1 Ιουν 2009

Εγώ έβαλα φυλακή τον Κοσκωτά (!!!)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBudMxdiCMsf13kCnuPlWj1obUxLoyr-ncW2Oy_uS1xqk_NzOF34LdSxom5l9pAKWEZONJ_gH6PB-8xOaANxdUxDg6TfrK9SmMElEHNVFfs3tjrksdyPG4AKNNjw5uXWY52SAbX9qtaPc/s400/koskotas.jpg

(ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ "ΚΟΠΑΝΗΣΕ" Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ , ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ "ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ" ΚΑΙ Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ ΜΗΠΩΣ ?


ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ , ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ?

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ, ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ANTINEWS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ" ΠΡΟΧΘΕΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ)

Στη σημερινή του συνέντευξη στο Mega ο κ. Παπανδρέου έδωσε πάλι έμφαση στο θέμα της διαφθοράς και της διαφάνειας και αντιπαρέβαλε τη σημερινή κατάσταση με την υπόθεση Κοσκωτά, ο οποίος, όπως είπε, μπήκε φυλακή μετά από δικές του ενέργειες. “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, εγώ υπήρξα υπουργός σε τρία υπουργεία, μπορεί ο καθένας να με κρίνει από τις πράξεις και όχι τα λόγια” είπε και πρόσθεσε: εγώ έβαλα φυλακή τον Κοσκωτά (!!!).

Το έχουμε ξαναπεί. Από τη στιγμή που η ΝΔ έχει απολέσει την μνήμη της (μαζί με τα πασχάλια) και η Αριστερά περί άλλων τυρβάζει, μπορεί και ο κ. Παπανδρέου να εμφανίζεται κι αυτός ως αρχάγγελος της κάθαρσης . Δεν κοστίζει άλλωστε τίποτα, όπως διαπιστώσαμε και στις περιπτώσεις των προηγούμενων αρχαγγέλων. Αλλά όχι και να μας δουλεύει ψιλό γαζί, μιλώντας σε δημοσιογράφους που δεν ξέρουν, ή δεν θέλουν να τον βάλουν στην θέση του.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους:

Πως άρχισε το σκάνδαλο Κοσκωτά; Μήπως με την Τράπεζα Κρήτης στην οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε τοποθετήσει κυβερνητικό επίτροπο ύστερα από υπόδειξη του Γιώργου, τον στενό συνεργάτη του από τότε κ. Γ. Παπακωνσταντίνου; Τον προηγούμενο δηλαδή γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ που ο Γιώργος αναγκάστηκε να παραιτήσει για τα ομόλογα; Τα ξέχασε αυτά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;

Ξέχασε επίσης ότι την εποχή που όλοι έκαναν την πάπια για το σκάνδαλο Κοσκωτά και μόνο το Αντί έγραφε γι αυτό διαμήνυε στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι «επιθυμία του πατρός του ήταν η τράπεζα να πάει στον Κοσκωτά»(Πρωταγωνιστής και στο «σκάνδαλο Κοσκωτά», ο ΓΔ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου).

Ξέχασε ότι έτσι ακριβώς άρχισε το σκάνδαλο Κοσκωτά;

Ξέχασε και την «Ένωση Νέων Επιχειρηματιών» που είχαν συγκροτήσει νεαροί τότε επιχειρηματίες όπως ο ίδιος ο Κοσκωτάς και ο Δ. Κοντομηνάς για να στηρίξουν την πολιτική σταδιοδρομία του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ; Αν τα ξέχασε, μπορεί να τα διαβάσει εδώ: (Ο Γ. Παπανδρέου, το 1988 και τα «νέα τζάκια»)

Ξέχασε τι έλεγε τότε ο Κ. Σημίτης (29 Οκτωβρίου 1986); «Η δική μου παρέμβαση οφείλεται στο γεγονός ότι η τροπή της υποθέσεως επέβαλε στη κυβέρνηση να δείξει ότι έχει γνώμη και γραμμή. Και ότι δεν άγεται και φέρεται από τους χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου». Και ότι «Δεν έχω γνώση αν οι κ. Παπακωνσταντίνου και Κοσκωτάς συνεννοήθηκαν. Το μόνο που λέω είναι ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε ενημερώσει την κυβέρνηση».

Διαβάστε και το Πως προέκυψε ημίν Γιώργος που ανεφέρεται στο πως έγινε ο Γιώργος υπουργός Παιδείας μεσούντος του σκανδάλου Κοσκωτά


Επειδή κάποιοι ισχυρίζονται στο προηγούμενο post ότι «το σκάνδαλο Κοσκωτά ξεκίνησε όταν ο τότε υπουργός παιδείας Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Γιώργο Κοσκωτά για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα Μέριλ Λίντς…..» (!!!) και επειδή είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την στάση του στο ίδιο σκάνδαλο, κρίνουμε σκόπιμο να αναδημοσιεύουμε το χρονικό του σκανδάλου που είχε δημοσιεύσει το «Αντί» στο περίφημο τεύχος του «Κυβέρνηση Απατεώνων» της 18/11/1988 την κυκλοφορία του οποίου απαγόρευσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε εδώ: Το χρονικό του σκανδάλου Κοσκωτά

Διαβάζοντας κανείς εκείνο το δημοσίευμα διαπιστώνει ότι όχι μόνο ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε αποφύγει επιμελώς να καταγγείλει εγκαίρως το σκάνδαλο, αλλά αντιθέτως έσπευσε να επωφεληθεί της μεγάλης τότε κρίσης στο ΠΑΣΟΚ μόνο στο τέλος, όταν είχαν κριθεί όλα και στρεφόμενος επι της ουσίας εναντίον του πατρός του. Πως λέγεται αυτό;

Και πριν το διαβάσετε να θυμίσουμε στους επιλήσμονες ότι «ο Γιώργος ήταν αυτός που έφερε σε επαφή τον Κοσκωτά πρώτα με την μητέρα του και μετά με τον πατέρα του και πρωθυπουργό» (Αντι, 386, 11ος 1988). Και «στα έντυπα του Κοσκωτά εργάζονταν την εποχή εκείνη όλοι οι άνθρωποι του Γιωργάκη» (στο ίδιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: