27 Αυγ 2009

Πλήρη αντίθεση της Γαλλίας για τουρκική ένταξη

http://www.islam-watch.org/Assets/Turkey-EU-Torjan-Horse.jpg

Το Παρίσι επανέλαβε την αντίθεσή του για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ μέσω του υπουργού αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις Πιερ Λελούς.

Ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Πιερ Λελούς επανέλαβε σήμερα την αντίθεση της χώρας του στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη, διαβεβαιώνοντας ότι και άλλοι Ευρωπαίοι αντιτίθενται στην ένταξη αυτή, χωρίς πάντως να αναφερθεί ονομαστικά, και πρότεινε να επανεξεταστεί το ζήτημα για να αποφευχθεί «μια ανοικτή κρίση».

«Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής για το ζήτημα αυτό, όπως θα είμαι και όταν επισκεφθώ την Άγκυρα. Είμαστε απολύτως υπέρ της ακόμα πιο ισχυρής σχέσης μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης αλλά αντιτιθέμεθα στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Λελούς σε σεμινάριο που γίνεται στο Παρίσι με 180 Γάλλους πρεσβευτές απ' όλον τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι πριν την είσοδό του στην κυβέρνηση, τον Ιούνιο, ο κ. Λελούς τάσσονταν υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά με του που ανέλαβε τα καθήκοντά του αποδέχτηκε ότι «υπάρχει μια μόνο πολιτική» αυτή του προέδρου Νικολά Σαρκοζί που αντιτίθεται στην ένταξη της χώρας αυτής στην ΕΕ.

Ο κ. Λελούς στην ομιλία του στο σεμινάριο με τους πρεσβευτές τόνισε ότι επιθυμούμε «να υπάρχει η Τουρκία στην Ευρώπη αλλά όχι μέσα στην Ευρώπη», και πρόσθεσε: «Πολλοί από τους ευρωπαίους συναδέλφους μου έχουν πει ότι συμμερίζονται απολύτως τη γαλλική θέση αλλά προτιμούν προς το παρόν να μην εκφραστούν» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νεκρά ψάρια εκβράστηκαν στην περιοχή Πέταλο του Έβρου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzo5GYdWq-KGPJ3m7lE5oEA1dT_gQKB8UISY-DWUdVtcARYTj-1zCYDL6d-KH8-zr2Jy4Bk9mH8Qc4_GLvnEcTMCzn-oDfcvgG7KDnl-64CHF0pJkndb-NBNp_z2qW-z_XWVkMN6VHxLU/s320/%CE%9D%CE%95%CE%9A%CE%A1%CE%86+%CE%A8%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%91.jpg

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια, κυπρίνοι και γουλιανοί, εκβράστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή Πέταλο, του ποταμού Έβρου.

Κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και του τμήματος Αλιείας της νομαρχίας Έβρου, πήρε δείγματα νεκρών ψαριών και υδάτων, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του κράτους, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία πρόκλησης της ρύπανσης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος Αλιείας της νομαρχίας Έβρου, Νίκο Κωτούλα, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές, καθώς κατά περιόδους εντοπίζονται στην περιοχή νεκρά ψάρια. Εκτιμά ότι η ρύπανση του ποταμού οφείλεται σε παραγωγικές μονάδες που λειτουργούν στην τουρκική πλευρά.

Στην εκδοχή αυτή συνηγορούν και οι αλιείς της περιοχής, που υποστηρίζουν ότι ο ποταμός ρυπαίνεται από τα απόβλητα μονάδας επεξεργασίας δερμάτων, που βρίσκεται στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ

Ρεκόρ φορο-παραβατικότητας τον Αύγουστο

Στο διάστημα 17 έως 23 Αυγούστου ο μέσος όρος της παραβαιτικότητας ήταν 64,27%.

Ρεκόρ παραβατικότητας σημειώνεται και κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, όπως προκύπτει από τους ελέγχους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) σε τουριστικές περιοχές. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό σήμερα, αυτό που διαπιστώθηκε από τα συνεργεία της ΥπΕΕ ήταν σωρεία παραβάσεων σε εταιρείες με έδρα περιοχές υψηλής τουριστικής κίνησης στην περίοδο από 17 έως 23 Αυγούστου. Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 515 εταιρείες και διαπιστώθηκαν 2.562 παραβάσεις σε 331 από αυτές. Ο μέσος όρος παραβατικότητας στο σύνολο των περιοχών ήταν 64,27%, που κρίνεται ιδιαιτέρως υψηλός.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα ποσοστά αυτά σχετίζονται άμεσα με τη νέα μεθοδολογία που χρησιμοποιείται κατά τους ελέγχους και ειδικότερα με τη μέθοδο της επιλογής των στόχων. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι γίνονται σε εταιρείες που είναι εμφανώς ή πιθανώς παραβάτες και όχι τυχαία ή δειγματοληπτικά. Οι συνηθέστερες παραβάσεις που εντοπίσθηκαν αφορούσαν τη μη έκδοση νόμιμων αποδείξεων λιανικής πώλησης. Οπως έγινε γνωστό, στις εταιρείες, όπου διαπιστώνεται κατά τον έλεγχο ότι δεν εκδίδονται νόμιμες αποδείξεις λιανικής πώλησης ή ανακυκλώνονται αποδείξεις άλλων πελατών, θα ζητούνται και τα στοιχεία των όποιων εμπλεκόμενων προσώπων.

ΠΗΓΗ

ΦΟΡΟ-ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΨΗΛΗ , ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ..... ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ .... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΜΙΟΙ , ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ . ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ "ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ"

Νεκρός πιλότος από πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwa3oNBoz4Fna6HSaJ41_jCQ-0PiyzlJKpNCZpKvHmLgIlpiad1KrAQHg8s7C7zex66b8qMarBFLADD5x3zJQkCOKFOzOME27-GXCFvYOynvpWxIYySZ08pGLA00D8FAYEnIARy7ZQOIo/s320/pzl+fire1.JPG

Νεκρός είναι ο χειριστής πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Πετζετέλ (PZL), που έπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στις 12:45 στην περιοχή Σκάλα της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα πληροφορίες, δύο αεροπλάνα αυτού του τύπου είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, για να κατασβέσουν φωτιά κοντά στο χωριό Κατσέλι.

Στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο με άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Θέλω να εκφράσω τη συντριβή μου, τη θλίψη όλων μας, τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου για την απώλεια του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφος, την ώρα που με αυταπάρνηση εκτελούσε το δύσκολο καθήκον του», δήλωσε σχετικά με το τραγικό συμβάν ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ? Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ ΜΑΛΛΟΝ

http://utopia.duth.gr/~apapage/Synedrio/n_evrou_01.jpg

Γέμισε λαθρομετανάστες η πόλη της Αλεξανδρούπολης
όχι βέβαια εισαγόμενους από την Τουρκία, αλλά από αυτούς που απελευθέρωσε το κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών στον Κυπρίνο.

Περίπου 150 λαθρομετανάστες αφού κρατήθηκαν για 3 μήνες στο κέντρο, όπως ορίζει η νομοθεσία, μεταφέρθηκαν μέχρι το ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης για να πάνε στον τόπο που επιθυμούν.
Το ΚΤΕΛ όμως αρνήθηκε να τους μεταφέρει και παρόλες τις πιέσεις του νομάρχη Έβρου κ. Ζαμπουνίδη, ζήτησε να εξοφληθούν οι παλιές οφειλές που φθάνουν πάνω από 50.000 ευρώ.
Άρχισε μια ατέρμονη επικοινωνία ΚΤΕΛ – νομάρχη – υπουργείου Εσωτερικών και άκρη δεν βρέθηκε. Τα εισιτήριά τους για την Αθήνα που είναι και ο αγαπημένος τόπος προορισμού όπως δήλωσαν δεν βρέθηκε κανείς να τα πληρώσει.

Το αποτέλεσμα είναι να αφεθούν ελεύθεροι και χθες ήταν το δεύτερο βράδυ που θα διανυκτερεύσουν στην πόλη και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε τι θα φάνε, που θα πιουν και για την ατομική τους υγιεινή.

Και φυσιολογικά που θα μείνουν γιατί αν δεν βρεθεί λύση και σήμερα μάλλον θα αρχίσουν την επαιτεία και τις κλοπές. Με το δίκιο τους βέβαια. Ας ελπίσουμε να μεριμνήσει η εκκλησία ή ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τουλάχιστον κάπου να βρουν στέγη και ένα πιάτο φαγητό.
Εκτός αν ο νομάρχης Έβρου επιστρατεύσει το τραίνο του …πολιτισμού για να τους μεταφέρει στην Αθήνα. Όπως όμως πληροφορούμαστε ήδη αρκετοί προσπαθούν να φύγουν λαθραία με το τραίνο και άλλοι έχουν πάρει το δρόμο για Αθήνα πεζοί. Όλα δούλεψαν ρολόι για μια ακόμα φορά.

Τα κέντρα φύλαξης, το υπουργείο, η νομαρχία και οι φορείς. Ελλάς το μεγαλείο σου!

ΠΗΓΗ

Η ZIRAAT BANK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΛΛΑ 3 ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Την εμπιστεύονται ιδιαίτερα οι «Τούρκοι της Θράκης», λέει η εφημερίδα Ζαμάν, οι οποίοι πλησιάζουν τους 1.700, με καταθέσεις πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πάει πολύ καλά σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα

Σ’ ένα οικονομικό της άρθρο η εφημερίδα της Τουρκίας “Ζαμάν” αναφέρεται στην παρουσία της Ziraat Bank στην Ελλάδα η οποία όπως σημειώνει διαθέτει δύο καταστήματα, ένα στην Αθήνα και ένα στην Γκιουμουλτζίνα (Κομοτηνή).

Η δημοτικότητα της τράπεζας είναι εμφανής στους Τούρκους που ζουν στην Θράκη αναφέρει η εφημερίδα, και αυτό φαίνεται από το ύψος των καταθέσεών της που έχει από την λειτουργία της και φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ. Οι καταθέτες πελάτες της τράπεζας είναι 1.700. Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι στην δημοφιλία της τράπεζας συμβάλλει και το προσωπικό της το οποίο αποτελείται από γνώστες της τουρκικής γλώσσας.


Όπως τονίζεται το πείραμα της Κομοτηνής πέτυχε και η τράπεζα πια μπορεί να ισχυρισθεί ότι μπορεί να κρατηθεί και με άλλα καταστήματα στα Βαλκάνια όπως ήδη αυτά που λειτουργούν στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τα Σκόπια.

Ανώτερος υπάλληλος της τράπεζας εξηγεί στην εφημερίδα ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν αυξηθεί και υπογραμμίζει ότι η περιοχή της Θράκης μπορεί να στηρίξει και άλλα υποκαταστήματα τουρκικών τραπεζών. Σημειώνεται δε ότι οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος της Ziraat Bank της Κομοτηνής έχουν εκπαιδευτεί στην Άγκυρα, ενώ η τράπεζα έχει επενδύσει στα δύο Ελληνικά υποκαταστήματα 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά η τουρκική τράπεζα διαθέτει 67 υποκαταστήματα σε 18 χώρες και σχεδιάζει να ανοίξει άλλα τρία καταστήματα στην Ελλάδα και 5 στην Βουλγαρία

ΠΗΓΗ

ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ !!!!! - Προσπάθεια κλοπής του σκύλου της ΕΜΑΚ

Κυνηγήθηκαν τα δύο νεαρά άτομα που παραβίασαν την δίμετρη συρμάτινη περίφραξη με στόχο να τον πάρουν με το σπιτάκι του, αλλά δίχως αποτέλεσμα
«Υποβάλαμε αίτημα στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να τοποθετήσουμε κάμερα παρακολούθησης του χώρου και προβολέα», θα πει ο διοικητής Λεωνίδας Καραγκούνης
Προσπάθεια κλοπής του σκύλου της ΕΜΑΚ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για το πολύτιμο λαμπραντόρ απόκτημα της ΕΜΑΚ, που εκπαιδεύτηκε για να χρησιμοποιηθεί σε αναζητήσεις προσώπων όταν χρειαστεί σε ερείπια ή στην ύπαιθρο και αμέσως μετά την γνωστοποίηση της παρουσίας του, κάποιοι το έβαλαν στο στόχο για να το κλέψουν. Το σκυλί που διαμένει σε κλειδωμένο άνετο σπιτάκι και βγαίνει σε τακτές ώρες από τον εκπαιδευτή του Απόστολο Γκουτζιαμάνη επιχείρησαν να το κλέψουν δύο νεαρά άτομα που η εμφάνισή τους δεν παρέπεμπε σε αλλοδαπούς. Οι δύο νεαροί πήδηξαν τον συρμάτινο φράχτη της περίφραξης όπου βρίσκεται ο «Ρόμπιν» και μάλιστα υπάρχει και από τον ουρανό κάλυψη με σύρμα και επιχειρούσαν να μετακινήσουν το σπίτι του.


Σ΄ εκείνη την φάση αντιλήφθηκε την ύποπτη κίνηση στέλεχος της ΕΜΑΚ που ήταν υπηρεσία κι έσπευσε να τους προσεγγίσει. Στην παρουσία του οι δύο νεαροί υπερπήδησαν τα σύρματα έχοντας σημείο διαφυγής, ενώ ακολούθησε κυνηγητό με αυτοκίνητο, αλλά ήδη είχαν εξαφανιστεί γιατί το πιο πιθανό είναι εκεί κοντά να είχαν συνεργό.

Ζητούν τοποθέτηση κάμερας και φωταγώγηση του χώρου τις νυκτερινές ώρες
Για το συμβάν ενημερώθηκε η ασφάλεια Κομοτηνής που ξεκίνησε έρευνα, ενώ από την πλευρά της υπηρεσίας έγιναν και τα κατάλληλα βήματα όπως θα πει ο διοικητής της ΕΜΑΚ Λεωνίδας Καραγκούνης προς τη νομαρχία, ζητώντας φωταγώγηση του χώρου και την τοποθέτηση κάμερας για την καταγραφή των κινήσεων πέριξ του χώρου.

ΠΗΓΗ

Μετά από 23 αιώνες επαναλειτουργεί το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας


Το βράδυ του Σαββάτου (29 Αυγούστου) είναι μια μέρα-σταθμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Θράκης και όχι μόνο. Μετά από 23 αιώνες επαναλειτουργεί το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας. Οι πρώτοι θεατές θα παρακολουθήσουν αποσπάσματα από τραγωδίες του Ευριππίδη. Ιέρεια της βραδιάς θα είναι η Λυδία Κονιόρδου.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας οι προσπάθειες για την συντήρηση, την αναστήλωση και την επαναλειτουργία του θεάτρου κράτησαν 10 ολόκληρα χρόνια.

Η Θράκη είχε 3 αρχαία θέατρα. Στα ʼβδηρα του Δημόκριτου, στη Σαμοθράκη των Καβειρίων Μυστηρίων και στη Μαρώνεια. Στις ημέρες μας απέμειναν συντρίμμια μόνο από το τελευταίο.

ΠΗΓΗ

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ !!! Το ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Νίκησε με 3 - 1 την Κοπεγχάγη

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/1/1/5/186115/KS010935.jpg

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/1/1/5/186115/NS017434.jpg

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/1/1/5/186115/KS010417.jpg