25 Μαΐ 2009

ΦΤΥΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΕ ...... «Να ζητήσουν συγγνώμη για να μη γίνει ιερός πόλεμος»


«Να μας ζητήσει συγγνώμη η Αστυνομία για την καταστροφή του Κορανίου και όλα θα ηρεμήσουν», ζητούν οι ηγέτες των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα, που καταγγέλλουν προσπάθεια εκμετάλλευσής τους από κόμματα.

«Η καταστροφή του Κορανίου αποτελεί για εμάς τους μουσουλμάνους τη μεγαλύτερη προσβολή», λέει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, που προειδοποιεί πως «το ό,τι έγινε μας έχει θίξει βαθύτατα, ενώ πολλοί μουσουλμάνοι νιώθουν “ιερή” οργή για αυτό που έγινε και έχουν κηρύξει πόλεμο».

Ο «εχθρός» των μουσουλμάνων, όπως οι ίδιοι διευκρινίζουν, είναι η Αστυνομία και σε καμία περίπτωση η Ελλάδα. «Η Αστυνομία ρίχνει λάδι στη φωτιά αρνούμενη να δεχθεί την ευθύνη του αστυνομικού που προσέβαλε το ιερό μας κείμενο. Εμείς θέλαμε μια συγγνώμη από την Αστυνομία. Για τον λόγο αυτόν πήγαμε στο αρχηγείο και στη ΓΑΔΑ και ζητήσαμε να βγει στην τηλεόραση μαζί με εμάς ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και να ζητήσει συγγνώμη κάτι που θα έβλεπαν οι μουσουλμάνοι και θα μπορούσαμε να τους ηρεμήσουμε», συμπληρώνει ο κ. Ελγαντούρ.


Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας θεωρεί πως η ΕΛ.ΑΣ. «κρύβει» τον αστυνομικό που το βράδυ της Τετάρτης έσκισε μερικές σελίδες από απόσπασμα του Κορανίου που είχε μαζί του μετανάστης από τη Συρία, ενώ προδικάζουν πως το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τον αστυνομικό θα είναι αθωωτικό.

Ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.


Για το περιστατικό διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ από τα ευρήματα προκύπτει πως πρόκειται για δύο κόλλες χαρτιού με αραβικά γράμματα, διπλωμένες στα τέσσερα, οι οποίες ήταν τυλιγμένες με χαρτοπετσέτα και χαρτομάντιλο και δεμένες με μονωτική ταινία. Ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόσπασμα του Κορανίου και άνοιξε το περιτύλιγμα για να ελέγξει αν περιείχε ναρκωτικά και πάνω σε αυτήν την ενέργεια σκίστηκε λίγο το έγγραφο με το ιερό κείμενο- αυτή είναι η θέση που έχει εκφράσει μέχρι τώρα η Αστυνομία.

«Όταν ο αστυνομικός ήρθε να μας κάνει έλεγχο, εμείς βρισκόμασταν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στα Κάτω Πατήσια. Μας ζήτησε τα χαρτιά μας. Ο φίλος μου είχε τις σελίδες του Κορανίου τυλιγμένες σε κάτι άλλα χαρτιά. Αυτό ίσως φάνηκε ύποπτο στον αστυνομικό που το πήρε από τα χέρια τουτο έσκισε και στη συνέχεια το ποδοπάτησε. Ο φίλος μου που δεν ξέρει καλά ελληνικά του έλεγε “Κοράν, Κοράν” και του έδειχνε και την εκκλησία για να καταλάβει πως αυτό που έσκιζε ήταν κάτι ιερό. Εκείνος όμως άρχισε να βρίζει τους μουσουλμάνους, ενώ ο συνάδελφός του που κατάλαβε τι ήταν του ζητούσε να σταματήσει», λέει ο Αχμέτ Αλ Τζουμά, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, και πρωταγωνιστής των επεισοδίων πριν από μερικές εβδομάδες έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.


«Κάποια κόμματα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή μας»

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ της Πέμπτης και της Παρασκευής- όταν εκατοντάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σημειώθηκαν και καταστροφές σε καταστήματα- έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους των μουσουλμάνων. «Οι βανδαλισμοί αποτελούν ντροπή για τη μουσουλμανική κοινότητα. Πίσω όμως από αυτούς κρύβονται ελληνικά κόμματα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή μας», λέει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, που καταγγέλλει τη δράση συγκεκριμένων πολιτικών φορέων. Όπως αποκαλύπτει, στα επεισόδια της Παρασκευής Έλληνες ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να καθοδηγήσουν τους μετανάστες.

«Σε μια κατάσταση που θυμίζει ωρολογιακή βόμβα, όχι μόνο για το Κοράνι αλλά και για την ανεργία που μαστίζει πολλούς από εμάς, ορισμένοι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτά τα παιδιά», καταγγέλλει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, που σήμερα καταθέτει τη μήνυση εις βάρος του αστυνομικού.


Η πλειονότητα των Αράβων μεταναστών έχει αποφασίσει να απέχει από ενδεχόμενες πορείες στο κέντρο της Αθήνας και να περιοριστεί στη δικαστική διευθέτηση του θέματος, ενώ αφήνει υπονοούμενα για τη στάση Αφγανών και Πακιστανών μεταναστών, οι οποίοι και πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας. «Προσανατολιζόμαστε σε μα ειρηνική πορεία την επόμενη Παρασκευή. Αν δούμε όμως κάποιον μουσουλμάνο να πετάει πέτρα, εμείς οι ίδιοι θα τον παραδώσουμε στην Αστυνομία», λέει ο Αχμέτ Αλ Τζουμά, που υποστηρίζει την ειρηνική συνέχεια των αντιδράσεων.

ΠΗΓΗ

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΤΥΝΑΝΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΚΕΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΠΕΔΙΑ ΜΑΧΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΠΕΡΙΟΧΕΣ" ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΕΤΟΙΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΥΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΑΝΤΡΑ ΑΡΡΩΣΤΕΙΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ.


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ?


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ?


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ?


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΡΑΒΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ?


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ........... ?


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ
ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ , ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΟΦΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ Ή ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΑΝ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΣ Ή ΕΣΤΩ ΑΠΛΩΣ .....

..... ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΑΣ

Ομιλία του Αυστραλού υπουργού κ Michael Atkinson στην εκδήλωση για την Ποντιακή Γενοκτονία στη Θεσσαλονίκη

[24.05.2009_1.jpg]

"Έναν πουλίν, μαύρον πουλίν, μαύρον άμον την νύχταν, ολονυχτίς τριγύριζεν ολόγερα ‘ς σον κάστρεν, ‘ς σον κάστρεν, ‘ς σα καστρότειχα τη μαυρο-Τραπεζούντας, που έχ’ τα ρίζας ‘ς σον γιαλόν και την κορφήν ατ’ ‘ς σ’ άστρα π’ είχεν δέκα καστρόπορτας κι ούλα χαλκοδεμένα, κι απ’ έξ’ ας σα καστρόπορτας, ορμία και ποτάμια, ντο έδεναν και έλυναν, γεφύρια σιδερένια.
"

Αυτά τα λόγια γραφτήκαν από τον Δρ.Φίλων Κτενίδη στο βιβλίο του «Η Καμπάνα του Πόντου», ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να κατανοήσουν, τον πόνο και τα τραύματα όσων επέζησαν την εξολόθρευση. Μια εξολόθρευση που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με μακάβρια λεπτομέρεια από τους Τούρκους Οθωμανούς.

Μια εξολόθρευση ανθρώπων που είχαν καλλιεργήσει τη γή της Ανατολίας για χιλιάδες χρόνια, αλλά τους οποίους η Τουρκική Κυβέρνηση ακόμα προσπαθεί να περιθωριοποιήσει με υποτιμητικούς όρους όπως, «Άνθρωποι της Θάλασσας» ή «Άνθρωποι της Μαύρης Θάλασσας»
.

Στέκομαι εδώ μπροστά σας σήμερα, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, το κέντρο των Ελλήνων του εξωτερικού, την πόλη που αγκάλιασε τους πρόσφυγες Πόντιους, ως δείγμα σεβασμού και ενθύμησης αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας, τους οποίους οι Οθωμανοί και μετέπειτα οι οπαδοί του Μουσταφά Κεμάλ εξολόθρευσαν και αποκαθαίρεσαν από την Ανατολία επιμελέστερα και από τους Γερμανούς εισβολείς που καθαίρεσαν τους ντόπιους Εβραίους της Βαρσοβίας, της Κρακοβίας, του Σαράγεβο ή μάλιστα της Θεσσαλονίκης........

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ 'ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ"