27 Αυγ 2009

Η ZIRAAT BANK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΛΛΑ 3 ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Την εμπιστεύονται ιδιαίτερα οι «Τούρκοι της Θράκης», λέει η εφημερίδα Ζαμάν, οι οποίοι πλησιάζουν τους 1.700, με καταθέσεις πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πάει πολύ καλά σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα

Σ’ ένα οικονομικό της άρθρο η εφημερίδα της Τουρκίας “Ζαμάν” αναφέρεται στην παρουσία της Ziraat Bank στην Ελλάδα η οποία όπως σημειώνει διαθέτει δύο καταστήματα, ένα στην Αθήνα και ένα στην Γκιουμουλτζίνα (Κομοτηνή).

Η δημοτικότητα της τράπεζας είναι εμφανής στους Τούρκους που ζουν στην Θράκη αναφέρει η εφημερίδα, και αυτό φαίνεται από το ύψος των καταθέσεών της που έχει από την λειτουργία της και φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ. Οι καταθέτες πελάτες της τράπεζας είναι 1.700. Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι στην δημοφιλία της τράπεζας συμβάλλει και το προσωπικό της το οποίο αποτελείται από γνώστες της τουρκικής γλώσσας.


Όπως τονίζεται το πείραμα της Κομοτηνής πέτυχε και η τράπεζα πια μπορεί να ισχυρισθεί ότι μπορεί να κρατηθεί και με άλλα καταστήματα στα Βαλκάνια όπως ήδη αυτά που λειτουργούν στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τα Σκόπια.

Ανώτερος υπάλληλος της τράπεζας εξηγεί στην εφημερίδα ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν αυξηθεί και υπογραμμίζει ότι η περιοχή της Θράκης μπορεί να στηρίξει και άλλα υποκαταστήματα τουρκικών τραπεζών. Σημειώνεται δε ότι οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος της Ziraat Bank της Κομοτηνής έχουν εκπαιδευτεί στην Άγκυρα, ενώ η τράπεζα έχει επενδύσει στα δύο Ελληνικά υποκαταστήματα 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά η τουρκική τράπεζα διαθέτει 67 υποκαταστήματα σε 18 χώρες και σχεδιάζει να ανοίξει άλλα τρία καταστήματα στην Ελλάδα και 5 στην Βουλγαρία

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: