΙ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ EF-2000 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ) ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ Ή ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ/ΗΠΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ/ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ . ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ F-35 ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΥΨΗΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ.


ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ :


ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ F-16 , ΟΜΩΣ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ Η ΑΓΟΡΑ RAFALE ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΤΩΝ MIRAGE 2000/-5 Ή Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ EUROFIGHTER TRANCHE 2 ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ TRANCHE 3 ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ ΩΣΤΕ Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ F-16 ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.


ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ :


ΕΔΩ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ , Η ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΕ Ε.Ε. ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .


ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ :


ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ , ΥΛΙΚΟ ΟΠΩΣ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ , ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ , ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ Ε.Δ. ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ Ή ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ .


ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ .


ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ F-16 ΤΗΣ Π.Α. . ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ . Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ «ΟΠΛΟΥ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΙΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ . Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ Π.Α. ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.


ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ :


  1. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 58 F-16 BLOCK52+ ΚΑΙ ΤΩΝ 40 BLOCK50 ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ BLOCK52+ ADVANCED (ΙΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΟΥΝ) ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΟΛΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 128 F-16 .
  2. ΑΓΟΡΑ 40 RAFALE F-3 ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 20 MIRAGE-2000EGM/BGM ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ 25 MIRAGE 2000-5 (ΤΑ MIRAGE ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ Ή ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ) KAI ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΩΝ 40.
  3. ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ 40 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ EF-2000 T2 ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΛΛΩΝ 40 Τ3
  4. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΡΧΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ A-7 ΚΑΙ RF-4 ΜΕΤΑ ΤΩΝ F-4AUP ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ F-16 BLOCK30
  5. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ Π.Α. ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ UCAV (ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 60 ΜΕΤΑ ΤΟ 2014)

ΕΤΣΙ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ :

2 ΤΥΠΟΥΣ ΜΕ 55 RF/F-4 ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ,

4 ΤΥΠΟΥΣ ΜΕ 160 F-16 ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ Ή ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΤΥΠΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ,

2 ΤΥΠΟΥΣ ME 45 MIRAGE-2000 (20 EGM KAI 25 -5) ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ A-7 (ΥΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ)


ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (ΜΕΤΑ ΤΟ 2014) ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ :

128 F-16 ΜΕ 40 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ,

1 ΤΥΠΟ ME 80 RAFALE ΚΑΙ

1 ΤΥΠΟ ME 80 EF-2000 (ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Π.Α.) ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

60 UCAV

(ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ Η Π.Α. ΕΙΝΑΙ 301 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ).


ΦΩΤΟ :

RAFALE (1) (2) (3)

EF-2000 (1) (2) (3)

UCAV NEURON (1) (2) (3)


ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ , ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΓΚΟΥ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ).


ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ (ΚΑΙ .... ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ) ΣΕΝΑΡΙΟ .... ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ "ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΙΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ "ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΗΓΕ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ , ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ.

Οι Θρακιώτες της Ευρώπης τιμούν τα Ελευθέρια της Θράκης


ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Με τη συμμετοχή όλων των μελών της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων

Στις 2 και 3 Μαΐου, τιμώντας τα Ελευθέρια της Θράκης, θα πραγματοποιηθούν οι 23ες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης, στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, με επταμελή ορχήστρα του Καριοφύλλη Δοϊτσίδη θα παρουσιαστούν, στις 2 Μαΐου, όλα τα χορευτικά των συλλόγων Ευρώπης. Την επόμενη μέρα θα ακολουθήσει δοξολογία και στη συνέχεια διάλεξη με θέμα «η ιστορία της Θράκης και ο ρόλος της στην Ευρώπη».

ΠΗΓΗ

Μουσουλμάνοι γονείς ζητούν πρόσβαση στην ελληνική τηλεόραση

Οι αναμεταδότες που τοποθετήθηκαν στην Κοινότητα Οργάνης εξαφανίστηκαν γιατί κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία των ελληνικών καναλιών

Οι επιστολές που δημοσιεύουμε αυτούσιες αποτυπώνουν την αγωνία των ορεσίβιων κατοίκων να δουν ελληνική τηλεόραση, να μπορούν τα παιδιά τους να διευκολυνθούν στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, να ενημερώνονται για την ελληνική πραγματικότητα, από το να έχουν μόνο πρόσβαση στα δεκάδες τουρκικά δορυφορικά κανάλια. Φυσικά για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ σίγουρα κατέληξαν σε γραφεία επισήμων αρχών.

Προς
Πρόεδρο και κοινοτικό συμβούλιο κοινότητας Κέχρου
Αξιότιμε κ. πρόεδρε και κύριοι κοινοτικοί σύμβουλοι,
Σας ενημερώνω ότι ως δημότης της κοινότητας Οργάνης και κάτοικος του χωριού Άνω Βυρσίνη ανάλαβα πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών από τους κατοίκους όλων των οικισμών της κοινότητας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μισοί σχεδόν κάτοικοι αναφορικά με τη λήψη των επίγειων ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών, τόσο πανελλαδικής εμβέλειας όσο και των ελληνικών τοπικών καναλιών Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, το κείμενο διαμαρτυρίας που ετοιμάσαμε, μαζί με τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας μου αυτής και ζητούμε να συζητηθεί ως θέμα στο κοινοτικό συμβούλιο της κοινότητας και να επιλυθεί άμεσα το εν λόγω ζήτημα, καθώς θέλω να σας τονίσω ότι οι αναμεταδότες που τοποθετήθηκαν σε τοποθεσία του χωριού Σμιγάδα της κοινότητας Οργάνης τοποθετήθηκαν από την κοινότητα Οργάνης και συγκεκριμένα από την προηγούμενη κοινοτική αρχή, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «ΕΠΤΑ», αλλά λίγους μήνες μετά την τοποθέτησή τους εξαφανίστηκαν οι αναμεταδότες των τοπικών αλλά και των μεγάλων ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, πλην των κρατικών.
Παρακαλώ πολύ όπως μου κοινοποιήσετε την έγγραφη απάντησή σας, ή την σχετική απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους.
Με εκτίμηση
Χατήπ Μεμέτ Μεχμέτ
Κάτοικος Άνω Βυρσίνης Οργάνης Ν. Ροδόπης

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

«Ο λόρδος Βύρων θυσιάστηκε για την εθνική μας ανεξαρτησία»

Το όνομα που πρώτο απ' όλα έρχεται στον νου μας όταν συζητάμε για φιλέλληνες είναι αυτό του Λόρδου Βύρωνα, που όχι μόνο αγάπησε την Ελλάδα αλλά και πέθανε γι' αυτήν.

Διακόσια χρόνια από τότε που ο Μπάιρον έκανε την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας, η ελληνική πολιτεία αποφάσισε να κηρύξει τη 19η Απριλίου ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

«Ο λόρδος Βύρων θυσιάστηκε για την εθνική μας ανεξαρτησία»

Η κήρυξη έγινε από τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, ύστερα από πρόταση που έκαναν τα μέλη του Συνδέσμου «Μπάιρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό. Οι σχετικές εκδηλώσεις αφορούν όλη την Ελλάδα και τον Ελληνισμό της διασποράς. Φέτος, λόγω Πάσχα, οι εκδηλώσεις μετατίθενται κατά μία εβδομάδα και θα πραγματοποιηθούν αύριο.

Σχετικά με το νόημα της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μπάιρον», Πάνος Τριγάζης, δήλωσε: «Ο Λόρδος Βύρων αγωνίστηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο του πολίτη του κόσμου.Υψωσε από τους πρώτους τη φωνή του κατά της κλοπής Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Ελγιν. Υπερασπίστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ερχόμενος σε ευθεία σύγκρουση με το κατεστημένο της χώρας του. Το μεγάλο κίνημα των Φιλελλήνων ήταν κίνημα διεθνούς αλληλεγγύης, εμπνευσμένο από πανανθρώπινες ιδέες που διατηρούν την αξία τους στο ακέραιο και σήμερα».

ΠΗΓΗ

Η Αθήνα σημαιοφόρος της Αγκυρας

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Εξέλιπε κάθε ελπίδα, λοιπόν, ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έστω και τώρα, λίγο πριν από τη διαγραφόμενη ως βέβαιη ήττα του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα επεδίωκε να συνδέσει το όνομά του με την εγκατάλειψη επιτέλους της βαθύτατα λανθασμένης από θέση αρχής υπεράσπιση της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. «Εχουμε στηρίξει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και συνέχισε: «Η αξιολόγηση που κάνουμε είναι ότι αυτήν τη στιγμή τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά... Δεν πιστεύω ότι αυτό θα έπρεπε τούτη την ώρα, πάντως, να οδηγήσει σε μια αλλαγή στρατηγικής, η οποία θεωρώ ότι πατά σε πολύ γερά θεμέλια... Πιστεύω ότι σε αυτή την πολιτική πρέπει να εμμείνουμε».

Οποιος περίμενε ότι έφτασε η ώρα να πάψει η Αθήνα να παίζει, στο πλαίσιο της ΕΕ, αυτό τον φαιδρό ρόλο του σημαιοφόρου της τουρκικής ένταξης, προκαλώντας τα ειρωνικά χαμόγελα των Ευρωπαίων, που αποδίδουν αυτήν τη γραφική πολιτική στον φόβο της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Αγκυρα, διαψεύστηκε και απογοητεύτηκε για ακόμη μία φορά.

Ο Κύπριος Πρόεδρος μάς τα είπε ακόμη πιο τραγικά για τα υποτιθέμενα δεινά που απειλούν Αθήνα και Λευκωσία, αν τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι στην Αγκυρα: «Αν μπλοκάρουμε τώρα τη διαδικασία, η Ελλάδα και η Κύπρος θα απομονωθούν, θα μπουν στη γωνία και θα μας επιτεθούν ακόμη κι εκείνοι που μας στηρίζουν», ισχυρίστηκε, σε πλήρη διάσταση με τα γεγονότα και ιδιαιτέρως με τη στάση που τηρούν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Υιοθετώντας στάση απερίφραστα υπέρ της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ, Αθήνα και Λευκωσία κατατάσσονται στο στρατόπεδο εναντίον της Γερμανίας και της Γαλλίας, που τώρα πλέον τάσσονται ανοιχτά κατά της ένταξης της Αγκυρας και υπέρ μιας ειδικής σχέσης ΕΕ - Τουρκίας. Αρνούμενες, όμως, να συμμαχήσουν με το Βερολίνο και το Παρίσι στο θέμα αυτό, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι βέβαιο πως θα υποστούν οδυνηρές εκπλήξεις στο μέλλον.

Μόνο καγχασμούς προκαλεί π.χ. η ανεπίσημη διαβεβαίωση ανώτατης κυπριακής πηγής ότι η κυβέρνηση Χριστόφια αποκλείεται να επιτρέψει αναβολή της αξιολόγησης εντός του έτους της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας - αναβολή που ήδη απεργάζεται η επίσης φιλότουρκη σουηδική προεδρία της ΕΕ, που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιουλίου και θα τα ασκήσει κατά το κρίσιμο για το τουρκικό θέμα δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Θα συμφωνήσουν, δηλαδή, οι υπόλοιποι 26, μεταξύ αυτών και εκείνοι που αντιτάσσονται στην τουρκική ένταξη, για μια απλή αναβολή, προς διευκόλυνση φυσικά της Τουρκίας, και θα τους μπλοκάρει όλους με το βέτο της η κυπριακή κυβέρνηση, που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαιοφόρων της τουρκικής ένταξης - και μάλιστα χωρίς να φοβάται τότε ότι θα απομονωθεί; Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε, αλλά αυτοί είναι φαιδροί ισχυρισμοί «βλαχοδημαρχικού» τύπου εσωτερικής κατανάλωσης, που αποσκοπούν στη συγκάλυψη της θεμελιώδους υποχώρησης στο θέμα της τουρκικής ένταξης.

Προφανώς και δεν ενδιαφέρεται καμία απολύτως χώρα της ΕΕ πέραν της Κύπρου για το αν η Τουρκία επιτρέπει ή όχι την πρόσβαση κυπριακών πλοίων και αεροπλάνων στο έδαφός της. Ως πρόσχημα το χρησιμοποιούν το Βερολίνο και το Παρίσι, για να καλύψουν τη δική τους αντίθεση στην τουρκική ένταξη για πολύ σοβαρότερους λόγους - και ως προσφορά στην Κύπρο και την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο αντιτουρκικό μέτωπο. Αν όμως η Αθήνα και η Λευκωσία αρνούνται να συνεργαστούν στη βάση αυτή, πολύ φυσιολογικά το θέμα αυτό θα εξαλειφθεί από την ευρωπαϊκή ατζέντα - και φυσικά τότε ούτε που θα διανοηθούν Ελλάδα και Κύπρος να μπλοκάρουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

Εδώ δεν τόλμησαν να τις μπλοκάρουν για τους θεμελιώδεις λόγους της κατοχής κυπριακού εδάφους από την Τουρκία και τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Αγκυρα, θα το κάνουν γιατί η Τουρκία δεν θέλει... κυπριακές βίζιτες στη χώρα της;

Ας είμαστε σοβαροί έστω και για μια φορά, αν αυτό δεν θεωρείται πλέον υπερβολική απαίτηση. Ο Χατζηαβάτης, πάντως, έσκυβε το κεφάλι και έτρωγε τις καρπαζιές αδιαμαρτύρητα, χωρίς να παριστάνει ποτέ τον παλικαρά...

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
«Οχι» στον Ανάν, «Ναι» στην Τουρκία!

Μελαγχολεί κανείς με τις συγκρίσεις. Πέντε χρόνια πριν, σαν και σήμερα, το 76% των Ελληνοκυπρίων, με επικεφαλής τον εκλιπόντα Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, έλεγε το περήφανο «Οχι» στο σχέδιο Ανάν. Ηταν μια κορυφαία πράξη αντίστασης εναντίον των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΟΗΕ, ακόμη και του Γ. Παπανδρέου, που το προωθούσαν με όλους τους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αδίστακτης εξαγοράς παραγόντων διαμόρφωσης της κυπριακής κοινής γνώμης. Σήμερα, όμως, οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου υψώνουν ως σημαία της στρατηγικής τους την... ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και δεν διστάζουν να συγκρουστούν για χάρη της Αγκυρας με το Βερολίνο και το Παρίσι! Η απέραντη θλίψη...

ΠΗΓΗ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ

ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ POLITIS-GR ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ

"Στην αντιπαράθεση πήρε μέρος και ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (από το 2003)κ. Δημήτρης Λινός, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων κ. Σ. Μπάγιας.

Όμως και οι δύο έπεσαν σε τεράστιες αντιφάσεις αφήνοντας στους πολίτες ένα έντονο αίσθημα ότι επιχειρείται μια απαξίωση των θεσμών και της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Λινός δήλωσε ότι «Ο φάκελος πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή αμελητί.Το έργο του εισαγγελέα είναι απλώς διαβιβαστικό και δεν είναι ουσιαστικό».

Όμως ....όπως αποδεικνύεται από την εγκύκλιο υπ` αριθμό πρωτ.4560/4 που είχε διαβιβαστεί προς τους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας στις 24/12/2003 και υπογράφεται από τον ίδιο τον κ. Λινό (φωτo) στην σελίδα 3 αναφέρει ότι : «οι αιτήσεις των Εισαγγελικών Αρχών θα υποβάλλονται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος , μετά από έλεγχο, θα τις υποβάλει στην Βουλή».

Πως λοιπόν ισχυρίζεται τώρα ότι «το έργο του εισαγγελέα είναι απλώς διαβιβαστικό και δεν είναι ουσιαστικό», όταν -τότε- ανέφερε την ουσιαστική φράση «μετά από έλεγχο»;

Για όποιον γνωρίζει ελληνικά ,εάν υπήρχε απλώς διαβιβαστικό έργο αυτή η φράση δεν θα έπρεπε να υπήρχε στην πρόταση.
Όποιος ανατρέξει στο λεξικό της νέας Ελληνικής γλώσσας του καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μπαμπινιώτη θα διαπιστώσει ότι η ερμηνευτική απόδοση της λέξης «έλεγχος» αποδίδεται ως εξής:η έρευνα για την εξακρίβωση ή πιστοποίηση της εγκυρότητας, της ορθότητας, της αλήθειας, ή της πραγματικής αξίας (στοιχείων, δεδομένων,λόγων, ενεργειών).

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά» λοιπόν από τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λινό. Άλλη ερμηνεία και εφαρμογή για το 2003 και άλλη για το 2009.

Ερωτηματικά προκαλούν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων κ. Σ. ΜπάγιαΘεωρώ ότι βρισκόμαστε πλέον ενώπιον θεσμικής παρέκκλισης» και τόνισε ότι ... «υπήρξε αυτοανάληψη αρμοδιότητας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με εγκύκλιο η οποία όμως είναι ανίσχυρη απέναντι στο νόμο του Συντάγματος».

Όπως βλέπετε , ο φερόμενος και ως υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ , πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εφαρμόζει και αυτός το ... «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Όταν πριν 6 χρόνια παραλάμβανε αυτή την εγκύκλιο που απευθυνόταν ΚΑΙ σ` αυτόν και την εφάρμοζε ... ασυζητητί , δεν την θεωρούσε θεσμική παρέκκλιση.

Σήμερα άλλαξαν πολλά , με κυριότερο... την κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν άλλαξε και η θεώρησή του ως προς την θεσμικότητα της.

Θα έχει άδικο λοιπόν κάποιος σήμερα εάν τους χαρακτήριζε...«Τροφοδότες τηλεδικείων»;

ΤΕΛΙΚΑ Η ΘΕΜΙΔΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ , ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ , ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ .... ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ....