7 Ιουλ 2009

Νίμιτς: Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ΠΓΔΜ έχει δική της ταυτότητα και γλώσσα



Βασικές πτυχές της τελευταίας του πρότασης από τον Οκτώβριο του 2008, καθώς και κάποιες τροποποιήσεις, παρουσίασε κατά τις επαφές που είχε στα Σκόπια, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απάντηση του Αμερικανού διπλωμάτη όταν ρωτήθηκε αν η ελληνική πλευρά μπορεί να αποδεχτεί την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικού έθνους».

«Εξετάζουμε και μιλάμε για το όνομα της χώρας. Αυτό είναι το πρωταρχικό. Ποτέ δεν άκουσα από κάποιο επίσημο πρόσωπο κάποιας κυβέρνησης και στην Ελλάδα ότι αμφισβητείται η ύπαρξη ξεχωριστής ταυτότητας και γλώσσας. Όσον αφορά εμένα, έρχομαι στη χώρα από το 1994. Δεκαπέντε χρόνια ασχολούμαι με το ζήτημα και γνωρίζω ότι η χώρα έχει τη δική της ταυτότητα και γλώσσα. Νομίζω ότι κανένας στον κόσμο δε μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό», παρατήρησε ο κ. Νίμιτς.

Ο απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας συναντήθηκε το πρωί στα Σκόπια, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ και ακολούθως με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι. Μετά το πέρας των συναντήσεων εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις συνομιλίες που είχε και επανέλαβε την άποψη ότι είναι εφικτό να βρεθεί λύση μέχρι τα τέλη του έτους, επισημαίνοντας πάντως, ότι δεν υπάρχουν και δεν τίθενται χρονοδιαγράμματα.

«Εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό κάποιες συγκεκριμένες τροποποιήσεις επί της πρότασης του Οκτωβρίου και ζήτησα από την κυβέρνηση να εξετάσει το πακέτο στο σύνολό του μαζί με αυτές τις αλλαγές», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Γκρούεφσκι και συμπλήρωσε ότι για το θέμα αυτό θα συζητήσει και κατά τη συνάντησή του με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση του περασμένου Οκτωβρίου, ο κ. Νίμιτς προτείνει- μεταξύ άλλων- την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για διεθνή χρήση.

Πάντως, ο Αμερικανός διπλωμάτης δεν θέλησε να γνωστοποιήσει ποιες αλλαγές προτείνει. «Πρέπει να σημειώσω ότι το όλο ζήτημα είναι περίπλοκο. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις γι αυτό. Άλλες που αφορούν το θέμα της ονομασίας και κάποιες άλλες που συνδέονται με το όνομα. Κάποια θέματα είναι πιο σημαντικά από τα άλλα και απομένει στα δύο μέρη να πάρουν θέση επ' αυτών», σημείωσε.

Αύριο στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, στο υπουργείο Εξωτερικών με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μάθιου Νίμιτς.

Σήμερα ο κ. Νίμιτς ολοκληρώνει τις επαφές του με την ηγεσία των Σκοπίων και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τη χώρα μας.

"ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ...

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:


"Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs, παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs."

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΓΑΛΜΑ . ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ . ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

http://wiki.morevm.org/images/9/9d/Greece_01.jpg


Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ …. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ΤΟΤΕ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_d3b46ZDWx2aefWlU4SMAMBtyhWbdzeH34USiubvV6RdeDuEGKvA35JUONREoHKbitVL7bwlhO0DUu9_TRqG4UifnSC0hipBPa5tvXS0M3L3_RFyPqR_n7nWFoWO-Fkw5HTbokVlQu7U/s400/Expansion+of+the+Greek+State.JPG

Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς - ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Συνελήφθη και πάλι ο φιλέλληνας αρχαιολόγος ιστορικός Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς σύμφωνα με πηγές, προερχόμενες από τα Σκόπια. Κατά πάσα πιθανότητα η σύλληψή του έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Ιουλίου, ενώ προηγήθηκε επιστολή του Βάσκο προς πολλούς αποδέκτες στο διαδίκτυο, στην οποία εξέφραζε τους φόβους του για επικείμενη σύλληψή του.

Σε επικοινωνία που είχαν πάνω στο θέμα της σύλληψης του Γκλιγκορίεβιτς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής, με την Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Αμερικής κ. Νίνα Γκατζούλη, συζητήθηκε η πρόθεση της κ. Γκατζούλη να τεθεί η υπόθεση της σύλληψης του Γκλιγκορίεβιτς υπόψη του Μεσολαβητή κ. Νίμιτς.

Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, καλεί όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να καταθέσουν σήμερα κιόλας ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την υπόθεση αυτή, απαιτώντας από τον Γκρουέφσκυ την άμεση απελευθέρωση του Γκλιγκορίεβιτς και παράλληλα προετοιμάζεται για αποστολή στα Σκόπια, με σκοπό την αναζήτηση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

http://pammet.blogspot.com/2009/07/blog-post_07.html

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjij-UILV1d29OZ5T2FrG2l0mjcPAF63fSJf_Ks8yIGrVY3MWir1fuxlScSV4iBSmc8oPcp_ojX1I9-3ECiZm7S5BBw2YySJQEyBXIMdLbEDb6ujlQA907N-GaQKJO7_0tpRBSq28d1BQ9R/s400/vasko.gif

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Λ. ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ: 54624
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310227822
FAX: 2310227213

www.neolaia.poe.org.gr
info@neolaia.poe.org.gr

Θεσσαλονίκη, 02-07-2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στις 10, 11 και 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Το θέμα της 5ης Συνάντησης είναι «Έθιμα του Πόντου».

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα παρουσιαστούν ενώπιον του κοινού δώδεκα έθιμα, τα οποία θα αντιστοιχούν σε κάθε έναν από τους μήνες του χρόνου. Θέλοντας αυτή τη φορά να διαθέσουμε τον μεγαλύτερο χρόνο της Συνάντησης στα ίδια τα μέλη της Νεολαίας αποφασίσαμε την αναπαράσταση κάθε εθίμου να αναλάβει ένας ή περισσότεροι Σύλλογοι της Π.Ο.Ε. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη της Νεολαίας θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της 5ης Συνάντησης, θα ασχοληθούν γόνιμα με την Ποντιακή Λαογραφία μελετώντας τα έθιμά της και θα προαχθεί η ομαδική εργασία και δημιουργικότητα.

Η έναρξη της πανελλαδικής συνάντησης θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι με τις πιστοποιήσεις των νέων από όλη την Ελλάδα και η λήξη της το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιουλίου 2009 με την έκδοση των συμπερασμάτων και του ψηφίσματος.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης με την λήξη της οποίας θα ακολουθήσει ποντιακή βραδιά. Οι εργασίες της Πανελλήνιας Συνάντησης θα συνεχιστούν το Σάββατο 11 Ιουλίου όπου Σύλλογοι – Μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν ήθη και έθιμα του Πόντου ενώ την Κυριακή 12 Ιουλίου θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από θέματα και προβληματισμούς που αφορούν την ποντιακή νεολαία.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Συνάντησης στο www.neolaia.poe.org.gr.

Ο Γενικός Γραμματέας
Θ. Κωτσίδης

Ο Πρόεδρος
Χ. Κωτίδης

ΠΗΓΗ

ΑΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ... ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ

ΑΠΟ ΤΟ "DEFENCENET"

"Εφιάλτης" για την Ελλάδα τα Βαλκάνια

http://www.moviereviews.gr/posters/mpiznes-sta-valkania.jpg

Η οικονομική κρίση στις βαλκανικές χώρες μπορεί να αποτελέσει εφιάλτη για την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επενδύσει σε αυτές, σύμφωνα με ανάλυση της βρετανικής Ντέιλι Τέλεγκραφ.

Στην χειρότερη μοίρα, κατά την εφημερίδα, βρίσκεται η Βουλγαρία, όπου το έλλειμα φτάνει το 25% του ΑΕΠ -το μεγαλύτερο από τις 80 αναδυόμενες οικονομίες του κόσμου, στην κατάταξη του οργανισμού αξιολογήσεων δανειοληπτικής ικανότητας, Φιτς.

Ο Λαρς Κρίστενσεν, διευθυντής αναδυόμενων αγορών στην δανέζικη Danske Bank εκτιμά πως το ΑΕΠ της Βουλγαρίας μπορεί να καταβυθιστεί κατά 15-20% συμπαρασύροντας του κύριους δανειστές της χώρας, δηλαδή Ελλάδα, Ουγγαρία και Ιταλία.

Σε ανάλογους τόνους, ο Σαμίρ Πατέλ της Research2 εκτιμά πως “αν οι Βαλτικές χώρες ήταν ένα κακό όνειρο για την Σουηδία, τα Βαλκάνια μπορεί να γίνουν εφιάλτης για την Ελλάδα, την Ιταλία και την Αυστρία.” Η νότια Ευρώπη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης, λέει ο Πατέλ, που σημειώνει πως η πρόσδεση των τοπικών νομισμάτων των δυτικών Βαλκανίων στο ευρώ, μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις τύπου Αργεντινής – μετατροπή των δανείων που είναι σε ευρώ, στα τοπικά νομίσματα με αποτέλεσμα την άμεση υποτίμηση της αξίας τους και την πρόκληση οικονομικού σοκ στους δανειστές τους (όπως η Ελλάδα).

ΠΗΓΗ

Πλήθος ερωτημάτων για τα κινητά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-PNd0iMynnhYIPNJc8VRoXOM-PNFdVBcZBNcHDIVDEweOX-wQeCDbOt2ZcYOefmlDJPYoki6SzsSNSFaK5OtlISh7LM1vMU3aJGfltGOPs7XcIkqinHU5UcDZk38AEvAg9keDAlGwuO-u/s320/%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%82.bmp

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας επιχείρησε χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

Της Φωτεινης Kαλλιρη

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη δράση μέσα στις φυλακές του στρατηγείου της σπείρας που εξαρθρώθηκε, καθώς πέντε από τους κατηγορούμενους είναι κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα. Ο συντονισμός όλου του σχεδίου και η εκτέλεση εγκληματικών πράξεων γινόταν μέσω των κινητών τηλεφώνων, παρότι η κατοχή τους συνιστά ποινικό αδίκημα. Στην προβληματική που αναπτύσσεται για την αδυναμία ελέγχου της επικοινωνίας των κρατουμένων, εξόργισε η συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό κανάλι, την κρίσιμη ημέρα των συλλήψεων, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης Γιάννης Βλαστός.

Χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις εστιάζοντας στις αιτιάσεις περί κινδύνων για την υγεία που προβάλλουν σθεναρά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ελλοχεύουν από την εγκατάσταση ενός μηχανισμού παρεμπόδισης χρήσης κινητών με παραβολή στα φάσματα συχνοτήτων. Η σύσταση δύο Επιτροπών Mέτρησης Ακτινοβολιών και Ακτινοπροστασίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ήταν να εξευρεθούν «άλλοι τρόποι εξεύρεσης ελέγχου για τον εντοπισμό». Παρά ταύτα, το υπουργείο εγκατέστησε, όπως είπε ο κ. Δένδιας με έμφαση, πειραματικά τρεις συσκευές εντοπισμού σε διαφορετικές φυλακές και αύξησε τους ελέγχους στα διάφορα σημεία και στα κελιά των κρατουμένων. Τα αποτελέσματα ήταν απτά: Μέσα σε έξι μήνες κατασχέθηκαν 214 παράνομα κινητά, πολλά από τα οποία είχαν επιχειρήσει να εισαγάγουν στις φυλακές, είτε κρυμμένα σε σωματικές κοιλότητες είτε με καρτέλες μέσα σε συσκευές τηλεοράσεων. Δύο από τα κινητά αυτά βοήθησαν καταλυτικά στην εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος. Πάντως, μέσα σε μία εβδομάδα, που ισχύει η απαγόρευση της χρήσης κινητών υπάρχουν τέσσερα πειθαρχικά σε εξέλιξη για μη συμμόρφωση σωφρονιστικών υπαλλήλων στο νέο μέτρο.

«Στα “κυκλώματα” των φυλακών είναι γνωστό ότι η ταρίφα, για να περάσει από τον έλεγχο ένα κινητό τηλέφωνο, κυμαίνεται από 1.000 έως 2.500 ευρώ, ενώ τα ναρκωτικά πάντα βρίσκουν τον δρόμο τους...». O υπουργός, αποκάλυψε ότι στις φυλακές της Κέρκυρας συνελήφθη εξωτερικός φρουρός με 150 γραμμάρια ηρωίνης. «Δεν πρόκειται να σας μιλήσω για θαύματα. Θαύματα δεν γίνονται. Ομως, έχουμε κηρύξει πόλεμο κατά της διαφθοράς στο σωφρονιστικό σύστημα», υπογράμμισε ο υπουργός. Ερωτηθείς, δε, γιατί δεν τίθεται θέμα ακτινοβολίας, στη Βουλή όπου επίσης, «μπλοκάρονται» τα κινητά, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε σε διακριτές διαφορές που υπάρχουν, με αιχμή την κατασκευή των φυλακών –το σκυρόδερμα είναι οπλισμένο με διαφορετικό τρόπο, κατά συνέπεια η ένταση του σήματος που πρέπει να εκπέμπεται είναι πολλαπλάσια– αλλά και το γεγονός ότι οι κρατούμενοι είναι εκτεθειμένοι σε αυτή την ακτινοβολία όχι κάποιες ώρες αλλά για δεκαετίες, μερικοί».

Αναφερόμενος στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το σωφρονιστικό σύστημα και συνολικότερα τη Δικαιοσύνη, ο υπουργός είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως τις προσεχείς ημέρες θα συγκληθεί, για πρώτη φορά, «το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, το πλέον κατάλληλο forum για να τεθούν όλα».

Τα κυκλώματα

Ομως, πως λειτουργούν τα κυκλώματα στις φυλακές και γιατί δεν μπορούν να τα ελέγξουν «δέκα τουλάχιστον παράγοντες: Εισαγγελέας φυλακών, κεντρικό συμβούλιο, σώμα επιθεωρητών, υπουργείο Δικαιοσύνης, ΔΟΕ, εσωτερικές υποθέσεις;», όπως εξήγησε ο εγκληματολόγος κ. Γ. Πανούσης στον ΣΚΑΪ. «Πάρα πολλοί για να μην καταφέρνουν τίποτα όμως... Η σωφρονιστική διοίκηση είτε σιωπηρά είτε με κάποιους τρόπους δίνει προνόμια στους σκληρούς της φυλακής για να μην έχουμε ομηρίες, εξεγέρσεις, αίμα κ.λπ. και να κρατάνε τη φυλακή ήρεμη».

ΠΗΓΗ

ΚΑΠΟΙΑ "ΓΝΩΣΤΑ" ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ , ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ , ΜΕ ΤΟΥΣ ... ΠΡΩΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΑΝΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ. ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΚΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.... ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

"Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη"

ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ"

Κείμενο - απάντηση στο πρόσφατο άρθρο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, μας στάλθηκε από τον δικτυακό τόπο του Ρεσάλτο.

Η δημοσίευση του παρόντος κειμένου είναι απόδειξη πως το παρόν ιστολόγιο, όπως και τα περισσότερα ιστολόγια της χώρας, προάγουν τον διάλογο και την συζήτηση, την αντιπαράθεση, με ιδεολογικά και πολιτικά επιχειρήματα κι έτσι μπορούμε όλοι μας να προχωρούμε προς ένα αύριο, μέσα από πληρέστερη ενημέρωση και όχι με στρατηγικές κινήσεις που αποφασίζονται σε κομματικά γραφεία και για τις οποίες δεν ενημερώνεται ποτέ ο κυρίαρχος λαός, που πάντα καλείται να "πληρώσει τη νύφη" των επιλογών των πολιτικών αρχόντων της χώρας.

http://www.topontiki.gr/Pontiki/images/stories/06.09.2k7/Epik%203-4.jpg

Το κείμενο του Ρεσάλτο
Η παθητική υπακοή και η λατρεία προς τον αρχηγό είναι «ήθη» βγαλμένα μέσα από τα φασιστικά ιδεολογήματα του ολοκληρωτισμού. Είναι «ήθη» που κατασκευάζουν δούλους και λακέδες…
Στις «ακροδεξιές», κομματικές καρικατούρες αυτή η «ηθική» παίρνει τη μορφή της κακόγουστης γελοιογραφίας. Ακριβώς γιατί τα κόμματα αυτά είναι κόμματα «πρόσωπα», δίχως καμία οργανική σύνδεση με τη λαϊκή, υστερική απελπισία, η οποία αποτελεί και το κοινωνικό βάθρο ενός αυθεντικού φασιστικού κόμματος.
Αυτό το «κοινωνικό υλικό» της απελπισμένης υστερίας το οργανώνουν οι πλανητικοί μηχανισμού της Νέας Τάξης σήμερα, με τα «αριστερά» γρανάζια, τα «τάγματα εφόδου» και τις «ακροδεξιές» καρικατούρες τις οποίες προβάλλουν αφηνιασμένα, αλλά και τις ανεμίζουν σαν «σκιάχτρα».
Ο Καρατζαφέρης είναι μια τέτοια «ακροδεξιά» καρικατούρα, το αναγκαίο αναλώσιμο «γραναζάκι» για την πιο αποτελεσματική λειτουργία της καθεστωτικής απάτης και των προβοκατόρικων παρακρατικών προβοκατσιών.
Σαν καρικατούρα, συνεπώς, αποτυπώνει όλο το γελοιογραφικό «φασιστικό» αμοραλισμό και τυχοδιωκτισμό, όλα τα «ήθη» του υμνολογικού λιβανίσματος στον «αρχηγό». Εδώ ο «αρχηγός» δεν αποφασίζει και διατάσσει μόνο, αλλά είναι αυτός, ο μοναδικός το κόμμα!!!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ :

ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΛΕΣΤΑΡ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΚΟΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΥ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΙΝΗΜΑΤΙΑ (ΤΟ ΛΑΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ) ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ (ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ).

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝΤΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ (ΖΩΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΥ), ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ :

- ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΝΔ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

- Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ ΟΣΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

- "ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ" ΕΚΔΙΩΞΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΗΤΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ , ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΛ. ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ "ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ" ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ (ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΗΔΗ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ).

- ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΝΔ , ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΩΝ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

- ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΑΦΟΥ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΝΔ) ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ

- ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΕΝΩΜΕΝΗ" ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΕΝΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΗΜΙΔΙΑΛΥΘΕΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ (ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ.

- ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ? ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΤΛ.

- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ? ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΑΛΙ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ (ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ) ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ". Η "ΠΑΛΗ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ , ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΜΙΚΡΟΙ" ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ "ΜΕΓΑΛΟΙ" , ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ.

ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΩΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ-ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΤΟΥΣ ΚΒΟ , ΕΣΑΕΙ.

ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ?

ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Πάντοτε έχει ενδιαφέρον μια συνεδρίαση υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου στην οποία συμμετέχει η εικονιζόμενη στο σκίτσο κυρία Αντζελα Γκερέκου, όπως έγινε χθες κατά τη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου «πράσινης ανάπτυξης». Ως γνωστόν η Αντζελα είναι σκιώδης υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και ο τουρισμός, παρά τη ρύπανση που προκαλεί, θεωρείται «πράσινη ανάπτυξη».

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κλασικός πλέον μύθος των εκατομμυρίων κινέζων τουριστών που θα λύσουν το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα. Η Αντζελα κατακεραύνωσε τον υπουργό Τουρισμού κ. Κ. Μαρκόπουλο επειδή δεν διαθέτει σχέδιο για τον τουρισμό και τότε ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε ότι σε ένα από τα κυβερνητικά ταξίδια του στην Κίνα άκουσε κινέζο αξιωματούχο να απαντά στο αίτημα έλληνος υφυπουργού για «περισσότερους κινέζους τουρίστες» ως εξής: «Πείτε μας πόσους χωράει η χώρα σας γιατί κινδυνεύετε να σας στείλουμε περισσότερους» .

Το εν λόγω αίτημα, στο οποίο εν πολλοίς συμπυκνώνεται η ελληνική τουριστική πολιτική, επαναφέρεται από κάθε επόμενη κυβέρνηση και οι Κινέζοι (που μας έχουν πάρει χαμπάρι) απαντούν πάντοτε με τον ίδιο τρόπο. Επειδή όμως η φύση απεχθάνεται το κενό, την ολιγωρία της Κίνας να πλημμυρίσει την Ελλάδα με τουρίστες έχουν εκμεταλλευτεί άλλες χώρες, κυρίως το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν (με το οποίο έχουμε υπογράψει και ειδική συμφωνία τουριστικής συνεργασίας!) και ασφαλώς το Μπανγκλαντές.

ΑΠΟ ΤΟΝ "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ"

http://www.gr.clearharmony.net/a_images/2007/10/2007-10-10-2007-10-8-thailandpuji-02.jpg

Ε-Ε-ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!!!!!
Η "ΚΙΤΡΙΝΗ" ΚΑΙ Η "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
.
ΣΟ-ΣΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ !!!!