21 Αυγ 2009

Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20090821/4.jpg

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΣΦΗΝΑ"

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΖΑΓΑΛΙΣΑ


ΑΘΗΝΑ

Εναλλακτικές Εκδόσεις, Θεμιστοκλέους 37
Εκδόσεις Γόρδιος, Μακεδονίας 17

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μπερμπέλογλου Μαρία, Αγγελάκη 27
Γερμαλίδου Αγγελική, Αρχαιολογικού Μουσείου 17

ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Κουρουγιάννη Μαρία, Μαγολίδου Ευθαλία ΟΕ, Κωνσταντινουπόλεως 84
Αφοί Λασκαρίδη ΟΕ, Κωνσταντινουπόλεως 195

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Δοιτσίδης Παναγιώτης, 25ης Μαίου
Γκουντινούδης Κωνσταντίνος, Β.Αλεξάνδρου 1

ΣΟΥΦΛΙ

Γκουντιάκας Αθανάσιος, Πλατεία 25ης Μαρτίου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Κ. Σανδραμάνης και ΣΙΑ ΟΕ, Λ.Δημοκρατίας 175
Χ.Ψύλλας και ΣΙΑ ΟΕ, Λ.Δημοκρατίας 332
Τερζίδου Ελληάννα Λ. ΔΗμοκρατίας 363
Καραολάνης Νικόλαος Κύπρου 2

ΣΑΠΕΣ

Καλαιτζή Θεοδώρα, Παπαδήμα 55

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αδαμίδης Γεώργιος, Πλ.Ειρήνης 24
Περίπτερο, οδός Ορφέως, απέναντι απο Εθνική Τράπεζα
Και σε άλλα σημεία της πλατείας

ΙΑΣΜΟΣ

Τσέγκα Πελαγία, ΑΝθυπολοχαγού Επιτρόπου 5

ΞΑΝΘΗ

Καρατσουμπάνης Αριστοτέλης, Θερμοπυλών 1
Κολιούρης Θεόδωρος, 28ης Οκτωβρίου 109
Τιφτίκογλου Δημήτρης, Κεντρική Πλατεία Ξάνθης-Μπροστά απο Εμπορική
Γκόντζαρη Βαλεντίνα, Β.Κωνσταντίνου 80

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

Σκέντου Ευμορφία, Κεντρική Πλατεία

Για επικοινωνία με την εφημερίδα Ζαγάλισα :Email : kepoer@yahoo.gr

Εξόρυξη χρυσού στην ΠΓΔΜ από Αυστραλούς

http://www.hellenica.de/Physik/Gold_1.jpg

Αυστραλιανή εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε σημαντική επένδυση στην ΠΓΔΜ. Πρόκειται για την εταιρεία Genesis Resources, η οποία σχεδιάζει - μεταξύ άλλων - τη συμμετοχή της σε πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού και χαλκού στην ΠΓΔΜ.

Επισημαίνεται ότι η Genesis έχει υπογράψει συμφωνία με το συγκρότημα Sileks της ΠΓΔΜ. Το πρόγραμμα αφορά στην περιοχή Plavica, 65 χιλιόμετρα από τα Σκόπια, όπου υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα χρυσού. Στην περιοχή δεν έχουν γίνει εξορύξεις από τη δεκαετία του 1930.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ? (ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ)

ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΠΑΝΙΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟΠΙΟ ?

ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΙΔΑ ?

ΜΗΝ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ?

ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ?

ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ , ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ .... ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ , ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΖΑΡΚΑΔΙΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΞΕΓΝΙΑΣΤΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ , ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ , ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΠΛΑΓΚΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ , ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ , ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΡΑΣΜΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΚΑΤΑ ΕΔΩ ..... ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΦΥΣΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ? ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΟΧΙΚΩΝ ΕΚΕΙ , ΒΡΑΧΟΣ .....

http://sup.kathimerini.gr/xtra/files/fotogr/090509/foto4.jpg

Δωρεάν τηλεοπτική διαφήμιση της Σαϊεντολογίας στην Ελλάδα!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMcxFfROxGix83r2fxBfcNSQM6lpKZRgTikWrlkPsEed6l7itOzIjJ1jNCLOHF54ZkNZzwCWcOnQYGEVAUcKV9wQpbRoDUm8T7pg4kHETAVTtvcCetEMNf2aIXpi7usznQa174rPiyous/s400/2009-08-05_160047.jpg

Εδώ και αρκετούς μήνες τα τηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν μια διαφήμιση μιας «Νεολαίας Υπέρ των Διεθνών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (YHRI). Και χτες κάποια μεγάλα ιδιωτικά κανάλια πρόβαλαν την εν λόγω διαφήμιση.
Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους πληροφορηθήκαμε ότι οι διαφημίσεις αυτές θεωρούνται ” κοινωνικές” και παίζονται ΔΩΡΕΑΝ με την έγκριση του ΕΣΡ !!! Ποια είναι η ουσία της υπόθεσης αυτής;

Η “Νεολαία” αυτή αποτελεί παρακλάδι της παραθρησκευτικής οργάνωσης Σαϊεντολογία, πράγμα που έχει επίσημα καταγγελθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος, και αποτελεί προσπάθεια της εν λόγω οργάνωσης να στρατολογήσει νέα μέλη ανάμεσα στους νέους. Η Σαϊεντολογία θεωρείται επικίνδυνη παραθρησκεία και έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες, ενώ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από εξαπατηθέντα πρώην μέλη της.

Η Σαηεντολογία όμως, (ως ΚΕΦΕ, τίτλον τον οποίον απέβαλε μετά την διάλυσή του από τα Ελληνικά Δικαστήρια), διαλύθηκε το 1996 και το 1997 διότι σύμφωνα με τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, «επιδιώκει σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελευθέρου όντος και προς τα ήθη και έθιμα του Ελληνικού Λαού» και η θεωρία που πρεσβεύει και η «ακολουθούμενη απ' αυτό πρακτική αίρει κάθε έννοια ελευθερίας του ατόμου, ελεύθερης έκφρασης και τελικά και αυτήν την συνταγματικώς κατοχυρωμένη ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι».
«Πρόκειται για μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, που περιφρονεί στην ουσία τον άνθρωπο, ενεργεί ελεύθερα "κατ' επίφασιν" προς το σκοπό να προσελκύσει μέλη, τα οποία υφίστανται εν συνεχεία πλύση εγκεφάλου, αποσκοπώντας στην δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης και την ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων» (Πρωτοδ. Αθηνών απόφ. 7380/1996 και Εφετείο Αθηνών απόφ. 10493/1997).

Φυσικά μπορεί το ΕΣΡ να έχει μαύρα μεσάνυχτα για την υπόθεση, αλλά υπάρχουν μεγάλες ευθύνες (ακόμα και ποινικές ), ειδικά εάν υπάρχουν νέοι άνθρωποι που θα παρασυρθούν στα πλοκάμια της Σαϊεντολογίας, χωρίς να γνωρίζουν για το τι ακριβώς πρόκειται, αφού θα έχουν πιστέψει ότι αποτελεί μια απλή οργάνωση νέων …
Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το ΕΣΡ και να εκφράσετε τις διαμαρτυρίες, έγγραφες ή τηλεφωνικές, για τη προβολή διαφημίσεων μιας παραθρησκευτικής ομάδας μη αναγνωρισμένης στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχει χαρακτηριστεί ως σέκτα και ως επικίνδυνη για τους ανθρώπους.
Δείτε την ιστοσελίδα της εν λόγω οργάνωσης και την σχετική διαφήμιση που όλοι λίγο πολύ έχουμε δει.
www.youthforhumanrights.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ

YHRI's president and founder is Mary Shuttleworth (formerly Mary Untiedt), former president of YHRI's parent organization International Foundation for Human Rights and Tolerance. She also founded the Applied Scholastics schools "Shuttleworth Academy" and "Mary's Schoolhouse."[6] [7] Shuttleworth holds an executive position at TXL Films[8], the company that created the music video UNITED with YHRI.[9] She is a Scientologist.

Απο Wiki

Mετάφραση

Ο Πρόεδρος και ο ιδρυτής YHRI είναι η Mary Shuttleworth (στο παρελθόν Mary Untiedt), προηγούμενος Πρόεδρος του διεθνούς ιδρύματος οργάνωσης γονέων YHRI για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανοχή. Ίδρυσε επίσης την «ακαδημία Shuttleworth» των εφαρμοσμένων σχολείων Scholastics και «σχολείο Mary. » [6] [7] Η Shuttleworth αποτελέι εκτελεστικό παραγοντα στην TXL Films [8], η επιχείρηση που δημιούργησε το βίντεο μουσικής ENΩMENOI της YHRI. [9] είναι μέλος της ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.

ΠΗΓΗ

http://62.1.2.141/images/article_pics/20090411_viky_saintelogia_center.jpg

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΠΕΛΩΝΟΝΤΑΝ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ....

ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΣΟΒ. ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ (ΤΑ ΜΕΛΗ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ) ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΗΤΑΝ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ , ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ "ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ" ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΟΛΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΣ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΟΛΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΑ Ή ΜΕ ΡΙΓΕΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ" ..... ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΤΛ .... ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟΣ κ. ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ INDYMEDIA .....

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ......

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΝΤΟΓΑΝ!


Του Πλάµεν Τσβετκώβ (Αποκλειστικά γιά τόν «Ἀντιφωνητή»)

Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές οι κόκκινοι και οι βασιλικοί πήραν τα χαµηλότερα αποτελέσµατα από την αρχή των δηµοκρατικών εκλογών στη χώρα (1990). Αντιθέτως το τουρκικό κόµµα είχε αύξηση, παίρνοντας 600.000 ψήφους και αναδεικνυόµενο σε 3ο πολιτικό κόµµα της χώρας, µε ρεκόρ 38 βουλευτών και ποσοστό 14,5%. Ο ηγέτης του Αχµέτ Ντογάν είπε ότι χωρίς το δικό του κόµµα στην Κυβέρνηση δεν µπορεί να υπάρχει σταθερότητα και οι επιθέσεις εναντίον του κόµµατός του προκαλούν αστάθεια στην εθνική ειρήνη της χώρας! Η προεκλογική εκστρατεία του τουρκικού κόµµατος σηµαδεύτηκε από την επιθετική συµπεριφορά του αρχηγού του. Στο ποµάκικο χωριό Κότσαν δήλωνε ότι από αυτόν εξαρτώνται οι ποσοστώσεις των κρατικών επιδοτήσεων και το πού θα κατευθυνθούν. Στο Κίρτζαλι ο ίδιος διακήρυξε ότι δεν είναι και τόσο βασικό να τον αγαπάνε αλλά να τον συµβουλεύονται.

http://www.novinite.com/media/images/2009-07/photo_verybig_105337.jpg

Η συµπεριφορά του αυτή κέρδισε τους Τούρκους ψηφοφόρους και τον βοήθησε η µεγάλη πολιτική καµπάνια µέσα στα τζαµιά. Ο αρχηγός της Ενωσης «Δικαιοσύνη – Βουλγαρία», Σεζγκίν Μουµίν, κυκλοφόρησε προκήρυξη στην οποία κατηγόρησε την προπαγάνδα στα µουσουλµανικά τεµένη, ότι «είχαν γίνει αρχηγεία του DPS, υπήρχαν και αφίσες του Αχµέτ Ντογάν». Ο Ντογάν βεβαίως κέρδισε κι επειδή πριν τις εκλογές η κυβέρνηση έκανε κάποιες αλλαγές στον εκλογικό νόµο, εισάγοντας καινούργιο σύστηµα που ωφελεί τα µικρότερα κόµµατα. Έτσι κόµπαζε ότι µε τον νέο νόµο θα βάλει 40 βουλευτές στη Βουλή, 6 επιπλέον από την προηγούµενη φορά. Ο νέος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσωφ πάντως ξεκαθάρισε ότι θα αλλάξει τον εκλογικό νόµο και δήλωσε: «η Αστυνοµία καί οι εισαγγελείς πρέπει να ασχοληθούν µε το φαινόµενο του εκλογικού τουρισµού, διαφορετικά θα γελοιοποιηθούµε στην Ευρώπη».

Η αναφορά αυτή του Μπορίσωφ συνδεόταν µε την µεγάλη προεκλογική εκστρατεία και εκλογική ενίσχυση του DPS από τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Στα τουρκικά κρατικά κανάλια έπαιζε διαρκώς ένα βίντεο κλίπ που υπενθύµιζε τα γεγονότα του 1984 για την αφοµοίωση από το προηγούµενο καθεστώς, και τους φοβέριζε για νέα αφοµοίωση. Η παρότρυνση ήταν να ψηφίσουν …δύο φορές, µία φορά στην Τουρκία και αµέσως να φύγουν να ξαναψηφίσουν στα πάτρια εδάφη. Γι’ αυτό ήταν έτοιµη και η δωρεάν µεταφορά τους µε λεωφορεία. Ο Ντογκάν δεν λυπήθηκε τα έξοδα: µόνο στο κέντρο της Κων/πολης είχε νοικιάσει 100 ταµπλώ στα οποία υπήρχαν αφίσες µε το πρόσωπό του και καλούσαν στα τουρκικά και στα βουλγαρικά να πάνε να ψηφίσουν.

http://fotw.fivestarflags.com/images/b/bg%7Ddps.gif

Την ηµέρα των εκλογών 95.000 πρόσφυγες που είχαν φύγει από τη Βουλγαρία µετά το 1989*, ψήφισαν στα 123 εκλογικά κέντρα που στήθηκαν στην τουρκική επικράτεια (τα µισά στην Κωνσταντινούπολη). Οι ψήφοι ήταν φυσικά για το DPS. Χιλιάδες προτίµησαν να έρθουν µε λεωφορεία στη Βουλγαρία για να ψηφίσουν. Το τουρκικό κράτος έδωσε παράταση παραµονής σε 100.000 Βούλγαρους που ζουν παράνοµα στην Τουρκία, µε αντάλλαγµα να πάνε να ψηφίσουν. Ο Μουσταφά Φ. από το χωριό Τσορµπατζίνσκο (Τσόρµπατζιλαρ) είπε ότι από την τουρκική Αστυνοµία του δήλωσαν ξεκάθαρα ότι θα πάρει νέα άδεια παραµονής µόνο αν πάει να ψηφίσει. Τελικά στον νοµό του Χασκόβου το DPS πήρε 2 από τις 7 έδρες, στο Σµόλιαν πήρε τις 2 από τις 4 και στην περιοχή του Κίρτζαλι το DPS κέρδισε 4 από τις 5 βουλευτικές έδρες, γιαυτό και ονοµάζεται κάστρο του Ντογάν ή βιτρίνα του DPS. Μάλιστα το τουρκικό κόµµα έχασε την µία έδρα από το κόµµα Γκέρµπ του Μπόικο Μπορίσωφ (που εξέλεξε τον επίσης Τούρκο και διάσηµο γλύπτη Βεζντί Ρασίντωφ) για 26 µόλις ψήφους! Το τουρκικό κόµµα στο Κίρτζαλι συγκέντρωσε 67.770 ψήφους, µε µόνο 5.000 από τους 12.000 ψηφοφόρους που περίµενε από την Τουρκία. Το βράδυ των εκλογών υπήρχε µεγάλη θλίψη στο αρχηγείο του DPS στο Κίρτζαλι. Το κόµµα έχασε όχι µόνο την έδρα στο Κίρτζαλι αλλά και την εξουσία σε εθνικό επίπεδο. Με βάση εκτιµήσεις τοπικών ηγετών ότι τους πρόδωσαν τα κόµµατα του συνασπισµού τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η στάση του DPS από δω και πέρα, µια που για πρώτη φορά το τουρκικό κόµµα θα βρεθεί εκτός Κυβέρνησης. Ήδη σηµειώσαµε κάποιες δηλώσεις του Ντογάν, οι φήµες που κυκλοφορούν µιλούν για επερχόµενη νέα περίοδο αφοµοίωσης, ανάλογη εκείνης του Ζίβκωφ και αναµένεται βεβαίως και η πολιτική του Μπορίσωφ στο µειονοτικό ζήτηµα.

* Συνολικά στην Τουρκία ζούνε περί τις 300.000 Τούρκοι που φύγανε από τη Βουλγαρία. Οµοίως µεγάλοι αριθµοί από τον ίδιο πληθυσµό ζούνε στην δυτική Ευρώπη, όπου επίσης πρώτο κόµµα αναδείχθηκε το DPS, ενώ σε ΗΠΑ-Καναδά, όπου ζουν περί τα 2 εκατοµµύρια Βούλγαροι, πρώτο αναδείχθηκε το κόµµα του Μπορίσωφ.

ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ

ΟΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ. ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΠΑΣΟΚ Ή ΛΕΥΚΟ , ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ Ή ΚΑΝΟΥΝ , ΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 151-152 ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ , ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ .... ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. (ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΙΔΙΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ , ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΞΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ. ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.


ΑΡΑ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ , ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ , ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΣΥΡΟΜΑΣΤΕ , ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ , ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ , ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .... ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ.