1 Ιουν 2009

Το Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο σταματάει την λειτουργία του

Η απόφαση να διαλυθεί το SPN, της οργάνωσης με βάση την πόλη των Σκοπίων που δημιουργήθηκε ως ένα ανεπίσημος οργανισμός Μαθητών, τον Νοέμβρη του 2008 ώστε να αντιδράσει ενάντια στην Ανθελληνική Προπαγάνδα, Σλαβοφοβία και Φασιστική Ιδεολογία του Γκρουεβισμού, πάρθηκε σήμερα (Σ. 30 Μαίου) μετά απο συμβούλιο των 4 μελών του. Η απόφαση βασίστηκε σε κοινή σύγκλιση σχετικά με την συγκεκριμένη αποστολή της οργάνωσης.

Συμφωνήθηκε ότι η οργάνωση εκπλήρωσε την αποστολή της εναντίο της Ανθελληνικής Προπαγάνδας και του Αντι-Σλαβισμού που προαγόταν απο το νυν καθεστώς των Σκοπίων. Η οργάνωση είχε συγγράψει 4 memos που στάλθηκαν σε 300 πολιτικούς, δημοσιογράφους και καθηγητές στην Ρωσσία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Η διανομή των φυλλαδιων στα Σκόπια και στο Κουμάνοβο μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη. Το blog της οργάνωσης, με συνδέσμους σε πάνω απο 60 sites, διαβάστηκε εκτεταμένα στην FYROM και στο εξωτερικό καθώς και συγκέντρωσε πολλά θετικά σχόλια.

Προσπάθειες να δυσφημιστεί η οργάνωση ενορχηστρωμένες απο τις Υπηρεσίες Ασφάλειας του Ψευδομακεδονικού κράτους αποδείχτηκαν ανεπιτυχή. Παρ’ όλα αυτά, αναγνωρίζοντας το “πνεύμα του καιρού”. εμείς, τα μέλη του SPN, αποφασίσαμε να διαλύσουμε την οργάνωση και να συνεχίσουμε το Φιλελληνικό μας σκοπό σε ατομικό επίπεδο.

Επιθυμούμε να επεκτείνουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους μας υποστήριξαν ηθικά και πνευματικά.

CCD του Σλαβικού Φιλελληνικού Δικτύου,

Skoplje, May 30th 2009

ΠΗΓΗ

«Ναι μεν αλλά» των Τούρκων για την Ε.Ε. - ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ανανεωση)

Εντονη συντηρητικοποίηση της τουρκικής κοινωνίας, με ξενοφοβικά αισθήματα και σύγχυση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παρουσιάζει έρευνα του πανεπιστημίου Μπαχτσέσεχιρ της Κωνσταντινούπολης που δημοσιεύεται στον τουρκικό Τύπο.Το ένα τέταρτο των Τούρκων δεν γνωρίζει αν η χώρα τους ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το 28% πιστεύει ότι η ΕΕ «σίγουρα έχει στόχο» τη διάλυση της Τουρκίας.

Το 48% θεωρεί ότι η διάλυση της Τουρκίας είναι ανάμεσα στους στόχους της ΕΕ ενώ το 28% πιστεύει ότι η ΕΕ στοχεύει στη διάδοση του Χριστιανισμού και το 28% θεωρεί ότι «σίγουρα» στοχεύει στη διάδοση του Χριστιανισμού.Η έρευνα του πανεπιστήμιο Μπαχτσέσεχιρ έγινε σε συνεργασία με το βρετανικό Υπουργείο των Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε σε 34 πόλεις της Τουρκίας με δείγμα 1715 ερωτηθέντων και παρουσιάζει την τουρκική κοινωνία να τρέφει αμφίδρομα αισθήματα απέναντι στην Ευρώπη, με το 48% να πιστεύει ότι η ΕΕ έχει στόχο τον εκδημοκρατισμό των χωρών που βρίσκονται κάτω από δικτατορικό καθεστώς και το 28% να πιστεύει ότι η ΕΕ «σίγουρα» έχει στόχο τον εκδημοκρατισμό των χωρών αυτών.

Το 40% των Τούρκων επιθυμεί η χώρα τους να γίνει μέλος της ΕΕ και το 16% το επιθυμεί «πάρα πολύ». Ωστόσο το ογδόντα τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι, ό,τι και να κάνει η Τουρκία η ΕΕ δεν πρόκειται να την δεχτεί ποτέ ως μέλος της. Μόνο το είκοσι τοις εκατό θεωρεί ότι αν η Τουρκία εφαρμόσει τους κανονισμούς της ΕΕ και προχωρήσει σε αλλαγές ώστε να προσαρμοστεί στους κανονισμούς της ΕΕ, θα γίνει δεκτή ως μέλος της ΕΕ.Το εβδομήντα έξι τοις εκατό θεωρεί ότι το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μουσουλμανική χώρα επηρεάζει αρνητικά την άποψη της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία.

Εντονος παραμένει και ο αντιαμερικανισμός των Τούρκων σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, πολιτικές απόψεις και ηλικιακές κατηγορίες. σύμφωνα με την έρευνα. Οι ΗΠΑ θεωρούνται από τους Τούρκους ως ο κύριος υπεύθυνος για τα σοβαρά προβλήματα του πλανήτη.Τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το ακραίο Ισλάμ αποτελεί απειλεί για την Τουρκία αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο, όμως το ογδόντα τοις εκατό θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαρές απειλές στον κόσμο κατά του Ισλάμ..Εννέα στους δέκα ερωτηθέντες πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να βρεθούν ειρηνικοί τρόπο για την αποδοχή των δικαιωμάτων και της ταυτότητας των Μουσουλμάνων από τη Δύση.Ογδόντα δυο τοις εκατό των ερωτηθέντων θεωρούν το ΡΚΚ σοβαρή απειλή για την Τουρκία και μόνο το οκτώ τοις εκατό δεν το θεωρεί απειλή.

Για τους Τούρκους, οι πιο φιλικές χώρες είναι το Αζερμπαϊτζάν και η Παλαιστίνη ενώ οι χώρες που αντιπαθούν περισσότερο είναι το Ισραήλ ακολουθούμενο από την Αρμενία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και τη Γαλλία. Η Μεγάλη Βρετανία είναι η έκτη πιο αντιπαθητική χώρα για τους Τούρκους.

Εξαιρετικά ενδεικτική της «ριζοσπαστικοποίησης» της τουρκικής κοινωνίας είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα στοιχεία που αφορούν στις σχέσεις μεταξύ των πολιτών.Στο ερώτημα αν σε περίπτωση ανεργίας το δικαίωμα εργασίας ανήκει κατά προτεραιότητα στον άνδρα παρά στη γυναίκα, το σαράντα επτά τοις εκατό πιστεύει ότι ανήκει στον άνδρα.Το είκοσι τέσσερα τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κόρη μιας οικογένειας πρέπει να κληρονομεί το ήμισυ μόνον της κληρονομιάς και το δώδεκα τοις εκατό πιστεύει «σίγουρα» κάτι τέτοιο.

Το σαράντα τοις εκατό πιστεύει ότι είναι αμαρτία για μια γυναίκα να κυκλοφορεί με μαγιό και το δέκα οκτώ τοις εκατό πιστεύει «σίγουρα» κάτι τέτοιο.Το εξήντα τέσσερα τοις εκατό πιστεύει ότι μια γυναίκα πρέπει να ζητήσει άδεια από τον άνδρα της για να δουλέψει και το είκοσι τοις εκατό πιστεύει «σίγουρα» κάτι τέτοιοο σαράντα τρία τοις εκατό πιστεύει ότι οι μουσουλμάνες δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς μαντίλα και το δέκα εννέα τοις εκατό πιστεύει «σίγουρα» κάτι τέτοιο. Το δέκα έξι τοις εκατό πιστεύει ότι μια παντρεμένη γυναίκα που διαπράττει μοιχεία πρέπει να λιθοβολείται.Το έξι τοις εκατό πιστεύει «σίγουρα» κάτι τέτοιο ωστόσο το σαράντα τέσσερα τοις εκατό ερωτηθέντων πιστεύει ότι αυτό είναι «σίγουρα» λάθος και το τριάντα τέσσερα τοις εκατό πιστεύει ότι είναι λάθος.

Εξαιρετικά συντηρητικοί εμφανίζονται οι Τούρκοι και στις σχέσεις τους με το διπλανό τους.Οι τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες δεν επιθυμούν να έχουν γείτονα που πίνει αλκοολούχα ποτά, το εξήντα επτά τοις εκατό δεν θέλει οι γείτονές του να συζούν χωρίς να είναι παντρεμένοι και το εξήντα έξι τοις εκατό δεν θέλει γείτονες που δεν πιστεύουν στο θεό.
Το εξήντα τέσσερα τοις εκατό δεν θέλει να έχει εβραίους γείτονες και το πενήντα δυο τοις εκατό δεν θέλει χριστιανούς γείτονες με το σαράντα τρις τοις εκατό να μη θέλει αμερικανούς γείτονες. Το τριάντα έξι τοις εκατό δεν θέλει να έχει γείτονα του οποίου η κόρη φορά σορτς.

Στο ερώτημα ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα κατά σειρά προτεραιότητας, το εξήντα δυο τοις εκατό θεωρεί τη θρησκεία, το δέκα έξι τοις εκατό τον «κοσμικό χαρακτήρα» και μόλις το δέκα τρια τοις εκατό τη «δημοκρατία», με μόνο το πέντε τοις εκατό να επιλέγει την «εθνική ταυτότητα».
iKypros

ΠΗΓΗ

Εγώ έβαλα φυλακή τον Κοσκωτά (!!!)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBudMxdiCMsf13kCnuPlWj1obUxLoyr-ncW2Oy_uS1xqk_NzOF34LdSxom5l9pAKWEZONJ_gH6PB-8xOaANxdUxDg6TfrK9SmMElEHNVFfs3tjrksdyPG4AKNNjw5uXWY52SAbX9qtaPc/s400/koskotas.jpg

(ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ "ΚΟΠΑΝΗΣΕ" Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ , ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ "ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ" ΚΑΙ Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ ΜΗΠΩΣ ?


ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ , ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ?

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ANTINEWS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ" ΠΡΟΧΘΕΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ)

Στη σημερινή του συνέντευξη στο Mega ο κ. Παπανδρέου έδωσε πάλι έμφαση στο θέμα της διαφθοράς και της διαφάνειας και αντιπαρέβαλε τη σημερινή κατάσταση με την υπόθεση Κοσκωτά, ο οποίος, όπως είπε, μπήκε φυλακή μετά από δικές του ενέργειες. “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, εγώ υπήρξα υπουργός σε τρία υπουργεία, μπορεί ο καθένας να με κρίνει από τις πράξεις και όχι τα λόγια” είπε και πρόσθεσε: εγώ έβαλα φυλακή τον Κοσκωτά (!!!).

Το έχουμε ξαναπεί. Από τη στιγμή που η ΝΔ έχει απολέσει την μνήμη της (μαζί με τα πασχάλια) και η Αριστερά περί άλλων τυρβάζει, μπορεί και ο κ. Παπανδρέου να εμφανίζεται κι αυτός ως αρχάγγελος της κάθαρσης . Δεν κοστίζει άλλωστε τίποτα, όπως διαπιστώσαμε και στις περιπτώσεις των προηγούμενων αρχαγγέλων. Αλλά όχι και να μας δουλεύει ψιλό γαζί, μιλώντας σε δημοσιογράφους που δεν ξέρουν, ή δεν θέλουν να τον βάλουν στην θέση του.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους:

Πως άρχισε το σκάνδαλο Κοσκωτά; Μήπως με την Τράπεζα Κρήτης στην οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε τοποθετήσει κυβερνητικό επίτροπο ύστερα από υπόδειξη του Γιώργου, τον στενό συνεργάτη του από τότε κ. Γ. Παπακωνσταντίνου; Τον προηγούμενο δηλαδή γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ που ο Γιώργος αναγκάστηκε να παραιτήσει για τα ομόλογα; Τα ξέχασε αυτά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;

Ξέχασε επίσης ότι την εποχή που όλοι έκαναν την πάπια για το σκάνδαλο Κοσκωτά και μόνο το Αντί έγραφε γι αυτό διαμήνυε στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι «επιθυμία του πατρός του ήταν η τράπεζα να πάει στον Κοσκωτά»(Πρωταγωνιστής και στο «σκάνδαλο Κοσκωτά», ο ΓΔ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου).

Ξέχασε ότι έτσι ακριβώς άρχισε το σκάνδαλο Κοσκωτά;

Ξέχασε και την «Ένωση Νέων Επιχειρηματιών» που είχαν συγκροτήσει νεαροί τότε επιχειρηματίες όπως ο ίδιος ο Κοσκωτάς και ο Δ. Κοντομηνάς για να στηρίξουν την πολιτική σταδιοδρομία του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ; Αν τα ξέχασε, μπορεί να τα διαβάσει εδώ: (Ο Γ. Παπανδρέου, το 1988 και τα «νέα τζάκια»)

Ξέχασε τι έλεγε τότε ο Κ. Σημίτης (29 Οκτωβρίου 1986); «Η δική μου παρέμβαση οφείλεται στο γεγονός ότι η τροπή της υποθέσεως επέβαλε στη κυβέρνηση να δείξει ότι έχει γνώμη και γραμμή. Και ότι δεν άγεται και φέρεται από τους χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου». Και ότι «Δεν έχω γνώση αν οι κ. Παπακωνσταντίνου και Κοσκωτάς συνεννοήθηκαν. Το μόνο που λέω είναι ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε ενημερώσει την κυβέρνηση».

Διαβάστε και το Πως προέκυψε ημίν Γιώργος που ανεφέρεται στο πως έγινε ο Γιώργος υπουργός Παιδείας μεσούντος του σκανδάλου Κοσκωτά


Επειδή κάποιοι ισχυρίζονται στο προηγούμενο post ότι «το σκάνδαλο Κοσκωτά ξεκίνησε όταν ο τότε υπουργός παιδείας Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Γιώργο Κοσκωτά για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα Μέριλ Λίντς…..» (!!!) και επειδή είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την στάση του στο ίδιο σκάνδαλο, κρίνουμε σκόπιμο να αναδημοσιεύουμε το χρονικό του σκανδάλου που είχε δημοσιεύσει το «Αντί» στο περίφημο τεύχος του «Κυβέρνηση Απατεώνων» της 18/11/1988 την κυκλοφορία του οποίου απαγόρευσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε εδώ: Το χρονικό του σκανδάλου Κοσκωτά

Διαβάζοντας κανείς εκείνο το δημοσίευμα διαπιστώνει ότι όχι μόνο ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε αποφύγει επιμελώς να καταγγείλει εγκαίρως το σκάνδαλο, αλλά αντιθέτως έσπευσε να επωφεληθεί της μεγάλης τότε κρίσης στο ΠΑΣΟΚ μόνο στο τέλος, όταν είχαν κριθεί όλα και στρεφόμενος επι της ουσίας εναντίον του πατρός του. Πως λέγεται αυτό;

Και πριν το διαβάσετε να θυμίσουμε στους επιλήσμονες ότι «ο Γιώργος ήταν αυτός που έφερε σε επαφή τον Κοσκωτά πρώτα με την μητέρα του και μετά με τον πατέρα του και πρωθυπουργό» (Αντι, 386, 11ος 1988). Και «στα έντυπα του Κοσκωτά εργάζονταν την εποχή εκείνη όλοι οι άνθρωποι του Γιωργάκη» (στο ίδιο).

ΓΙΑΤΙ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ? ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ? .......


...... ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ "ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ" ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ . ΣΑΝ ΜΗΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ "ΦΡΟΥΤΑ" ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΧΤΣΕΔΕΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ , ΤΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΝΕ.